Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2241 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 28 February 2009 - 06:38 PM

Redkvica, sam pol če prav razumem bi jaz včeraj mogla vzet dve naenkrat? Jaz sem pa eno.
  • 0
Memento mori.

#2242 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 28 February 2009 - 06:42 PM

Če jst prou razumem si ti čist čist zadnjo pozabla vzet, pa si jo pol en dan kasnej k nej bi u bistvu že mela pavzo? Sicer jst ne vem kako je najbl prou, jst bi ziher zdej naprej normalno jemala. Prvo vzela tisti dan k ponavadi in tko. Pomoje itak nč ne more bit no hmm.gif Sej količina hormonov bo v tej tedenski pavzi ista, samo da si eno tabletko pač mal kasnej vzela hmm.gif Pa še tebi itak ne gre zarad zaščite ane? Res ne vem kaj bi lahko blo narobe. Je pa res da je to pač samo moja logika oops.gif smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2243 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 28 February 2009 - 07:57 PM

Ja prav si razumela. Čisto tazadnjo bi mogla vzet v četrtek zvečer ampak je nisem in sem jo v petek.

Kaj zdaj,

1. Ne jemljem do naslednjega petka?
2. Vzamem danes zvečer DVE naenkrat in grem kr na naslednjo "tablico"
3. Vzamem danes normalno ENO in grem na naslednjo tablico?
  • 0
Memento mori.

#2244 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 01 March 2009 - 12:27 AM

Nutella', če ne rabiš zaščite jih jemlji normalno dalje po shemi. Če bi pa tazadnjo morala vzeti v čet, pa si jo vzela šele v petek, povej, po kolikih urah si jo vzela (za Yarino je menda v roku 12 ur; če zamujeno tabletko vzameš kasneje, pa je treba vzeti 2 naenkrat).

Če si pozabila vzeti zadnjo tabletko iz tablice, jih zdaj ne jemlji več in naredi normalno pavzo, če ne rabiš zaščite. Če pa jih zdaj že ješ par dni, pojej celo tablico do konca, pa šele potem naredi premor, drugače si lahko zmešaš menstrualni ciklus, kot se je 1x zgodilo meni.

Glede zaščite pa je tako, najslabše je baje, če pozabiš vzeti tabletko prvi teden ali zadnjih par dni jemanja ... tako da je bolje uporabit še kondom ...

Upam, da sem kaj pomagala.
  • 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#2245 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 01 March 2009 - 12:39 AM

Vzela sem jo šele po 24 urah in to eno, ne dve. To pa zato ker mi je še samo ena ostala. Če bi hotla dve bi mogla naslednjo škatlico odpret.

V bistvu če je v čet zvečer nebi pozabla bi to bla zadnja in bi lepo potem 7 dni mela pavze. Zdaj pa nevem al naj grem kr na naslednjo tablico al vseeno vzamem pavzo.

Maaaaaaater,kak sem jezna da sem pozabla ne.. zdaj pa take zbrke.
  • 0
Memento mori.

#2246 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 01 March 2009 - 01:02 AM

Veš, če je bila zadnja, pa nisi hotel odpreti naslednje škatlice, bi bilo bolje, če bi zadno kar izpustila, pa potem ne bi vzela nobene več. Če trenutno jemlješ tabletke – torej, da si vzela v pet in soboto, nadaljuj, pa jih pojej do konca in potem naredi premor. Če pa si v pet vzela in v sob spet ne, pa jih ne jej. Ampak je drugič bolje, da se držiš ene stvari, al jih ješ ali ne - to ni dobro en da ja, drugi ne, pol spet ja ...

Drugače pa se ne sekirat, meni se je to precejkrat zgodilo, ko sem bolj pozabljive sorte (pa nisem drugače neodgovorna). Kaj hočeš.

Saj bo. thumbup.gif
  • 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#2247 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 01 March 2009 - 03:37 PM

No jaz sem se odločla bom vseeno nardila pavzo ker sem danes ponoči dobila menstruacijo. Zmedena sem samo al naj naslednjo spet vzamem v četrtek ali petek? rolleyes.gif
  • 0
Memento mori.

#2248 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 01 March 2009 - 03:46 PM

Joj, ne vem, si res zabluzla malo. smile.gif Jaz bi vzela potemtakem v čet.
  • 0

#2249 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 01 March 2009 - 03:59 PM

Ok, hvala za pomoč!!!
  • 0
Memento mori.

