Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2281 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 22 January 2009 - 10:48 PM

QUOTE(Brokoli @ 4. 12. 2008 - 17:20) View Post

A ma kjera informatiko za maturo? Da si mau izmenjamo zapiske in izkušnje. biggrin.gif

Js jo mam biggrin.gif A kj rabiš? biggrin.gif Mam izpiske narejene po uni debeli grdi modri težki knjigi biggrin.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2282 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26164 posts

Posted 23 January 2009 - 07:23 AM

za psihologijo imam jaz 2 dobra zvezka, v katerih je napisano VSE. Če se napiše tako, kot v zvezku je definitivno OK, ker smo imeli profesorico, ki je sestavljala pole za maturo.
Idiot sistem: napišeš definicijo in podaš primer.
  • 0

#2283 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 January 2009 - 11:31 PM

Mjoj, jaz res ne vem, kaj bi vzela. Sem hotela zgodovino sigurno, samo je prej brat rekel, da je pri zgodovini na maturi ogromno piflarije in da je brezveze. Sej verjetno jo bom kljub vsemu vzela.

Sem včeraj govorila s kolegico in je rekla, da ji je žal, da je vzela geografijo, ker morajo vsaka dva tedna oddajat terenske vaje in seminarske in ful delajo in je res kr neki.

Biologija mi je razmeroma všeč, ampak je moja profesorica ful zabita (ne mislim v smislu antipatična, ampak res neumna. Enkrat ji je en razred skril zvezek z zapiski in jim ni znala povedat ene stvari, so cel mesec gledali filme. Pa prejšnjič pri uri reče: "No, katere okvare oči poznamo?" in jaz jih naštejem mali milijon, med njimi tudi astigmatizem. In ena sošolka vpraša "profesorca, kaj to sploh pomeni, kaj je to?" in ona gleda, gleda in ji vidiš po izrazu na obrazu, da se ji ne sanja in reče samo "ja, veste, to je ena taka napaka pri očeh." butl.gif ) in vem, da je naše znanje na splošno precej slabo (+ naš program ima eno uro manj kot splošni oddelki).

Psihologijo sem gledala tiste pole in mi je blo kr neki, pa seminarska mi je butasta, mi je že sociologija bolj všeč, ampak mi je spet rekla ena punca, da je snovi ogromno in da je tisto, kar so lani delali pri pouku navaden pis of kejk.
Pa filozofija mi nasplošno ni blazno všeč, vsi Sokrati pa Platoni pa Dedki Mrazi, tako da tudi odpade.
Fizike nimam pojma, že 3 leta se nekako švercam skozi, kemija tako-tako, ampak bolj ne kot ja..

Kaj mi sploh še ostane?!

Poleg tega mi je brat rekel, naj malo pogledam, kateri predmeti mi rabijo za faks, samo meni se že tako ne sanja, kam naj grem naprej, ker je vse eno veliko sranje. wacko.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2284 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 23 January 2009 - 11:39 PM

Umetnostna zgodovina? hmm.gif A športno se sploh da vzet?
Am jst sm se drugač že skor odločla za biologijo pa geografijo.. A pr geo so povsod take priprave? Mah, pr ns bo 3/4 razreda vzel geo ker je KAO najlažja. Nevem. Coco, kaj pa italjanščinaa? huh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2285 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 23 January 2009 - 11:43 PM

Coco, zgodovine ne, jst sm se učila daleč največ od cele mature in pisala 3 (ostalo pa 5 ali 8), in dolgočasno je bilo za umret.
Mi je bila pa nasprotno glih filozofija fajn, v bistvu je za se naučit blo samo ene par strani v zvezku (tipo 5 :lol), in ena knjiga za prebrat in štekat, in potem dva eseja, kar meni ful leži, tako da sem v bistvu vložila minimalno truda, res.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2286 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 24 January 2009 - 12:09 AM

QUOTE(Nincha @ 23. 1. 2009 - 23:39) View Post

Umetnostna zgodovina? hmm.gif A športno se sploh da vzet?
Am jst sm se drugač že skor odločla za biologijo pa geografijo.. A pr geo so povsod take priprave? Mah, pr ns bo 3/4 razreda vzel geo ker je KAO najlažja. Nevem. Coco, kaj pa italjanščinaa? huh.gif

UZG ne bi, to pri nas večinoma jemljejo umetniki, jaz o tem nimam pojma. Pa ne moreš je vzet v kombinaciji z zgodovino. Športne ni na maturi. laugh.gif
Pri nas folk jemlje GEO, ker je kao še najmanj za se učit, pa pol vsi rečejo, da so se kar zajebali.
Sem sicer razmišljala o italijanščini, ma ne bi. Mislim, ok, sej v primerjavi z določenimi v razredu znam razmeroma dobro, ampak vseeno ni to to, da bi kar šla samozavestno na maturo in se tam razpisala oz. razgovorila in se dobro odrezala, tako da odpade.

