Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2301 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 April 2010 - 09:37 PM

O ja, Ben Kingsley je zakon, ima taki ta pravi ksiht!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2302 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 April 2010 - 09:36 AM

The Road (2009)

KLIK

IPB Image

Od tega filma sem zelo veliko pričakovala, in veliko tudi dobila. Na začetku sem bila zaskrbljena, da me bo mogoče dolgočasil, zanimalo me je, kako bodo prikazali vsebino (o njej sem bila predhodno seznanjena).

Zgodba je odlično prikazana, čas je post-apokaliptični, in oče in sin se odpravita na pot. V ospredju je njuno preživetje, iskanje hrane in izogibanje roparjev in morilcev, ki ves čas prežijo na nove žrtve. V filmu je tudi nekaj prizorov iz življenja obeh glavnih karakterjev.

Zanimiv, a strašljiv film, Viggo Mortensen se spet odreže odlično - še več.

Ocenjujem: 8+++/10. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2303 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 05 April 2010 - 09:44 AM

meni je tudi bil všeč thumbup.gif nad knjigo pa sem (Mogoče prehitro????) obupala že po parih straneh...
  • 0

#2304 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 05 April 2010 - 10:32 AM

Jst se ga že 2 mesca spravljam gledat. Mogoče ga bom danes.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2305 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 06 April 2010 - 06:46 AM

Ne berte tisti, ki še niste gledal Shutter Islanda ;)

Jaz sem ga gledala včeraj, haha moram rečt da sva s fantom v istem trenutku, po 55 minutah filma že ugotovila v čem je catch biggrin.gif Jaz sem takrat celo že rekla, da so otroci v resnici njegovi smile.gif Prvič sva oba posumla da neki ni ql že, ko mu dohtarji niso hotli dat fajlov od pacientov... Najina teorija se je preko filam samo potrjevala, pa potem ko je njegov partner vmes kar "izginil"...V bistvu nisva čist vsega še takrat dojela, vsekakor pa to da je on pacient na otoku. Nisva pa vedla kere osebe so resnične in katere ne (jaz sem takoj dobila asociacijo na the beautiful mind.

Drugače pa moja teorija je preprosta; Na koncu na stopnicah je on ozdravljen (oziroma resetiran.). Na koncu se odloči in "zaigra" da je še vedno bolan, pomoje enostavno tud zato, ker se zunaj nima nikamor vrniti. Nima žene, otrok, čez je dal vojno...
Tko no, to je moje mnennje.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2306 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 April 2010 - 07:06 AM

^ Da da, konec je ravno takšen, smo že pisali; meni se tudi ni zdel TAKO ZELO zakompliciran, vsaj konec ne. happy.gif

Adventureland (2009)

IPB Image

Dragica, tebi bo mogoče všeč, meni ni bil nič kaj preveč. Ne morem napisat, da je slab film, ker ni, ampak en tistih, ki jih pogledaš, in se skoraj nikoli več ne spomniš nanj. smile.gif

Zgodba o fantu, ki se mora čez poletje zaposliti v zabaviščnem parku, da zasluži nekaj denarja za študij v New Yowku jeseni. Na prvi pogled se zdi slaba služba, slabo plačana, a se izkaže, da bo zanj to poletje vse prej kot dolgočasno. Kot rečeno - film, ki name ni naredil nobenegea posebnega vtisa.

Ogledala sem si ga, ker je od istega režiserja kot Superbad, takisto v filmu nastopa Jesse Eisenberg, in Kristen Stewrad (solidna).

Mogoče za preganjanje dolgega časa + ni ravno moj omiljeni žanr, a vseeno: 7/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2307 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46169 posts

Posted 06 April 2010 - 09:50 AM

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
IPB Image
Zgodba tega tretjega dela sage Ice Age gre nekako takole: mamut in njegova družica pričakujeta naraščaj, lenivec se zato počuti odveč in si želi poiskati novo čredo. Zgodi se, da najde jajca, ki jih kar posvoji. Iz teh jajc se nato izležejo mladi dinozavrčki, te pride iskat njihova dinozavrska mati in jih skupaj z lenivcem odnese v svoj svet. Lenivčevi prijatelji zato odidejo za njim, da bi ga rešili...
Že prva dva dela Ice Age in Ice Age: The Meltdown sta mi bila všeč, tako da dejstvo, da mi je tud ta tretji del všeč, ne preseneča. Ful rada gledam zabavne, smešne risanke s prikupnimi liki. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs ima, podobno kot prva dva dela, vse to. Sploh Scrat (veverica, ki je obsedena z lešnikom) mi je zakon. smile.gif
9/10
  • 0

• Guests

Posted 06 April 2010 - 11:19 AM

Pa Ice Age so vsi deli zakon. To je res najboljša risanka vseh časov. smile.gif
  • 0

#2309 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 April 2010 - 01:19 PM

Knowing (2009)

IPB Image

A teacher opens a time capsule that has been dug up at his son's elementary school; in it are some chilling predictions -- some that have already occurred and others that are about to -- that lead him to believe his family plays a role in the events that are about to unfold.