#2250 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 01 March 2009 - 04:17 PM

Upam, da te nismo še bolj zmedle. laugh.gif
  • 0

#2251 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 01 March 2009 - 09:58 PM

Mah, bol ko sem bla nebi mogla bit ehehe. biggrin.gif
  • 0
Memento mori.

#2252 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 05 March 2009 - 10:16 AM

punce, imam vprašanje za vas oz. nasvet glede KT. po prenehanju jemanja diane sem imela 7 mesecev pavze zaradi izpadanja las, nato sem zacela z yarino (jemala kakšno leto), ki pa jih moja ginekologinja ne predpisuje več zato zdaj jemljem skoraj 3 mesece yasminelle. problem je v tem, da sem napihnjena (naj bi te tabletke odvajale vodo), zredila sem se za 2-3 kile, po licih se mi delajo nekekšni vneti, rdeči mozolji (ali bolj pekoči ''reliefni'' fleki), delajo se mi mini mozoljčki, kot da bi se mi mašile pore, okoli pa rdečica, tako da brez pudra no go ermm.gif pa tudi taki rdeči, suhi mozolji-flekci. uporabljam iste kreme kot prej, ki so mi zelo ustrezale in mi niso mašile por (logona, circaroma).

mozolji, se mi delajo po licih in tam, kjer se stika obraz z vratom.. ne po čelu ali bradi... imam pa mešano kožo s suho povrhnjico (pozimi čelo, nos). koža se mi pol tam, kjer so mozoljčki lušči... takih problemov s kožo prej nisem imela, razen po prenehanju KT, kar je pa bilo v hujši obliki.

ali naj probam z jemanjem še kakšen mesec? a je to zaradi zmešanih hormonov in se morajo urediti, ker sem zamenjala tabletke? ma najrajši bi nehala, samo sem izkusila posledice ermm.gif in bi imela zdaj ko prihajajo topli dnevi lepo kožo, potem pa bi zaključila s KT.

• 0

#2253 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 March 2009 - 10:38 AM

Kaj pa je "kjer se stika obraz z vratom" drugega kot brada?

Očitno ti KT ne ustrezajo. Ali jih zamenjaš s kakšnimi drugimi (Diane) ali pa povsem prekineš.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2254 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 05 March 2009 - 11:15 AM

to sem mislila zunanja stran lica, pri vratu smile.gif

tnx tongue.gif
  • 0

#2255 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 05 March 2009 - 01:09 PM

pri čeljusti tongue.gif

Ja, jst mam to nonstop - tabletke gor al dol, tam so smile.gif
  • 0

#2256 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 05 March 2009 - 02:41 PM

Jaz pa sem bila z mamo pri himeopatu, ker ima neke težave, in je rekel, da so tabletke največji strup in če ima ženska hormonske težave (ščitnične motnje ali kaj drugega), ne zdravi nobene, ki je jedla tabletke več kot dve leti, ker je vsako zdravljejnje skoraj povsem neuspešno blink.gif . Sem se kar prestrašila. Pa mal sem slabe volje zaradi tega. Sma nikol nisem želela jest tabletk, pa ko sem prvič prišla k ginekologu, je začel kričat name, kako sem neodgovorna ... da kondomi, to sploh ni nobena zaščita in da kaj si mislim, potem pa bom hodla tja jokat, ko bom želela splav itn. V glavnem tip me je tako prestrašil, da sem prešaltala na tabletke ... in če pomislim, moje ščitnične motnje so res nastopile čez nekaj časa ...

Samo tako v razmislek ... sicer pa ima vsak svojo glavo (tabletke sem pred časom že pustila, bova pač uporabljala kondome, čeprav niso tako praktični in spontani in ... sad.gif ).
  • 0

#2257 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 March 2009 - 03:54 PM

Halo? blink.gif A to je neodgovorno, če uporabljaš kondome? Mislm, eni ginekologi pa res nimajo vsega pošlihtan v glavi.

Aja, js bom tud nehala s tem. Vem da bojo spet problemi z nerednimi menstruacijami, sam rajš to, kot pa da prenašam neznosne stranske učinke jemanja tabletk.
  • 0

#2258 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 05 March 2009 - 04:25 PM

Meni tudi ni blo jasno, kaj je s starim bedakom narobe - oprostite izrazu - ampak povsod so nas učil, kako je treba kondome uporabljat, potem pa tole.
  • 0

#2259 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 March 2009 - 12:14 PM

Tepec. Tudi s kondomi se da. Samo rabiš malo več skrbnosti kot pri KT, da se ne strga.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2260 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 29 March 2009 - 08:01 PM

Brez zaščite, že kar nekaj mesecev.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users