QUOTE(Kami @ 18. 7. 2011 - 9:49)

jaz imam podoben problem (ob večjem stresu mi rade zakrvavijo, manjše krvavljenje imam pa prisotno skoraj čez celo leto) in mi je ravno zadnjič zobozdravnica svetovala:
Jaz imam preveč zob za moje dlesni (menda sem velikost dlesni podedovala po enem, obliko zob pa po drugem predniku in imam res celo štalo. Že tako mi spodaj petke sploh niso zrasle (jih sploh nimam v zasnovi), zgornje petke pa so mi pri 12ih ven vzeli, da imam vsaj približno dovolj prostora. In imam zobe tako nabite, da mi gre nitka težko mimo, če pa jo na silo le spravim, pa tako prileti v dlesen, da spet začne krvavet.
In mi je svetovala naslednje: Ščetko Curapox 5690 (v glavnem z največ ščetinami), s katero res dobro ščistim zobe in dlesni (tudi po dlesnih je treba drgnit, tudi če krvavijo). Potem pa še eno rundo s ščetko, ki ima ne enako dolge ščetine, da ščistim medzobne prostore.
Pa parkrat dnevno splakovanje z žajblovim čajem. In še s slano vodo (žličko soli v mlačno vodo in ko se sol stopi, splakneš in izpljuneš).
Menda naj bi se v enem mesecu videli rezultati.
Ja, evo, jaz isto! S tem, da mi zob niso pulili, ampak sem imela ful grozno nametane zobe, res, skoraj v treh vrstah so bili, god bless tračnice, da so jih spravile v isto vrsto.

Pa mi gre med nekaterimi zobmi nitka fuuul težko skozi in potem se valjda, kljub temu, da se trudim bit nežna, zabije gor v dlesen in zakrvavi, so pa nekateri medzobni prostori, ki so malenkost večji in gre nitka brez težav gor in dol in še s tisto ščeetko za medzobne prostore sploh ne poškodujem dlesni.
Jaz sicer imam Curaproxovo najmehkejšo, ker mi je najboljša ščetka EVER, pa isto njihovo najmanjšo za medzobne prostore, pa mi ob čiščenju (da ne bo pomote - meni sicer ne krvavijo, samo ko čistim medzobne prostore bodisi s ščetko bodisi z nitko) zakrvavijo in me je kar malo strah čistit medzobne prostore in bi jih skoraj raje pustila umazane kot pa stalno dražila dlesni, ampak to je še huje, I guess.
Hm, žajblja sicer imamo ful, ampak ne vem. če bi si spirala zobe s čajem, vedno ko pijem čaj, imam filing, da se mi zobje malenkost obarvajo.

Bom poskusila s slano vodo, hvala!