Očitno me čaka zavod za zaposlovanje ....
Posted 04 December 2013 - 09:10 AM
Očitno me čaka zavod za zaposlovanje ....
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 December 2013 - 10:06 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 06 December 2013 - 09:17 PM
Posted 07 December 2013 - 12:39 AM
^Neumno.
Zakaj pa ima 300 eur kredita?
Pa spet ta faušija tistim, ki imajo več...
Posted 07 December 2013 - 01:41 AM
^Neumno.
Če se ne strinjaš z razporeditvijo denarja v tej naši državici (ali drugje po svetu), si pa že kar fauš? Zanimivo...
Posted 07 December 2013 - 08:18 AM
Immortelle, nima smisla; če nočeš videti, pač ne boš nikoli videl.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 07 December 2013 - 10:15 AM
Posted 07 December 2013 - 11:54 AM
Če je to res, se mu je pošteno skisalo
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 December 2013 - 12:10 PM
Če se ne strinjaš z razporeditvijo denarja v tej naši državici (ali drugje po svetu), si pa že kar fauš? Zanimivo...
V naši državici?
Si pomilila mogoče kdaj nos čez mejo? Povsod je enako. Svinje so ob koritu...
Imaš pa prav Kinky, se nima smisla sploh pogovarjat o tem, ker vidim da živite na Luni. Vse po vrsti na tem forumu.
Posted 07 December 2013 - 12:49 PM
Zadnje čase je toliko dramatičnih zgodb. Nič kolikokrat so se izkazale za neresnične. Saj ne rečem, da kakšna ni resnična, ampak me pa moti, da mediji pograbijo VSE na to temo, sploh se nihče ne potrudi, da bi preveril. Jim ni v interesu očitno.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 December 2013 - 01:06 PM
Imaš prav, Podgana. Saj tudi sama ne verjamem vsemu, kar preberem in slišim po televiziji. Daleč od tega. Me pa moti, da je potrebno, in to vedno znova, na prvo žogo pametovati in obsojati ljudi.
In to brez da bi sploh poznali njihovo zgodbo. To mi pa res ni všeč, nasplošno, ne samo na tem forumu.
Posted 07 December 2013 - 01:49 PM
V naši državici?
Si pomilila mogoče kdaj nos čez mejo? Povsod je enako. Svinje so ob koritu...
Imaš pa prav Kinky, se nima smisla sploh pogovarjat o tem, ker vidim da živite na Luni. Vse po vrsti na tem forumu.
Ne znaš brati. Razločno sem napisala: "(ali drugje po svetu)".
A si kdaj pomislila, da si mogoče ti tista, ki "živi na Luni" in da si morda še najbolj čudna in predvsem konfliktna tukaj prav ti?
Zakaj je treba ves čas povezovati nekaj, kar nekdo objavi, s tisto osebo, ki je to objavila? Samo zato, ker objavim nek link, članek ali sliko, še ne pomeni, da se s tem strinjam, podpiram ali da je to tudi moje osebno mnenje. Sem mislila, da je to logično, ampak očitno ni...
Posted 09 December 2013 - 09:12 AM
^Neumno.
ženska zavaja (če ne kar celo zgodbo, pa velik del)
... pri 600 eur sigurno nima samo 28€ dokladov (samo jaz imam več plače kot ona (moj ima pa še enkrt toliko kot jaz), pa imamo 100€ dokladov); še manj pa bi ji banka na tako plačo dala 300 eur kredita. Razumem poanto, ampak notri je pa veliko nakladanja in pretiravanja (če je sploh kaj res).
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 December 2013 - 10:13 AM
Kaj pa, če je imela prej bolje plačano službo in je pač najela kredit. Zdaj ima slabšo plačo, kredit ji je pa še vedno ostal?
Jaz ne bom sodila, kar je res in kaj ni... se mi je pač zdel zanimiv zapis in sem objavila.
Posted 09 December 2013 - 10:24 AM
^^ tole sem tudi sama takoj pomislila. In ja, jaz si tudi ne upam rečt, da "laže", ker pač nimam dovolj informacij, da bi sodila.
Posted 09 December 2013 - 10:37 AM
A je to bistveno? saj ni toliko šlo za to gospo, ampak starko, ki nima za jesti. In, da pomagamo takšnim ljudem tisti,ki tako ali tako nimamo dosti. Daleč so nas spravili, res, da na vsako tako zgodbo gledamo iz najbolj ciničnega vidika in povsod vidimo in usmerimo le bodice, proti tistim, ki si jih zares zaslužijo pa ne.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 December 2013 - 10:52 AM
Jaz priznam, da take zapise jemljem z veliko rezervo in še vedno menim, da so največji siromaki tiho in se ne izpostavljajo. Meni se preprosto večina ljudi, ki prosjačijo
za denar in se na veliko izpovedujejo po omrežjih, ne smilijo. Za veliko stvari so si sami krivi - še najmanj se mi smilijo razne velike družine, ki naštepajo 5 frocov, potem
pa nimajo kaj jesti in menijo, da je za to kriva država in vsi javni uslužbenci ... pa razne mamICE samohranilke (s po možnosti večimi froci, ki imajo vsak drugega fotra), itd.