QUOTE(Hevea @ 23. 1. 2009 - 23:43) View Post

Coco, zgodovine ne, jst sm se učila daleč največ od cele mature in pisala 3 (ostalo pa 5 ali 8), in dolgočasno je bilo za umret.
Mi je bila pa nasprotno glih filozofija fajn, v bistvu je za se naučit blo samo ene par strani v zvezku (tipo 5 :lol), in ena knjiga za prebrat in štekat, in potem dva eseja, kar meni ful leži, tako da sem v bistvu vložila minimalno truda, res.

Kaj pa naj vzamemmmmm?!
Meni se sploh nič ne sanja, nič me ne zanima, ej jaz sem tak luzer. Če bi lahko, bi pisala maturo iz prehranjevanja, fak.

Kako je zgledala pol ta matura iz filozofije, kira knjiga je bla za prebrat?
Pa ti eseji, joj. Mislim, sej mi pisanje še kar gre.. pri meni je v bistvu problem ta, da ali napišem supermegafakingodlično ali čisto pihnem mimo in vse zaj*. '+21043098598658768765+'019872/)%)$)"

Pa kakšni sta SLO in ANG (višji nivo)?
  • 0
Pablo Picasso

#2287 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 24 January 2009 - 12:21 AM

Knjiga Nikomahova etika od Aristotla laugh.gif Ni glih višek zabavnosti, ma če se jo potrudiš štekat, ni tko hudo (pa še Palčič vedno prej spusti in vsaketolko pelje na kavo, če greš na psihologijo, boš imela vedno do zanje minute biggrin.gif). Potem pa dva eseja, eseje itak vadiš čez celo leto, tako da to ni problem, za naučit snovi se je pa res mušji kakec.

Slo meni ni bla nek problem, ampak to mi ni bila nikoli, samo ustno je bilo gnilo (ful snovi+Rafka), ang pa tudi, višji nivo speljala brez problemov, itak une knjigice prebrat je pis of kejk, esejčki again razturala, uni testi pa so kar so, sploh listening comprehension, kjer ponavadi radi dajo človega z govorno napako in izrazitim naglasom, ki govori skozi rafale smeha, kašlja ali podobnih nepomembnih vzklikov, v ozadju pa je avtomobilska dirka/izjemno prenapolnjen bar/drug človek, ki se konstantno hahlja, kašlja ali spušča druge zvoke.

Ne vem kaj ti svetovat, res biggrin.gif Vse, kar ti lahko svetujem je NE zgodovine, res.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2288 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 24 January 2009 - 12:24 AM

Ej, kaj te je že Rafka spraševala, nekaj o nekem piscu pa PIranu, a ni blo nekaj takega?

Ja, za ta listening komprehenšon sem itak čula kakšno je stanje in se mi res ne zdi fer, da imajo potem na italijanščini in pri ostalih jezikih čiste, lepe, jasne posnetke, narejene v studiu brez enega samega šuma. wacko.gif
  • 0
Pablo Picasso

#2289 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 24 January 2009 - 12:27 AM

Baje je biologija precej lahka na maturi. Drugače se pa men tut ne sanja.. Ampaku bistvu mi gre bio še najbolš,pa rada se jo učim. Večina snovi mi je ful zanimiva. Geo pa pač.. Ker ne vemkaj bi drugega laugh.gif Drugače pa baje lahko vzameš 2. jezik namest angleščine (coco v tvojem primeru pač ita. ane), teega sploh nisem vedla, bo verjetno en moj sošolc vzeu francoščino namest ang pa mi je ful zanimivo huh.gif

Za te posnetke ns je tut opozorila anglarca, sam po drugi strani se pa ang. učimo 8 let+filmi itd., drug jezik pa več kot pol manj pa tut tko v vsakdanjem življenju ga je velik manj (dobr, na primorskem je italjanščina ziher bolj pogosta kot fr. v lj laugh.gif )
Čeprou morm še povedat, ne vem kako je pri fr na maturi s temi posnetki, ampak pri nas je del ocene pri testu sestavljalo tut to poslušanje- prvi posnetek je bil o enem receptu, ko je ena ženska drdrala neke sestavine in zravn ropotala z lonci rolleyes.gif Drug posnetek je bil pa moški ki se je vozil v avtu in mu je nekdo dajal napotke kam naj gre.. Če nebi zraven mene sedel sošolc k ma mamo alžirko in govori skor tekoče francosko nebi rešla direkt NIČ rolleyes.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2290 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46114 posts

Posted 24 January 2009 - 12:32 AM

Zanimivo. Meni je bila zgodovina u izi bizi. Je pa res, da smo imeli prof. ki nas je že med letom priganjala, da smo sproti ponavljali teme.

