Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2261 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 20 March 2010 - 09:49 AM

IPB Image

Malce starejši triler, brez konstantnega strelanja kot je zdej moderno v filmih, ampak še vedno napet cel čas.
Všeč! Bradu grejo blazno od rok vloge ki uprizarjajo butaste ljudi biggrin.gif

8/10
  • 0

#2262 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 21 March 2010 - 07:40 PM

zdaj iščeva film
next door
in
a tale of two sister
filma ki ste ju tu priporočale, od kje naj ju potegnem???
nikjer ne najdem
hvala

• 0

#2263 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46173 posts

Posted 22 March 2010 - 11:46 PM

Lo-Fi, KLIK.

El cantante (2006)
IPB Image
Zgodba govori o življenju pionirja salse Hectorja Lavoea, v sedemdesetih letih enega največjih špansko govorečih pevcev. Govori o njegovi glasbeni karieri, burnem razmerju z ženo in težavami z drogami.
Glede na igralsko zasedbo od filma nisem veliko pričakovala. Moja pričakovanja so bila upravičena, saj razen odlične glasbe ob kateri te ima, da bi zaplesal, film ponudi le malo. Sama zgodba je povedana na precej dolgočasen način in na trenutke deluje kot skupek zlepljenih videospotov v katerih pač Marc Anthony poje Hectorjeve pesmi. O igri ne bom izgubljala besed, ker ni vredna imena igra. Meni se je film res zelo vlekel in sem ga do konca pogledala le z muko, predvsem zato ker me je zanimalo na kak način konča Hector.
3,5/10
  • 0

#2264 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46173 posts

Posted 23 March 2010 - 06:19 PM

Rachel Getting Married (2008)
IPB Image
Zgodba gre nekako takole: Kym se vrme domov z odvajanja. Doma jo pričaka polna hiša, saj se njena sestra Rachel poroči...
Ta film se tako vleče in je tako prekleto dolgočasen, da ga nisem mogla pogledat do konca. Niti mi ni všeč način kako je posnet, niti me ne prepričajo igralci, ki ob vseh dolgočasnih dialogih ne pridejo do izraza. Moram pa priznat, da je vseeno bolj življenjski kot marsikatera življenjska zgodba. Saj verjetno je prav zato tako dolgočasen...
2/10

Coco avant Chanel (2009)

IPB Image
Ta film govori o slavni modni oblikovalki Gabrielle "Coco" Chanel v obdobju preden je uspela v svojem poslu... Meni je bil precej všeč, čeprav mu je nekaj manjkalo, da bi navdušil. Igralci so prepričljivi, zgodba je solidna, kostumografija odlična. Je fajn film, ki pa ni pustil globljega vtisa.
6,5/10
  • 0

#2265 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 23 March 2010 - 06:24 PM

Kalypso hvala wink.gif
  • 0

#2266 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86720 posts

Posted 23 March 2010 - 08:31 PM

Za Coco se podpišem pod Kalypso. Ni, da bi dol padel.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2267 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 23 March 2010 - 08:32 PM

js bi kako fajn grozlivko...ranga žaga al pa hostel...ipd...♥
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2268 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 23 March 2010 - 09:01 PM

Čisto tko vržem ven, ne vem če ti bo všeč.

Event Horizon (1997)
  • 0

#2269 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 March 2010 - 03:54 PM

IPB Image

Pravkar pogledala...

Na sploh imam odpor do slovenskih filmov, ker so vsi takšni, kot da bi jih gledal v gledališču.
Tale je mogoče malo boljši, a vseeno tipična zgodba, ki ne pusti ničesar za sabo.

Depresivno dolgočasje. Mogoče zanimivo za tujce, zame ne. sleep.gif

3/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2270 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 24 March 2010 - 05:45 PM

Jst sm ga glih vidla na partisu, pa ga nism šla sploh dol snemat, ker sm že zdavnaj obupala nad slovenskimi filmi - točno tko kot si rekla: dolgočasno depresivni...

Kar se pa tiče filma Rachel Getting Married je pa tut mene zlooo razočaral: vsi se res samo nekaj derejo, kregajo, prov v slabo voljo te spravi, ker je tudi tematika takšna - pa ne v zanimivem smislu.

ZLO priporočam film Law abiding citizen (film je bil tu že opisan), je res vrhunski film! Pa zlo taktiziran - kar mi je pri filmih zlo všeč. Jst bi mu dala oceno kar 10/10, ker me ni z ničemer razočaral.

