Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2261 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17098 posts

Posted 30 July 2008 - 09:10 PM

Za bolonjske programe je vse nekaj zmešano. No kolegica ga je dobila na vpisu.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2262 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 July 2008 - 09:24 PM

Aja, aja, to pa možno, ja smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2263 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 01 September 2008 - 08:33 PM

A je nujno treba hodt na te obvezne predmete, ki jih maš za maturo? ermm.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#2264 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 01 September 2008 - 08:48 PM

Ja. Vsaj pri nas je bilo, no.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2265 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 02 September 2008 - 07:58 AM

Pri nas je blo precej odvisno od predmeta. Nekje so res zahteval, da si prisoten, nekje ne. Npr. pri zgodovini ni blo tko obvezno, ker je tud taka snov, da se lahko sam naučiš. Sicer si je profesor zapisal v svoj dnevnik, koga ni, ampak ni šlo to nikamor naprej. Pri nas v razredu so kar precej šprical te ure, pa ni noben neki težil.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2266 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 September 2008 - 05:33 PM

QUOTE(Brokoli @ 1. 9. 2008 - 21:33) View Post

A je nujno treba hodt na te obvezne predmete, ki jih maš za maturo? ermm.gif

laugh.gif laugh.gif Men se tud ne hod. Jutr mam prvič priprave, a to že prinesem s sabo stvari? huh.gif Al se bomo samo spoznaval? oops.gif Hvala bogu mam kar normalen urnik, edin ob sredah mam 9 ur, ampak sta pomoje zadnji dve uri namenjeni kao pisanju seminarske (za soco).
  • 0

#2267 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 02 September 2008 - 05:55 PM

Pri nas niso težili. So skos grozili s procenti ampak ni blo nič. Na zgodovino sem jaz skos hodila, ker sem res neki odnesla...psihologijo pa skoraj nič-na koncu sem pisala oboje isto.biggrin.gif

• 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#2268 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 September 2008 - 04:37 PM

PJ, spoznaval se pa res ne boste biggrin.gif . Vzami magari zvezčić s sabo, ker če mate duplo uro boste nekaj ziher delali.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2269 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 14 November 2008 - 10:55 PM

Pišem v imenu Plain Jane.
A ma katera od bivših maturantk za poslat na email naslednje obnove (analizo) pesmi za angleščino:
How happy is the little stone?
Fire and ice
Shakespeare sonet 130
The daffodils
Stopping by woods on a snowy evening

larisa_on_vogue@hotmail.com

Karkoli bo dobrodošlo. V pondelk je vprašana pa očitno nima nč zapiskov (le kaj je delala pri pouku laugh.gif ). Hvala.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#2270 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 15 November 2008 - 07:19 PM

Jaz nič nimam, se nisem nič učila in pisala obnov, samo tle na forumu sem se mal pogovorila z ostalimi. laugh.gif Tle se je začela debata, je dolga par strani:

http://www2.cudovita...h...171&st=1820
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2271 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 November 2008 - 07:58 PM

^^Hvala, se mi je zdel da sem že tle neki zasledila. Grem brat, nujno rabim. Ker sem vprašana v ponedeljek in moram znat vse ful podrobno, vsak verz (pa niti nimam na višjem nivoju rolleyes.gif ).

Aha, ve ste interpretirale. biggrin.gif Jaz to vse razumem, mam še neke izpiske, ampak bi rada mela točen tekst, da se naučim in vse povem, ker nimam časa da bi to s svojimi besedami. Pa tud ne znam. oops.gif
  • 0

#2272 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 15 November 2008 - 08:06 PM

Kak točen tekst? Sej pesmi se vse dobijo na netu, jaz nisem nič dobla v šoli, sem jih pač na spletu poiskala.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2273 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 November 2008 - 08:32 PM

Da maš že vse napisan, se naučiš in znaš. biggrin.gif Pesmi smo mi dobil v šoli, jaz sem pisala po njenih besedah, samo nimam pa vsakega verza razdelanega, samo te osnovne stvari. ermm.gif
  • 0

#2274 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 01 December 2008 - 08:31 PM

Ima katera sociologijo na maturi? Kaj imate za seminarsko? smile.gif
  • 0

#2275 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 04 December 2008 - 05:20 PM

A ma kjera informatiko za maturo? Da si mau izmenjamo zapiske in izkušnje. biggrin.gif
  • 0

#2276 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 January 2009 - 07:45 PM

Kako zgleda psihologija na maturi, je imela katera? Jaz sem jo hotela vzet, ker sem predvidevala, da bo lažje, samo sem vidla da sploh ni lahko. Pa seminarska je kr neki, raje vzamem sociologijo, če že. ohmy.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2277 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 January 2009 - 08:07 PM

QUOTE(Freya_ @ 1. 12. 2008 - 20:31) View Post

Ima katera sociologijo na maturi? Kaj imate za seminarsko? smile.gif

Jaz mam. Za seminarsko pa droge in mladostniki. Cliche, sam mam tok dobrih virov in vsega materiala, da me prov mal briga.

Men je za to maturo mal opletat začel. Tud sam pouk jemljem čis lagano, učim se pa najmanj v vseh letih.
Sociologija mi ful leži, medtem k pri nemščini komi izdelujem z nekimi dvojkami (pr pouku mam pa 5 rolleyes.gif ) in mi je res žal, da sem si to zbrala.
V bistvu me matura sploh ne skrbi kej preveč, samo ker sem največji histrik in kolerik, bo maja situacija verjetno precej drugačna. biggrin.gif
  • 0

#2278 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 January 2009 - 08:19 PM

QUOTE(Coco* @ 22. 1. 2009 - 19:45) View Post

Kako zgleda psihologija na maturi, je imela katera? Jaz sem jo hotela vzet, ker sem predvidevala, da bo lažje, samo sem vidla da sploh ni lahko. Pa seminarska je kr neki, raje vzamem sociologijo, če že. ohmy.gif
PS niti malo ni lahek predmet. Če misliš na easy skozi prit, si vzami drugo.
Če te ne zanima, si ga pa SPLOH ne jemlji.

Tukaj imaš primere izpitnih pol.

Edit: Link sem pozabla dat. biggrin.gif
http://www.ric.si/sp...ti/psihologija/
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#2279 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 January 2009 - 08:27 PM

Meni se zdita tako psihologija, kot tudi sociologija na maturi tečni, predvsem zato, ker je veliko piflarije.
Jaz zdej študiram soco in je neverjetno veliko snovi, ampak je podana na mega zanimiv način, tako da se sploh ne more primerjat s srednješolskim pristopom.
  • 0

#2280 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 22 January 2009 - 10:47 PM

Men je bla pa psihologija na maturi dokaj lahka. Ne govorim samo zato, ker sem jo 5 pisala, ampak ker če znaš malo razmišljat in povezovat, komot prideš čez. Je pa odvisno od tega, kok ti je ljuba. Jst sm se jo zlahka učila, ker me zanima. Je ta čustevna'povezanost' z določenim predmetom pri izbiri ponavadi ključnega pomena.

Predvsem vzemi tisto, kar te zanima in kar misliš, da ti zna na faksu priti prav. Meni psihologija 100% pride prav, ker jo imam itak vsa leta, žal mi je le, da nisem mela npr. biologije, ker bi mi šlo zdaj veliko lažje.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users