Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36404 replies to this topic

#23201 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 16 August 2011 - 06:08 AM

^ tole je potegavščina.
http://urbanlegends..../burundanga.htm
http://en.wikipedia....d_urban_legends
  • 0

#23202 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26420 posts

Posted 16 August 2011 - 08:51 AM

Jap. Pa niti ne vem, zakaj bi bilo to v tej temi? hmm.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#23203 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2011 - 08:54 AM

rea se je malo zmotila. XD

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#23204 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 16 August 2011 - 10:47 AM

QUOTE(Anouk @ 16. 8. 2011 - 8:51) View Post

Jap. Pa niti ne vem, zakaj bi bilo to v tej temi? hmm.gif

Ajde, povej primerno, pa prestavim!

Lahko bi dala v temo aktualno, npr., a ne? To je res.

Hvala fluffy, za zagovor, a se nisem zmotila, jbg laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#23205 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 August 2011 - 02:14 PM

Coco, Hevea.. ali katera druga iz Kopra. Kje je ŠOUP (pisarna vodje subvencionirane študentske prehrane)?
A to je tam pri promenadi, pri tistem hotelu?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#23206 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 16 August 2011 - 02:21 PM

greš po pristaniški ulici, mimo hotela koper, pri restavraciji la storia (med to restavracijo in simobilom) pa zaviješ desno in greš čisto do konca....
  • 0

#23207 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 August 2011 - 02:38 PM

Aha, torej je tam tudi pisarna vodje? Hvala!
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#23208 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 17 August 2011 - 06:36 AM

Ali katera ve kje v Lj in okolici je kakšna trgovina, kjer imajo veliko izbiro kuhinjskih stolov?
Pa nočem imeti klasičnih npr. hrastovih z nekim tapiciranim blagom, ampak v barvah.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#23209 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26420 posts

Posted 17 August 2011 - 08:45 AM

Mene zanima glede zdravstvenega zavarovanja za tujino (če kdo ve konkretno za Nizozemsko, toliko bolje). Skratka, jaz grem na izmenjavo za ~pol leta, pa me zanima, kako ste se ve zavarovale (ali ste imele samo Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali še kaj drugega in ali ste se morale v državi študija posebej zavarovati); še posebej me zanima, kako je s kakšnimi zobozdravstvenimi storitvami (ker imam trenutno en zob "v delu" - pač zdravilo notri, in bom morala očitno tam gor stvar do konca uredit, pa v pol leta nikoli ne veš, če še kaj takega ali podobnega (odkrušitev zoba, izpad plombe ...) pride na spored.

Najlepša hvala za odgovore!
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#23210 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4761 posts

Posted 17 August 2011 - 09:02 AM

Jaz ti predlagam, da si urediš asistenco v tujini. Nizozemska je draga kar se zdravstvenih storitev tiče in tudi če te vzamejo na evropsko kartico (pazi da greš le v javne zdravstvene ustanove) ti pri nas krijejo storitev le do vsote, ki bi ti jo pri nas krilo zdravstveno zavarovanje. Prav tako ti lahko na evropsko kartico zahtevajo, da celotno storitev pri njih plačaš in potem pri nas zahtevaš refundacijo in zna bit zelo delikatno, če pride do kakšnih večjih posegov, še posebej v zobozdravstvu. Pri asistencah v tujini pa ti oni vse krijejo, ne potrebuješ gotovine ampak zdravnik z zavarovalnico direktno ureja. Plus da ti zavarovalnica najde zdravnika in te samo napoti k njemu, kjer te bo že čakal, saj te vnaprej napovedo. Jaz bi na tvojem mestu zraven evropske kartice imela še to asistenco obvezno. Niti na hrvaško na morje ne grem več brez nje. Se je v praksi izkazala za izredno učinkovito.

Kolegica je bila na izmenjavi na Nizozemskem in je takrat dobila trombozo. Ker ni prepoznala znakov takoj, zgolj le zatekanje in boleča noga je prišlo že tako daleč, da so jo hospitalizirali in je tam ostala dober mesec. Dobivala je ogromno različnih zdravil in bi vse to veliko stalo, če ne bi imela te asistence.
  • 0

#23211 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 17 August 2011 - 09:07 AM

asistenca ala CORIS?
  • 0

#23212 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4761 posts

Posted 17 August 2011 - 09:08 AM

Ja, tudi Vzajemna in ostale zavarovalnice to ponujajo, ne le AS s Corisom.
  • 0

#23213 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 August 2011 - 09:10 AM

Jaz sem imela to leto samo tisto kartico za zavarovanje v tujini, nobenega dodatnega zavarovanja, kot npr. Coris.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#23214 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26420 posts

Posted 17 August 2011 - 10:10 AM

QUOTE(bellini @ 17. 8. 2011 - 10:02) View Post

Jaz ti predlagam, da si urediš asistenco v tujini. Nizozemska je draga kar se zdravstvenih storitev tiče in tudi če te vzamejo na evropsko kartico (pazi da greš le v javne zdravstvene ustanove) ti pri nas krijejo storitev le do vsote, ki bi ti jo pri nas krilo zdravstveno zavarovanje. Prav tako ti lahko na evropsko kartico zahtevajo, da celotno storitev pri njih plačaš in potem pri nas zahtevaš refundacijo in zna bit zelo delikatno, če pride do kakšnih večjih posegov, še posebej v zobozdravstvu. Pri asistencah v tujini pa ti oni vse krijejo, ne potrebuješ gotovine ampak zdravnik z zavarovalnico direktno ureja. Plus da ti zavarovalnica najde zdravnika in te samo napoti k njemu, kjer te bo že čakal, saj te vnaprej napovedo. Jaz bi na tvojem mestu zraven evropske kartice imela še to asistenco obvezno. Niti na hrvaško na morje ne grem več brez nje. Se je v praksi izkazala za izredno učinkovito.

