Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2301 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46114 posts

Posted 24 January 2009 - 03:27 PM

Brokoli kakor za koga. Meni je geografija bolj logična kot pa sociologija ali psihologija ali filozofija. Čeprav je res, da če nimaš nekega znanja (se pravi, da se ne napiflaš osnov) ti logika nič ne pomaga.
  • 0

#2302 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 24 January 2009 - 03:34 PM

Veliko je logičnega pri geografiji ni pa vse! Sploh pa ko se za maturo Učiš Slovenijo veliko ni logičnega in se moraš na pamet naučit kraje, njihove značilnosti (ki niso baš logične vse) in nevemkajševse. Je pa res, da so sociologija, filozofija in psihologija bolj taki 'piflarski predmeti', kar pa še ne pomeni, da so nesmiselni in izmišljotine. sleep.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#2303 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46114 posts

Posted 24 January 2009 - 03:41 PM

Saj ne trdim, da je vse logično. Itak da je tudi piflarija zraven. Saj to je povsod. Pri geografiji se mi zdi, da je vseeno tega logičnega povezovanja več kot pri drugih predmetih. Jaz se regionalne geografije nisem učila za maturo - ni bilo časa. So bila vsa vprašanja na maturi takšna, da si lahko odgovoril na njih, če si poznal določene stvari iz obče geografije. Pisala sem to maturo 5.
Jaz ne trdim, da so izmišljotine ti trije predmeti. Meni osebno ravno niso kaj prida pri srcu, sploh filozofija mi je antipatična. Pač sem taka oseba, ki ne razume smisla filozofije nekaterih filozofov. Much doo about nothing, bi rekla. Ampak verjamem, da pa so ljudje, ki jih to zelo zanima. Sociologija in psihologija sta pa na določeni stopnji zelo uporabni zadevi.
  • 0

#2304 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 24 January 2009 - 03:49 PM

meni se je pa sociologija vedno zdela skrajno neuporaben predmet - predalčkanje brez kakšne posebne funkcije za everyday life. nasprotno sem se pa v psihologiji in filozofiji ful našla smile.gif

biologija na maturi je daleč od simpl - celo leto smo hodil okrog z bukvami, every single day ohmy.gif (je pa tud res, da v 2. letniku nismo predelal ne živali, ne ekologije, v tretjem pa polovice človeka, tako da smo mel v 4. letniku cel dizaster). ogromno snovi, precej gre v detajle. je pa ful zanimiva zadeva - vsaj po večini smile.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2305 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 24 January 2009 - 09:46 PM

Jaz sem imela na maturi zgodovino. Največje preglavice so mi povzročale teme iz slovenske zgodovine, obče so mi bile pa kar kul. Na srečo smo nazadnje dobili 2 temi, ki sem ju kar dobrro znala. Sem tudi pisala 4.
Za biologijo sem pa 1000% prepričana da ni lahka. Pri nas so se tisti, ki so jo vzeli ves čas učili, pisale neke teste, imeli so 4 knjige za predelat itd.
Za gefo je pa kr dost folka reklo, da so se malo za j...
Coco jaz sem s temi predmeti imela iste dileme kot ti. Nazadnje sem vzela zgodovino, ker je profesorica res zakon (no vsaj v 3. letniku postane, v prvih dveh letnikih je bila strah in trepet, nas je dobro zdisciplinirala tongue.gif), in pa ekonomijo, ker potem nisem imela dodatnih ur.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#2306 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 25 January 2009 - 12:05 PM

Brokoli pri nas je pri infi isto smile.gif Več ali manj cele dve ure ne delamo nič smile.gif Nam je za začetku dal vprašanja kaj mormo predelat pol smo pa v šoli skupaj pregledali smile.gif Js sm si še zapiske naredla smile.gif Ej imamo pa spletno učilnico na kateri je veliko uporabnih stvari. Lahko ti dam link pa se registiraš? smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2307 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 25 January 2009 - 02:00 PM

Ja, prosim! Mi mamo tudi spletno učilnico! Sam se pa prjavš pa te more profesor potrdit. down.gif Ampak, če kej rabš lohka pogledam pa si izmenjava pa take fore. biggrin.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#2308 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 25 January 2009 - 02:36 PM

Jaz sem si za maturo izbrala geografijo in psihologijo. Geografija mi je kr všeč (edino obča mi je mogoče kar težka), psihologija mi je pa itak zakon. Veliko bolj mi je všeč kot sociologija (najbrž posledica tudi tega, da smo imeli v 3. letniku profesorco, ki je od nas zahtevala do pike natančno definicijo, ki nam jo je povedala iz svojih zapiskov s faksa rolleyes.gif ). Mi je mogoče malo žal, da se nisem dovolj pozanimala za ekonomijo, za katero osnove že imam (sem končala ekonomsko). No, pa še premal je blo prijavljenih in potem sploh ne izvajajo predmeta na šoli. ermm.gif
Glede nivojev sem razmišljala, da bi angleščino vzela višji nivo. Bom videla na poizkusni kako bo, pa se bom potem dokončno odločila. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2309 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 January 2009 - 03:49 PM

QUOTE(_M_ @ 24. 1. 2009 - 10:12) View Post

Men osebno je blo najlažje pri jezikih, zato sm vzela še nemščino in dobila dobro oceno; se mi zdi, da se nekak splača, če ti jezik gre nekak povprečno dobro, ker osnovni nivo ponavadi ne neki bavbav.

