Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36404 replies to this topic

#23221 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30517 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 August 2011 - 12:06 PM

Anouk, Ministrstvo za pravosodje, Župančičeva 3, LJ, ga. Eleonora Osterman, 369 53 48.
po mojem ti rabiš ta apostile žig, ki dokazuje, da je dokument, izdan v tuji državi, veljaven na tujem (v tvojem primeru slovenski dokument, ki bo veljaven v NL). prideš tja in rečeš, da rabiš apostile za NL pa ti uredijo, nekaj malega plačaš. pa dej kr original sodnemu tolmaču prevest, ne vem, če bo dost mednarodni izpis, znajo kej težit. ne bi se glih na to, kaj rečejo na UE zanašala, ker nimajo pojma, sploh ne folk na okencih.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#23222 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 August 2011 - 12:20 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 17. 8. 2011 - 13:51) View Post

Mene pa zanima nekaj (po dolgem času) smile.gif
Naslednji vikend grem delat tečaj potapljanja v Piran (od petka popoldan do nedelje zvečer). Zanima me, kje/kako je najboljše parkirati, da me ne bo koštalo celo premoženje. Spala bom verjetno v hostlu VAL, ki je najbližje potapljaškemu centru.

Ko sem bila jaz pred kratkim v Piranu, mi je bilo rečeno, da se sploh ne da več parkirati na tistem velikem parkirišču pred Piranom, ampak je zdaj po novem na vrhu hriba (preden se pelješ navzdol) garažna hiša, kjer lahko obiskovalci parkirajo. Ne spomnim se cene, ampak ni bilo tako zelo poceni. hmm.gif

Ko sem še enkrat vprašala tistega redarja, je rekel, da obiskovalci (in tisti brez posebnih dovolilnic) sploh nimajo več možnosti parkirati v samem Piranu.

Edit: tu so cene: http://www.okoljepir...mp;item=1001281

Novice.Dnevnik.si Novice/Slovenija

Središče Pirana se z aprilom zapira za parkiranje obiskovalcev

Slovenija - četrtek, 01.04.2010 08:08
Tekst: (sta)

PIRAN - Središče Pirana se z aprilom zapira za avtomobile obiskovalcev mesta. Sklep o tarifah parkiranja, ki ga je župan Tomaž Gantar sprejel marca, predvideva v mestnem jedru za obiskovalce manj kot 10 parkirnih mest. Ostali bodo parkirali v garažnih hišah Fornače in Arze.

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#23223 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 August 2011 - 12:29 PM

Ja, parkiraš na vrhu hriba, je pa precej drago, žal. sad.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#23224 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 August 2011 - 12:31 PM

Ja, Piran je po novem z avtom dostopen samo prebivalcem. Na vrhu je ena parkirna hiša, žal ne ravno ugodna, ampak znosna, kar se cen tiče.
  • 0

#23225 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 18 August 2011 - 12:31 PM

Hvala za odgovore...kaj pa če parkiram nekje v Portorožu? Diving center je itak blizu Bernardina... Je tam kje kakšen free parking? oops.gif
  • 0

#23226 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46649 posts

Posted 18 August 2011 - 12:40 PM

A v hostlu ti ne nudijo nobene ugodnosti glede parkiranja? hmm.gif
  • 0

#23227 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26419 posts

Posted 18 August 2011 - 12:44 PM

QUOTE(Špela @ 18. 8. 2011 - 13:06) View Post

Anouk, Ministrstvo za pravosodje, Župančičeva 3, LJ, ga. Eleonora Osterman, 369 53 48.
po mojem ti rabiš ta apostile žig, ki dokazuje, da je dokument, izdan v tuji državi, veljaven na tujem (v tvojem primeru slovenski dokument, ki bo veljaven v NL). prideš tja in rečeš, da rabiš apostile za NL pa ti uredijo, nekaj malega plačaš. pa dej kr original sodnemu tolmaču prevest, ne vem, če bo dost mednarodni izpis, znajo kej težit. ne bi se glih na to, kaj rečejo na UE zanašala, ker nimajo pojma, sploh ne folk na okencih.

worship.gif

Hvala!

