Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2241 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 June 2017 - 01:49 PM

Samo so vegi res večje. Očitno vsi delujete zlakoteni :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2242 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 21 June 2017 - 01:50 PM

Meni se porcije ne zdijo prevelike, bi jim to (za vege opcije) kvecjemu stela v plus, ker sem v fensi restavracijah preveckrat ostala lacna - mnogim kosaricam kruha in olivam navkljub. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2243 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 21 June 2017 - 01:53 PM

Samo so vegi res večje. Očitno vsi delujete zlakoteni :D

:thumbup:

Jaz pa zelo redko odidem lačna, mogoče v 10%. Sem pa takrat ful jezna. Pa da ne boste mislile, da prav malo pojem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2244 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 June 2017 - 01:59 PM

Jina, iz slik izgleda vse ful jummy. Škoda za medlo izkušnjo.

So pa tudi meni jedi prevelike za degustacijski meni, ampak najbrž sem v manjšini, da mi to predstavlja minus :D

Nekako bi pricakovala, da bodo zelenico lepse vzdrzevali glede na lokacijo in njeno namembnost. 

Naju to ni zmotilo, me je pa umazana voda. Morda jo pred porokami (slikanji) očistijo, ne vem.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2245 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 21 June 2017 - 02:15 PM

Meni tukaj ni bil spet tak minus, ker je ostanek pojedel mož, ki je bil že tako lačen, v kakšni slow food restavraciji pa bi me.

Kar se tiče Štanjela kot poročne lokacije, te pa opozarjam, da je pri nas skoraj nemogoče dobiti privat lokacijo brez astronomske cene najema. Midva sva imela srečo in je bila na Otočcu tisti dan najina poroka edina. Pa še to zato, ker je en par nekaj mesecev prej odpovedal. :P

• 0

― V. Van Gogh

#2246 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 21 June 2017 - 02:41 PM

Meni se porcije ne zdijo prevelike, bi jim to (za vege opcije) kvecjemu stela v plus, ker sem v fensi restavracijah preveckrat ostala lacna - mnogim kosaricam kruha in olivam navkljub. 

Še kako res. Se mi zdi, da za vegije bi itak moral biti drugačen standard za velikost porcij, ker gre ponavadi za kalorično manj gosto hrano.

Sem ful jedec, včasih večpojem od fanta in zelo redko se mi zgodi v gostilnah, da je porcija prevelika.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2247 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18459 posts

Posted 28 June 2017 - 08:02 AM

Včeraj sem v francoski družbi kolovratil po mestu. Dva lokala, najprej LP pri SAZUju, nato pa Šuklje na Bregu. LP mi ne potegne niti po ponudbi niti po cenah. Šuklje je nedavno odprt lokal v ogabno obnovljeni Draušbaherjevi hiši na Bregu (una bajta z nalimano historično fasado in kovanimi mrežami, kakršna nikoli ni bila tam in bi jaz investitorja poslal v dosmrtni zapor). Zadnji čas je v mestu poplava lokalovs ponudbo hitre hrane v taki ali drugačni obliki tapas vernakuliziranih prigrizkih s sirom, zelenjavo, kosom pršuta ipd. Vinska karta je impresivna, lahko rečem globalna. Pila sva lahko belo vino, ona neko argentinsko z zelo sadno cvetico, ki spominja na naš sauvignon (kar mi je potrdil tudi lastnik), jaz pa nek francoski chardonnay. Kar sem pil jaz, je bilo dobrega okusa, moram pa reči, da se v primerjavi s tem ni treba sramovati nobenemu dobremu slovenskemu chardonnayu. Nekatera vina se dobijo na kozarec, nekatera pa samo buteljko. Cene so nekaj višje od običajnih, niso pa ekstremno visoke. Lastnik Francoz je poročem z Belokranjko in imajo tudi belokranjska vina. Na žalost je v velikanski ponudbi drugih naših in tujih vin belokranjska vinska produkcija bleda. Škoda, kajti Belokranjci delajo čedalje bolje.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2248 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 04 July 2017 - 12:21 PM