Se strinjam. Jaz sme vzela nemščino za 2. jezik in nisem rabla skor nič delat pred maturo pa ne znam ne vem kaj in sm dobila 4, še celo en % mi je manjkal do 5, tko da Coco, splača se ti vzet italijanščino.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2310 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 25 January 2009 - 04:15 PM

Men se pa zdi nemščina ful težka. Sem jo ravno zato vzela, ker sem večino počitnic preživela v Nemčiji in bila v razredu zelo dobra, tud razumem zelo veliko, še govorit znam, a na pripravah pa komi lezem z nekimi čudnimi dvjokami. sleep.gif
  • 0

#2311 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 January 2009 - 04:56 PM

Jst sm mela na maturi zgodovino, mi ni bla težka, čeprav je res, da je pač to en tak predmet, kjer je dosti učenja na pamet, ampak če te stvar vsaj malo zanima, ni problema. Pri nas v razredu nas je melo skor polovico zgo na maturi. Kot drugi predmet sem mela pa latinščino, kar si jih pa zbere itak zlo mal, tko da ne bom razlagala, kaj in kako.. Je pa kar težka.
Nemščino sem imela pa kot 1. tuji jezik (namest angleščine) in mi ni bla težka, v bistvu mi je bla precej lahka. Nisem se nč učila, ker se tud nism vedla, kaj konkretno učit, sem samo rečevala stare pole (je prou ena knjiga, kjer so zbrani vsi testi od 95-2006, se splača nabavit). Naloge niso težke, mal slovnice, razumevanja tekstov. Slušno razumevanje zna bit mal smotano, ampak ni velike panike. Za esej moraš pa pač mal nakladat, itak so take dost splošne teme, tko da če maš vsaj mal besedišča se da. Jst sm mela osnovni nivo, se mi ni dalo ukvarjat še z višjim, ker itak nisem mela omejitev, pisala sem pa 5.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2312 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 25 January 2009 - 09:06 PM

QUOTE(Brokoli @ 25. 1. 2009 - 14:00) View Post

Ja, prosim! Mi mamo tudi spletno učilnico! Sam se pa prjavš pa te more profesor potrdit. down.gif Ampak, če kej rabš lohka pogledam pa si izmenjava pa take fore. biggrin.gif

Ej to bi ful šlo ja biggrin.gif
Spletna učilnica
Če pa ne bo šlo, bom pa js rekla našmu K. da te noter spravi wink.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2313 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 January 2009 - 11:39 PM

Jaz osebno ne maram sociologije, ker je brezvezno predalčkanje in vlačenje na kup nepomembnih stvari. Enako velja za psihologijo, KR NEKAJ. Za filozofijo še ne vem, ampak sumim, da mi bo še bolj bruhalna kot psih & soc.
Geo pa se meni zdi ful logična. Vse stvari seveda niso in se je treba kaj naučit ampak bi lahko rekla, da je 90% stvari logičnih in, če znaš občo, znaš vse. Jaz se maturi ne bojim, samo malo me stiska za francoščino.
  • 0
Viens, reste ici!

#2314 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 26 January 2009 - 03:08 PM

Ana, boš vzela fr na maturo? Jst sm tut o tem mal razmišlala sam pomoje bi blo kr precej zajeban ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2315 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 26 January 2009 - 04:54 PM

QUOTE(urš @ 25. 1. 2009 - 21:06) View Post

Ej to bi ful šlo ja biggrin.gif
Spletna učilnica
Če pa ne bo šlo, bom pa js rekla našmu K. da te noter spravi wink.gif

Jst pa našemu K, da te not sprav! (obadva sta K, kjero...naključje? biggrin.gif )
  • 0

#2316 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 26 January 2009 - 07:02 PM

Našemu prof. za info je tudi ime na K. biggrin.gif
  • 0

#2317 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26163 posts

Posted 26 January 2009 - 07:07 PM

Freya jaz sem prav srečna, da me ni imel biggrin.gif
  • 0

#2318 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 January 2009 - 07:51 PM

QUOTE(Nincha @ 26. 1. 2009 - 15:08) View Post

Ana, boš vzela fr na maturo? Jst sm tut o tem mal razmišlala sam pomoje bi blo kr precej zajeban ermm.gif

Ja bom vzela. Jaz sem malo skeptična sicer, ampak mi je letos začela francoščina ful laufat in sem se tudi pogovarjala s prof. pa je rekla, da vedno nardijo s 3,4 .. To je za mene dovolj. Sem gledala tut stare pole in sem kr navdušena.
smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2319 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 26 January 2009 - 09:16 PM

Ancka, mene tudi ni mel. biggrin.gif

Drugače pa, jaz sem vzela soc in nem in mi zaenkrat še ni žal.
  • 0

#2320 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 26 January 2009 - 09:35 PM

QUOTE(Freya_ @ 26. 1. 2009 - 19:02) View Post

Našemu prof. za info je tudi ime na K. biggrin.gif

ah sej naš se na K. piše biggrin.gif Brokoli si prišla v učilnico? biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users