Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2241 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 12 March 2010 - 12:26 AM

Did u hear about the Morgans je res čist brezvezn.

Sem pa pravkar pogledala The Blind Side, ki mi je bil zelooooo všeč. cry.gif wub.gif

IPB Image

Pa fajna je bla Sandra.

The story of Michael Oher, a homeless and traumatized boy who became an All American football player and first round NFL draft pick with the help of a caring woman and her family.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2242 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 12 March 2010 - 10:20 AM

IPB Image

The Hurt Locker

Res ne razumem, zakaj toliko navdušenja nad tem filmom...
Saj je zanimiv za pogledat, ampak ni pa nek presežek - pogledano in pozabljeno.
Eni deli se tudi precej vlečejo.
Eh.. closedeyes.gif

4/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

• Guests

Posted 12 March 2010 - 10:43 AM

Sam dodala bi oceno za Jininega Exorcista - js mu dam 9/10, krasen film, klasika v bistvu!
  • 0

#2244 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 12 March 2010 - 03:01 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 31. 1. 2010 - 5:02) View Post

It's Complicated (2009)

IPB Image

During his son's college graduation, Jane hooks up with her ex-husband, Jake, who's married to a younger woman. As if being your ex's mistress isn't tough enough, Jane also finds herself drawn to Adam, a smitten architect.

IPB Image

To je pa romantična komedija kot se šika, čeprav se ne konča "po pravilih" tega žanra. Dialogi so super, odnosi med igralci simpatični, vloge dobro odigrane (ne morem verjet, da mi je Alec Baldwin vedno bolj simpatičen oops.gif ) in kot so že punce omenile ... dejansko se nasmeješ zraven!!! (jaz sem se full režala pri delu s travo thumbup.gif)

Toplo priporočam za en sproščen, miren večer!!!! zabava garantirana!

Ocena: 09/10
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2245 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 12 March 2010 - 09:44 PM

The boat that rocked

IPB Image

Piše se leto 1966 in medtem ko britanski rock'n'roll in pop osvajata svet, lahko mladi Otočani priljubljeno glasbo poslušajo le s pomočjo nezakonite radijske postaje, ki oddaja z ladje na odprtem morju. Tradicionalni poslanci želijo ukiniti tudi ta vir nemoralnosti, toda radijski voditelji pod vodstvom iznajdljivega Quentina se ne nameravajo vdati. Med predvajanjem kultnih pesmi dogajanje na ladji vedno znova popestrijo burni dogodki, od poklicnega rivalstva, ljubezenskega ljubosumja, prve romance ter iskanja pravega življenjskega poslanstva.

Pravkar sem ga do konca pogledala in mi je bil res dober. Film je režiral Richard Curtis, ki je znan npr. po Love actually in že zato sem pričakovala nekaj dobrega.
Super glasbena komedija z dobro igralsko zasedbo, fajn glasbo. Tudi zgodba je dobra, nasmejiš se. Všeč mi je, da je angleški, imam rada njihove filme, ne vem zakaj, njihov humor, naglas, vse skupaj mi film še izboljša. V glavnem priporočam, res fajn sprostitev.

9/10

Aja, pa pogledala sem si 500 days of Summer in se moram pridružiti vsem pohvalam. Fajn film z lepo zgodbo, ki sicer zgleda tipična holivudska, ampak se kaj kmalu izkaže, da to ni. Igralca sta super, sploh ona mi je dobra, lepo sta odigrala. Konec sploh ni tipičen, ker ponavadi itak že takoj veš, kako se bo film končal, tukaj pa sploh ne. Tud tega priporočam.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2246 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86727 posts

Posted 13 March 2010 - 01:05 AM

Zodiac (2007)

