Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2281 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 February 2015 - 05:35 PM

^Njega že dolgo spremljam. Super je, lepe slike ima.

• 0
Viens, reste ici!

#2282 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 20 February 2015 - 05:47 PM

Recept za low fat majonezo:

- 1 zavitek svilnatega tofuja

- limonin sok

- jabolčni kis

- agavin sirup

- žlička gorčice 

- sol, poper 

Tekoče sestavine dajem po občutku, treba je zelo malo, drugače pride pretekoče končna masa. 

Danes sem namesto svilnatega tofuja uporabila čvrstega, okus je bil podoben, ampak konstistenca 

ni bila OK - sem morala dodati še malo sojinega napitka in olivnega olja da je prišlo gladko. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2283 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85919 posts

Posted 21 February 2015 - 07:38 PM

Jaz kupujem majonezo Plamil, mi je odlična.

Zbrani recepti z različnih strani/blogov: http://vegan-yums.com

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2284 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17279 posts

Posted 21 February 2015 - 07:48 PM

Kakšna je pa Sparova? Saj vem, da smo že 100x imeli to debato, samo meni iskalnik ne dela pa tudi s postanjem imam težave :ph34r: Od Veggie izdelkov kupujete/je dober Gyros pa trio hummusov. Še kaj?

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2285 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85919 posts

Posted 21 February 2015 - 08:35 PM

Klik

Majoneza mi pa ni tako dobra, kot Plamilova.

• 0

― V. Van Gogh

#2286 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 22 February 2015 - 12:53 AM

Jaz sem zasledila, da bodo Spar Veggie majonezo umaknili iz prodaje. Nisem pa še nobene trgovinske vege majoneze probala. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2287 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 28 February 2015 - 12:09 PM

Včeraj sem naredila veganski bananin kruh po tem receptu in je zelo dober. Me je skrbelo, da bo suh in pust, pa ni. Priporočam :)

http://www.niomismar...ead-recipe.html

• 0

#2288 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 28 February 2015 - 12:21 PM

Jaz sem pa delala te bananine muffine, pa so prav tako odlični. :)

Sem pa uporabila kar čičerikino moko (več proteinov!), pa brez orehov in sončničnih semen.  ;)

http://petelinskov.blogspot.com/2014/06/brezglutenski-bananini-mafini.html 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2289 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 05 March 2015 - 02:52 PM

Končno sem prišla do Spar Vital Soja-Eis Vanille sladoleda. Odličen je, ravno prav sladek in kremast! Stane pa 2.49€ 1 liter sladoleda. Žal se dobi samo v Hipermarketih. 

vital20soja20eis.jpg

Kupila sem tudi navaden sojin jogurt, da bom naredila mozzarelo. Ne morem se načuditi, kako so te stvari dražje od mlečnih jogurtov, saj soja ja ni draga stročnica? 

Za 500 ml Soyade jogurt sem dala skoraj 3€. Kje se dobi najcenejši, a kdo ve? 

• 0

Bill Bullard

#2290 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 March 2015 - 03:10 PM

Hofer! Sojagurt, majo navadnega, vanilijo in borovnico, stane pa mislim da 1,7€ za pol litra. Super so! :) Jaz zdaj samo še te kupujem, ker je Joya fuul draga.

https://www.hofer.at...lfina-sojagurt/

• 0

After all this time?

Always.

#2291 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 05 March 2015 - 03:15 PM

Ja, za Hofer vem, tudi jaz kupujem, samo škoda ker nimajo navadnega nesladkanega sojinega jogurta. :)

• 0

Bill Bullard

#2292 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25893 posts

Posted 05 March 2015 - 03:36 PM

Kupila sem tudi navaden sojin jogurt, da bom naredila mozzarelo. Ne morem se načuditi, kako so te stvari dražje od mlečnih jogurtov, saj soja ja ni draga stročnica? 

Za 500 ml Soyade jogurt sem dala skoraj 3€. Kje se dobi najcenejši, a kdo ve? 

