Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2221 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 17 April 2017 - 03:13 PM

Na kratko o Eataly v Trstu - sploh nisva bila impresionirana. :/ Veliko je k temu pripomogla tudi gužva, prav trlo se je ljudi, tako da vsega sploh nisva mogla pogledati. V mestu včeraj skoraj žive duše ni bilo, kot da bi se vsi zgrnili tja in tudi parkirišče sva komaj dobila. Ne vem zakaj, ampak mene asociira na kakšen bolj fensi duty free shop, ponudba se mi ni zdela nič posebnega. Nič takega, kar se ne bi dalo dobiti drugje, za nižjo ceno. Te so večinoma kar zasoljene in za nič konkretnega hitro nanese. Najbolj nama je bil všeč razgled iz kavarne in oprema (jaz sem itak zaljubljena v Kartell stole), tam sva spila kavo in zraven pojedla cannoli. Postrežba je izjemno počasna, kot se za Italijane spodobi. Založila sva se s testeninami in marmelado pa za s sabo vzela focaccio, ker sva letela naprej. To v pekarni prodajajo na kilo, mislim da je bila 28 €/kg. Ambient zgornje restavracije mi je ful všeč, je bila pa začuda z izjemo ene mize čisto prazna. Cene tam niso visoke, razgled pa spet čudovit.

RFpkQQNz.jpg 4mJ7ESDF.jpg

Priporočam za kratek postanek, ko pridete v Trst (midva vedno tam parkirava), če še niste bili pa tudi nič kaj dosti ne zamujate.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2222 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 17 April 2017 - 04:23 PM

V Trstu jaz lahko ful pohvalim pizzerijo Rosso Pomodoro.
Tja sva sla, ker sem zasledila, da se da narociti tudi veganske pizze, ki pa niso navedene v meniju in je treba posebej reci. Pizza za mene je bila konkretna, ne samo z omako in zelenjavo, ampak je bila gor se rizeva "mozzarela" in "prsut", zelo okusno. Narocila sva se vsak sladico, veganskih spet ni bilo v meniju in sem vprasala optimisticno, ce se da kaj dobiti. Res nisem pricakovala, da bodo sli samo za mene nekaj na novo pripravljat in je trajalo zato malo dlje casa. Res odlicna postrezba, tega v nasih restavracijah ne dozivis.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2223 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 05 May 2017 - 01:14 PM

Belica - Medana (Brda) Domačija v osrčju vinorodne briške pokrajine. Nudijo prenočišča, imajo lastno pridelavo vina, pršuta, oljčnega olja in kisa. V restavraciji strežejo tradicionalne domače briškimi jedmi s pridihom sodobne kuhinje.

Na meniju imajo par stalnih glavnih jedi, ostalo variira glede na letni čas in pridelke, saj je vse izključno lokalnega porekla. Na voljo sta 2 menija, ki ju sestavljajo 4 hodi, za 30 €. Vse te jedi lahko naročiš tudi samostojno. Od menijev sta oba vsebovala mesne jedi, ampak mislim, da bi se dalo dogovoriti za vege verzijo, ker je osebje zelo prijazno in ustrežljivo.

Ambient zunaj je zelo lep, razgledna terasa na briške griče, noter pa kot ena tradicionalna kmečka klet s starinskiki okraski (stari likalniki in petrolejke, not my thing).

Imajo pa večinoma zelo zasedeno, tako da priporočam rezervacijo.

S fantom sva bila tam 2x. Obakrat sva tudi prespala in imela zajtrk.

Prvič sva bila tam pred par leti v času češenj. Jaz sem jedla solato z govejim filejem, neke palačinkine culice s špinačo in za sladico češnjevo pito, fant je pa jedel neko juho, svinjske medaljone s sezonsko prilogo - takrat je bil to grah v paradinikovi omaki, zapečen v litoželezni ponvici in pa pražen krompir, prav tako v litoželezni ponvici, za sladico pa millefoglie. Pila sva hišno rdeče vino, mislim, da je bil Cabernet Sauvignon.

Takrat nama je bilo obema ful všeč, koliko sva plačala, se ne spomnim. Tudi soba in zajtrk sta bila super, pri zajtrku so na voljo domače marmelade, sveže sadje, suho sadje, oreščki, domače žemlje, domač pršut, siri...

Prejšnji teden sva bila pa spet. Tokrat nama ni bilo tako ful všeč.

Jedla sva pršut za predjed, potem jaz špargljevo rižoto, fant pa telečje medaljone s prilogo, ki je bila tokrat špinača in krompir in solato. Za sladico so imeli samo neke težke čokoladne in panna cotta variante, zato sem vzela jabolčni zavitek, ki je bil zelo povprečen. + pol litra vina, voda in čaj, cena je bila 50€.