Jaz imam pa spet eno manjšo kritiko, tokrat na pizzerijo Primavera v Izoli. Tja nas je vodil kolega, ki je bil do zdaj vedno zadovoljen, mi pa smo tokrat naleteli na same nesposobne natakarje. Zmedeni, kot da bi z lune padli. Najprej smo čakali lep čas na menije in potem še na pijačo, eden od njih ni znal odgovoriti na nobeno vprašanje glede jedi (on samo nosi, je rekel :lol:), drugi je 3x falil mizo in hotel prinesti nekaj, česar sploh nismo naročili. 

Hrana je bila povprečna, moj losos na žaru je bil presuh, solate in enolončnice imajo pa super. Cene pa za tak tip restavracije konkretno zasoljene; kolegova srednje velika pica (glede na velikost me zanima, kakšna je potem mala) je bila skoraj 13 €, enaka v jumbo velikosti pa 24. :o Bilo nas je 5, plačali smo ok. 95 €.

To je že standardni račun za restavracije izven LJ, kamor hodimo na izlete. 

Nikakor se ne strinjam, da se v primerljivih ljubljanskih restavracijah dražje je, prej obratno. 

Je kdo že jedel v Sato Bento?

• 0

― V. Van Gogh

#2249 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 04 July 2017 - 12:28 PM

una bajta z nalimano historično fasado in kovanimi mrežami, kakršna nikoli ni bila tam in bi jaz investitorja poslal v dosmrtni zapor

:lol1:

• 0

― V. Van Gogh

#2250 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 July 2017 - 12:30 PM

JIna, jaz sem jedla le malico. Nama se je zdelo odlično in količinsko dovolj.

Imava pa v planu iti enkrat na večerjo.

Opozarjam, da ambient ni ravno prvovrsten :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2251 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 July 2017 - 12:38 PM

Primavera je bila včasih ful popularna in tudi okej, zdaj je pa dokaj out se mi zdi, so se poslabšali.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2252 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 04 July 2017 - 12:39 PM

Super, Frčica. :) Včasih mi res zapaše japonska hrana.

• 0

― V. Van Gogh

#2253 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4148 posts

Posted 04 July 2017 - 01:16 PM

Mi smo zdaj, ko smo na morju, bili v Primaveri in Guštu. Slednji nas je bolj prepričal takl po okusu pic, kot pri normalnih cenah. Sploh osebje je bilo izredno prijazno. Se pa spomnim, da smo lani bili v eni restavraciji v Dekanih, ampak se na spomnim kako se ji reče. Tam sem tudi jedla dobre pice.
  • 0

#2254 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 04 July 2017 - 01:24 PM

Od nas je samo eden jedel pico. :) Glede pic sem jaz tako zahtevna, da jih jem samo v preizkušenih ali zelo pohvaljenih pizzerijah.

Gušt mi je od zunaj izgledal simpatičen, sem ga videla na poti v slaščičarno. Cela ulica Drevored 1. maja je ful lepa.

• 0

― V. Van Gogh

#2255 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 July 2017 - 01:40 PM

Jaz še nisem bila v Guštu, odkar se je menjal lastnik. Imam ga pa na TO DO listi.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2256 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 04 July 2017 - 03:40 PM

Men je bil ful slab, sem jedla testenine z buckami, gamberi in suhim paradiznikom pa sem dobla kilo peresnikov z eno narezano bucko, petimi paradizniki in tremi gamberi. Nezacinjeno, suho, nikakvo.
  • 0

#2257 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4148 posts

Posted 04 July 2017 - 09:43 PM

Barbarina zanimivo, v naši družbi je en jedel ravno to na priporočilo natakarice in ni mogel prehvalit. Se je pa videli, da je bila omaka bogata, nič suha.
  • 0

#2258 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 July 2017 - 10:08 PM

Jaz sem želela za nedeljo rezervirati kosilo na turistični kmetiji Kuren nad Vrhniko, ki ga vsi hvalijo, in je zaseden 3 nedelje vnaprej, na forumu še pa nisem zasledila omembe?

