Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#22501 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 16 June 2011 - 01:09 PM

QUOTE(Plain Jane @ 16. 6. 2011 - 14:00) View Post

^A sva na istem faksu? Pri nas je tud 8 dni prej za prijavo, 3 dni prej za odjavo. Veš kaj se vse da narest v treh dneh. laugh.gif

sva tongue.gif

• 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#22502 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 16 June 2011 - 01:13 PM

QUOTE(Kalypso @ 16. 6. 2011 - 14:01) View Post
Se mi je zdelo ja, da lahko sproži kaj takega. Kaj pa svetuješ kako drug mednarodno dostopen nadomestek za Lekadol?
QUOTE(Kinky @ 16. 6. 2011 - 14:07) View Post
Nekaj kar ima paracetamol. smile.gif
yes.gif

daleron, tramadol, panadol.... deluje tudi recimo Nalgesin, Naklofen (ta dva nimata paracetamola)... Zaenkrat se za te spomnim, da so v prosti prodaji (za tramadol/tramal nisem zihr).
  • 0

#22503 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 16 June 2011 - 01:22 PM

Hvala Ančka & Kinky. A slučajno vesta kaj od naštetega naj bi se dobilo za kupit izven Slovenije?
  • 0

#22504 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 16 June 2011 - 01:24 PM

huh... če greš v lekarno pa rečeš, naj dajo nekaj, kar vsebuje Paracetamol, boš definitivno povsod dobila pravo reč.
  • 0

#22505 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 16 June 2011 - 01:29 PM

Zdaj še pa samo ugotovit kak to povedat v nemščini. biggrin.gif Hvala za pomoč.
  • 0

#22506 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 16 June 2011 - 01:34 PM

nesi napisano na listku tongue.gif
drgač pa mislm, da je izgovorjava ista...
  • 0

#22507 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 16 June 2011 - 01:39 PM

tongue.gif

Tole sem še našla v omarici z zdravili. Ančka, a bi pomagalo?
[attachmentid=7282]
Naj bi pomagalo proti gripi in prehladu + naj bi bilo ful močno. V navodilih nič ne piše o menstrualnih bolečinah...
  • 0

#22508 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 16 June 2011 - 01:41 PM

Active Ingredients:
Analgesic: Acetaminophen (extra strength) 650 mg

acetaminofen = paracetamol
Paracetamol INN ( /ˌpćrəˈsiːtəmɒl/ or /ˌpćrəˈsɛtəmɒl/), or acetaminophen USAN (i /əˌsiːtəˈmɪnɵfɨn/), is a widely used over-the-counter analgesic (pain reliever) and antipyretic (fever reducer). It is commonly used for the relief of headaches, other minor aches and pains, and is a major ingredient in numerous cold and flu remedies. In combination with opioid analgesics, paracetamol can also be used in the management of more severe pain such as post surgical pain and providing palliative care in advanced cancer patients.

vzemi
  • 0

#22509 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 16 June 2011 - 01:42 PM

Dankeschön. kiss1.gif
  • 0

#22510 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 16 June 2011 - 01:44 PM

jederzeit sleep.gif

• 0

• Guests

Posted 16 June 2011 - 01:57 PM

QUOTE(Marmelada @ 16. 6. 2011 - 9:05) View Post

Se mi je zdelo, da je moralo bit kaj takega. smile.gif

Ana, soba mi je ful lepa, no, vsaj prva slika z oknom in posteljo. smile.gif Razgled 1a. Ampak če potrebuješ ful miru, bi ti znalo bit včasih malo glasno, razen če je dobro okno in fajn zaduši hrup.
Kako je pa s kuhinjo, v oglasu ni nič omenjena? WC imaš čisto zase, tuš pa deliš ali kako? Stroški pa vprašanje, če so všteti, ker piše, da je cena CCA 310€. hmm.gif
Kaj pa vem, za strogi center to najbrž še ni tako zelo drago. Jaz osebno bi vseeno probala raje iskat stanovanje s kom, ki ga poznam in vem, da bi se razumeli. Pri neznancih je vedno vprašljivo, če ti bodo všeč, pa ne veš, kako glasni so itd.

