Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

• Guests

Posted 19 January 2010 - 08:07 PM

Jaz bi mela tudi kakšno zadevo, ki malo umiri kak frizz, kaj kar daš lahko naknadno gor, mogoče včasih celo na suhe lase.
  • 0

#2222 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 20 January 2010 - 08:05 PM

Hvala Dilema, že tak sem se bolj k Harologiju nagibala zdaj pa sem ziher tongue.gif
Ma ja zgleda da mam res taki las in sem res žalostna ker mi blontna barva noro paše res. Odkar sem tisti post napisala sem si še 3x premislila ampak sem res odločena da bom zdaj naravne malo ven pustla pa bom šla nazaj na blond pol ko bodo mi zrasli pa ko bodo v nulo zdravi....

Rea, ful me strašiš s tem da si jih ti ne likaš in barvaš pa so še vedno krepasti blink.gif
Lahko začneš z Alverde zadevami kr so kvalitetne in ful poceni, tak da nimaš kaj sfalit. Pol pa če bo premalo probaj Nivea Proteinsko masko, Aubrey Organics Honeysuckle rose, Tigi OH (MISLIM DA JE RAVNO TA MESEC V AKCIJI)....

Pol pa nabavi kako kremo za glajenje las... s Tigijem skorda nemorš sfalit al pa nabavi olje grozdnih pešk to bi blo super, pa laski se ful lepo svetijo pol (ampak ne pretiravaj biggrin.gif)

Pa dost lepši bi pomoje bli če bi jih na zraku sušila smile.gif Probaj to:

lase šamponiraj x2
fajn ožemi
nanesi regenrator
razčesi
pusti 20 minut
speri in več NE ČESAJ
laske ožemi in porazdeli s prsti
nanesi kako dobro kremo za glajenje
posuši na zraku
nanesi olje grozdnih pešk

tak bi moglo bit 10000% vredu.

Tigi ma tud trenutno eno akcijo ko sta šampon, balzam in krema za glajenje(ki ima fenomenalen efekt) za 28€ vse skupaj. Olje grozdnih pešk pa jas naročam tu: http://www.arstrade.si/ tud ful poceni.

Pa fajn bi blo da bi kdaj pa kdaj pred pranjem nanesla avokadovo olje.
  • 0
Memento mori.

#2223 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 21 January 2010 - 02:38 AM

eh nutella ne, ne, jz mam skrepane zarad ne nege pomoje, no al pa je kej zarad hormonov, ker mam tud kožo v kurcu, a veš, ampak there again,,.. sj ti maš tud, kaj če maš pol tud zato lase slabše?

ne vem, jz vem, da opazm rzaliko, ko mam lepo kožo, mam tud lase, res tist so noro svetleči in gladki lasje ( pa skodrani al pa ne... nima veze) zdj mam pa šumo na glavi.
edin če si pač poližem pa dam v čop... sam mi je bendo skoz čop nost, ker pol me pa ful lasušče boli, ... ah...

hvala za opis nege! biggrin.gif
sam se bojim, da bi znal bit preveč tist za 1x ko si napisala... se mi kr hitr zmastijo, tko na 2 dni?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2224 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 21 January 2010 - 03:29 PM

Joj rea, lahko bi šle skupi n1x na to nego.

Moji lasje so tudi krneki no, pa hitro se mi mastijo.

Najbolj mi je pa smotano to, da so se mi kr ene mini krastice nekje zadi pri temenu naredile cry1.gif, sploh ne vem od kdaj, pa kako, sam pomoje so tle kšni živci vmes, ker se znam ful preveč praskat ko sem živčna (povsod).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2225 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 21 January 2010 - 05:01 PM

loh!
sam da dilema odgovori biggrin.gif
  • 0

#2226 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 January 2010 - 05:04 PM

Kaj pa vidve babnce uporabljata za nego (rjavoglavka in grška boginja plodnosti)?

Najprej moram to vedet, brez osnovnih info ne morem operirat v tem obsežnem lasnem univerzumu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2227 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 21 January 2010 - 05:24 PM

biggrin.gif
heheheh

ja OK, BK si sicer vsak dan naredi jajčno oblogo, ki ji doda par kapljic konjaka, žou samo tok, ostalo popije sama, to je kar se tiče nege NA lase, drugače še redno skrbi, da vnaša dovolj hmelja oz. vitamine B kompleksa s pivom, včasih 3 včasih 4 zjutraj na tešče, da se boljš absorbira. Zdj kako to, da ji ne pomaga ne vem... cry.gif

jz pa bolj skopo operiram z lasnim okrasjem'', ki to bolj ni, hahaha.

