Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2261 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32552 posts

Posted 31 March 2009 - 04:57 PM

Po novem paziva, ampak to je zgolj prehodno, bova šla na kondome, pa da dobim prvo menstruacijo po prenehanju jemanja tabletk, da mal vidim, kako je z mojim ciklusom, bova mal tud na ovulacijo gledala...
Glede na to, da ne načrtujeva naraščaja, bo treba resno pristopit smile.gif
  • 0

#2262 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 31 March 2009 - 05:07 PM

Ja, midva sva tud na kondomih. Sicer mojemu to nekam ne diši (ker je vsekakor bolje brez). Po moje si bom nabavila ovulacijske teste in v primeru ovulacije bova pač s kondomi, drugače pa brez. Sej ti ovulacijski testi so precej zanesljivi ane?
  • 0

#2263 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 31 March 2009 - 05:12 PM

Zaenkrat kondomi,čeprov zadnjič sva neki en mal se brez šnofala oops.gif (ker se nama ni dal po kondom).

Ampak bodo kr kondomi ja.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 31 March 2009 - 08:41 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 31. 3. 2009 - 18:07) View Post

Ja, midva sva tud na kondomih. Sicer mojemu to nekam ne diši (ker je vsekakor bolje brez). Po moje si bom nabavila ovulacijske teste in v primeru ovulacije bova pač s kondomi, drugače pa brez. Sej ti ovulacijski testi so precej zanesljivi ane?

Hm, tole z ovulacijskimi (enkratnimi) testi se mi ne zdi tako varna zadeva. Kot vidim pri Personi, mi ta določi enih ... sedem, osem dni pred ovulacijo, pa še potem po ovulaciji dva, tri dni, da je res varno. Ker ovulacijski testi ti kvečjemu pokažejo, če se ovulacija bliža (recimo da bo v 1-2 dneh), mali korenjaki pa preživijo pet dni in če pač seksaš prej ...

Skratka, jaz sem pogruntala, kako deluje Persona in če naredim teste na prave dni, porabim zgolj 3 teste na mesec (namesto 8). Ko je rdeča lučka, pa pač kondom. wink.gif
  • 0

#2265 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 31 March 2009 - 09:30 PM

Jaz sem se ene 14 dni končno dokopala do Lifestyles kondomov in mi sploh niso nevem kaj, sem bla ful razočarana (glede na to, kako so hvaljeni).
Nasploh sva sprobala že res dosti kondomov in nama je bila večina prav zanič, tako da sva še vedno daaaaleč najbolj zadovoljna s temi:

Durex Gefühlsecht
Preprosto najtanjši kondom v našem asortimanu.
Ultra tanek za večjo občutljivost. Gefühlsecht kondomi so najtanjši izmed naših kondomov iz lateksa, zato partnerja še “zbližajo”.
Zagotavljajo visoko raven varnosti in zaščite, njihova oblika pa omogoča lažje natikanje, boljše prileganje in boljši občutek med spolnim odnosom.

Durex Emotions
Ultra tanki z več lubrikanta za prava čutna doživetja.
Ti visoko cenjeni kondomi so neverjetno tanki, z več lubrikanta za boljši in bolj gladek občutek med spolnim odnosom.
Ker imajo easy-on obliko, dajejo občutek boljšega prileganja. Hkrati zagotavljajo visoko raven varnosti in zaščite!

IPB Image IPB Image

To pa še ne pomeni, da so vsi Durex kondomi fajn, nama so recimo Love in Fruits prav obupni.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2266 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 March 2009 - 10:26 PM

Jaz pa imam obliže.

Prej sem jemala yasminelle, ti obliži se mi zdijo pa precej močni, ne znam razložit, mam občutek da so ful poudarjeni ti mesečni cikli, točno vem, kdaj bom dobila m., ker ful čutim, ampak ne bolečine, ne znam razložit. Všeč mi je, kre mi ni treba vsak dan skrbet in jest one ogabne tablete, m, nimam pripomb skratka, prva menstruacija mineva brez prej zmeraj prisotnih in skoraj nevzdržnih bolečin. Ju hej.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2267 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 March 2009 - 11:23 PM

Cvetka,
v meni si zbudila zanimanje. ;-) Jaz zdaj že kar lep cajt nisem na KT (na kondomih še manj, videt jih ne morem), ker stranski učinki niso bili med najbolj prijetnimi. V bistvu mi je bilo pri KT najbolj všeč to, da sem imela M točno kot ura. Bolečine še vedno neznosne, tako da niti ne razmišljam o tem, da bi imela kdaj brez - bolečinske ali pa vsaj zmerno - bolečinske M. Me pa zanima nekaj drugega - ali ob teh obližih čutiš kakšne negativne stranske učinke (npr. suhost nožnice) ali je o tem še preuranjeno za ocenjevat? Hvala!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2268 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 March 2009 - 11:33 PM