Ce bos delala po receptu od Miyoko, daj zraven 1 T tapioke in 1 t agarja vec, da pride se malo bolj cvrsto ven (bolj fajn je za rezat). Jaz bom drugic spet tako naredila, edino se malo vec vode bom dala pri agarju na racun tiste, ki je naj bi dodal jogurtu in oresckom (drugace se ti zna iz agarja kaj hitro cudna kepa formirat, kar ni najbolj prakticno ;)). Za hranit ga mi je pa se vedno najbolj fajn slanica (sem poskusila tudi v olivnem olju v zip lock vrecki, ampak mi nekako ne potegne). Se pa zacne recimo v slabem tednu od zunaj malo "mehcat" (bos opazila, da slanica postane rahlo belkasta zaradi migracije delcev), ampak ni sile. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2293 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25893 posts

Posted 05 March 2015 - 03:37 PM

Hofer! Sojagurt, majo navadnega, vanilijo in borovnico, stane pa mislim da 1,7€ za pol litra. Super so! :) Jaz zdaj samo še te kupujem, ker je Joya fuul draga.

https://www.hofer.at...lfina-sojagurt/

Ful dobro za tole, bom ziher sprobala, ko pridem. Tukaj ima Hofer cisto druge izdelke (res lame trgovina), nimajo niti sojinega mleka, tofuja ali kaksnih namazov za na kruh, s cimer so v Slo zaceli sto let nazaj.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2294 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 05 March 2015 - 04:24 PM

Sem si vse zapisala :D upam, da bo uspelo :D tapiokino moko sem pa odkrila za malo manj kot 3€ pol kile, tako da tisto zadnjič je bil rop. 

Še dobro ja, da gre Hofer v korak s časom, mi je praktično najljubša živilska trgovina, poleg Spara. Žal so ukinili vegansko margarino, 

to sicer ni nepogrešljiv izdelek zame, ker jo uporabljam res malo, pa vendar. 

Anouk, koliko časa pa namakaš indijske oreške? Moj blender ni glih na nivoju Vitamixa in podobnih, čeprav je kar močan. 

Pa še, kako bi naredila jogurtov solatni preliv, ker mi bo nekaj jogurta ostalo. 

• 0

Bill Bullard

#2295 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25893 posts

Posted 05 March 2015 - 04:57 PM

WTF, tukaj jo imajo po 60 centov za vrecko (mislim, da je 400 g). Dobis pa tudi skoraj trikrat drazjo v enih azijskih trgovinah (ampak se vedno pride precej manj kot ta, ki si jo ti omenila). Agar sem pa tudi koncno uspela izbrskat v vreckah po 25 g za 1,15 EUR.

• 0

#2296 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 05 March 2015 - 05:05 PM

Agar sem si tud jaz naredila zalogo, v Hoferju so imeli posebno ponudbo...30 g vrečke nekaj čez 1 eur. 

Nore cene so, tapiokino moko je sploh težko dobit, ko pa jo, je pa draga. V specializiranih azijskih trgovinah pa še nisem gledala. 

To, ki sem jo omenila, sem našla v Zrno do zrna, Trubarjeva LJ, poreklo pa je Tajska. 

• 0

Bill Bullard

#2297 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25893 posts

Posted 05 March 2015 - 05:08 PM

Aja, so ga imeli prav v prahu, ne v kosmicih? Jaz ga se nisem zasledila v vecjem pakiranju kot ga imam zdaj v nobeni trgovini. 

• 0

#2298 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 March 2015 - 06:32 PM

Matilda, tapioka je v Leclercu pomoje dostopna po bolj normalni ceni. Je za preverit.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2299 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85919 posts

Posted 05 March 2015 - 06:56 PM

Ja, za Hofer vem, tudi jaz kupujem, samo škoda ker nimajo navadnega nesladkanega sojinega jogurta. :)

Ravno danes sem ga dobila. :)

• 0

― V. Van Gogh

#2300 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17596 posts

Posted 05 March 2015 - 09:05 PM

Nesladkan?! :D 

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users