Geografija je tak, da jaz sem se je najmanj učila in jo najbolje dobila. Je pa res, da so nekatera vprašanja takšna, da samo gledaš. Morš poznat neke osnovne stvari in potem te med seboj povezovat.

Coco, jaz ti svetujem, da vzameš kaj te veseli, če ne veš potem pač vzami to kaj se ti bo najmanj zoprno učit in pri tem glej tudi kak uspeh dosegajo dijaki pri profesorju. Če je vsako leto ful slabo, potem raje ne vzami tega predmeta. Na naši šoli vem, da je v naši generaciji bilo podobno povprečje ocen pri posameznemu profesorju kot prejšnja leta. Je pa res na koncu odvisno samo od tebe koliko boš dobila. wink.gif In še vseh drugih dijakov, ko bodo pisali maturo.
  • 0

#2291 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 24 January 2009 - 12:34 AM

A za maturo te vedno pripravlja tvoj profesor? Kaj pa jz naprimer, ki sem družboslovni razred in drugo leto na urniku nimam več biologije. Če jo vzamem za maturo bom potem mela ful več ur na urniku kot ostali ki bojo zbral 2 družboslovna predmeta al kako ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2292 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 24 January 2009 - 12:45 AM

QUOTE(Nincha @ 24. 1. 2009 - 0:27) View Post

Baje je biologija precej lahka na maturi. Drugače se pa men tut ne sanja.. Ampaku bistvu mi gre bio še najbolš,pa rada se jo učim. Večina snovi mi je ful zanimiva. Geo pa pač.. Ker ne vemkaj bi drugega laugh.gif Drugače pa baje lahko vzameš 2. jezik namest angleščine (coco v tvojem primeru pač ita. ane), teega sploh nisem vedla, bo verjetno en moj sošolc vzeu francoščino namest ang pa mi je ful zanimivo huh.gif

Nam je prof. dala v 1. letniku ene par listov z nalogami z mature (ker so se lih prekrivale s snovjo, ki smo jo jemali pri pouku) in smo pol tistih zadev nismo znali rešit. Je bil en kup enih podrobnosti in malenkosti.

Sej glede ang pa itj .. lahko vzameš enostavno oboje skupaj, haha, in če oba jezika obvladaš, si na konju. Potem takem vzameš samo še enk predmet in čaf, trililili. laugh.gif

QUOTE(Kalypso @ 24. 1. 2009 - 0:32) View Post

Je pa res, da smo imeli prof. ki nas je že med letom priganjala, da smo sproti ponavljali teme.

Mm, jaz imam pa tako prof., ki naj bi te sicer dobro pripravila, ampak mi gre strašno na živce, da te ne obravnava enakovredno (ok, sej ne pravim, da sva skupaj ovce pasli ali karkoli, ampak z mano pa res ni treba ravnat kot da sem zmeškana plasetnka na ulici) in sploh nimamo neke velike možnosti sodelovanja pri pouku. Če pa nas že kaj vpraša, vpraša nekaj, kar se ti res ne sanja in te potem drka v glavo, če poveš narobe in izraziš svoje mnenje. Ja sorči k lajfam pa tvoj er bridam. rolleyes.gif

Ooo, pa bog ne daj, da bi ji podal kak podatek, za katerega ona smatra, da je napačen, čeprav si ga prebral v neki priznani knjigi ali celo učbeniku.
Jaz sem imela zgodovino včasih zelo rada; namesto pravljic za lahko noč sem prebirala enciklopedije tipa Kdaj? Kdo? itd (lol), ampak se ti vse skupaj zaradi takega odnosa profesorja malo zagabi.

btw kalipsička, a so imeli portugalci kolonije ob obalah Z Afrike? al so imeli samo postojanke, preko katerih so potem trgovali s črnci in to?

