Jaz imam močan občutek, da bo Leo tudi letos ostal brez oskarja, ki ga bo po moje dobil Matthew.

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 07 February 2014 - 03:37 PM
Posted 07 February 2014 - 03:42 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 February 2014 - 11:04 AM
Jaz imam močan občutek, da bo Leo tudi letos ostal brez oskarja, ki ga bo po moje dobil Matthew.
Po ogledu filma se skoraj strinjam, nisem pa še videl Wolfa. V tem filmu namreč Matthew nadvse odlično odigra, po Tomu Hanksu spet neka taka vloga, ki zahteva res celega igralca.
In on pokaže, da to je.
Drugače mi je bil všeč, ne bi pa rekla, da se me je posebno dotaknil. Seveda vse štima, zgodba je zanimiva, 'preobrazba' glavnega junaka, tudi Jared Leto je fantastičen, ampak
vsaj v mojih očeh mu manjka še pika na i. Bi ga tudi sama precej visoko ocenila, drugače. Recimo med 8 in 9.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 08 February 2014 - 11:49 AM
Jaz se strinjam z Jino, glede 12years a slave in pa American hustle, oboje zeeeh, Her pa še nisem gledala,...Wolf mi je bil še najbolj všeč do zdaj,ta vikend nameravam še pogledati DBC in pa Captain Phillips.
Posted 09 February 2014 - 04:17 PM
Srečen za umret
Srečen za umret je grenko sladka komedija o upokojencu,ki se odloči da bo srečen preden umre.
Rada imam slovenske filme,samo kaj, ko ne morem mimo tega,da mi ne bi vmes postalo dolgčas pa četudi mi je film všeč.Nekako popusti zanimanje kaj se bo dogajalo naprej.Enako je pri tem filmu.Sicer pa ravno to ležerno dogajanje gledalcu recimo lahko predstavi stanje nekoga v domu za ostarele. Drugače pa mi je bil film všeč,igralska zasedba tudi, čeprav mi je bila nekako polovično neznana.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 09 February 2014 - 07:38 PM
12 Years A Slave - noben presežek, zlahka pozabljiv film, žal.
Sem si pa sama kriva, ker sem šla gledat film o najbolj nemogočem terminu - v soboto zvečer. In skoraj znorela. Zraven mene sta
sedela dva ogromna tipa, ki sta NONSTOP naglas klepetala in se smejala. Imela sta tudi tortilja čips. En je celo rigal! Kaj takega
pa še ne, ljudje so takšni prašiči, da težko verjameš. Seveda sta kasneje vse odpadke pustila zataknjene za sedeža, nič nista za
seboj odnesla.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 February 2014 - 07:50 PM
Posted 09 February 2014 - 09:44 PM
Gledala sem The Butler (2013). Ne vem, če je bil že omenjen, a je katera gledala?
Dogaja se v Ameriki, gre pa za biografsko dramo o človeku (črncu), ki je od otroštva ( od okoli leta 1920-30) delal na polju bombaža in nato postal strežnik v belski familiji; ko pa se je kot malo starejši odločil zapustiti to okolje, ga je pot pripeljala do tega, da je postal butler v Beli hiši, kjer je ostal vse do upokojitve in je stregel osmim ameriškim predsednikom takratnega časa (med drugim tudi Kennedyju).To si je štel v veliko čast, je pa zaradi njegovega dela večkrat nastradala njegova družina.
Film je zanimiv, ker prikazuje razmere takratnega časa, predvsem boj za pravice črncev. Prikazan je razcep med starejšo generacijo, ki je bila navajena biti pokorna belcem ter med mlajšimi, ki so se borili za demokracijo, kar je bilo na jugu Amerike velikokrat smrtno nevarno. Glavni igralec je Forest Whitaker in mi je bil zelo všeč, zelo dobro je odigral svojo vlogo. Praktično ga spremljamo skozi celo življenje, tudi do trenutka, ko pride na oblast sedanji Obama.
Se pa v filmu pojavijo tudi druga znana imena, kot na primer Oprah Winfrey, Mariah Carey, Lenny Kravitz.