Bi še šla, ampak v sezoni zelenjave in sadja.

Belica_panorama.jpg

• 0

#2224 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3356 posts

Posted 06 June 2017 - 11:21 AM

Res moram pohvalit gostilno Ponvica na Brezovici pri Ljubljani, kjer smo se ustavili v nedeljo po izletu, zelo prijetno presenečena.

Imajo lepo teraso ki je pokrita, tako da smo uživali na svežem zraku, postrežba na nivoju, kjer niso tam samo zato, da ti vržejo krožnik pred tebe in prinesejo račun in predvsem odlična hrana.

Jaz sem jedla svinjski medaljon ovit v kraško panceto s šparglji in krompirjem in je bilo meso res popolno pečeno, super okus po panceti s kar veliko porcijo krompirja in zelenjave, tak da si se res lahko najedel, fant je imel morsko ponvico z raznimi školjkami, raki itd., kolega pa sta imela eden hrustljav rostbif, drugi pa jagenjčka, res vse odlično. Na koncu pa smo si vsi privoščili še tortico z okusom ferrero rocheja, ki tudi ni razočarala.

Cena je bila tudi čisto ok, sploh za tak nivo hrane, vsi 4-je smo skupaj s pijačo, vso hrano + veliko solato (ki je drugače mišljena kot obrok) dali okrog 90€.

Toplo priporočam!

http://www.gostilna-ponvica.si/sl/

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2225 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 June 2017 - 05:45 PM

Predlog za dobro jest v okolici Štanjela? Lahko tudi predlogi za kaj lepega videt v okolici v drugo temo :)

Hvala! :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2226 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 11 June 2017 - 07:36 PM

Prsutarna Kobjeglava
  • 0

#2227 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 June 2017 - 07:43 PM

Bom si pogledala, hvala! To je to?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2228 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 11 June 2017 - 07:56 PM

Hisa posebne sorte
  • 0

― V. Van Gogh

#2229 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 11 June 2017 - 07:58 PM

Ja. Samo mislim, da je samo med vikendi odprto.
  • 0

#2230 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 June 2017 - 08:04 PM

Jap, saj rabim za vikend.

Hvala Jina, bom tudi to pogledala.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2231 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 June 2017 - 07:37 PM

Samo še eno vprašanje - na gradu v Štanjelu je katera jedla? Zanima me samo približno v kakšnem rangu so cene, ker nikjer na netu ne najdem nekih koristnih info.

Drugače bova pa šla v Pršutarno, samo dobre ocene ima.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2232 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17280 posts

Posted 14 June 2017 - 11:03 AM

V jeseni je bilo še zaprto. Prej je bil pa samo lokal. Si prepričana, da dela? Ne vem katero pršutarno misliš, ampak Kobjeglava kuha na Štanjelu za dogodke in to je bivši MIP in tam je bilo od nekdaj dobro za jesti. Nisem bila pa že nekaj let.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2233 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 June 2017 - 11:07 AM

Ja, zdaj se je odprlo, Bistro na Gradu - je isti lastnik kot pri Pršutarni, bivši MIP ja.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2234 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 15 June 2017 - 10:01 PM

Je odprto zdaj, ja, nismo se bili. V prsutarni sem že jedla in mi je bilo všeč. Tudi v Hrusevici je ena restavracija oz. kmečki turizem, ki je kar obiskana.
  • 0

#2235 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 June 2017 - 09:50 AM

Bistro Grad Štanjel

V soboto sva se odpravila na izlet po Krasu in kot postojanko za kosilo izbrala tole. Bistro na Gradu je odprt šele od nedavnega, vmes je bil zaprt, ker se je menjal lastnik (sedaj je to isti, kot ima bivšo Pršutarno v Kobjeglavi). Jaz sem rezervirala že par dni prej in mi je gospodična že takoj povedala, da imajo na tisti dan eno poroko in bo ponudba okrnjena, vendar sva se vseeno odločila.

Jedla sva 3 hodni menu, ki je bil sestavljen iz predjedi - krožnik narezka: 22 mesecev zorjen pršut, sir iz bližnje kmetije, mortadela, kuhan vložen česen in olive. Za zraven topel koruzni kruh. Potem je prišla bučkina juha z maslenimi krutonsi, izjemno dobra. Lahko rečem, da boljše bučkine še nisem jedla. Kot glavno jed pa sva imela njoke z divjačinskim golažem, ki so tudi bili izjemno okusni, ampak meni osebno morda malo preveč slani in začinjeni (pa obožujem slano, tudi prekomerno).

Za sladice sva imela na voljo razne sadne pite in panacotte. 

Cena me je ful presenetila, ne vem ali je bila tako nizka samo zato, ker je bila ponudba okrnjena ali je vedno tako. Online nisem našla nobenih cen, zato nisem vedla kaj pričakovat. Vglavnem, plačala sva 15€ na menu, sladice so bile 4€ po kosu, dva kozarca vina vsak 2€ in liter vode.

