vprašanja (zanima me, ...)
Posted 05 August 2011 - 07:36 AM
Posted 05 August 2011 - 10:37 AM
[Napoleon]
Posted 05 August 2011 - 10:44 AM
Jedilni škrob. To je za zgostitev. Tudi moka bo ok, če škroba nimaš.
Posted 05 August 2011 - 10:44 AM
Ponavdi se uporablja pri biskvitih ali za zgoscevanje omak.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 August 2011 - 10:53 AM
[Napoleon]
Posted 06 August 2011 - 10:03 AM
Prosila bi vas za malo pomoči in nasvetov. V Merkurju sem kupila sokovnik ( so ga imeli na njihovo kartico v akciji) ko sem gledala na internetu in tam v trgovini je pisalo na škatli in na internetu, da je moč 900 W, tudi prodajalca sem vprašala če to drži in mi je pritrdil. Vsa vesela sem ga kupila in prinesla sokovnik domov. ( sem gledala po internetu prej in je pisalo za kakšne druge znamke da imajo moč po 700 W, 800 W, 850 W, zato sem bila zadovoljna da ima ta moč 900 W ) Ko sem sokovnik odprla in začela brati navodila sem opazila da piše da ima moč delovanja 500 - 700W. pravtako na nalepkici ki je na sokovniku piše 700 W.
Zanima me, če ima katera doma sokovnik ali morda karkoli ve o tem. Jaz se ne spoznam kaj preveč, vendar kolikor sem gledala po internetu, se mi zdi da pri tem vseeno nekaj ne štima. najlepša hvala za pomoč že vnaprej
Posted 07 August 2011 - 07:05 PM
A je res, da če te ustavijo policaji s kolesom in recimo napihaš, dobiš lahko PIKE in ti odvzamejo vozniški izpit????
Druzinska prijateljica se je pred casom v Lj se z dvema kolegicama ponoci rahlo okajena na kolesu vracala s praznovanja svojega rd. Naletijo na marico in pripadajoce policaje sredi kolesarske poti in zacnejo nekaj sikat. Koncalo se je tako, da so vse tri pobasali v marico in so jutro pricakale za zapahi. Domov dobile poloznico za nevemkoliko EUR ze. : D
Vprasanje: rada bi prenesla SMSe in razne zapiske (notes) z mobil. telefona Nokia 2760 na mobil. telefon Samsung GT-E2550. Ob prestavitvi SIM kartice iz enega telefona v drugega se je prenesel samo imenik. Funkcije spravljanja SMSov in zapiskov na SIM kartico ne najdem.
Ce je zgornja operacija neizvedljiva, bi pa rada prenesla vsaj SMSe z Nokie na racunalnik. Verjetno potrebujem podatkovni kabel (ki ga ne morem nikjer dobiti, ker ima telefon nek super mini prikljucek, not funny) in ustrezen software? Hate this s*it, kar najprej neke finte pri menjavi GSMov. :E
Posted 07 August 2011 - 08:50 PM
Pablo Picasso
Posted 07 August 2011 - 09:47 PM
Posted 08 August 2011 - 07:57 AM
What would you do?
Danes se mi je ponudila priložnost, da sprejmem službo v podjetju, ki me je (če se katera spomni) že zavrnilo. Zdaj so si očitno premislili. Vmes me me čisto minilo, da bi delala pri njih, izvedela sem tudi, da niso najbolj finančno stabilni in da bi delala deljeno - ves dan (od 8h do 20h), s 3 urno pavzo.
Pred kratkim mi je znanka obljubila, da me bo septembra poklicala na razgovor za službo, katera bi mi bila veliko bolj všeč. O tej službi dejansko še nič ne vem (plača, delovni čas, naloge...). Je pa nekako 95%, da bi jo dobila.
Zdaj pa ne vem, a naj sprejmem službo #1, ker "bolje vrabec v roki kot golob na strehi", ali naj kar lepo počakam še ta slab mesec in vidim, kaj bo?
Kolikor vem, imam pravico dati odpoved tudi po tako kratkem času... ampak ne vem, če je smiselno, da se zdaj ubadam še z zdravstvenim pregledom (prva zaposlitev), če bom samo tako kratek čas tam. V bistvu bi se v tem kratkem času šele dobro uvedla...
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 August 2011 - 08:12 AM
Posted 08 August 2011 - 08:22 AM
Pozanimaj se kako je s poskusnim delom, vzameš to ponujeno zaposlitev in če bo druga boljša, pač greš stran od tu.
Evo, našla v ZDR:
125. člen
(poskusno delo)
(1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.
(2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.
(3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi s sedemdnevnim odpovednim rokom.
(4) Če delodajalec ob poteku poskusnega dela ugotovi, da delavec poskusnega dela ni uspešno opravil, lahko delavcu izredno odpove pogodbo o zaposlitvi.
(5) V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 August 2011 - 08:34 AM
Letos me čaka ta čast in bi samo preverila koliko bom dobila, če bo šefica dobre volje
Put A Kilt On It!
Posted 08 August 2011 - 08:51 AM
Posted 08 August 2011 - 09:07 AM
Immortelle, morda bi šla res lahko na poskusni rok, ampak jaz mislim, da bi mene vse minilo, ker ne morem delati za nekoga, kjer imajo tak odnos do ljudi. Sploh ker to verjetno ni osamljen primer in bi bilo precej verjetno tudi v bodoče kaj problematičnega.
Ja, saj...
Pa čudno mi je, da spet iščejo, glede na to, da so pred enim mesecem vzeli drugo. Moram nujno povprašat, zakaj je šla (oz. zakaj je niso obdržali). Čeprav sumim (glede na slišano in prebrano), da je šla sama. Direktor je baje zvit in izkoriščevalski.
Problem je, ker res rabim službo (in denar) in me skrbi, da bi zdaj tole odpovedala, potem pa tudi one boljše službe ne bi dobila in bi ostala brez vsega.
Nič, bom zdajle kar poklicala in še malo povprašala kako in kaj. V bistvu res lahko kadarkoli grem, če mi ne bo odgovarjalo.
Je pa res, da imam po vsem tem prav odpor do te firme.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 August 2011 - 09:08 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 August 2011 - 09:15 AM
V ZDR nisem našla in me zanima, kje je določena višina nagrade za delavca po 10 letih dela.
Kolektivna pogodba za tvojo dejavnost.
Npr.: klik. Kolektivne pogodbe sicer najdes v Uradnem listu. Edit: tale stran je se boljsa, preglednejsa, da se ne izgubljas po UL: klik (za ogled podatkov moras biti prijavljena).
Immortelle, tudi jaz razumem tvojo dilemo in jaz ne bi sprejela, ce ni bi bilo nujno. Ker pa si napisala, da res potrebujes sluzbo/denar - vzemi, kot so ze druge napisale - odpoved lahko se vedno das, ce bo res tako nevzdrzno (ne zanasaj se na ljudske cence).
Posted 08 August 2011 - 09:18 AM
Posted 08 August 2011 - 09:36 AM
hvala, sem našla - imam za banke in hranilnice
Dajte mi še povedat, jaz nisem bila ves čas pri istem delodajalcu. Če si ves čas pri istem, vem da mora dat. Kako pa je, če nisi. To je pa verjetno odvisno od njegove dobre volje oz. ali mi sploh sme dat?
Odpoved lahko se vedno das, ce bo res tako nevzdrzno (ne zanasaj se na ljudske cence).
podpis!
Put A Kilt On It!
3 user(s) are reading this topic
1 members, 2 guests, 0 anonymous users
-
Eli