Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36407 replies to this topic

#22861 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 July 2011 - 01:37 PM

QUOTE(Neytiri @ 15. 7. 2011 - 12:16) View Post

Je med dražjimi, kolikor sem gledala... Pa v baby centr sem bila danes in je niso imeli. A pa je taka, da se j ne naveličaš prehitro?

Poznaš tudi Catance? Ju lahko primerjaš?

Sem pa scrabble videla in mi deluje lušten, samo ne vem, če bi mu bila taka vrsta igre preveč všeč... hmm.gif

Jaz sem še včeraj v Intersparu videla, da jih imajo. Baje Mercator tudi.
Jaz se je v bistvu nikoli nisem naveličala, samo enkrat smo jo pospravili nekam drugam, pa je potem nismo več uporabili. Jo bomo pa zdaj. smile.gif

Ne morem primerjat, ne poznam.

Tudi jaz svetujem Črno luknjo! wink.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#22862 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 15 July 2011 - 01:42 PM

V Črni luknji je tudi polno primernih stvari cry.gif . Mislim, da sem z idejami za darilo skozi različne praznike založena vsaj do njegove naslednje okrogle laugh.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#22863 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 July 2011 - 02:32 PM

Jutri grem s kolegico po dolgem času spet v Zagreb (ona gre zaradi neke službene zadeve), pa me zanima, če je na poti tja ali v okolici kaj takega, da se splača videt? hmm.gif
Nima nobena od naju idej... nočeva v šoping, ampak kaj bolj takega... zanimivega za pogledat, kak lep kraj...
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#22864 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 July 2011 - 11:13 AM

QUOTE(redkvica @ 15. 7. 2011 - 14:07) View Post

Neytiri, pojdi v Črno luknjo na Poljanah in se pozanimaj pri geekih, ki delajo tam. http://www.crnaluknja.si/

laugh.gif

Je pa res to THE PLACE za takšne zadeve.
  • 0

#22865 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 July 2011 - 09:56 PM

Ok, meni nekaj ni jasno; vsakič, ko si čistim zobe s ščetko za medzobne prostore, mi skoraj iz vsake luknjice/medzobnim prostorom iz dlesni priteče kri (in imam Curaproxovo najmanjšo!). Jaz ne vem, koliko je dobro, da mi na dolgi rok vsak dan tako teče kri, a ne bo to ful poškodovalo dlesni?! Nova zobozdravnica je sicer rekla, da imam malo vnete dlesni, ker imam na majhnem prostoru nabitih toliko zob (valda, ko pa so mi 7 let z aparatom reševali tisto gužvo, še dobro, da se je zobem posrečilo spraviti v isto vrsto), pa naj si kupim tisto Curaproxovo ustno vodico za vnete dlesni or sth in naj jo uporabljam, ampak tam piše, da naj bi se jo uporabljalo en mesec, in potem naj bi bilo vse v redu. Aja, pa tudi ko si z nitko čistim, isto zakrvavijo dlesni, a sem edina, no? hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22866 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 17 July 2011 - 12:12 AM

meni pri nitki skoraj zmeraj vsak pri kakšnem zobu malo zakrvavi, pa dam potem ustno vodico čez, mi drugač ni kul filing sad.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#22867 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 July 2011 - 04:59 AM

Koliko je dejansko uporabna prenosna klima oziroma koliko pomaga?
  • 0

#22868 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 17 July 2011 - 07:31 AM

Coco, uporabljaj nekaj časa Parodontax pasto. Sicer je malo gravž (slana je), ampak ful pomaga.
  • 0

#22869 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts

Posted 17 July 2011 - 08:31 AM

Ok, hvala. smile.gif Samo jih je več, katera je najboljša?
  • 0
Pablo Picasso

#22870 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 July 2011 - 08:35 AM

jaz mam zeleno
  • 0

#22871 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7051 posts

Posted 17 July 2011 - 08:47 AM

Mislim da je zelena bolj "okusna" kot rdeča. Rdeča naj bi bila bolj učinkovita, ampak je res mal nagravžna, če nisi navajena.
  • 0

#22872 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 17 July 2011 - 10:54 AM

jaz imam rdečo
  • 0

#22873 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7051 posts

Posted 17 July 2011 - 11:26 AM

Tudi jaz. Ker jo pač uporabljam samo proti krvavenju in ne stalno (ponavadi samo zvecer).
Zelena ima še fluor.
  • 0

#22874 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 17 July 2011 - 12:10 PM

točno tako, kadar opazim kri, si 2 dni umivam s Parodontaxom (oz. dokler je krvavenje prisotno), potem pa šaltam nazaj na navadno pasto.
  • 0

#22875 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25620 posts

Posted 18 July 2011 - 08:49 AM

QUOTE(Coco* @ 16. 7. 2011 - 22:56) View Post

Ok, meni nekaj ni jasno; vsakič, ko si čistim zobe s ščetko za medzobne prostore, mi skoraj iz vsake luknjice/medzobnim prostorom iz dlesni priteče kri (in imam Curaproxovo najmanjšo!). Jaz ne vem, koliko je dobro, da mi na dolgi rok vsak dan tako teče kri, a ne bo to ful poškodovalo dlesni?! Nova zobozdravnica je sicer rekla, da imam malo vnete dlesni, ker imam na majhnem prostoru nabitih toliko zob (valda, ko pa so mi 7 let z aparatom reševali tisto gužvo, še dobro, da se je zobem posrečilo spraviti v isto vrsto), pa naj si kupim tisto Curaproxovo ustno vodico za vnete dlesni or sth in naj jo uporabljam, ampak tam piše, da naj bi se jo uporabljalo en mesec, in potem naj bi bilo vse v redu. Aja, pa tudi ko si z nitko čistim, isto zakrvavijo dlesni, a sem edina, no? hmm.gif

jaz imam podoben problem (ob večjem stresu mi rade zakrvavijo, manjše krvavljenje imam pa prisotno skoraj čez celo leto) in mi je ravno zadnjič zobozdravnica svetovala:

