Nekako bi pricakovala, da bodo zelenico lepse vzdrzevali glede na lokacijo in njeno namembnost.
OMG, ja!!
Sta me vzpodbudili k pisanju ocene za domačijo Klinec, kjer pa najina izkušnja ni bila tako pozitivna.
Ker sva šla na izlet v Goriška Brda, sem izbrala to restavracijo, ki ima na netu same dobre ocene in naj bi bila najboljša v Medani, ki že tako slovi po dobri domači hrani in vinih. Tja sva šla na kosilo, ker imajo ob nedeljah odprto samo do 16ih. Na najino rezervacijo sva zaradi obvoza in prometa (tisti dan je bil maraton Franja) zamudila dobrih 20 min, kar je bil očitno razlog za njihovo zmedo, hitenje in odrezavost ves čas najinega obiska (po njihovih besedah sva povzročila kažin v kuhinji
). No, ne verjamem, da je bil to edini razlog, saj je bila njihova postrežba v celoti neprofesionalna in nedopustna za gostilno tega kova in česa takega še nisva doživela pa imava na tem področju že precej izkušenj.
Da povzamem - mož je imel mesni degustacijski meni, jaz pa vegetarijanskega (mislim, da ribjega nimajo) pa nama ne ob prihodu ne ob postrežbi jedi sploh niso povedali, kaj bova jedla in kaj naju še čaka.
Lahko bi se reklo, da sva imela meni presenečenja. 
Sedela sva na terasi s krasno atmosfero, romantično dekoriranimi mizami in za umret lepim razgledom. Glede tega nimam pripomb, ker je res lepo in prijetno urejeno, da ti občutek domačnosti brez tradicionalnih kmečkih elementov.
Pozdrav iz kuhinje je bilo domače olivno olje s popečenim kruhom. Preprosto, a okusno. Za hladno predjed sem imela mlado skuto s plesnijo, marelicami in zelišči, on pa zloženko iz natrganega svinjskega mesa z rdečo peso in bučnimi cvetovi. Oboje super, moje je bilo prav osvežilno in mi je pasalo v tisti vročini.
Sledila je topla predjed, kjer sta bili porciji že precej večji, sploh moja. Jedla sem bučni zavitek z zeliščno skuto, ki je bil sicer dober, ampak ne pa za prste obliznit. Predvsem me je motilo, da so ga preveč obilno polili z olivcem. Verjetno veste, da je čisti domač zelo grenek in njegov okus prevlada. Mož je dobil ričet (Frčica, vidiš
), ki je sicer avtohtona jed, ampak sezonska pa ravno ni. Oni mu rečejo kar pašta, kot vsem podobnim mineštram.
Za glavno jed sem imela jaz zelenjavni krožnik, kar je precej preprosto poimenovanje za zelo okusne popražene mlade bučke z vijolično cvetačo in čebulo, zraven je bil pražen krompir in kocka bele polente s poprom. Brez pripomb, razen tega, da je bila zame porcija že nekoliko prevelika in mi je mož pomagal. On je imel pa enak pražen krompir s piščancem, za moje pojme preveč basic jed za vsak gostinski obrat, ki ni menza.
Za sladico so stregli češnjev štrudl, ampak ga ne bi več zmogla pojesti, zato sem si izborila panacotto, ki je bila razočaranje na celi črti. Brezvezna, medla, pretopla
, še pire iz domačih jagod ni bil za prehvalit. Enako je bilo z njegovo pistacijevo čokoladno torto, od katere sem si veliko obetala in tudi izgledala je lepo. Škoda, da niso s sladico popravili končnega vtisa, ravno nasprotno.
Aha, pila pa sva sivi pinot in rebulo iz njihove kleti, odlično. Kozarec imajo po 4 €.
Hrana je bila sicer dobra, a nikakor ne nadpovprečna, tako da presunjena ravno nisva bila. Glavni minus pa je bila postrežba, kot že rečeno, tako da Klinca ne bi priporočila zahtevnejšim gostom. Še vedno pa dopuščam možnost, da so imeli slab dan, se zgodi.
Za 87 €, koliko je znašal račun, bi pričakovala celostno vrhunsko izkušnjo. Mož se je potem zafrkaval, da lahko obiskovanje precenjenih restavracij postane tradicija za najine poročne obletnice.
Al pa če ne. 

A opazite, kako so robovi listov bazilike mestoma natrgani in porjaveli? Mene že take malenkosti zmotijo.