Kolegica je bila na izmenjavi na Nizozemskem in je takrat dobila trombozo. Ker ni prepoznala znakov takoj, zgolj le zatekanje in boleča noga je prišlo že tako daleč, da so jo hospitalizirali in je tam ostala dober mesec. Dobivala je ogromno različnih zdravil in bi vse to veliko stalo, če ne bi imela te asistence.

Uf, hvala za odgovor!

A lahko mogoče vprašaš to kolegico, kateri 'paket' je vzela?

Na spletni strani Durch Government Immigration piše glede zavarovanja samo tole:

What you must do after your first weeks in The Netherlands
Social securityHealth insurance

In the Netherlands there are two statutory forms of insurance that are relevant to the field of medical care and nursing:

the Zorgverzekeringswet (Zvw, Health Insurance Act) covers the costs of 'normal' medical care such as G.P. visits, hospitalisation and pharmacy prescriptions. The Zvw is also referred to as basic insurance;

the Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ, General Exceptional Medical Expenses Act) covers the costs of exceptional and in particular expensive care, such as long-term nursing and home-care. The AWBZ is one of the national insurances in the Netherlands.

Residents in the Netherlands are, in principle, automatically insured for the AWBZ and obliged to take out basic insurance with one of the many Dutch health insurers.

Persons on a low income can apply to the Dutch Tax Authorities for financial compensation: the so-called care allowance.
A minimal personal risk applies to every insured person for whom a contribution is payable.

• 0

#23215 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 17 August 2011 - 10:14 AM

ja samo to je po moje za tiste, ki se preselijo na Nizozemsko.
  • 0

#23216 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4761 posts

Posted 17 August 2011 - 10:15 AM

Bom vprašala ja, čeprav glede na to, da si relativno blizu doma in v EU, bi ti osnovni paket zadostoval. Maxi pakete izbirajo tisti, ki gredo izven EU, še posebej v Ameriko, kjer je vse plačljivo.

Čisto tak btw ta zavarovanja, ki si jih prilepila za tebe ne veljajo oz jih ne rabiš vplačat. Moja sestrična, ki živi že več let v Kitajski ima glede zavarovanja le to asistenco v tujini, pač plačuje letno premijo, ker ima stalno bivališče še vedno prijavljeno v Sloveniji.
  • 0

#23217 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26420 posts

Posted 17 August 2011 - 10:31 AM

Aha, razumem. Res najlepša hvala za tole, ker sem se utapljam v vse sorte tekstih in papirjih (saj bom verjetno v kratkem še s kakšnim podobnim vprašanjem prišla na plan - se trudim čimbolj "preventivno" delovat).
  • 0

#23218 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26383 posts

Posted 17 August 2011 - 12:51 PM

Mene pa zanima nekaj (po dolgem času) smile.gif
Naslednji vikend grem delat tečaj potapljanja v Piran (od petka popoldan do nedelje zvečer). Zanima me, kje/kako je najboljše parkirati, da me ne bo koštalo celo premoženje. Spala bom verjetno v hostlu VAL, ki je najbližje potapljaškemu centru.
  • 0

#23219 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26420 posts

Posted 18 August 2011 - 11:34 AM

Spet jaz oops.gif .

Kje lahko (ne poznam slovenskega izraza, po angleško se reče "legalisation" - point je v tem, da tisti na Nizozemskem potem vejo, da je izpis izdala ustrezna služba v matični državi) dokumente (npr. izpisek iz matičnega registra o rojstvu), ki si bili izdani pri nas za namene bivanja v tujini (Nizozemska)? Ministrstvo za zunanje zadeve morda? Kateri oddelek?

Takrat so mi na upravni enoti rekli, da mi dajo izpis v slovenskem jeziku in mednarodni izpis (ki je večjezičen), in da je to dovolj, ampak berem zdaj po internetu in se mi čedalje bolj dozdeva, da temu ni tako :/.

"Any foreign documents you present to the Dutch authorities have to be legalised. Both the Dutch authorities and the authorities of other countries need to be certain about the status of each other’s documents, and it is often difficult to establish that status. It is impossible to know precisely who the authorised officials are in every country, what powers they have, and what a particular document ought to look like.

If a Dutch document has been legalised, the foreign authorities know that it is valid. By the same token, a foreign document legalised in its country of issue is legally valid in the Netherlands.

Legalisation confirms that a document was issued by someone with the authority to issue it and that the signatures it bears are genuine."

• 0

#23220 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 August 2011 - 11:46 AM

Ve katera kje bi se dalo kupit kano za poslikavo na kožo? Meni pada na pamet samo kakšen Sariko...
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)