• 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#2271 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 March 2010 - 10:16 PM

The Wolfman (2010)
IPB Image

Glede na igralsko zasedbo sem pričakovala res nekaj preceeej boljšega. Film je dejansko krneki, bi mogli
pokasirat kak kipec za bednost. Konec ga je, še preden se zaveš, da se je dobro začel. Film se dejansko
ne vleče, vsaj meni se ni ... rahla kontradiktornost sicer ... to pa zato, ker sem vedno z zanimanjem
pričakovala vrhunec zgodbe. No, prej je bilo filma konec. Precejšnje razočaranje.
Edino igralci so mi bili za vloge, katere so predstavljali, res primerno izbrani, samo kaj, ko se niso imeli
možnosti razviti.
4/10

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
IPB Image

Luštna zadeva, še en prikaz že kar prežvečene tematike v filmih, katera me pa kljub temu še vedno
zelo pritegne. Zna biti večno aktualna. Tokrat je ta tematika prikazana skozi oči majhnega fantalina.
Sploh konec me je navdušil. Konec, ob katerem obsediš kakšno minuto.
8/10

The Blind Side (2009)
IPB Image

Film po resnični zgodbi. Zgodba je taka, ki ti skoraj sigurno ne more biti slaba ... in tudi vloga, ki jo je
odigrala Sandra, je zelo taka, "hvaležna" ... nezahtevna. Zato bi jaz 2x premislila, preden bi ji dala v
roke Oskarja. All in all pa je film povprečen, dober.
6/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2272 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86720 posts

Posted 24 March 2010 - 10:20 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 24. 3. 2010 - 22:16) View Post

The Wolfman (2010)

Sem čakala, da se lahko podpišem pod tole, haha. Meni se ni dalo, ker bi živčna ratala. -D

• 0

― V. Van Gogh

#2273 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 March 2010 - 10:24 PM

Saj boljše, da si počakala. Ti ziher ne bi tak pametno in strokovno recenzirala filma, kot jaz. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2274 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86720 posts

Posted 24 March 2010 - 10:28 PM

True, jaz bi še kakšno sočno uporabila. ˘-˘

• 0

― V. Van Gogh

#2275 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 27 March 2010 - 09:58 AM

Tole je sicer res tema o filmih, ampak bom kar tule pohvalila tole miniserijo. Sem frik na vojne filme smile.gif

Band of brothers

Res odlična serija, predhodnik Pacifika, producenta sta Spielberg in Hanks. Opisuje skupino vojakov v drugi sv. vojni... Izkrcavanje v Normandiji (osredotoči se na padalce), odlično prikaže realne in krute razmere s strani ameriških vojakov v WW2. Kako je vse odvisno od sreče, sploh samo preživetje..
pa potem bitke v holandiji, po delih francije, kako so preživeli zime, brez hrane in vsega...
Pa pogled s strani bolničarjev, ki pogosto niti gaz niso več imeli in so uporabljali kar so našli, da o pomanjkanju morfija sploh ne govorim.

Paficika je pa šele 2 dela zaenkrat, ampak mi je všeč.
Pri Band of brothers mi je posebej všeč to, da na začetku vsakega dela nekaj povejo preživeli, ki so se na teh frontah bojevali.

Band of brothers: http://www.imdb.com/title/tt0185906/ (mislim da ocena 9.6 dost pove ;) )

IPB Image

pa še Pacifik: http://www.imdb.com/title/tt0374463/ (s prav tako odlično oceno)

Pacifik ma ista producenta, dogajanje pa je osredotočeno na bojevanje med Američani in Japonci.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2276 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 March 2010 - 07:20 PM

Quills 2000

IPB Image

In a Napoleonic era insane asylum, an inmate, the irrepressible Marquis De Sade, fights a battle of wills against a tyrannically prudish doctor.

Film me je precej navdušil. Obožujem take teme - moralna oporečnost, itd. torej - erotičen,
na momente sočno vulgaren, provokativen, mestoma komičen in celo nekoliko bizaren. I loved it!
Dober prikaz zategnjenosti in kao moralne drže, obenem pa prikrite pokvarjenosti in skrajnega debilizma,
omejenosti. Konec odličen!
9/10

• 0

#2277 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86720 posts

Posted 29 March 2010 - 08:11 PM

^ Vlečem!

• 0

― V. Van Gogh

#2278 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 March 2010 - 08:12 PM

Seveda vlečeš. ˘-˘

• 0

#2279 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86720 posts

Posted 29 March 2010 - 08:20 PM

twisted.gif

• 0

― V. Van Gogh

#2280 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 29 March 2010 - 08:24 PM

Quills je odličen film. Tudi sam priporočam... Rush je itak super. ˘˘
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users