Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36407 replies to this topic

#23121 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 August 2011 - 07:36 AM

laugh.gif
  • 0

#23122 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 05 August 2011 - 10:37 AM

V receptu piše da moram dati 1 žlico škroba. Kaj je s tem mišljeno, moka, drobtine, kaj tretjega? ninja.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#23123 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 August 2011 - 10:44 AM

Jedilni škrob. To je za zgostitev. Tudi moka bo ok, če škroba nimaš. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#23124 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15629 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 August 2011 - 10:44 AM

Skrob. Gustin. V trgovini ga dobis pri sestavinah za peko. V skatlici je ponavadi.
IPB Image
Ponavdi se uporablja pri biskvitih ali za zgoscevanje omak.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#23125 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 05 August 2011 - 10:53 AM

Ok, hvala. bo mogla zadoščat moka smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#23126 sooncek

sooncek

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 127 posts

Posted 06 August 2011 - 10:03 AM

Živjo smile.gif

Prosila bi vas za malo pomoči in nasvetov. V Merkurju sem kupila sokovnik ( so ga imeli na njihovo kartico v akciji) ko sem gledala na internetu in tam v trgovini je pisalo na škatli in na internetu, da je moč 900 W, tudi prodajalca sem vprašala če to drži in mi je pritrdil. Vsa vesela sem ga kupila in prinesla sokovnik domov. ( sem gledala po internetu prej in je pisalo za kakšne druge znamke da imajo moč po 700 W, 800 W, 850 W, zato sem bila zadovoljna da ima ta moč 900 W ) Ko sem sokovnik odprla in začela brati navodila sem opazila da piše da ima moč delovanja 500 - 700W. pravtako na nalepkici ki je na sokovniku piše 700 W. huh.gif

Zanima me, če ima katera doma sokovnik ali morda karkoli ve o tem. Jaz se ne spoznam kaj preveč, vendar kolikor sem gledala po internetu, se mi zdi da pri tem vseeno nekaj ne štima. najlepša hvala za pomoč že vnaprej smile.gif
  • 0

#23127 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29736 posts

Posted 07 August 2011 - 07:05 PM

QUOTE(Kinky @ 4. 8. 2011 - 19:33) View Post

A je res, da če te ustavijo policaji s kolesom in recimo napihaš, dobiš lahko PIKE in ti odvzamejo vozniški izpit????
blink.gif huh.gif

Druzinska prijateljica se je pred casom v Lj se z dvema kolegicama ponoci rahlo okajena na kolesu vracala s praznovanja svojega rd. Naletijo na marico in pripadajoce policaje sredi kolesarske poti in zacnejo nekaj sikat. Koncalo se je tako, da so vse tri pobasali v marico in so jutro pricakale za zapahi. Domov dobile poloznico za nevemkoliko EUR ze. : D

Vprasanje: rada bi prenesla SMSe in razne zapiske (notes) z mobil. telefona Nokia 2760 na mobil. telefon Samsung GT-E2550. Ob prestavitvi SIM kartice iz enega telefona v drugega se je prenesel samo imenik. Funkcije spravljanja SMSov in zapiskov na SIM kartico ne najdem.
Ce je zgornja operacija neizvedljiva, bi pa rada prenesla vsaj SMSe z Nokie na racunalnik. Verjetno potrebujem podatkovni kabel (ki ga ne morem nikjer dobiti, ker ima telefon nek super mini prikljucek, not funny) in ustrezen software? Hate this s*it, kar najprej neke finte pri menjavi GSMov. :E
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#23128 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 August 2011 - 08:50 PM

Na Mobitelu imaš sicer opcijo, da ti za 10e prenesejo na drugi telefon.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#23129 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29736 posts

Posted 07 August 2011 - 09:47 PM

woot.gif Sicer sem na Simobilu, ampak najbrz se tudi pri njih najde kaj podobnega. Super, ker se mi res ne da ukvarjati s tem. : ) Hvala!
  • 0

#23130 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 August 2011 - 07:57 AM

Vprašanje:

What would you do?

Danes se mi je ponudila priložnost, da sprejmem službo v podjetju, ki me je (če se katera spomni) že zavrnilo. Zdaj so si očitno premislili. Vmes me me čisto minilo, da bi delala pri njih, izvedela sem tudi, da niso najbolj finančno stabilni in da bi delala deljeno - ves dan (od 8h do 20h), s 3 urno pavzo.

Pred kratkim mi je znanka obljubila, da me bo septembra poklicala na razgovor za službo, katera bi mi bila veliko bolj všeč. O tej službi dejansko še nič ne vem (plača, delovni čas, naloge...). Je pa nekako 95%, da bi jo dobila.

Zdaj pa ne vem, a naj sprejmem službo #1, ker "bolje vrabec v roki kot golob na strehi", ali naj kar lepo počakam še ta slab mesec in vidim, kaj bo? hmm.gif
Kolikor vem, imam pravico dati odpoved tudi po tako kratkem času... ampak ne vem, če je smiselno, da se zdaj ubadam še z zdravstvenim pregledom (prva zaposlitev), če bom samo tako kratek čas tam. V bistvu bi se v tem kratkem času šele dobro uvedla... hmm.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#23131 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 August 2011 - 08:12 AM

To gre za firmo, pri kateri te ful dolgo sploh niso kontaktirali potem, in si visela v zraku?
  • 0

#23132 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25620 posts

Posted 08 August 2011 - 08:22 AM

Če te bodo redno zaposlili, boš skoraj sigurno dobila 3 mesečno poskusno delo (ne glede na "dolžino" pogodbe). In če se prav spomnim, lahko v teh 3 mesecih daš odpoved brez odpovednega roka in brez obrazložila zakaj.
Pozanimaj se kako je s poskusnim delom, vzameš to ponujeno zaposlitev in če bo druga boljša, pač greš stran od tu.

