Ja itak, wanna tell more? Tvoji Pinterest boardi pravijo drugače.
Saj sem se samo hecala, res ni sile.
Saj nakit in roze mi lahko vseeno prinese
Zdaj smo pa res ze hudo OT, ampak ok .
Razlogov je vec (osebnih, prakticnih in politicnih). Kot prvo se nama zdi, da bi se v vlogi klasicnega zenina in neveste pocutila precej out of place, ker po naravi nisva taka, da bi si blazno zelela bit v centru pozornosti neke zabave (sploh, ce mora bit vse po nekih reglcih in si vezan na kup birokracije). Zaobljube in podobno se mi recimo zdijo toliko osebne, da jih ne bi izpovedovala pred 100 navzocimi (po moznosti se v razlicnih jezikih in s tremi uradniki, ki bodo imeli se kaj blazno osladnega za dodat na vse skupaj ), prav tako ne bi izvajala neke prisiljene koreografije na popmix leta v satenasti puffy obleki (karikiram)
Plus to, da najino mednarodno razmerje potegne za sabo en kup komplikacij (logisticnih, organizacijskih, jezikovnih, kulturnih), nekateri druzinski clani tudi niso blazno mobilni (ker so bodisi ostareli, bolni, vezani na kariere in majhne otroke, ali pac nimajo nekih odvecnih sredstev za zapravit za tako potovanje in po moznosti se darilo, ker nihce noce prit praznih rok, ceprav to omenis). Bi mi bilo malo neprijetno, da bi si morali vzeti po par dni dopusta, da pridejo nekam na kosilo (ali na silo organizirat neko bolj tradicionalno/uradno poroko, da bi zadostila pricakovanjem).
Trenutni plan je, da namesto zakonske zveze v Slo skleneva partnersko zvezo na NL (iz cesar izhajajo prakticno enake pravice in dolznosti (recimo to, da si obvescen o partnerjevem zdravstvenem stanju in lahko soodlocas o medicinski obravnavi), s plusom, da se lahko sporazumno razides brez posredovanja sodisc ipd. (ce seveda niso vpleteni otroci). Mislim, da je po defaultu pri partnerski zvezi tudi tako, da po morebitnem razhodu vsak odide s tistim, kar je prinesel/pridobil v razmerju, kar nama tudi ustreza (torej se ni treba ukvarjat s prenupi in davkarijo). Na NL sicer ne mores brez vecjih stroskov (okrog 800eur) spremenit priimka hkrati s sklenitvijo kakrsnekoli zveze, lahko pa po sklednitvi zveze uporabljas svoj in/ali partnerjev priimek, ceprav se v uradni dokumentaciji nic ne spremeni. V praksi bi recimo "ceremonija" izgledala tako, da bi sla v lepem vremenu nekam na izlet/potovanje, kjer bi si izmenjala zaobljube in prstane, potem bi brez kaksnih posebnih ceremonij sklenila partnersko zvezo sklenila v uradnih prostorih (pac sama podpiseva pogodbo), kasneje (ne nujno oz. verjetno ne isti dan) bi potem enkrat povabila druzino na sprosceno vecerjo (verjetno skuno praznovanje za ozjo druzino, pa potem loceno za NL in SLO del, ce ze - nisva se spuscala v take detajle). Edini minus (ce se temu lahko tako rece) je ta, da bi se morala pozanimat, kako je s priznanjem registrirane partnerske zveze v Slo, ker v taki obliki (za razlicnospolne pare) ne obstaja, ceprav verjetno sploh ni relevantno v nobenem primeru (ne bova zivela/delala/imela nepremicnin/premozenja v Slo ipd.).
Nic od tega ne pomeni, da mi ni lustno gledat lepo aranziranih roz, fajn oblozenih miz, red carpet oblek in lepih kotickov narave, ali da ne uzivam na porokah drugih, ki grejo "all in" in zapravijo celo premozenje za tisti en dan, ker jim to pac toliko pomeni
@Podgana, ne vem, ce je vljudno, da ti seznam veganskih sladkarij objavim v temi o hujsanju, ampak na tej strani imas vecino veganskih izdelkov strnjenih v kategorije za lazjo orientacijo po supermarketih, ce ti (ali komu od sorodnikov) zmanjka idej za sladkanje