Ok, naj vas nadvse beden povzetek zgodbe ne zavede - film je vreden ogleda, zgodba pa dokaj verjetna. Začetek sicer precej klišejski in predvidljiv, a se zgodba kasneje lepo razvije v neko logično celoto. Določeni posnetki so bili creepy as fvck, drugi spet noro realistični. Herojev hvalabogu ni, pa tudi konec ni ravno holivudski.

Meni je bil film všeč, sploh glede na to, da je pač ameriški in da ima priponke kot so "sci fi/disaster film", pa da v njem igra Nicholas Cage (tudi tu sicer ne blesti, jebiga).

8/10, še ga bom pogledala

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2310 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 April 2010 - 01:39 PM

Moja ocena za Knowing gre pa pod spodobno mejo, ma dobi 3/10 za dobro fotografijo, vse ostalo; igra, zgodba, efekti, twisti, obupno holywoodsko, naivno, zaigrano, nepristno. Imam rada filme, ki majo v sebi mal logične, zvite zgodbe, ma tole ni blo ničemer podobno.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2311 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 06 April 2010 - 01:43 PM

Meni je bil pa čisto soliden,. Je pa res, da dvomim, da ga bom še kdaj (ali pa vsaj v kratkem) gledala.
  • 0

#2312 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 April 2010 - 05:53 PM

Jaz bi Knowing dala 7/10.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2313 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 April 2010 - 07:11 PM

Tudi meni je bil ta film precej všeč, kljub Holivudarskemu pridihu.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2314 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 07 April 2010 - 08:23 PM

QUOTE(Kinky @ 6. 4. 2010 - 8:06) View Post

Dragica, tebi bo mogoče všeč, meni ni bil nič kaj preveč.

Sem že gledala in lahko rečem: you know me so well. happy.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2315 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 07 April 2010 - 09:01 PM

IPB Image

Film, ki prikazuje prepletene zgodbe različnih žensk, me je res prijetno presenetil.
Zelo zanimiv, lahko gledljiv, smešen, žalosten...
Tudi igralke so zelo simpatične.

8/10 thumbup.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2316 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 April 2010 - 10:51 AM

QUOTE(Olivija @ 6. 4. 2010 - 14:39) View Post

Moja ocena za Knowing gre pa pod spodobno mejo, ma dobi 3/10 za dobro fotografijo, vse ostalo; igra, zgodba, efekti, twisti, obupno holywoodsko, naivno, zaigrano, nepristno. Imam rada filme, ki majo v sebi mal logične, zvite zgodbe, ma tole ni blo ničemer podobno.

Meni je bla pa lih zgodba všeč. Mislim tale sončni konec je btw zelo zelo možen biggrin.gif . Ni iz trte zvito no, bom tko rekla. Tisto s ciframi pa... Hja, predvidljivo, ampak se pol nadaljevanje odkupi za to.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2317 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 April 2010 - 09:26 AM

The Lovely Bones (2009)

KLIK

Ocena: 8+++.

Film je zelo poseben. Atmosfera je po eni strani žalostna, po drugi strani pa zelo pozitivna.

Zgodba se vrti okoli 14 letne Susie, ki je umorjena, in iz nebes opazuje svojo družino in življenje svojega morilca. Glavna igralka mi je bila fenomenalna, lušen deklič, ki je nadvse odlično opravil svojo vlogo; v filmu vidimo vrhunsko igralsko zasedbo, vse od Susan Sarandon, do Marky Marka in pa Rachel Weisz. wink.gif

Film je režiral Peter Jackson (LOTR).

Meni je bil zelo všeč, ga tudi priporočam vsem; ni zjokan, in zelo lepo je prikazan (skoraj sanjsko), ta med prostor, med nebesi in zemljo. Tudi konec mi je bil zelo všeč. wink.gif
  • 0

#2318 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 11 April 2010 - 12:20 PM

uf tut js ga morm pohvalt! ful lep film. tak surrealističn.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2319 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 April 2010 - 12:37 PM

Se strinjam, zelo lušten film je, res... Oz lep.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2320 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 April 2010 - 12:52 PM

The Lovely Bones je mene zelo razočaral, ni mi bil sploh všeč, ima dobro zasnovo in super igralko, ampak meni film sploh ni bil nevem kaj.
Vmes se mi je precej vlekel, deloval mi je zmeden in nedodelan, uglavnem če mu malo pogledam skozi prste mu dam 4/10.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users