Posted 10 February 2014 - 01:19 PM
Rush
^ Meni je bil tudi zelo všeč ta film. Brühl je dober
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 February 2014 - 01:21 PM
Ja, tudi meni je bil Rush kar všeč. Na lep način predstavljena tematika, zanimivo, četudi nisi fen dirkanja.
Do Laude pa gojim največje spoštovanje, tip je bil in še vedno legenda. Škoda za Daniela, tukaj bi bila na mestu nominacija za Oskarja.
8 plus
Posted 10 February 2014 - 01:36 PM
Butlerja sem jaz gledala, Rush tudi - oba filma sta res odlična.
Posted 10 February 2014 - 03:06 PM
The Book Thief mi je bil ful všeč, Geoffrey Rush je zakon, take vloge dobrih duš so čisto zanj. Liesel je tudi ful prisrčna.
Nad Dallas Buyers Club sem bila pa tudi navdušena, pretresljiva in žalostna zgodba, Matthew si brez dvoma za to vlogo zasluži Oskarja. Fenomenalno je odigral Rona, bolje ne bi mogel.
Je pa pogled nanj prav disturbing, neverjetno, koliko je shujšal in se hkrati pogršal. Enako Jared Leto.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 February 2014 - 04:08 PM
Se samo strinjam s komentarjem za oba filma, sem oboje gledala
Tudi jaz sem skorajda bruhala ko sem videla kako grozen je v vlogi "ron"-a...Ampak po drugi strani pa svaka mu čast.
Upam da odnese oskarja!
Me pa film spominja malo na Philadelphio. Ki je tudi fenomenalen film. (A je dobil kakšnega oskarja?)
Posted 10 February 2014 - 05:59 PM
Stoker (2013) - potrata časa, bedno do konca. Nič izvirno, nič napeto, nič vznemirljivo ali zabavno.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 February 2014 - 08:42 PM
(A je dobil kakšnega oskarja?)
Tom Hanks ga je dobil, ja.
Posted 12 February 2014 - 12:17 AM
Vidim, da vas je kar nekaj pogledalo nominirance za oskarja zadnje dni.
Strinjam se z Jinodaze glede Dallas Buyers Club, odličen film, meni osebno za 10. Tekom filma sem do obeh vzgojila sočutje, predvsem do Raymonda.
Res je neverjetno, koliko sta oba vložila v svoji vlogi, praktično nerazpoznavna sta. Tudi Jennifer Gardner je dobro opravila.
12 years a slave - lotila sem se ga malce zaspana, tako da se mi je mestoma vlekel, ne bi pa rekla, da je zlahka pozabljiv, kar krut film
in se me je tudi dotaknil. 8/10
Pogledala sem si tudi Rush in moram res pohvalit. Formula 1 me nikoli ni zanimala, ta film pa mi je minil v šusu, res so na zanimiv način predstavili tematiko.
Glavna akterja sta se super izkazala
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 February 2014 - 05:16 PM
Je kdo gledal Nebrasco? Letos sem pogledala skoraj vse filme, nominirane za Oskarja. Nazadnje Philomeno, ki mi je bila zelo všeč.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 February 2014 - 08:53 PM
Lepo za Philomeno, meni tudi. Nisem še gledala Nebrasce, ampak mislim, da bi mi bo kul; upam, da se ne motim.
Posted 24 February 2014 - 09:44 PM
V soboto sem v kinu gledala Pompeii.
Film mi je deloval že skoraj malo Sci-fi, zaradi vulkana, kateremu so posvetili preveč pozornosti, sami zgodbi pa malo manj. "Gor me je držal" Kit Harington
Sicer sem pa konec pričakovala čisto drugačen.
Edited by Kami, 25 February 2014 - 08:23 AM.
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 26 February 2014 - 09:17 AM
Včeraj sem pogledala Nine (2009).
Mi ni bil nič posebnega (razen da je moj užival, ko so vse skakale v negližejih in štrumpantlih
Malo se mi je vlekel, ampak je za pogledat.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users