Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#2241 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 22 March 2012 - 04:42 PM

Uh, ja. No, sladkor jaz itak skoraj vedno po svoje dam, vedno pa manj kot piše v receptu. :D
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2242 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 March 2012 - 07:54 PM

Tole so pa moji magdalenice-muffini :) Naredila sem jih zato, ker se mama vedno pritožuje da so vsi moji muffini zbiti. Danes pa sem naredila muffine iz recepta za magdalenice, in so božanski. Mehki kot puter. Noter pa sem dala malo jagodnega Dr.Oetker polnila.

Posted Image

Recept:

100 g razmehčanega masla

150 g sladkorja

1 žlička vanilijevega ekstrakta

0,5 žličke nastrgane lupine bio pomaranče

3 jajca

150 g moke

0,5 žličke pecilnega praška

20 g sladkorja v prahu

25 g masla

Maslo in sladkor z mešalnikom na visoki hitrosti penasto umešamo. Mešamo toliko časa, da masa postane lahka in penasta. Primešamo vanilijev ekstrakt in nastrgano lupinico pomaranče. Znižamo hitrost mešalnika in eno po eno med mešanjem dodajamo jajca.

Vse skupaj mešamo še 3 do 4 minute. Jajčna zmes mora biti svetla in zelo rahla. V drugo skledo presejemo moko in pecilni prašek in vse skupaj zelo počasi in previdno vsipamo v jajčno zmes. Z metlico previdno vmešamo vso moko v jajčno zmes. Testo pokrijemo in shranimo v hladilniku za 2 uri.

Vklopimo pečico in jo segrejemo na 190 °C. Dva pekača za magdalenice temeljito namastimo. V vdolbine z žlico naložimo testo. Magdalenice pečemo v ogreti pečici 10 do 13 minut, da se zlato rumeno zapečejo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2243 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 23 March 2012 - 09:19 PM

Danes sem naredila super čizkejk (recept dobila na 24 kitchen - od Rudolfa)

Posted Image
"Testo":
200g piškotov - zdrobimo in zmešamo z 80g masla. Jaz sem dodala še par ml mleka, da so se lepše sprijeli.

"Nadev":
900g skute
250g sladkorja (jaz sem ga dala FUL MANJ - ene 30g max)
1 vanilij sladkor
115g kisle smetane (jaz sem dala 4 žlice)
5 jajc
30g moke (meni se je zdelo premalo...pa sem dala 50g (in je bilo malo preveč :lol: ))

Pekla sem na 130°C 1:40 (v receptu piše 2h), ampak sem po pretečenem času prešpikala...in je bila pečena. Potem sem jo samo še ohladila v hladilniku...in je v bistvu ni več :lol:

Rudolf je delal še preliv iz jagod (jaz pač ne), za katerega je porabil:
250g jagodne marmelade
1 skodelico jagod
Sestavine je samo zmešal skupaj in na krožniku prelil čizkejk.

:eat:
  • 0

#2244 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 23 March 2012 - 11:22 PM

Uu, njami, si mi dala idejo, ful imam rada skutne sladice :)
  • 0

#2245 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 March 2012 - 04:00 PM

A kakav v ajdovem pecivu je grenak ali on sladkan?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2246 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85939 posts

Posted 24 March 2012 - 04:46 PM

Jaz tega uporabljam:
Posted Image
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2247 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19150 posts

Posted 25 March 2012 - 05:15 PM

Najboljša krema za torte, peciva...: skuhaš puding poljubnega okusa, po navodilih, kuhanega preliješ v posodo in ga takoj prekriješ s folijo za živila, da se ne naredi kožica. Ohlajenega zmešaš s 500g maskarponeja.
  • 0

#2248 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 25 March 2012 - 06:27 PM

Olivija, mi povsod kjer piše kakav, uporabimo navaden, torej grenak kakav. Mislim tudi, da če bi hoteli sladek okus, bi prej pisalo "benko" ali pa čokolada v prahu.

Sarah in Ančka, zelo okusno izgleda! :thumbup:
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2249 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85939 posts

Posted 25 March 2012 - 07:00 PM

Grško torto moram obvezno enkrat naredit. :w00t2:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2250 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 March 2012 - 07:09 PM

^^ Jaz imam tudi to v načrtu že ene 2 leti, pa jo potem vedno kaj izpodrine.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2251 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 March 2012 - 08:36 PM

Jinadaze, fifa, hvala. Sem uporabila grenak kakav, z rezultatom sem pa ful zadovoljna. Naslednjic bom v maso naribala vec limone/pomarance, pa preko bom namazala vec marmelade, to je bila pa tudi edina pripomba 'jedcev'. Tamalemu (age 3) edino ni bila vsec, je ugriznil malo in dal nazaj na pladenj. :D
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2252 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 April 2012 - 08:03 AM

Sigurno je katera od vas že pekla famozno Nutellino torto s kulinarike. Imate kakšen nasvet?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2253 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 06 April 2012 - 08:06 AM

Ja, ne šparaj z nutelo, uporabi pravo in pusti jo stat vsaj čez noč, preden jo načnete, je res ful razlika v okusu, če malo stoji.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2254 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 06 April 2012 - 08:08 AM

Jaz sem jo. Naredila sem (za moje pojme) premalo kreme in malo preveč smetanasta je bila, po mojem ravno zaradi premalo nutele. Drugače pa dobra.
  • 0

#2255 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 06 April 2012 - 08:57 AM

Meni ni ta torta nič posebnega. :D
  • 0

#2256 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 April 2012 - 09:09 AM

Hevea, sem vedela, da si jo ti pekla! :D
Sem imela namen dati več Nutelle ja( tisto z dm-a imam namen tudi dodati, po nutello grem pa v muller), biskvit bom pa prepojila s kakavom z rumom.
Ni pa biskvit žilav? se ga res da zlahkla razrezati na 3 dele?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2257 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 April 2012 - 09:10 AM

PJ, to tudi mene skrbi :(
  • 0

#2258 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 06 April 2012 - 10:34 AM

Jaz sem jo razrezala brez večjih problemov, biskvit je bil fin, puhast. Jaz moram še enkrat ponovit, da je torta res dobra šele, ko je malo postana, takrat je meni res NJAM. Ni pa vsem všeč, seveda, jaz sem ljubitelj vsega čokoladnega in še posebej velik nuteloholik :D Namočim jo pa s kakavom.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2259 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 April 2012 - 10:41 AM

Ja, jo bom delal danes zvečer, jedla se bo pa jutri zvečer.
Hvala za nasvete :)
  • 0

#2260 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19150 posts

Posted 06 April 2012 - 11:21 AM

Jaz bom pa jutri delala Raffaelo tiramisu. Dala bom baby piškote, namočene v mleko z vanilijevo aromo, plast vanilijevega pudinga, zmešanega z maskarponejem, plast nadrobljenih cantuccinijev, plast kokosove kreme (mleko, kokos, sladkor, moka) pa spet plast baby keksov in plast vanilijeve kreme. Polito z belo čokolado in potreseno s kokosom. In okrašeno s skitlesi :)
poročam.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users