Evo, našla v ZDR:

125. člen
(poskusno delo)

(1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.

(2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.

(3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi s sedemdnevnim odpovednim rokom.

(4) Če delodajalec ob poteku poskusnega dela ugotovi, da delavec poskusnega dela ni uspešno opravil, lahko delavcu izredno odpove pogodbo o zaposlitvi.

(5) V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#23133 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 August 2011 - 08:26 AM

QUOTE(Sinnaia @ 8. 8. 2011 - 9:12) View Post

To gre za firmo, pri kateri te ful dolgo sploh niso kontaktirali potem, in si visela v zraku?

Ja. dry.gif

Hvala, Kami!
  • 0

#23134 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25620 posts

Posted 08 August 2011 - 08:34 AM

V ZDR nisem našla in me zanima, kje je določena višina nagrade za delavca po 10 letih dela.
Letos me čaka ta čast in bi samo preverila koliko bom dobila, če bo šefica dobre volje
  • 0

Put A Kilt On It!

#23135 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 August 2011 - 08:51 AM

Immortelle, morda bi šla res lahko na poskusni rok, ampak jaz mislim, da bi mene vse minilo, ker ne morem delati za nekoga, kjer imajo tak odnos do ljudi. Sploh ker to verjetno ni osamljen primer in bi bilo precej verjetno tudi v bodoče kaj problematičnega.
  • 0

#23136 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 August 2011 - 09:07 AM

QUOTE(Sinnaia @ 8. 8. 2011 - 9:51) View Post

Immortelle, morda bi šla res lahko na poskusni rok, ampak jaz mislim, da bi mene vse minilo, ker ne morem delati za nekoga, kjer imajo tak odnos do ljudi. Sploh ker to verjetno ni osamljen primer in bi bilo precej verjetno tudi v bodoče kaj problematičnega.

Ja, saj... sad.gif
Pa čudno mi je, da spet iščejo, glede na to, da so pred enim mesecem vzeli drugo. Moram nujno povprašat, zakaj je šla (oz. zakaj je niso obdržali). Čeprav sumim (glede na slišano in prebrano), da je šla sama. Direktor je baje zvit in izkoriščevalski. ermm.gif

Problem je, ker res rabim službo (in denar) in me skrbi, da bi zdaj tole odpovedala, potem pa tudi one boljše službe ne bi dobila in bi ostala brez vsega.

Nič, bom zdajle kar poklicala in še malo povprašala kako in kaj. V bistvu res lahko kadarkoli grem, če mi ne bo odgovarjalo. hmm.gif
Je pa res, da imam po vsem tem prav odpor do te firme. sad.gif
  • 0

#23137 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 August 2011 - 09:08 AM

Razumem tvojo dilemo, ampak jaz bi najbrž vseeno sprejela. sad.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#23138 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29736 posts

Posted 08 August 2011 - 09:15 AM

QUOTE(Kami @ 8. 8. 2011 - 9:34) View Post

V ZDR nisem našla in me zanima, kje je določena višina nagrade za delavca po 10 letih dela.

Kolektivna pogodba za tvojo dejavnost.

Npr.: klik. Kolektivne pogodbe sicer najdes v Uradnem listu. Edit: tale stran je se boljsa, preglednejsa, da se ne izgubljas po UL: klik (za ogled podatkov moras biti prijavljena).

Immortelle, tudi jaz razumem tvojo dilemo in jaz ne bi sprejela, ce ni bi bilo nujno. Ker pa si napisala, da res potrebujes sluzbo/denar - vzemi, kot so ze druge napisale - odpoved lahko se vedno das, ce bo res tako nevzdrzno (ne zanasaj se na ljudske cence).
  • 0

#23139 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 August 2011 - 09:18 AM

Immortelle, poskusi, pa če ne bo štimalo, lahko še vedno greš stran.
  • 0

#23140 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25620 posts

Posted 08 August 2011 - 09:36 AM

QUOTE(_Planet_ @ 8. 8. 2011 - 10:15) View Post

Kolektivna pogodba za tvojo dejavnost.

Npr.: klik. Kolektivne pogodbe sicer najdes v Uradnem listu.

hvala, sem našla - imam za banke in hranilnice
Dajte mi še povedat, jaz nisem bila ves čas pri istem delodajalcu. Če si ves čas pri istem, vem da mora dat. Kako pa je, če nisi. To je pa verjetno odvisno od njegove dobre volje oz. ali mi sploh sme dat?

QUOTE(_Planet_ @ 8. 8. 2011 - 10:15) View Post

Odpoved lahko se vedno das, ce bo res tako nevzdrzno (ne zanasaj se na ljudske cence).

podpis!

• 0

Put A Kilt On It!

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

Eli