Marsikak bi se lahko spravil delat, pa se ne - ker je prelen ali pa ker se mu ne splača. Smilijo se mi ljudje, ki jih je doletela kakšna huda bolezen in se res znajdejo v različnih
stiskah - tem tudi mi doma pomagamo - smo že z marsičem in na marsikak način pomagali. Ampak na take zgodbe, kot je ta zgoraj, pa sem imuna iz vidika empatije, prej
mi grejo na jetra. Da ne omenjam tiste pred kratkim objavljene zgodbe razjarjene mlade mamICE, ki je mogla nevemkježe parkirat in na vsak način nekam it. Hahaha. Ni mi
jasno, kaj mora špilati v glavi človeka, da se gre tako blamirat in to ''dramatično'' zgodbo pisarit po internetu. Še bolj zaskrbljujoče je, da najde ogromno takih, ki z njo sočustvujejo
in družno udrihajo po sistemu in državi, ki je itak kriva za vso zlo, ki ga imajo ljudje!
Je pa res, da so tukaj žrtve otroci, ki si niso sami krivi, da imajo starše za neodgovorne in intelektualno podhranjene idiote.
Posted 09 December 2013 - 11:01 AM
Nič osebnega Fluffy, ampak mi je res zanimivo kako smo ponotranjili neoliberalno logiko-za vse, kar se ti zgodi, si si kriv popolnoma sam. In potem naj spremenimo sistem? Nemogoče!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 December 2013 - 11:04 AM
Sistem je za marsikaj kriv, za marsikaj pa tudi ne. Ga je pa priročno kriviti za vse.
ps: brez skrbi, ne jemljem diskusij osebno, nisem tovrstni občutljivček.
Posted 09 December 2013 - 11:24 AM
podpis pod Fluffy!!!
žal so se lažnivi primeri razpasli kot gobe po dežju ... če se piše neka zgodba in so notri podatki, ki težko držijo vodo že na prvi pogled, potem celotna zgodba izgubi na verodostojnosti (tudi če je resnična). Se mi zdi, da se je preveč uveljavil "ameriški" način poročanja (pretiravanje, pompoznost,... in nepreverjanje podatkov), ki pa pri nas ne pade na tako plodna tla.
In zaradi posameznih zgodb, ki se izkažejo za laž, pretiravanje, izkrivnanje podatkov veliko ljudi ne da denarja za tiste, ki bi jih morda res potrebovali (jaz sem sigurno med njimi, ki ga ne dajem več) . Zato zamerim ljudem, ki nimajo sramu in izkoriščajo dobroto ljudi in sem prav alergična na take zgodbe.
Jaz proizvode še dam (Anina zvezdica ali kaj podobnega), denarja pa od mene ne dobijo več.
Nič osebnega Fluffy, ampak mi je res zanimivo kako smo ponotranjili neoliberalno logiko-za vse, kar se ti zgodi, si si kriv popolnoma sam. In potem naj spremenimo sistem? Nemogoče!
se strinjam, nisi za vse sam kriv.
... da pa naštepaš xy otrok in potem non stop jokaš na vseh forumih, medijih kako nimaš denarja ... kdo pa je kriv za to .. jaz, država?
In ne govorim na pamet. Imam sošolko iz OŠ, o kateri sem že pisala. Imata (mislim da) 5 otrok, pred kakšnim letom sta se razšla in zdaj joka povsod in objavlja vse, kaj ji je kdo podaril. Že prej je z možem živela v 1,5 sobnem stanovanju!!! (7 njih), zdaj mora najemnino pač plačevat sama. Zaposlena (kakor vem) ni bila že vrsto let (če sploh kdaj) in je glavna zvezda Anine zvezdice. Nasrkali so pa otroci.
In zadnjič izvem še od ene skupne sošolke, ki ji je prav ona sama jamrala, kako jo je bivši poniževal in se grdo obnašal po nje. Ampak da si je ona samo želela veliko družino. Ja bravo!!! ... ona ima "uresničeno" žejo, otroci bodo pa jebali ježa ... pa naj se imajo še tako radi in jim nameni veliko ljubezni (kot taki radi pudarjajo) - otrok potrebuje še kaj več. Ne rečem, da se mora kopat v materialnih dobrinah, ampak nobena skrajnost pa ni dobra/zdrava.
Se opravičujem, ampak take zgodbe mi blazno dvignejo pokrovko. Najlažje je otroke štepat in včasih se je še dobro dalo živet od doklad, zdaj ko so pa zmanjšali, pa vsi v zrak.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users