Midva sva sem prišla tudi z namenom si malo ogledat, ker nama je to bila ena od možnih lokacij za poroko. Spodaj prilagam nekaj slik (ene so moje ene pa ne, saj se vidi) - morda bi to bolj pasalo v temo Poroke, ampak se mi ne da delit posta, naj bo vse tukaj. Lokacija vsekakor je lepa, Ferrarijev vrt je lep, sploh ko je okrašen, si ga lahko zamišljam. Nad vrtom je kot nekakšen kamnit obok, kjer se par sprehodi do "kapelice". Prostor za poroko imajo v kamniti dvorani, potem imajo še eno dvorano Bellveder in pa zunaj na terasi, na odprtem. Kamnita dvorana mi je bila zelo všeč, terasa tudi.

All in all krasna lokacija, vendar ima tudi nekaj minusov, zaradi katerih pri meni odpade. Recimo Ferrarijev vrt in sama okolica gradu je lepa, urejena, takoj ko greš malo izven (ampak še vedno znotraj obzidja) pa zna bit dosti zapuščeno, zaraščeno - pač tukaj ljudje dejansko živijo in imajo vseh sort. In pa druga stvar - frend, DJ, ki pogosto dela na porokah, fulkrat tudi v Štanjelu mi je povedal, da znajo bit med sezono in ob sobotah tudi 2,3 poroke dnevno in da se dobesedno umikajo eden drugemu. To je mene dokončno odbilo, ker da bi bila še ena poroka na isti lokaciji, isti dan, je pač no go.

img6128.jpg  img6125.jpg

img6185.jpg  img6186.jpg

poroka-na-prostem-grad.jpg

gradstanjelferrarijev-vr.jpg

bistrogsbelvedere-poroka.jpg

gradstanjelpogostitevnap.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2236 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 21 June 2017 - 10:25 AM

Nekako bi pricakovala, da bodo zelenico lepse vzdrzevali glede na lokacijo in njeno namembnost. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2237 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 June 2017 - 10:27 AM

Midva sva bila v soboto v Brunarici Grič, Šentjošt pri Horjulu.

Ja, sliši se čudno-brunarica, le kaj nudijo poleg klobase in ričeta? :D
Šla sva zaradi ocene v Mladini (mož vsako leto naredi izbor gostiln, potem pa skupaj dokončno izbereva kam greva in vsako leto mu gre izbor bolje od rok), hvali ga tudi Ana Roš.

Vsak od naju je naročil degustacijski meni, mož mesnega, jaz ribjega. Cena 6 hodnega menija je 37€, kozarec vina v povprečju 3,50€. Midva nisva poleg pila priporočenih vin, ker  ne neseva toliko alkohola, da ne omenjam vožnje. Jaz sem pila malvazijo, mož renski rizling.

Začelo se je z zvitkom iz testa z zeliščno skuto.

Nadaljevalo s surovo ribo lokardo, z listi in cvetovi kapucink in kremo pozabila-iz-česa, mož je dobil paštetke iz gosjih jeter s čebulno marmelado in gorčico s tartufi. Poleg je bil sveče pečen bel kruh z božansko skorjo.

Nadaljevalo se je z grahovim kipnikom s školjkami in neki omaki, mož jurčke z nekakšno jajčno omleto s tartufi na vrhu.

Juha je bila česnova (najboljša ever) s kozicami in riževim čipsom.

Glavna jed je bila bela riba z nekimi žiti, mož je imel goveji file, super pečen s timijanom s pestom iz zelenega popra.

Sladica je bila žal bolj šibka, nekakšen biskvit/piškot z borovnicami in smetana zmešana z nečim. Žal (žal, ker od takšne gostilne pričakujem, da znajo bolje od mene, ki sem kuharski amater) znam jaz boljšo naresti.

Če povzamem, nedvomno bi še šla, mi je ostala v boljšem spominu kot Manna in približno na nivoju Ville Herberstein od lani.

Ambient je lep, nič posebno fancy, bila pa sva notri. Zunaj je bil nek rojstni dan. 

Račun: 87€

Fotk nimam, ker takoj začnem jesti :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2238 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 21 June 2017 - 01:25 PM

Nekako bi pricakovala, da bodo zelenico lepse vzdrzevali glede na lokacijo in njeno namembnost. 

OMG, ja!!

Sta me vzpodbudili k pisanju ocene za domačijo Klinec, kjer pa najina izkušnja ni bila tako pozitivna. 