šampon ( kar mi pride pod roke, če sm doma tigi fashionista, ki mi BTW nrdi TOTALNO suhe in krepaste lase, je to mogoče?, in ne, ne vem zakaj ga ne zamenjam butl.gif ) pri fantu pa al head&shoulders, al schauma skratka kr neki, in največkrat je to to, haha.
Včasih dodam pol k so mokri gor nek silikon od paul mitchela un, k ni sam za konice, ampak za cele lase
IPB Image, ker je to edino kar je pri fantu, doma pa dam od tgija spet iz kolekcije fashionista un smooth&shine vijola kremo, sam to je tko, spet bolj ne kot ja.
Un silikon je pa tud jeba, k mi jih pa zmasti, maaah, skratka, to dam na lase tko 2x na 10 pranj, pa posušim jih s fenom k se mi mudi, k jih perm običajn tik pred letim vn.
zelo boga nega
  • 0

#2228 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2010 - 05:30 PM

QUOTE(rea @ 21. 1. 2010 - 17:24) View Post

ja OK, BK si sicer vsak dan naredi jajčno oblogo, ki ji doda par kapljic konjaka, žou samo tok, ostalo popije sama, to je kar se tiče nege NA lase, drugače še redno skrbi, da vnaša dovolj hmelja oz. vitamine B kompleksa s pivom, včasih 3 včasih 4 zjutraj na tešče, da se boljš absorbira. Zdj kako to, da ji ne pomaga ne vem... cry.gif

lol1.gif

Jaz vidim pri tebi največji problem v šamponu, ki se je pri meni izkazal kot veliko bolj pomemben, kot pa balzam. Moji doma ne morejo verjet, kako meni poganjajo mali laski, jaz jih imam tolko, da izgledam ko debil in me folk skos sprašuje, kaj si dajem na lase, da imam tako hitro in gosto rast. Tega prej, ko nisem uporabljala kvalitetnih šamponov, nisem imela nikoli toliko, pa tudi lase imam zdej lepše, bolj gladke. Jaz ti priporočam, da si nabaviš naraven in nežen šampon in balzam ter to uporabljaš skos. Recimo vzameš Tigi Love, Peace & The Planet fenomenalen naraven dvojček z aloe vero in ga imaš pol doma, pol pa pri fantu (je 750ml šampona in balzama in si razdeliš oba na dva dela in daš v kake druge prazne plastenke). Glede silikonskih serumov imam pa itak jaz svojevrstno mnenje, ker imam brez silikonov približno ene 654654986516544846535164x lepše lase. To s Tigijem je bil samo primer, ker je glih v akciji in mi je prvo pršlo na pamet, imaš pa še polno drugih super firm, recimo meni je zakon Aubrey Organics green tea šampon in GPB balzam, pa Lavera ima same super stvari, od cenejših pa tudi Alverde - vse našteto je naravno s certifikatom in vsebuje zelo nežne, a učinkovite čistilce in negovalne sestavine.

Kar pa se tiče Harologi nege, se ti ni treba bat, da bi bilo vsega preveč. Dejansko je samo oljni piling, potem pa pač temeljito globinsko šamponiranje in globinska nega - keratinska maska z vitamini in lahek balzam. Jaz nisem imela po negi nič občutka obteženosti, kvečjemu obratno - lasje so bili lahki, svilnati, pa občutek na lasišču mi je bil fenomenalen, kot da je na novo 'zadihalo'. Aja, drugače pa sem dala, če me spomin ne vara, za nego 20€, striženja konic pa mi niso nobenkrat zaračunali (ampak to je bilo verjetno zato, ker sem bila redna stranka).

Aja, mimo grede, če ti bo frizerka kaj težila, da moraš kupit Harologi zadeve, je po mojem mnenju denarja vreden samo šampon. Jaz sem imela E.F.A Shampoo Neutral s precej dodatki (lecitin, salicilna kislina, pekoča kopriva in hibiskus), gre za zelo kvaliteten, nežen in neparfumiran šampon, dodatke mi je namešala glede na lase in lasišče (lase testira stroj, lasišče pregleda z mikro kamero) in je bil ta šampon res ful dober zame, ampak sem ga pol nehala uporabljat, ker se mi ni dalo vsakič ko ga je zmanjkalo, hodit tja da mi ga namešajo, ampak študiram, da si ga bom verjetno še kdaj privoščila (stane ene 13€). Mi je bil Hair Balsam tudi zakon, ampak je predrag, ker se dobi dobre tudi za manj denarja.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2229 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 21 January 2010 - 05:37 PM

Dilema si ti imela ob TIGI: OH in Love peace? Če si, kateri ti je boljši oz. katerega bolj priporočaš?
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#2230 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 21 January 2010 - 05:41 PM

QUOTE(Braunkopf @ 21. 1. 2010 - 15:29) View Post

Najbolj mi je pa smotano to, da so se mi kr ene mini krastice nekje zadi pri temenu naredile cry1.gif, sploh ne vem od kdaj, pa kako, sam pomoje so tle kšni živci vmes, ker se znam ful preveč praskat ko sem živčna (povsod).

