Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36407 replies to this topic

#22741 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 05 July 2011 - 07:47 AM

A imate ostale tudi v omari stvari, ki jih niste še nikoli oblekle pa so tam že pol leta ali več, al pa ste jih imele 1x,2x? men se to skos dogaja, doma kr ne vem več kako skombinirat k je preveč vsega in nakoncu vedno pristanem pri enih in istih oblačilih.
  • 0

#22742 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 July 2011 - 07:53 AM

Heh, levck, naredi čistko na pol leta, jaz bi ti tako svetovala oz. tako jaz naredim. Poglej kaj nisi eno leto ali po nosila, pa spravi nekam drugam (če imaš prostor); jaz dam v eno drugo omaro, in če še vedno tam stoji nekaj časa, podarim, prodam, dam naprej. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#22743 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 05 July 2011 - 07:57 AM

Ja sej to delam, pol pa recimo po enem letu spet mal pogledam tiste stvari, jih dam polovico nazaj v omaro in sm čist navdušena da sm jih spet najdla in pol jih mam spet ful dolg v omari biggrin.gif
  • 0

#22744 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 05 July 2011 - 09:05 AM

Zdnjič je en razlagal, kak on vsake tolko ščetko malo v sodo namoči, pa mal drgne zobe, in da ti jih ful pobeli. Pa me zanima če je to lahko kaj škodljivo?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#22745 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 05 July 2011 - 09:07 AM

sodo? as in sodo bikarbono?
Če je to to - potem ni škodljivo.
  • 0

#22746 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 05 July 2011 - 10:20 AM

kolegica išče prenočišče v Celju. A obstaja tam kakšen hostel ali kaj podobnega?
  • 0

#22747 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4762 posts

Posted 05 July 2011 - 10:54 AM

Ja obstaja prenovljen hostel. Je zraven železniške postaje. Več info pa tule: http://www.mc-celje.si/sl/Hostel/
  • 0

#22748 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 05 July 2011 - 11:04 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 5. 7. 2011 - 10:07) View Post

sodo? as in sodo bikarbono?
Če je to to - potem ni škodljivo.

sodo bikarbono ja. Ok, super hvala. bom še jaz kdaj to sprobala smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#22749 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 July 2011 - 11:41 AM

Jaz sem pa brala, da lahko poškoduje zob. hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22750 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 July 2011 - 03:56 PM

A je možno, da se oči vnamejo zaradi klime v avtu? hmm.gif

Včeraj sem se cel dan vozila naokrog, pa sem imela klimo prižgano ves čas.
Zvečer sem dobila čisto rdeče oči, pa kot da bi se mi solzile. Nosim tudi leče.

Sem si pred spanjem dala ene kapljice v oči, ki jih imam ravno za take namene, pa je bilo zjutraj boljše, ampak še vedno ni čisto ok. Oči me še kar rahlo pečejo. sad.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

• Guests

Posted 05 July 2011 - 04:00 PM

QUOTE(Ana @ 3. 7. 2011 - 11:48) View Post

Errol, imaš ti kaj izkušenj s cigarami?
Olivija hvala. smile.gif

QUOTE(PurePoison @ 3. 7. 2011 - 21:16) View Post

Jaz mam izkušnje s cigarami! Ena in pol sta čisto preveč, če si sicer nekadilec, ampak na fotkah izgledaš pa blazno kul. laugh.gif

Jaz tudi, jaz tudi. smile.gif

Cuba does that to you. biggrin.gif

Ej, a zdaj je že nujno tole ločevanje?
  • 0

#22752 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30527 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 July 2011 - 04:37 PM

Immortelle, po moje je čist možno.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#22753 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26421 posts

Posted 05 July 2011 - 04:44 PM

Kako bi se "zasenčilo" podnapise v npr. VLC predvajalniku, da bi bila zadeva bolj kontrastna in lažje berljiva? Obstaja kak pripomoček/finta?

Podnapisi so v *.srt formatu (če je to faktor).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#22754 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 July 2011 - 04:54 PM

QUOTE(Coco* @ 5. 7. 2011 - 12:41) View Post

Jaz sem pa brala, da lahko poškoduje zob. hmm.gif

Ja, jaz isto. Sem se najpri ful navdušila, pa me je potem minilo.
  • 0

#22755 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 July 2011 - 05:17 PM

Vem da imate ful izkušenj z življenjepisi in me zanima, v katerem primeru pride v poštev Europass?
  • 0
Viens, reste ici!