QUOTE(Nincha @ 24. 1. 2009 - 0:34) View Post

A za maturo te vedno pripravlja tvoj profesor? Kaj pa jz naprimer, ki sem družboslovni razred in drugo leto na urniku nimam več biologije. Če jo vzamem za maturo bom potem mela ful več ur na urniku kot ostali ki bojo zbral 2 družboslovna predmeta al kako ermm.gif

Ni nujno, da te pripravlja profesor, ki te uči, sploh ne. Lahko te pripravlja tisti drugi profesor.

• 0
Pablo Picasso

#2293 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46114 posts

Posted 24 January 2009 - 12:55 AM

QUOTE(Coco* @ 24. 1. 2009 - 0:45) View Post

btw kalipsička, a so imeli portugalci kolonije ob obalah Z Afrike? al so imeli samo[i] postojanke
Kdaj? V 16. stoletju? No, kolonije to ravno niso bile, ker niso vzpostavlu ustreznega upravnega aparata itd., samo postojanke pa... ne vem če je pravi izraz. Bolj nekakšna vojaško-trgovska središča. No pravzaprav saj to so bile postojanke. So samo trgovali, v notranjost pa itak sami niso rinli, so ostali ob obalah. So jim črni prinašali trgovsko blago. Kolonije v 16. stoletju ziher to še niso bile. Potem, sčasoma jim je pa uspelo črne podjarmit in ustanovit kolonije. Sem šla preveit. Že v 17. stoletju so si Portugalci recimo uspeli podredit Angolo, ki je po vojnah in kupu sporazumov postala portugalska kolonija. No, tako da jaz bi rekla, da če je tako nasplošno vprašanje, ki se nanaša na celotno obdobje ja, Portugalci so imeli kolonije ob Z Afriški obali. Če se pa nanaša samo na 16. stol. pa jih niso imeli.

Ok. Zabluzla sem.

• 0

#2294 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17098 posts

Posted 24 January 2009 - 12:58 AM

Ma biologija ni tako lahka na maturi. Ful je snovi in nikol ne veš kaj si bojo zmisli, včasih dajo ful neke butaste podrobnosti. Če te pa vsaj malo veseli in zanimapa po moje ne bo panike. Jaz sm jo mela pa ni bilo neke sile, res pa ej tudi da se sistematike in ekologije skoraj nisem učila kr stami ble bruh.gif

Zgodovina pa tut odvisno. Če v tem vidiš samo neko brezvezno piflanej letnic, dogodkov in oseb je mogoče res boljše da ne. Če pa te vsaj malo še okoliščine in vse te stvari zanimajo pa kr pogumno. Ni tak bav bav. biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2295 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46114 posts

Posted 24 January 2009 - 01:03 AM

Aja, pa zelo fajn si je pogledat stare maturitetne pole preden se odločite. Točno vidiš tip nalog in kaj lahko pričakuješ.
  • 0

#2296 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 January 2009 - 01:34 AM

Jaz sem se odločila, da bom vzela francoščino (jo rabim za študij) in geografijo (ker mi je fajn in je logična).
V bistvu izbira ni tako velika, kot se mi je v kakem prvem letniku zdelo. Ko začnem malo reducirat ugotovim : Zgodovina (no friking way biggrin.gif , komaj se jo naučim za tista dva testa pa dva spraševanja na leto pa še to jočem od muk), sociologija&psihologija&filizofija ( ni šans, sociološke finte in neke izmišljotine brez pomena ), biologija&kem&fiz (se mi ne da z naravnoslovnimi predmeti ubadat). Evo pa je to to !
Edino kar se bom še odločla je, če bom vzela ang na višjem nivoju al ne. Najbrž kr ja..
  • 0
Viens, reste ici!

#2297 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 24 January 2009 - 09:21 AM

Js letos vidim, da sem se kar prav odločla, da sem vzela informatiko in geografijo.
Sošolke se pri biologijo tolko učijo, da to ni res ohmy.gif vsak teden nova kontrolna in to z zelo zelo veliko snovi in vsemi podrobnosti. Men bi se zmešalo.
Geografijo se bom že naučla, ni panike. Infa je pa res u izi. Ampak če ti osnove računalnika in tega ne ležijo, no way god da to uzameš, ker si skoplješ grob smile.gif
Slova esej - help me god
Mta višji nivo - ni panike, upam na 8 točk
angla - pri gap fillih upam da bom dobla 40%, medtem ko slušno razumevanje mam vedno 100%. Ne vidim logike v tem tongue.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2298 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32582 posts

Posted 24 January 2009 - 10:12 AM

Men je bla tud psiha težka na maturi, tud profesorica, ki nas je pripravljala, je rekla, da so na splošno testi na maturi (psiha) dokaj težki. Men je bila recimo kot predmet v drugem letniku ful OK, potem med pripravami v 4.letniku sem pa zaradi druge prfokse dobila prav odpor do tega predmeta.

