Recepti - SLADICE
Posted 22 March 2012 - 04:42 PM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 23 March 2012 - 07:54 PM

Recept:
100 g razmehčanega masla
150 g sladkorja
1 žlička vanilijevega ekstrakta
0,5 žličke nastrgane lupine bio pomaranče
3 jajca
150 g moke
0,5 žličke pecilnega praška
20 g sladkorja v prahu
25 g masla
Maslo in sladkor z mešalnikom na visoki hitrosti penasto umešamo. Mešamo toliko časa, da masa postane lahka in penasta. Primešamo vanilijev ekstrakt in nastrgano lupinico pomaranče. Znižamo hitrost mešalnika in eno po eno med mešanjem dodajamo jajca.
Vse skupaj mešamo še 3 do 4 minute. Jajčna zmes mora biti svetla in zelo rahla. V drugo skledo presejemo moko in pecilni prašek in vse skupaj zelo počasi in previdno vsipamo v jajčno zmes. Z metlico previdno vmešamo vso moko v jajčno zmes. Testo pokrijemo in shranimo v hladilniku za 2 uri.
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 190 °C. Dva pekača za magdalenice temeljito namastimo. V vdolbine z žlico naložimo testo. Magdalenice pečemo v ogreti pečici 10 do 13 minut, da se zlato rumeno zapečejo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 March 2012 - 09:19 PM

"Testo":
200g piškotov - zdrobimo in zmešamo z 80g masla. Jaz sem dodala še par ml mleka, da so se lepše sprijeli.
"Nadev":
900g skute
250g sladkorja (jaz sem ga dala FUL MANJ - ene 30g max)
1 vanilij sladkor
115g kisle smetane (jaz sem dala 4 žlice)
5 jajc
30g moke (meni se je zdelo premalo...pa sem dala 50g (in je bilo malo preveč

Pekla sem na 130°C 1:40 (v receptu piše 2h), ampak sem po pretečenem času prešpikala...in je bila pečena. Potem sem jo samo še ohladila v hladilniku...in je v bistvu ni več

Rudolf je delal še preliv iz jagod (jaz pač ne), za katerega je porabil:
250g jagodne marmelade
1 skodelico jagod
Sestavine je samo zmešal skupaj in na krožniku prelil čizkejk.

Posted 23 March 2012 - 11:22 PM

Posted 24 March 2012 - 04:00 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 March 2012 - 04:46 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 March 2012 - 05:15 PM
Posted 25 March 2012 - 06:27 PM
Sarah in Ančka, zelo okusno izgleda!

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 25 March 2012 - 07:00 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 March 2012 - 07:09 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 March 2012 - 08:36 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 April 2012 - 08:03 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 April 2012 - 08:06 AM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 06 April 2012 - 08:08 AM
Posted 06 April 2012 - 08:57 AM

Posted 06 April 2012 - 09:09 AM

Sem imela namen dati več Nutelle ja( tisto z dm-a imam namen tudi dodati, po nutello grem pa v muller), biskvit bom pa prepojila s kakavom z rumom.
Ni pa biskvit žilav? se ga res da zlahkla razrezati na 3 dele?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 April 2012 - 09:10 AM

Posted 06 April 2012 - 10:34 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 06 April 2012 - 10:41 AM
Hvala za nasvete

Posted 06 April 2012 - 11:21 AM

poročam.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users