Drugače mi grejo pa polovičarske informacije s strani UE malo v nos - če pač ne vejo, naj rečejo, da ne vejo, pa bi drugje preverila. Pomoje bi me kap, da bi prišla na Nizozemsko, pa bi mi začeli kaj komplicirat).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#23228 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 18 August 2011 - 01:09 PM

Kalypso...tud prenočišča še nimam...čakam na odgovor diving centra, ker mi oni mogoče lahko nekaj zrihtajo. Hostli so pa ful bookirani ... Najboljš da v avtu spim al neki
  • 0

#23229 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46649 posts

Posted 18 August 2011 - 01:47 PM

Aja, kaj pa sobe pri kakšnih zasebnikih, si preverila?
  • 0

#23230 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 18 August 2011 - 01:58 PM

50€ na noč res ne bi dajala....
  • 0

#23231 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46649 posts

Posted 18 August 2011 - 02:01 PM

A take so cene pri njih? blink.gif Noro.
  • 0

#23232 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 August 2011 - 02:44 PM

A niso apartmaji toliko? Vem sicer ja, da so v Slo zelo dragi, samo 50€ na noč za sobo je res down.gif . blink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#23233 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 August 2011 - 08:55 PM

Kateri avtobus vozi do Poljanske gimnazije, ali pa vsaj tam blizu zmajčkovega mosta.. ?
  • 0
Viens, reste ici!

#23234 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89713 posts

Posted 18 August 2011 - 09:05 PM

Zmajčkov most. laugh.gif laugh.gif

5ka, greš na Ilirski dol, po Vidovdanski ul. (ful kratka) in zaviješ desno na Trubarjevo, levo je Zmajski most.
Aja, je pa tudi tam čisto blizu mostu ena postaja, za tisto pa ne vem, kateri busi vozijo.

edit: 2ka!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#23235 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 August 2011 - 09:27 PM

oops.gif

Ok, hvala. smile.gif

Še ena zmeda, če grem pri Drami na 2ko, na keri strani morem gor? Na tisti kjer je Drama, ali na nasprotni (da pridem do Zmajskega mosta?). Ful si ne prestavljam, ker se še nikoli nisem s tem busom vozla.
  • 0
Viens, reste ici!

#23236 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89713 posts

Posted 18 August 2011 - 09:32 PM

Fak, zmotila sem se, 13ka pelje tam.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#23237 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18964 posts

Posted 18 August 2011 - 09:33 PM

Tam, kjer je Drama. Dol greš pa prvo postajo za tunelom, pol pa samo naravnost hodiš. Lahko greš še na 20ko ali 9ko.

Jina, sam sej 2, 9 in 20 tut tam vozijo, saj lahko gre, od Lutkovnega do Zmajskega bo pa že šla peš. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#23238 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Ne, si mela prav.
Gledam zdaj zemljevid, da ne bom tu nekaj spraševala kar lahko ugotovim sama. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#23239 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26419 posts

Jina, mogoče veš tudi, katere postaje so kaj blizu Župančičeve (ministrstvo za pravosodje)? (V bistvu je to blizu Šubičevi in Tivolski).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#23240 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 August 2011 - 09:36 PM

Hvala Nina, sem zdaj ugotovila ja. Sploh ne vem zakaj sem tu spraševala, če obstajajo zemljevidi. smile.gif

QUOTE(Anouk @ 18. 8. 2011 - 22:33) View Post

Jina, mogoče veš tudi, katere postaje so kaj blizu Župančičeve (ministrstvo za pravosodje)? (V bistvu je to blizu Šubičevi in Tivolski).

Zemljevid mi pravi da Ajdovščina.
Avtobusne proge:
1, 1B, 1S, 2, 3, 3B, N3, N3B, 6, 6B, 9, 11, 11B, N11, 14, 14B, 19, 20, 20Z, 23, 27

QUOTE(Nincha @ 18. 8. 2011 - 22:33) View Post

od Lutkovnega do Zmajskega bo pa že šla peš. biggrin.gif

ninja.gif
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users