Na podlagi mojega raziskovanja se dobi: KLIK (bluray, ne vem pa, če je vse ok, si tudi jaz zdaj loadam)

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 19 January 2014 - 05:42 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 January 2014 - 05:57 PM
Nemogoče, ker dvd izide marca. Piše, da je fake.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 January 2014 - 05:58 PM
Imaš prav, fake je. Se ne dobi.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 19 January 2014 - 06:39 PM
Ogromna pričakovanja imam za Dallas Buyers Club. Tukaj zna psti Oskar, in Leo spet praznih rok. Bomo videli, še nisem pogledala, ampak mi pa deluje super. Poročam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 January 2014 - 10:04 PM
V kinih pa je Philomena že mimo? No, bom pa počakala, da pride na net.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 20 January 2014 - 12:29 AM
Lincoln - dooolgčas tudi zame, ki obožujem zgodovinske drame. Edino kar je odlično pri tem filmu je Daniel Day Lewis.
Posted 20 January 2014 - 08:06 AM
Ima res tak morilsko počasen tempo, ja, pa drugi del mi je bil bolj všeč od prvega, zelo!
Pogledala sem Carrie (2013) in je za pogledat, kaj več pa ne. Nisem se dolgočasila, vsaj nekaj, čeprav sem vedela/pričakovala, kaj se bo zgodilo. Igralka (Chloe Grace Moretz), ki je bila izbrana za Carrie je solidno opravila svoje delo,
Julianne Moore je kot vedno fantastična. Carrie je preveč lepa za to vlogo, Sissy Spacek, ki je nastopila v originalu iz 1976 je bila veliko boljša izbira.
6/10
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 20 January 2014 - 10:49 AM
Jst sem šla The Wolf of Wall Street par dni nazaj gledat in se spomnim, da sem po uri in pol pogledala na uro in me je skoraj kap, ko sem videla, da smo šele na polovici.
Zato mu tako dobre ocene kot je na imdb-ju, ne bi dala. Sem se pa veliko presmejala in Leotova igra je vsekakor za oskarja .
Posted 20 January 2014 - 11:07 AM
Jooj kaj jaz komentiram
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 21 January 2014 - 10:47 AM
Včeraj sem spet gledala L.A. Confidential in moram še enkrat povedat, da je to res eden najboljših filmov, sploh!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 January 2014 - 11:03 AM
S fantom sva pogledala Man of Steel. Meeeh, film bi bil lahko veliko boljši, sploh glede na režiserja.
Saj se nisem dolgočasila, nasprotno, pravzaprav sem se večkrat nasmejala vsem možnim klišejem in pretiravanjem, ki jih sproducira Hollywood.
Kdaj bodo Američani začeli delat filme, kjer nezemljani NE govorijo angleško, in kjer NE pristanejo vedno v ZDA in kjer ni vedno ZDA tista, ki reši svet.
Mi je pa všeč izbira igralcev, no - Henry je krasen.
Pogledala pa sva tudi zadnji del Wolverina, spet, polomija: nesposobne ninje, v enem kadru skačejo po strehah, v drugem bežijo pred "ratrakom" in se mu niso sposobne umaknit....WTF?? In pa seveda, obleka ob ekspoziji na Wolverinu ostane cela... In še bi se našel kak moment.
Prav ne morem več uživati ob teh ZF filmih, ker toliko pretiravajo in stlačijo notri vsega boga.
Recimo, prvi deli X-menov so mi bili precej bolj všeč, nisem dobila občutka, da je pretirano vse skupaj, ampak ravno prav.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 January 2014 - 01:12 PM
Ima res tak morilsko počasen tempo, ja, pa drugi del mi je bil bolj všeč od prvega, zelo!
JA! Na začetku bi lahko brez težav zdremal in ne bi ničesar zamudil. V drugi polovici filma pa hvalabogu malce pospeši dinamiko, tako da vsaj malo reši splošni vtis. Je pa že sama tematika precej dolgočasna - sprejemanje političnih odločitev, tako da me ne čudi, da je film tak kot je. Brez odlične igre bi bil precej klavrn.
Sem si pogledala tudi Life of Pi, ki pa mi je bil ful všeč. Preprost, očarljiv in nekoliko drugačen. Pa ful rada gledam Indijce v filmih narejenih za zahodni trg.
Posted 21 January 2014 - 01:15 PM
No, tam je tudi ogromno CGIja, pač računalniško, ampak meni je bila poanta super. Sedaj berem tudi knjigo (Life of Pi), sem na začetku.
Posted 21 January 2014 - 01:23 PM
Ja, res je. Ampak glede na to, da je vse skupaj domišljijsko, me CG sploh ne moti. Pravzaprav je grafika precej prepričljiva, čeprav sem prepričana, da bo čez nekaj deset let delovala zastarelo. Kot v 90% filmov, ki uporabljajo posebne učinke.
Od lanskih nominirancev za oskarja sem pogledala tudi Argo in Zero Dark Thirty, ki sta sicer dobra filma: napeta in zanimiva, ampak sta hkrati oba prav boleča ameriška propaganda.
Posted 21 January 2014 - 06:17 PM
Pogledala The Wolf Of Wall Street. Sama, v kinu - si še 20-ič potrdila, kako obožujem hoditi SAMA v kino, v terminih, ko je najmanj gužve
in nas morda ene 10 sedi v dvorani ... tistih, ki očitno hočemo mir.
Film me je pozitivno presenetil, nisem pričakovala, nasploh mi taki žanri niti ne ležijo preveč, ampak tokrat sem se pa res zabavala. DiCaprio
je vlogo odigral res zelo dobro, zgodba pa kaže pohlep in primitivnost ljudi v precej vulgarni luči film je nasploh kar prostaški. Margot Robbie
je prava lepotica, ampak nikoli ji ne bi pripisala letnice '90, precej starejša izgleda. Film je kar dolg, meni se ni čisto nič vlekel. Priporočam!
Posted 21 January 2014 - 06:49 PM
Včeraj sem spet gledala L.A. Confidential in moram še enkrat povedat, da je to res eden najboljših filmov, sploh!
Se strinjam. Meni je tudi odličen.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 January 2014 - 08:19 PM
Margot Robbie je prava lepotica, ampak nikoli ji ne bi pripisala letnice '90, precej starejša izgleda. Film je kar dolg, meni se ni čisto nič vlekel. Priporočam!
Meni je v filmu ful dobra, drugače pa niti malo. Tipična brezvezna H'woodska blondinka.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 January 2014 - 08:18 PM
Močno priporočam film The book thief (2013), predvsem ljubiteljicam dram in vojnega žanra. Nekaj posebnega je, meni je bil zelo všeč.Kratka vsebina in trailer spodaj:
While subjected to the horrors of World War II Germany, young Liesel finds solace by stealing books and sharing them with others. Under the stairs in her home, a Jewish refugee is being sheltered by her adoptive parents.
Posted 22 January 2014 - 09:43 PM
Fiona, js sem ga že gledala in mu dam oceno 10:) sem tud nek že napisala, da ga priporočam:)
Priporočam še naslednje:
Free Ride z Anno Paquine v glavni vlogi;
3096 Days, zgodba Natasche Kampusch
Plush
Posted 26 January 2014 - 09:30 AM
Pogledala sem Escape Plan in je super akcijska zabava, ni kaj, Sly in Arnie sta pač legendi, in pač znata. Super.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users