Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 04 April 2010 - 09:37 PM
O ja, Ben Kingsley je zakon, ima taki ta pravi ksiht!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 05 April 2010 - 09:36 AM
KLIK

Od tega filma sem zelo veliko pričakovala, in veliko tudi dobila. Na začetku sem bila zaskrbljena, da me bo mogoče dolgočasil, zanimalo me je, kako bodo prikazali vsebino (o njej sem bila predhodno seznanjena).
Zgodba je odlično prikazana, čas je post-apokaliptični, in oče in sin se odpravita na pot. V ospredju je njuno preživetje, iskanje hrane in izogibanje roparjev in morilcev, ki ves čas prežijo na nove žrtve. V filmu je tudi nekaj prizorov iz življenja obeh glavnih karakterjev.
Zanimiv, a strašljiv film, Viggo Mortensen se spet odreže odlično - še več.
Ocenjujem: 8+++/10.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 April 2010 - 09:44 AM

Posted 05 April 2010 - 10:32 AM
Jst se ga že 2 mesca spravljam gledat. Mogoče ga bom danes.
Posted 06 April 2010 - 06:46 AM

Jaz sem ga gledala včeraj, haha moram rečt da sva s fantom v istem trenutku, po 55 minutah filma že ugotovila v čem je catch

Drugače pa moja teorija je preprosta; Na koncu na stopnicah je on ozdravljen (oziroma resetiran.). Na koncu se odloči in "zaigra" da je še vedno bolan, pomoje enostavno tud zato, ker se zunaj nima nikamor vrniti. Nima žene, otrok, čez je dal vojno...
Tko no, to je moje mnennje.
Posted 06 April 2010 - 07:06 AM

Adventureland (2009)

Dragica, tebi bo mogoče všeč, meni ni bil nič kaj preveč. Ne morem napisat, da je slab film, ker ni, ampak en tistih, ki jih pogledaš, in se skoraj nikoli več ne spomniš nanj.

Zgodba o fantu, ki se mora čez poletje zaposliti v zabaviščnem parku, da zasluži nekaj denarja za študij v New Yowku jeseni. Na prvi pogled se zdi slaba služba, slabo plačana, a se izkaže, da bo zanj to poletje vse prej kot dolgočasno. Kot rečeno - film, ki name ni naredil nobenegea posebnega vtisa.
Ogledala sem si ga, ker je od istega režiserja kot Superbad, takisto v filmu nastopa Jesse Eisenberg, in Kristen Stewrad (solidna).
Mogoče za preganjanje dolgega časa + ni ravno moj omiljeni žanr, a vseeno: 7/10.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 06 April 2010 - 09:50 AM

Zgodba tega tretjega dela sage Ice Age gre nekako takole: mamut in njegova družica pričakujeta naraščaj, lenivec se zato počuti odveč in si želi poiskati novo čredo. Zgodi se, da najde jajca, ki jih kar posvoji. Iz teh jajc se nato izležejo mladi dinozavrčki, te pride iskat njihova dinozavrska mati in jih skupaj z lenivcem odnese v svoj svet. Lenivčevi prijatelji zato odidejo za njim, da bi ga rešili...
Že prva dva dela Ice Age in Ice Age: The Meltdown sta mi bila všeč, tako da dejstvo, da mi je tud ta tretji del všeč, ne preseneča. Ful rada gledam zabavne, smešne risanke s prikupnimi liki. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs ima, podobno kot prva dva dela, vse to. Sploh Scrat (veverica, ki je obsedena z lešnikom) mi je zakon.

9/10
Posted 06 April 2010 - 11:19 AM

Posted 06 April 2010 - 01:19 PM

A teacher opens a time capsule that has been dug up at his son's elementary school; in it are some chilling predictions -- some that have already occurred and others that are about to -- that lead him to believe his family plays a role in the events that are about to unfold.
Ok, naj vas nadvse beden povzetek zgodbe ne zavede - film je vreden ogleda, zgodba pa dokaj verjetna. Začetek sicer precej klišejski in predvidljiv, a se zgodba kasneje lepo razvije v neko logično celoto. Določeni posnetki so bili creepy as fvck, drugi spet noro realistični. Herojev hvalabogu ni, pa tudi konec ni ravno holivudski.
Meni je bil film všeč, sploh glede na to, da je pač ameriški in da ima priponke kot so "sci fi/disaster film", pa da v njem igra Nicholas Cage (tudi tu sicer ne blesti, jebiga).
8/10, še ga bom pogledala
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 April 2010 - 01:39 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 April 2010 - 01:43 PM
Posted 06 April 2010 - 05:53 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 06 April 2010 - 07:11 PM
Tudi meni je bil ta film precej všeč, kljub Holivudarskemu pridihu.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 07 April 2010 - 09:01 PM

Film, ki prikazuje prepletene zgodbe različnih žensk, me je res prijetno presenetil.
Zelo zanimiv, lahko gledljiv, smešen, žalosten...
Tudi igralke so zelo simpatične.
8/10

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 April 2010 - 10:51 AM
Moja ocena za Knowing gre pa pod spodobno mejo, ma dobi 3/10 za dobro fotografijo, vse ostalo; igra, zgodba, efekti, twisti, obupno holywoodsko, naivno, zaigrano, nepristno. Imam rada filme, ki majo v sebi mal logične, zvite zgodbe, ma tole ni blo ničemer podobno.
Meni je bla pa lih zgodba všeč. Mislim tale sončni konec je btw zelo zelo možen

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 11 April 2010 - 09:26 AM
KLIK
Ocena: 8+++.
Film je zelo poseben. Atmosfera je po eni strani žalostna, po drugi strani pa zelo pozitivna.
Zgodba se vrti okoli 14 letne Susie, ki je umorjena, in iz nebes opazuje svojo družino in življenje svojega morilca. Glavna igralka mi je bila fenomenalna, lušen deklič, ki je nadvse odlično opravil svojo vlogo; v filmu vidimo vrhunsko igralsko zasedbo, vse od Susan Sarandon, do Marky Marka in pa Rachel Weisz.

Film je režiral Peter Jackson (LOTR).
Meni je bil zelo všeč, ga tudi priporočam vsem; ni zjokan, in zelo lepo je prikazan (skoraj sanjsko), ta med prostor, med nebesi in zemljo. Tudi konec mi je bil zelo všeč.

Posted 11 April 2010 - 12:20 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 11 April 2010 - 12:37 PM
Posted 11 April 2010 - 12:52 PM
Vmes se mi je precej vlekel, deloval mi je zmeden in nedodelan, uglavnem če mu malo pogledam skozi prste mu dam 4/10.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users