Jaz imam preveč zob za moje dlesni (menda sem velikost dlesni podedovala po enem, obliko zob pa po drugem predniku in imam res celo štalo. Že tako mi spodaj petke sploh niso zrasle (jih sploh nimam v zasnovi), zgornje petke pa so mi pri 12ih ven vzeli, da imam vsaj približno dovolj prostora. In imam zobe tako nabite, da mi gre nitka težko mimo, če pa jo na silo le spravim, pa tako prileti v dlesen, da spet začne krvavet.

In mi je svetovala naslednje: Ščetko Curapox 5690 (v glavnem z največ ščetinami), s katero res dobro ščistim zobe in dlesni (tudi po dlesnih je treba drgnit, tudi če krvavijo). Potem pa še eno rundo s ščetko, ki ima ne enako dolge ščetine, da ščistim medzobne prostore.
Pa parkrat dnevno splakovanje z žajblovim čajem. In še s slano vodo (žličko soli v mlačno vodo in ko se sol stopi, splakneš in izpljuneš).
Menda naj bi se v enem mesecu videli rezultati.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#22876 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18903 posts

Posted 18 July 2011 - 09:01 AM

Men gre tud na organ, da krvavim. Okej, razumem pri uporabi nitke, ker zareže v dlesen. Pol pa še, ko si grem s ščetko čez dlesni. Pomaga pa spiranje ust z Listerinom. Uporabljam pasto Sensodyne Prosmalto. (Na opčinah je 50% cenejša kot v Lj.)
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#22877 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 July 2011 - 09:11 AM

Kok letos lahko zaslužiš prek študenta, da ne plačaš dohodnine?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#22878 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7051 posts

Posted 18 July 2011 - 10:00 AM

Za leto 2011 je znesek splošne olajšave 3.143,57 EUR.

• 0

#22879 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 18 July 2011 - 10:25 AM

QUOTE(Sinnaia @ 17. 7. 2011 - 5:59) View Post

Koliko je dejansko uporabna prenosna klima oziroma koliko pomaga?

Mi smo jo kupli, ker je blo u stanovanju že 31 stopinj...ohladilo nam je na 28, 29... malo je bedno, ker moraš met okno ali vrata mal odprta, da odvaja vroč zrak, najbolj fajn je, da imaš že kakšno luknju u stanovanju, da tist vtakneš tja, ker če ne se ti tisti zrak vrača nazaj....
priporočam stensko oz fiksno, razen če pač ni možnosti, tako kot pri nas
  • 0

#22880 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts

Posted 18 July 2011 - 10:29 AM

QUOTE(Kami @ 18. 7. 2011 - 9:49) View Post

jaz imam podoben problem (ob večjem stresu mi rade zakrvavijo, manjše krvavljenje imam pa prisotno skoraj čez celo leto) in mi je ravno zadnjič zobozdravnica svetovala:

Jaz imam preveč zob za moje dlesni (menda sem velikost dlesni podedovala po enem, obliko zob pa po drugem predniku in imam res celo štalo. Že tako mi spodaj petke sploh niso zrasle (jih sploh nimam v zasnovi), zgornje petke pa so mi pri 12ih ven vzeli, da imam vsaj približno dovolj prostora. In imam zobe tako nabite, da mi gre nitka težko mimo, če pa jo na silo le spravim, pa tako prileti v dlesen, da spet začne krvavet.

In mi je svetovala naslednje: Ščetko Curapox 5690 (v glavnem z največ ščetinami), s katero res dobro ščistim zobe in dlesni (tudi po dlesnih je treba drgnit, tudi če krvavijo). Potem pa še eno rundo s ščetko, ki ima ne enako dolge ščetine, da ščistim medzobne prostore.
Pa parkrat dnevno splakovanje z žajblovim čajem. In še s slano vodo (žličko soli v mlačno vodo in ko se sol stopi, splakneš in izpljuneš).
Menda naj bi se v enem mesecu videli rezultati.

Ja, evo, jaz isto! S tem, da mi zob niso pulili, ampak sem imela ful grozno nametane zobe, res, skoraj v treh vrstah so bili, god bless tračnice, da so jih spravile v isto vrsto. wacko.gif Pa mi gre med nekaterimi zobmi nitka fuuul težko skozi in potem se valjda, kljub temu, da se trudim bit nežna, zabije gor v dlesen in zakrvavi, so pa nekateri medzobni prostori, ki so malenkost večji in gre nitka brez težav gor in dol in še s tisto ščeetko za medzobne prostore sploh ne poškodujem dlesni.
Jaz sicer imam Curaproxovo najmehkejšo, ker mi je najboljša ščetka EVER, pa isto njihovo najmanjšo za medzobne prostore, pa mi ob čiščenju (da ne bo pomote - meni sicer ne krvavijo, samo ko čistim medzobne prostore bodisi s ščetko bodisi z nitko) zakrvavijo in me je kar malo strah čistit medzobne prostore in bi jih skoraj raje pustila umazane kot pa stalno dražila dlesni, ampak to je še huje, I guess.
Hm, žajblja sicer imamo ful, ampak ne vem. če bi si spirala zobe s čajem, vedno ko pijem čaj, imam filing, da se mi zobje malenkost obarvajo. oops.gif Bom poskusila s slano vodo, hvala!
  • 0
Pablo Picasso

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users