Mami praznuje, pa bi jo radi peljali na kosilo... Željena regija je osrednje-slovenska, lahko pa tudi izven, naslednja preferenca je štajerska.

Eventuelno gremo v Bistro, tam mi je tudi bilo kar všeč... Samo jaz sem si predstavljala nekaj dobrega, domačega.

Tukaj smo bili nekaj tednov nazaj za 50-letnico fantove mami. Ful dobra hrana, ful lepo opremljeno noter, izredno lepa lokacija in zunanjost ter naraca. Pa res mi je bilo všeč, ker so prinesli ogromno enih različnih predjedi po mizah..

Belica - Medana (Brda) Domačija v osrčju vinorodne briške pokrajine. Nudijo prenočišča, imajo lastno pridelavo vina, pršuta, oljčnega olja in kisa. V restavraciji strežejo tradicionalne domače briškimi jedmi s pridihom sodobne kuhinje.

Na meniju imajo par stalnih glavnih jedi, ostalo variira glede na letni čas in pridelke, saj je vse izključno lokalnega porekla. Na voljo sta 2 menija, ki ju sestavljajo 4 hodi, za 30 €. Vse te jedi lahko naročiš tudi samostojno. Od menijev sta oba vsebovala mesne jedi, ampak mislim, da bi se dalo dogovoriti za vege verzijo, ker je osebje zelo prijazno in ustrežljivo.

Ambient zunaj je zelo lep, razgledna terasa na briške griče, noter pa kot ena tradicionalna kmečka klet s starinskiki okraski (stari likalniki in petrolejke, not my thing).

Imajo pa večinoma zelo zasedeno, tako da priporočam rezervacijo.

S fantom sva bila tam 2x. Obakrat sva tudi prespala in imela zajtrk.

Prvič sva bila tam pred par leti v času češenj. Jaz sem jedla solato z govejim filejem, neke palačinkine culice s špinačo in za sladico češnjevo pito, fant je pa jedel neko juho, svinjske medaljone s sezonsko prilogo - takrat je bil to grah v paradinikovi omaki, zapečen v litoželezni ponvici in pa pražen krompir, prav tako v litoželezni ponvici, za sladico pa millefoglie. Pila sva hišno rdeče vino, mislim, da je bil Cabernet Sauvignon.

Takrat nama je bilo obema ful všeč, koliko sva plačala, se ne spomnim. Tudi soba in zajtrk sta bila super, pri zajtrku so na voljo domače marmelade, sveže sadje, suho sadje, oreščki, domače žemlje, domač pršut, siri...

Prejšnji teden sva bila pa spet. Tokrat nama ni bilo tako ful všeč.

Jedla sva pršut za predjed, potem jaz špargljevo rižoto, fant pa telečje medaljone s prilogo, ki je bila tokrat špinača in krompir in solato. Za sladico so imeli samo neke težke čokoladne in panna cotta variante, zato sem vzela jabolčni zavitek, ki je bil zelo povprečen. + pol litra vina, voda in čaj, cena je bila 50€.

Bi še šla, ampak v sezoni zelenjave in sadja.

Belica_panorama.jpg

Nekaj tednov nazaj sva šla v Brda in jaz sem si želela iti sem jesti. Ko sva se pripeljala na dvorišče, sem samo pogledala, tako mi je bila všeč terasa in lokacija, potem pa na terasi zunaj nisva smela imeti psa in so se mi tako zamerili! Zunaj pa 35°C, kako ga bom noter pustila, pa pač nisem ga s seboj jemala zato, da poleti ne bo mogel zunaj z nama jesti..

Midva sva bila v soboto v Brunarici Grič, Šentjošt pri Horjulu.

