QUOTE(laLa° @ 23. 7. 2007 - 22:33)

Uff to pri nas ni tak.

Ker hočejo vse doolge lase, do polovice hrbta.

Jaz tudi opažam ta 'fenomen'. Se mi zdi, da hoče imet zadnje čase 99,9% žensk dolgo grivo, čeprav je veliko takih, ki jih mati narava resnično ni obdarila z občudovanja vrednimi lasmi, ampak ravno obratno, torej z redkimi, občutljivimi, krhkimi. In take se potem po slučaju še blajhajo kot nore, da je rezultat na koncu pač strahoten - lasje do sredine hrbta ali celo do riti, ki že na daleč kažejo strahotno stanje izmučenosti, scepljenosti (ki se začne že na sredini dolžine in je tko razvejana, da je en las na koncu razdeljen na 4 dele, dobesedno). Poznam take primere in sem včasih dobesedno zgrožena, majkemi, ko pa kej rečem (sicer zelo redko, pa tudi ne nesramno, ampak dobronamerno) pa pol izpade, kot da sem jim fouš tiste dolge štrene.

Pa še take so pol ponavadi ultra polizane, kar še poudari redkost las, da se jim vidi ven polovica lasišča. Zato mislim, da je ta ''trend dolgih las za vsako ceno'' prav butast, ker so tudi kratki lasje prav super in znajo bit kratke čupice ultra sexy, pa še kratki lasje pridobijo na volumnu in lahko zakrijejo marsikatero pomanjkljivost kar se tiče kvalitete las.
Pa ne me narobe zastopit. Nimam jaz nič proti slabotnim lasem, ampak pač človek se mora znat uredit glede na svoje kvalitete, kot tudi glede na pomanjkljivosti. In dolgi lasje za vsako ceno znajo bit dobesedno strašljivi, če pač niso že po naravi gosti, močni in negovano zdravi. Zdej me je mal zaneslo, nima to veze s to temo, samo asociacijo sem dobila. Js sploh ko sem tak aklih, da kdaj v trgovini vidim kakšno poblajhano babše s strašno slamo na glavi in si kar predstavljam, kako tista lasnata žica šelesti pod prsti kot presušeno seno, pa ko vidim kakšno s totalno razcepljenimi in polomljenimi lasmi in bi dala milijone (če bi jih imela), samo da bi jo lahko postrigla. Vem, nora sem.
Aja pa še tole. Tle bliz nas živi ena starejša gospa, tak se oblači bolj pocestniško (pa je stara pomoje ene 60) in ma dolge, totalno redke blond lase, tak grozovito natupirane, da izgleda kot eno gnezdo, vse v luft štrli, spodaj in vmes pa luft in praznina. Tistih par las pa res s pomočjo kilogramov pene in lakov prav mojstrsko botruje gravitaciji. Vedno ko jo vidim, se nasmehnem, ne morem pomagat.