Ker sva šla na izlet v Goriška Brda, sem izbrala to restavracijo, ki ima na netu same dobre ocene in naj bi bila najboljša v Medani, ki že tako slovi po dobri domači hrani in vinih. Tja sva šla na kosilo, ker imajo ob nedeljah odprto samo do 16ih. Na najino rezervacijo sva zaradi obvoza in prometa (tisti dan je bil maraton Franja) zamudila dobrih 20 min, kar je bil očitno razlog za njihovo zmedo, hitenje in odrezavost ves čas najinega obiska (po njihovih besedah sva povzročila kažin v kuhinji :D). No, ne verjamem, da je bil to edini razlog, saj je bila njihova postrežba v celoti neprofesionalna in nedopustna za gostilno tega kova in česa takega še nisva doživela pa imava na tem področju že precej izkušenj.

Da povzamem - mož je imel mesni degustacijski meni, jaz pa vegetarijanskega (mislim, da ribjega nimajo) pa nama ne ob prihodu ne ob postrežbi jedi sploh niso povedali, kaj bova jedla in kaj naju še čaka. :butl: Lahko bi se reklo, da sva imela meni presenečenja. :D

Sedela sva na terasi s krasno atmosfero, romantično dekoriranimi mizami in za umret lepim razgledom. Glede tega nimam pripomb, ker je res lepo in prijetno urejeno, da ti občutek domačnosti brez tradicionalnih kmečkih elementov.

Pozdrav iz kuhinje je bilo domače olivno olje s popečenim kruhom. Preprosto, a okusno. Za hladno predjed sem imela mlado skuto s plesnijo, marelicami in zelišči, on pa zloženko iz natrganega svinjskega mesa z rdečo peso in bučnimi cvetovi. Oboje super, moje je bilo prav osvežilno in mi je pasalo v tisti vročini. 

Sledila je topla predjed, kjer sta bili porciji že precej večji, sploh moja. Jedla sem bučni zavitek z zeliščno skuto, ki je bil sicer dober, ampak ne pa za prste obliznit. Predvsem me je motilo, da so ga preveč obilno polili z olivcem. Verjetno veste, da je čisti domač zelo grenek in njegov okus prevlada. Mož je dobil ričet (Frčica, vidiš :lol:), ki je sicer avtohtona jed, ampak sezonska pa ravno ni. Oni mu rečejo kar pašta, kot vsem podobnim mineštram.

Za glavno jed sem imela jaz zelenjavni krožnik, kar je precej preprosto poimenovanje za zelo okusne popražene mlade bučke z vijolično cvetačo in čebulo, zraven je bil pražen krompir in kocka bele polente s poprom. Brez pripomb, razen tega, da je bila zame porcija že nekoliko prevelika in mi je mož pomagal. On je imel pa enak pražen krompir s piščancem, za moje pojme preveč basic jed za vsak gostinski obrat, ki ni menza. 

Za sladico so stregli češnjev štrudl, ampak ga ne bi več zmogla pojesti, zato sem si izborila panacotto, ki je bila razočaranje na celi črti. Brezvezna, medla, pretopla :o, še pire iz domačih jagod ni bil za prehvalit. Enako je bilo z njegovo pistacijevo čokoladno torto, od katere sem si veliko obetala in tudi izgledala je lepo. Škoda, da niso s sladico popravili končnega vtisa, ravno nasprotno.

Aha, pila pa sva sivi pinot in rebulo iz njihove kleti, odlično. Kozarec imajo po 4 €.

Hrana je bila sicer dobra, a nikakor ne nadpovprečna, tako da presunjena ravno nisva bila. Glavni minus pa je bila postrežba, kot že rečeno, tako da Klinca ne bi priporočila zahtevnejšim gostom. Še vedno pa dopuščam možnost, da so imeli slab dan, se zgodi.

Za 87 €, koliko je znašal račun, bi pričakovala celostno vrhunsko izkušnjo. Mož se je potem zafrkaval, da lahko obiskovanje precenjenih restavracij postane tradicija za najine poročne obletnice. :D Al pa če ne. :D

kiyRReK.jpg

rp8hQbw.jpg?1

PwLHbfp.jpg

u6SName.jpg

TUKLrJb.jpg 

A opazite, kako so robovi listov bazilike mestoma natrgani in porjaveli? Mene že take malenkosti zmotijo.

993hjuP.jpg?1

CngxTlC.jpg

euBQRPC.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#2239 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 June 2017 - 01:39 PM

20 minut zamude ne bi smel biti vzrok panike v uigranem teamu.

Velike porcije, za toliko hodov prevelike. Midva sva imela težavo vse pojesti, pa so bile porcije manjše. Je pa res, da oba precej manj pojeva kot sva (hujšanje pa to...)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2240 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 21 June 2017 - 01:42 PM

Res je. Moj mož se glede porcij ne bi strinjal s tabo, on je odšel lačen. :D Mogoče so vege porcije namenoma večje, ne vem.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users