Ja, sliši se čudno-brunarica, le kaj nudijo poleg klobase in ričeta? :D
Šla sva zaradi ocene v Mladini (mož vsako leto naredi izbor gostiln, potem pa skupaj dokončno izbereva kam greva in vsako leto mu gre izbor bolje od rok), hvali ga tudi Ana Roš.

Vsak od naju je naročil degustacijski meni, mož mesnega, jaz ribjega. Cena 6 hodnega menija je 37€, kozarec vina v povprečju 3,50€. Midva nisva poleg pila priporočenih vin, ker  ne neseva toliko alkohola, da ne omenjam vožnje. Jaz sem pila malvazijo, mož renski rizling.

Začelo se je z zvitkom iz testa z zeliščno skuto.

Nadaljevalo s surovo ribo lokardo, z listi in cvetovi kapucink in kremo pozabila-iz-česa, mož je dobil paštetke iz gosjih jeter s čebulno marmelado in gorčico s tartufi. Poleg je bil sveče pečen bel kruh z božansko skorjo.

Nadaljevalo se je z grahovim kipnikom s školjkami in neki omaki, mož jurčke z nekakšno jajčno omleto s tartufi na vrhu.

Juha je bila česnova (najboljša ever) s kozicami in riževim čipsom.

Glavna jed je bila bela riba z nekimi žiti, mož je imel goveji file, super pečen s timijanom s pestom iz zelenega popra.

Sladica je bila žal bolj šibka, nekakšen biskvit/piškot z borovnicami in smetana zmešana z nečim. Žal (žal, ker od takšne gostilne pričakujem, da znajo bolje od mene, ki sem kuharski amater) znam jaz boljšo naresti.

Če povzamem, nedvomno bi še šla, mi je ostala v boljšem spominu kot Manna in približno na nivoju Ville Herberstein od lani.

Ambient je lep, nič posebno fancy, bila pa sva notri. Zunaj je bil nek rojstni dan. 

Račun: 87€

Fotk nimam, ker takoj začnem jesti :D

Tu sva šla pa nekaj let nazaj na Teden restavracij in je bil eden najboljših obiskov restavracij/gostiln. Pa ful so imeli dobra vina za zraven, pa simpatičnega kuharja imajo.

Glede Jinine izkušnje s Klincem v Brdih:

kiyRReK.jpg

A opazite, kako so robovi listov bazilike mestoma natrgani in porjaveli? Mene že take malenkosti zmotijo.

No.. in ko nisva mogla s psom v Belico, sva šla sem. Bila sva na petek opoldne edina gosta in so naju samo zato postregli, ker so čez kakšne pol ure dobili ene tuje naročene turiste. Meni je bila hrana všeč in tudi vino, je bilo pa res predrago glede na to, kaj ponujajo, se strinjam. Za skoraj enako ceno sva jedla v Čubru bolj na nivoju. Nama so takrat celo dali na izbiro samo svinjino ali govedino, tako da sva vsak drugače, ampak priloga je bila pri obeh enaka, če se ne motim. Ta polenta in zelenjava. Vse zelo okusno, ampak nič kaj posebnega ni bilo. Fant je vzel še to predjej ješprenj, pa potem sva pojedla panakoto, ki nama je bila pa za razliko od tebe zelo všeč. Aja, je pa prečudovita privat terasica.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2259 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 25 August 2017 - 09:41 AM

Je  že kdo jedel štruklje na Lj tržnici (Moji štruklji)? Kolegica mi je včeraj priporočila, da so božanski.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2260 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 August 2017 - 11:15 AM

Jaz sem jih jedla ko so odprli, obakrat so mi bili brezvezni. Prvic sem jedla ob otvoritvi, ker sem sla slucajno mimo, potem pa se enkrat kasneje. Poskusila sem navadne, cokoladne in borovniceve. Pocasto do konca. Struklje imam ful rada in vem kaj so dobri struklji. Jaz ne grem vec tja, ker mi je skoda denarja, ampak vseeno pa poskusi, mogoce bojo tebi vsec ali pa so mogoce od takrat ze kaj sprmenili.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users