To se je meni tudi zgodilo. Vedno sm si umivala lase na dva dni. Eno obdobje so mi še tretji dan izgledali čist ok in se jih nism umivala, me je pa tretji dan zelo lasišče srbelo. Tako sm se skos praskala, najhuje pa je bilo, ko sm bila živčna. Celo do krvi sm se. In potem ko sm imela krastice je bilo še slabš- še bolj sm se praskala. Čist beden. Lahko da je prišlo še do kakšne infekcije, ne vem. Potem ko sm ugotovila v čem je fora, sm si spet začela umivat lase na 2 dni in se je takoj izboljšalo.
  • 0

#2231 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2010 - 05:42 PM

QUOTE(freak @ 21. 1. 2010 - 17:37) View Post

Dilema si ti imela ob TIGI: OH in Love peace? Če si, kateri ti je boljši oz. katerega bolj priporočaš?

Meni je boljši Love, Peace & The Planet, predvsem zato, ker je naraven in zato, ker mi OH prej zmasti lase, Love pa ne.
  • 0

#2232 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 21 January 2010 - 05:52 PM

Pa še 2 vprašanji biggrin.gif S kje naročate? TUKAJ?
Pa če se plača preko inetrneta ali ob prevzemu?
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#2233 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 January 2010 - 05:54 PM

Ja, s te strani, plačaš po povzemu, poštnina je 1,5€.
  • 0

#2234 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 21 January 2010 - 06:10 PM

Hvala
  • 0

#2235 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 22 January 2010 - 02:04 AM

hm,... dilema, to je ful pocen 20 eur za tako nego, si ziher?
kok časa pa traja ta nega?
pa v kerih salonih jo nudjo?

hvala za vse info, no!

a pol pravš, da je šampon glavni krivec pr men... no sj al pa tud dejstvo, da se nism strigla že 13 mescou biggrin.gif, pa še poletje vmes...

• 0

#2236 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 January 2010 - 09:46 AM

BK se javlja.

Jah vnos vitamina B pri meni ziher ni krivec, v dokaz sem vnos včeraj malce povečala, seveda v hmeljni obliki. sleep.gif

Mah šamponi - zdaj sem en čas (celo poletje pravzaprav) imela spet od Tigija tistega oranžnega, joj kaj je že... Ma grem pogledat.
Aja Self Absorbed je bil.

Zdaj imam pa eno dva tedna od Logone Juniper in nekaj, za razdraženo lasišče in prhljaj.

Balzam je pa Alverde, neki roza... Dober je, všeč mi je.

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2237 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 January 2010 - 01:12 PM

BK, ti maš dobro nego, pohvaljena! sleep.gif A ti naredi Logona fejst trde lase? Jaz sem imela čisto štrenaste po tem šamponu, čeprav je drugače sestavinsko kvaliteten.
Sem zaradi tega takrat prešla na Laverino plavico, isto proti prhljaju, samo ful mehke lase naredi. Alverde balzami so pa tudi ful fajn, kar drži se jih.

Glede cene tretmaja - kokr se spomnim, je blo 20€, ja. Če je zdej kaj dražje, pa res nimam pojma. Kak dolgo traja?
Kaj pa vem, kakšnih 45 minut pomoje, vse skupaj. Olje imaš na lasišču ene 15 minut, pol temeljito večkratno šamponiranje, potem tista maska and stuff, pa seveda še sušenje in styling.

Spisek Harologi salonov pa imaš na Harologi spletni strani, tile imajo popolno ponudbo:

SALON MIRJAM - LJUBLJANA
LEPOTA LAS IN KOŽE
Milena Poterbin
TOPNIŠKA 29A, 1000 LJUBLJANA
Tel.: 01 437 40 40

ALEX HAIR LINE wellness frizerski salon
PASAŽA MAXIMARKET - LJUBLJANA
Trg Republike 1, 1000 LJUBLANA
TEL: 01 251 39 51 ali GSM :031 306 991

FRIZERSKI SALON HAROLOGI - PANTER LJUBLJANA
FITNESS PANTER, STEGNE 11, 1000 LJUBLJANA
Tel.: 031 770 422 / KATI ; 031 770 433 / MARTINA

Od tega je ta, ki je naveden prvi, tudi prvi Harologi salon pri nas nasploh, mogoče se ti zato najbolj splača it tja.

Pa pejt si še konice postrižt, ni čudno da so krepaste, že si jih nisi že več ko eno leto! tongue.gif
  • 0

#2238 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 January 2010 - 01:15 PM

Ja, meni se tudi zdi da imam ok nego, pozabila sem omenit še da dajem gor Grapeseed Glossing serum, TBS sleep.gif . Sam ne vedno ninja.gif .

Bom rekla rei da greve skupi na tretma, jaz se sama bojim it. ermm.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2239 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 January 2010 - 01:18 PM

Ja le pejta, meni je blo všeč, sem bila, če se ne motim, ene 3x.
  • 0

#2240 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 25 January 2010 - 08:02 PM

Nahecala si me, ful bi šla woot.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,