IPB Image

Kriminalna drama, posneta po resničnih dogodkih, govori o serijskem morilcu, dejavnem ob koncu 60ih in v 70ih letih. O svojih umorih in namerah je pisal policijskem uradu, kjer so se štiri leta intenzivno ukvarjali z njegovim primerom, a niso našli nobenega trdnega dokaza, da bi ga lahko obsodili. Posebej ambiciozen glede preiskave je bil karikaturist na tem uradu, ki se je z Zodiacom (t.j. morilčev nadimek, ki ga je uporabljal v svojih pismih, za katera se je izkazalo, da so v bistvu lažna, saj nobena stvar, ki jo je navedel v njih, ni bila resnična) ukvarjal tako zavzeto, kot bi šlo za morilca njegove lastne žene. Tega karikaturista primer obsede so te mere, da mu razpade njegovo zasebno življenje, njegov edini cilj je pogledati morilcu v oči in biti pri tem brez dvoma, da je pravi. Na koncu (po 23ih letih!) mu le uspe, a vsi dokazi so posredni, zato ga ne morejo obtožiti, čeprav so vsi pleteni v preiskavo prepričani, da je kriv.
Fantastičen film, brilijantna igra, ne vleče se (dolg je sicer 2h 40min), perfekcija.

10/10

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2247 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 13 March 2010 - 08:40 AM

Že vlečem.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2248 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 March 2010 - 02:02 PM

Meni pa Zodiac ni bil kaj posebej všeč... hmm.gif
Mogoče zato, ker sem pričakovala več.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2249 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 13 March 2010 - 02:44 PM

QUOTE(Dragica @ 13. 3. 2010 - 8:40) View Post

Že vlečem.

jaaaaa
  • 0

#2250 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 13 March 2010 - 06:19 PM

js tut biggrin.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2251 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 13 March 2010 - 06:36 PM

me je fant razvetlil, da sva to že gledala(vedno pozabljama naslove) oops.gif
hud film,ja thumbup.gif
  • 0

#2252 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86727 posts

Posted 13 March 2010 - 07:13 PM

Jaz sem ga že enkrat prej začela gledat, pa je tako beden začetek, da nisem mela volje naprej gledat. biggrin.gif Tak tipičen za tretjerazredne kriminalke je.
  • 0

― V. Van Gogh

#2253 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15266 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 March 2010 - 07:24 PM

Komentarji na:

The Hurt Locker:
Ne vem, zakaj tak bum okoli tega filma. Meni se res ni zdel nič posebnega, igra igralcev solidna, da je pa toliko oskarjev popihal avatarju je pomoje bolj iz principa, ne toliko da bi bil res neverjetno dober film. 6/10

The Blind Side:
Krasen film, ameriška drama, Sandra Bulock dejansko briljira, res dobro igra. Hoče včasih malo na cheesy film potegnit, ima momente, kjer kar stiskaš pesti, saj bi se lahko iz neke harmonije/umirjenega stanja zgodila katastrofa, kaos.. skratka preseneča, prijeten film za pogledat, se ne vleče, čeprav traja okoli 2 uri in 10 minut. 8+/10

Crossing Over
Ta film me pa ni pustil hladne, je spet ena drama, nastopa Harison Ford, ki mi sicer ni preveč fajn, tu odigra kr okej. Ob njem mi je bilo nekoliko neprijetno, sploh kot obiskovalki v ameriki, kjer neznansko težijo pri vstopu, če si tujec in nimaš vize. Zgodba priikaže, kako multikulturna je amerika, zgodba onega azijca malo asociira na Gran Torino. Zgodba večih priseljencev v Ameriki. 9-/10

An Education

B r i l j a n t e n film. Igra igralcev totalno prepričljiva, precej šajni igralska zasedba, zanimiva zgodba z nepričakovanim zasukom. Kul je, ker se dogaja v drugem času in drugem okolju. Gre se o angleški gimnazijki, ki je zelo pametna, živi pa zelo pusto, dolgočasno življenje. Ko vanj vstopi starejši gospodič ki jo šarmira (njo in njene naivne starše) in ob katerem je vse mogoče začne živeti svoje sanje. Ne vem, kaj še naj povem, vsebine ne bi preveč izdala. 9+/10
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2254 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 13 March 2010 - 08:28 PM

QUOTE(Jinadaze @ 13. 3. 2010 - 19:13) View Post

Jaz sem ga že enkrat prej začela gledat, pa je tako beden začetek, da nisem mela volje naprej gledat. biggrin.gif Tak tipičen za tretjerazredne kriminalke je.