Ti lahko kar jaz odgovorim, ker sem vprašala, in je to dejansko moja bivša soba. biggrin.gif Ko sem bla še jaz noter, je blo v stanovanju 5 sob. Ena je imela okrog 30 kvadratov in jo je potem lastnik predelal v garsonjero s svojo kuhinjo, wc je moral pa Janez, ki se je vselil noter, še vedno uporabljat skupni. Potem pa ogromna kuhinja, v kateri je tudi kavč, dve sobi in ena kopalnica, direktno iz kuhinje sta bli pa še dve sobi, ena majhna, brez okna, in pa tale, ki jo je nalimala Ana. V tej sva bili supaj s cimro. Potem je bil pa iz vhodne predsobe še en wc in pa še ena kopalnica z wcjem. Stanovanje je celo veliko več kot 100m2, mi smo vedno govorili, da imamo svoj študentski dom. Stroški so se delili s sosednjim 1,5 sobnim stanovanjem, ker je blo to včasih vse skupaj eno, potem je pa ločil, ampak števci so ostali skupni. Glede na zdajšnji oglas bi pa rekla, da je iz tiste sobice brez okna naredil ali podaljšek te sobe, ali pa svojo kopalnico za sobo. Ne vem.

Stanovanje je blo zkon, res, ampak jaz v tistem letu, ko sem tam stanovala, nisem naredila popolnoma nič. biggrin.gif Si direkt v centru, skoz te vabi sonce in dogajanje skozi okno, da ne omenjam, da se je iz kuhinje ful slišalo in če je mel kdo žur, ti si se pa hotel učit, je blo pač to no-go.

• 0

#22512 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 June 2011 - 08:39 PM

QUOTE(_vrtnca_ @ 16. 6. 2011 - 14:09) View Post

sva tongue.gif

A rees, nisem vedla! Ker letnik?

A lahko mačko odnese vrana? Oz. več le teh?
  • 0

#22513 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 June 2011 - 09:49 PM

izabela super! Ful je predrago drugače. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#22514 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 17 June 2011 - 07:45 AM

A bi šla katera delat tečaj potapljanja (cena je namesto 360€ samo 180€). Je pa individualni tečaj, kjer sta max 2 osebi naenkrat (ne bi šla ravno sama tongue.gif) in se je treba samo zmenit za termin - vzame slabe 3 dni. Po opravljenem tečaju se lahko potapljaš do 18m globine.

anyone? woot.gif
  • 0

#22515 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 June 2011 - 09:11 AM

Kako dolgo lahko imam jajca v hladilniku, preden se pokvarijo ?
  • 0
Viens, reste ici!

#22516 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12193 posts

Posted 17 June 2011 - 09:46 AM

Moja bivša cimra je maja jedla jajca, ki jim je pretekel rok januarja, in preživela brez kakršnihkoli posledic laugh.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#22517 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 17 June 2011 - 09:50 AM

jajca potresi z roko in če kaj klokota (premikanje v jajcu smile.gif )to pomeni, da so pokvarjena, če ne, pa so ok
  • 0

• Guests

Posted 17 June 2011 - 10:33 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 17. 6. 2011 - 6:45) View Post

A bi šla katera delat tečaj potapljanja (cena je namesto 360€ samo 180€). Je pa individualni tečaj, kjer sta max 2 osebi naenkrat (ne bi šla ravno sama tongue.gif) in se je treba samo zmenit za termin - vzame slabe 3 dni. Po opravljenem tečaju se lahko potapljaš do 18m globine.

anyone? woot.gif

Jaz si to že ful dolgo želim, pa ne morem, zaradi ušes.

QUOTE(Ana @ 17. 6. 2011 - 8:11) View Post

Kako dolgo lahko imam jajca v hladilniku, preden se pokvarijo ?

Ful. Jaz jih imam po mojem po dva meseca. In ne, če malo klokota, ni kaj. Če je pa že napol škrablica pa trdo noter, pa raje sploh ne odpiraj. smile.gif Kupujem pa talno rejo. Pašniško, menda.
  • 0

#22519 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 June 2011 - 10:37 AM

Jaz sem tresla fajn, pa je klokotalo malo, ampak itak da klokota, če je rumenjak taka trda kepica biggrin.gif . Sem potem previdno odprla in so bla vsa jajca ok. smile.gif Enkrat sem pa zjutraj navdušeno zagrela olje in želela ubit jajce, pa sem na olje stresla ugabno gnilo jajce. To je bil največji smrad na svetu. Skoraj sem bruhala res.
  • 0
Viens, reste ici!

#22520 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 June 2011 - 11:54 AM

Gnilo jajce res smrdi kot je le kaj. laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users