Kokr jz vem so obliži lih tko hormonski, se prav majo iste učinke?!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2269 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 March 2009 - 11:54 PM

Morda pa ne. Saj tudi vse KT nimajo enakih stranskih učinkov.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2270 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 01 April 2009 - 06:14 AM

Ja pa tudi iste KT imajo različne učinke pri različnih deklinah. Po moje je isto pri obližih.
  • 0

#2271 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 April 2009 - 07:28 AM

Zaenkrat ne opažam nobenih sprememb, kot da bi jemala tabletke naprej. Še zmeri je to hormonska terapija, tako da iz tega vidika so obliži = kt.
Edini učinek bi mogoče bil pms povečan apetit (prej tega pmsa nikol nisem mela, zdej se mi pa zdi da sem bla prejšn teden ko ena furja tečna, pa en mejčken povečan apetit. laugh.gif , sam se ta teden nazaj držim pa je čist okej pa normalno.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2272 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 April 2009 - 02:12 PM

Aha. Ja v bistvu je res najboljše probat, saj se res drugače odzivamo in ni neke absolutne formule. Upam, da se mojemu telesu ne bo zmešalo čist ... slabo leto sem brez KT, prej bila dobro leto na KT ... zdaj bom šla morda spet na obliže ... če mi ne bodo pasali (nameravam to ugotoviti v roku slabega pol leta), pa bom šla "dol z njih". Boljše po moje to, kot pa vztrajat pri nečem, kar ti ne paše, zgolj zato, da telo preveč ne "mešaš" (ker bojda ni dobro skakat na KT, pa dol z njih, pa spet na njih). V bistvu je moj največji razlog za razmišljanje o kontracepciji ta, da bi imela točne in blažje M.

• 0

#2273 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 22 April 2009 - 05:38 PM

med zimskimi počitnicami nej bi dobila menst., a sem jo prestavla tako, da sem tabletke jemala še en teden (se pravi, da sem jih vzela 28) zdej morm jemat tabletke iz 2 škatlic (se pravi en teden tistih sedem ki mi jih je ostal od prejšnič, pa 2x po 7 v novi škatlici. rada bi si spet prestavla menst., ker grem u španijo in me zanima če jih lahko jemlem normalno tistih 14 iz škatlice, v kateri mi jih vedno ostane, in nato brez premora 21 tabletk iz nove škatlice.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2274 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 22 April 2009 - 06:05 PM

Men se zdi skoraj nemogoče, da se kondom strga. Nama se še nikoli ni, pa nimava neki ultra nežnega sexa. Verjamem, da se lahko zgodi, ampak res redko in marsikomu sploh nikoli. Če pa slučajno se zgodi, pa itak opaziš in greš po jutranjo tabletko. Je s kondomom malo manj spontano, ampak itak se tko zverziraš, da je kondom gor v sekundi and the fun begins! tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2275 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 22 April 2009 - 06:56 PM

Nama pa se je ene 2krat. Pa tudi nisma počela kakšnih akrobacij.
Tudi "spočetje" laugh.gif ostaja skrivnostno...
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#2276 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 22 April 2009 - 07:21 PM

sej spočetje lahko brez narekovajev napišeš tongue.gif
  • 0

#2277 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 22 April 2009 - 07:48 PM

laugh.gif vem
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#2278 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 22 April 2009 - 08:39 PM

QUOTE(Šuša @ 22. 4. 2009 - 18:38) View Post

med zimskimi počitnicami nej bi dobila menst., a sem jo prestavla tako, da sem tabletke jemala še en teden (se pravi, da sem jih vzela 28) zdej morm jemat tabletke iz 2 škatlic (se pravi en teden tistih sedem ki mi jih je ostal od prejšnič, pa 2x po 7 v novi škatlici. rada bi si spet prestavla menst., ker grem u španijo in me zanima če jih lahko jemlem normalno tistih 14 iz škatlice, v kateri mi jih vedno ostane, in nato brez premora 21 tabletk iz nove škatlice.

ve kdo? al sm prveč zakomplicirala?
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2279 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 23 April 2009 - 06:07 AM

ja, lahko
  • 0

#2280 *anya*

*anya*

sramežljivec

• Člani
  • 73 posts

Posted 11 May 2009 - 08:53 PM

Punce nekaj me zanima..Včeraj sem pozabila vzeti tabletko, to sem ugotovila šele 24ur po tem, se pravi ko bi morala vzeti drugo..Sem pa v prvem tednu jemanja.

Zdaj me pa zanima ali naj vzamem še eno, ali samo tisto ki bi morala. Sicer v navodilih piše da če je dlje od 12ur naj vzamem samo eno, kaj mislite?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users