Jaz sem točno to hotel napisati ampak sem potem prebral tvoj review kjer sem prišel do razodetja, da je konec morda bolj zanimiv.

Gledal sem ga, pa sem ga nekje na sredi kar zaprl in izbrisal.
  • 0

#2255 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86727 posts

Posted 13 March 2010 - 08:31 PM

Napako si storil, ja.
  • 0

― V. Van Gogh

#2256 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 14 March 2010 - 02:08 AM

The Ugly Truth (2009)
IPB Image
Resna televizijska producentka Abby že dolgo čaka na pravo ljubezen, saj so njene ideje o popolnem moškem vse prej kot lahko uresničljive. Še najmanj njenim sanjam o princu na belem konju ustreza novi televizijski voditelj - nesramni in provokativni Mike, ki je pravi umetnik v prikazovanju grde resnice o pravi naravi ljubezenskih odnosov. Ker pa se nasprotja privlačijo, se Abby in Mike kmalu znajdeta v popolnem čustvenem vrtincu
Zgodba o tipu in tipici, ki si gresta sprva na živce, nato se zaljubita je bila že milijonkrat predelana na bolj ali manj izviren način. Ta, ki jo spremljamo v The Ugly Truth ne izstopa, temveč se izgubi v poplavi podobnih.
Katherine Heigl in Gerard Butler sta mi oba kot igralca všeč, vendar me v tem filmu ne prepričata najbolj. Kemija med njima sicer obstaja, vendar to ni to. Se mi zdi, da sta karakterja Abby in Mikea, ki ju upodabljata preveč površinska, nedodelana. Enako velja za kup stranskih oseb.
Pač to je tak film, ki ga pogledaš in takoj zatem pozabiš.
5,5/10
  • 0

#2257 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 16 March 2010 - 08:30 AM

QUOTE(Kalypso @ 14. 3. 2010 - 2:08) View Post

The Ugly Truth (2009)

Obožujem oba, ampak sta mi bila skupaj precej negledljiva.
Edina kemija je bila med plesom (pa še to predvidevam, da zaradi plesa samega). Komedija, ki je meni zelo obetala in sem bila na koncu (skoraj) zelo razočarana.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2258 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 18 March 2010 - 10:31 PM

QUOTE(Olivija @ 13. 3. 2010 - 19:24) View Post

The Education

An Education wink.gif
  • 0

#2259 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15266 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 March 2010 - 08:25 AM

Ja, tršica! laugh.gif

Popravila. ˘˘

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2260 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 20 March 2010 - 12:09 AM

Soul Men (2008)
IPB Image
Zgodba gre nekako takole: Samuel L. Jackson in Bernie Mac sta Louis Hinds in Floyd Henderson, člana pred tridesetimi leti razpadle skupine The Real Deal, ki v vseh teh letih nista imela nobenih stikov. Zaradi smrti nekdanjega pevca Marcusa Hooksa (John Legend) se jima ponudi priložnost za vrnitev na glasbene odre, če jima bo le uspelo zakopati bojno sekiro...
Film ne pove nič novega, je popolnoma previdljiv in ponovno prežveči že tisočkrat videne klišeje. Kljub temu pa je gledljiv in na trenutke celo zabaven.
5,5/10

Last Chance Harvey (2008)
IPB Image
Luškan film, ki govori o dveh osamljenih dušah v podobi Dustina Hoffmana in Emme Thompson. Med naključnim srečanjem se med njima razvije nekaj posebnega, kar obema daje upanje na "second chance" v življenju...
Film ni slab, mi je bil kar všeč. Sama zgodba ni nič kaj posebnega, mi pa je bilo všeč njen razvoj, ko še pred njunim srečanjem, spoznamo glavna junaka. Emma Thompson in Dustin Hoffman sta mi bila v svojih vlogah všeč.
Fajn film, vendar se mi zdi, da kjer mora biti človek pred ogledom v pravem razpoloženju, da ga dojame tako kot so njegovi ustvarjalci verjetno želeli, da bi ga. Če razpoloženje ni pravo, te film kar nekako pusti ravnodušnega.
6/10

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users