#22756 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 July 2011 - 05:26 PM

QUOTE(levck @ 5. 7. 2011 - 8:47) View Post

A imate ostale tudi v omari stvari, ki jih niste še nikoli oblekle pa so tam že pol leta ali več, al pa ste jih imele 1x,2x?

Ne. laugh.gif
  • 0

#22757 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 July 2011 - 06:28 PM

QUOTE(Ana @ 5. 7. 2011 - 18:17) View Post

Vem da imate ful izkušenj z življenjepisi in me zanima, v katerem primeru pride v poštev Europass?

Jaz pošiljam Europass CV samo v primeru, da delodajalec to izrecno želi/zahteva. Drugače ne.
Meni ta Europass sicer izgleda, kot da si preveč len, da bi oblikoval in spisal po svoje. ermm.gif

Tudi znanka, ki za podjetja vodi razgovore, pravi, da ne priporoča, razen če je res navedeno, da moraš.
  • 0

#22758 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 July 2011 - 07:16 PM

A res? Jaz sem pa mislila, da je ta Europass ful boljši oziroma bolj sodoben kot navaden življenjepis ermm.gif
  • 0

#22759 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 July 2011 - 07:29 PM

QUOTE(Immortelle @ 5. 7. 2011 - 19:28) View Post

Meni ta Europass sicer izgleda, kot da si preveč len, da bi oblikoval in spisal po svoje. ermm.gif

huh.gif

To sploh ni res, ker je dober in pregleden CV.

Anouk - a imaš še kakšen drugače player? Pri BS. playerju lahko sama reguliraš velikost, barvo podnapisov.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#22760 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 July 2011 - 07:36 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 7. 2011 - 20:29) View Post

To sploh ni res, ker je dober in pregleden CV.

Glej, odvisno, kam se prijavljaš.
Če cenijo kreativnost, pač ne boš pošiljal nečesa, kamor samo vtakneš svoje podatke. rolleyes.gif

Meni je bilo na Zaposlitvenem kotičku rečeno, da se Europassa največ poslužujejo tisti, ki nimajo nekega računalniškega znanja in pač samo vnesejo podatke. In da je v podjetjih, kjer prejmejo na tone prošenj, zaželjen. Ampak v takih primerih tako ali tako piše, da mora biti CV po Europassu narejen.

Jaz ne trdim, da pač ne smeš poslat Europass CVja, samo iz lastnih izkušenj in iz pripovedovanj ljudi, ki jih poznam, lahko povem, da če nimaš RES idealnih izkušenj in znanj za točno določeno delo, da je boljše, če CV oblikuješ sam iz morda z njim poveš tudi kaj o svoji osebnosti. Poleg vsega pa si delodajalec bolj zapomni osebo, ki ima CV, ki mogoče izstopa od drugih že po obliki.

Saj ni neka znanost - če želiš mogoče pokazati kaj več, oblikuj svojega. Če ne, je pa tudi Europass ok, oz. ni nič narobe, če ga pošlješ. wink.gif

Ps. jaz sem v zadnje pol leta poslala vsaj 50 prošenj, pa so me vedno vsi pohvalili, da imam zelo lep in urejen CV (žal so mi pač vedno zmanjkale izkušnje). Ena gospa je celo rekla, da je prav osvežujoče bilo videti mojega, med vsemi Europassi. biggrin.gif

Limona - saj je sodobna oblika. Ampak namen Europassa je ta, da omogoča delodajalcu, ki se prebija čez tone prošenj, čim hitrejši pregled podatkov. Kar pa za tistega, ki išče službo ni nujno najboljše - prej, ko da tvoj CV iz rok, manj je možnosti, da se te bo spomnil in res premislil o tem, da bi te povabil na razgovor.

Drugače pa je sodobna oblika CVja takšna, da se vse piše po alinejah, mogoče kakšen segment tudi v stavkih (recimo dodatno o sebi - hobiji, prosti čas...). Je itak tega toliko po internetu, da res ni problem najti "vzorčnega", pa potem izhajati iz tega. smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users