Men osebno je blo najlažje pri jezikih, zato sm vzela še nemščino in dobila dobro oceno; se mi zdi, da se nekak splača, če ti jezik gre nekak povprečno dobro, ker osnovni nivo ponavadi ne neki bavbav.

Danes bi se mi zdela zanimiva tud informatika, pred leti, ko sem bila jaz v SŠ, pa je bila ta predmet kr neki, hehe, jst tud skor vedla nism za računalnik laugh.gif
  • 0

#2299 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts

Posted 24 January 2009 - 12:13 PM

QUOTE(Kalypso @ 24. 1. 2009 - 0:55) View Post

Kdaj? V 16. stoletju? No, kolonije to ravno niso bile, ker niso vzpostavlu ustreznega upravnega aparata itd., samo postojanke pa... ne vem če je pravi izraz. Bolj nekakšna vojaško-trgovska središča. No pravzaprav saj to so bile postojanke. So samo trgovali, v notranjost pa itak sami niso rinli, so ostali ob obalah. So jim črni prinašali trgovsko blago. Kolonije v 16. stoletju ziher to še niso bile. Potem, sčasoma jim je pa uspelo črne podjarmit in ustanovit kolonije. Sem šla preveit. Že v 17. stoletju so si Portugalci recimo uspeli podredit Angolo, ki je po vojnah in kupu sporazumov postala portugalska kolonija. No, tako da jaz bi rekla, da če je tako nasplošno vprašanje, ki se nanaša na celotno obdobje ja, Portugalci so imeli kolonije ob Z Afriški obali. Če se pa nanaša samo na 16. stol. pa jih niso imeli.

Ok. Zabluzla sem.

Sem vedla, da niso ble kolonije! Ona nam je postavla vprašanje tako, ampak takrat, ko je to spraševala, smo bili pri 15 in 16. stoletju s snovjo. rolleyes.gif

• 0
Pablo Picasso

#2300 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 24 January 2009 - 03:19 PM

QUOTE(urš @ 24. 1. 2009 - 9:21) View Post

Js letos vidim, da sem se kar prav odločla, da sem vzela informatiko in geografijo.
Sošolke se pri biologijo tolko učijo, da to ni res ohmy.gif vsak teden nova kontrolna in to z zelo zelo veliko snovi in vsemi podrobnosti. Men bi se zmešalo.
Geografijo se bom že naučla, ni panike. Infa je pa res u izi. Ampak če ti osnove računalnika in tega ne ležijo, no way god da to uzameš, ker si skoplješ grob smile.gif
Slova esej - help me god
Mta višji nivo - ni panike, upam na 8 točk
angla - pri gap fillih upam da bom dobla 40%, medtem ko slušno razumevanje mam vedno 100%. Ne vidim logike v tem tongue.gif

Men je tudi ok, da sm vzela informatiko, glede na to kakšni so ostali predmeti. Malo se napiflaš malo moraš tudi razumet. Edin bedne so mi te priprave, ker folk dejansko nič ne dela, prof. tam nekaj kaže na prosojnicah, zapiskov si ne morš delat ker on kr neki tam v tri krasne govori. Pol pa teste pišem 3 (mamo 100 točk in on kr odšteva za eno napakico po 10 točk pa take fore), ampak bo na maturi boljše. More bit. ermm.gif

QUOTE(Ana @ 24. 1. 2009 - 1:34) View Post

Jaz sem se odločila, da bom vzela francoščino (jo rabim za študij) in geografijo (ker mi je fajn in je logična).
V bistvu izbira ni tako velika, kot se mi je v kakem prvem letniku zdelo. Ko začnem malo reducirat ugotovim : Zgodovina (no friking way biggrin.gif , komaj se jo naučim za tista dva testa pa dva spraševanja na leto pa še to jočem od muk), sociologija&psihologija&filizofija ( ni šans, sociološke finte in neke izmišljotine brez pomena ), biologija&kem&fiz (se mi ne da z naravnoslovnimi predmeti ubadat). Evo pa je to to !
Edino kar se bom še odločla je, če bom vzela ang na višjem nivoju al ne. Najbrž kr ja..

Ok, ni vse logično pri geografiji, veliko se morš na pamet naučit. Sociologija, psihologija in filozofija pa niso nobene izmišljotine! ohmy.gif In imajo pomen! mad.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users