Kontracepcijske tablete
Posted 14 February 2009 - 02:35 PM
Glede stranskih učinkov pa... jaz se nisem nič zredila (jemljem Yasminelle), drugih negativnih učinkov pa tudi ne opažam, jih pa jemljem zdaj že kar nekaj časa. Pa ne me narobe razumet, jaz te nič ne prepričujem, da so tabletke ful fajn... ker konec koncev se čisto zavedam, da tudi s tem, ko jih jemljem marsikaj rizkiram in tudi ne vem, kakšni bojo učinki, ko jih bom nehala jemat.
Posted 14 February 2009 - 03:14 PM

Druga stvar pa je ta, da je prijetnejši občutek obema brez kondoma, pa ni se mi treba bat da ne bo poču...
Slabosti so pa te, da me tudi ob tabletkah še vseeno mal skrbi ravno zaradi teh stranskih učinkov. Zato sm vzela nizkohormonske (Logest), ker imam tako boljši občutek; namereč, če nima toliko učinka pri urejanju čistosti kože in podobne zadeve, si mislim da ima tudi manj stranskih učinkov, ko nehaš jemati (no, to je samo moja logika).
Posted 15 February 2009 - 07:24 AM
Sama sem problem rešila s Persono (v povprečju moram ene 7-8 dni v mesecu uporabiti kondom, drugače pa seveda brez kakršnekoli druge zaščite). Imam jo skoraj eno leto in nisem zanosila. Sicer sem toliko stara, da bi eventualno lahko imela otroka, zato se niti ne sekiram, če bi SLUČAJNO prišlo do zanositve, ampak saj pravim - do sedaj se še nič ni zgodilo v tej smeri.

Posted 15 February 2009 - 09:51 AM

Danes pride k meni pa se bova pogovorila in mu bom probala razložiti iz mojega vidika.
Posted 15 February 2009 - 10:06 AM
Posted 18 February 2009 - 08:06 AM
Nekje je moj dragi celo slišal, da je ena punca ful shujšala. Se je to kateri izmed vas tudi zgodilo?
Ali recept za eno leto velja tudi za tabletke Yasminelle?
Posted 18 February 2009 - 09:06 AM
V navodilih za Diane35 piše, da se aknavost in poraščenost uredi tam nekje po 2-3 mesecih. Jaz sem že po enem mesecu opazila občutno razliko.
Posted 18 February 2009 - 10:01 AM
Posted 25 February 2009 - 11:33 PM
Diane sem začela jemati 4 leta nazaj zaradi aken. Mela sm hude probleme, kot sem že nekajkrat napisala. Mam 2 večji brazgotini, a jih s pudrom dokaj uredu prekrijem. Diane so mi pomagale že po 2 mesecih jemanja in od takrat se je moj lajf res spremenil an bolje. Ne spomnm se namreč obdobja, da bi imela tako nizko samozavest kot takrat. Res je blo obupno, mela sm občutek, kot da vsi gledajo v moje akne

Pomagale so mi tudi pri krčih, kajti 1. dan menstruacije je bilo tako hudo, da nisem mogla niti v šolo pa še slabo mi je bilo.
Zdej po 4.letih jemanja so se mi pa začeli problemi... niha mi pritisk in imam povišanega, kar je lahko zelo tvegano. Morala bom nehat s tabletkami in me je strah. Prvo zaradi zaščite, ker kondomi radi počijo in me je strah zanostitve, najbolj pa predvsem zarad kože, ker vem, da se bo vse vrnilo v prvotno stanje

Me zanima, če kdo ve za kako dobro alternativo? Torej da ne jemljem tabletk in se izognem aknam? Kej privat dermatološkega? Ker ne mislim it spet čez to kalvarijo

Posted 26 February 2009 - 07:18 AM
Kar se pa kože tiče - skinoren, differin, kislinice... Pač to, kar se kot lajna vrti na tem forumu

Posted 26 February 2009 - 08:12 AM
Jaz sem mela na tabletkah:
1.)Čist suhe lase,tud če si jih cel teden nisem umila
Zdaj zadnj mesec (pa je od prenehanja jemanja 5 mesecev) imam take,da je ponavadi še 2× na teden premal umivanje
2.)Mozolj mogoče eden na sto let
Zdaj imam jih par ves čas,na bradi...pa kdaj kakšnega na čelu,ampak ni panike ker s kožo mam srečo,tud genetsko pa nasplošno je zelo lepa.
3.)O menstruaciji, prej sem imela dolge cikle,bolečine zmerne,s KT se je vse uredilo
Zdej je še vedno nema spljoh (kriv je verjetno ITM).
4.)Na KT sem mogla skoz pazit na hrano,če se nisem hotla zredit
Zdaj pojem približno 2× več pa se mi ne rata zredit,kar me resno spravlja ob živce,ker mam ITM<17 in lahko o M samo sanjam.
Počutje je pa odlično. Probi nehat,pa boš vidla kaj bo...Se da rešit kožo tud pri dermatologih pa kozmetičarkah.
Posted 26 February 2009 - 03:05 PM
No, po prvem mesecu ni za pričakovat pretirane drastične spremembe kože...pride postopoma.
Jaz sem mela na tabletkah:
1.)Čist suhe lase,tud če si jih cel teden nisem umila
Zdaj zadnj mesec (pa je od prenehanja jemanja 5 mesecev) imam take,da je ponavadi še 2× na teden premal umivanje
2.)Mozolj mogoče eden na sto let
Zdaj imam jih par ves čas,na bradi...pa kdaj kakšnega na čelu,ampak ni panike ker s kožo mam srečo,tud genetsko pa nasplošno je zelo lepa.
3.)O menstruaciji, prej sem imela dolge cikle,bolečine zmerne,s KT se je vse uredilo
Zdej je še vedno nema spljoh (kriv je verjetno ITM).
4.)Na KT sem mogla skoz pazit na hrano,če se nisem hotla zredit
Zdaj pojem približno 2× več pa se mi ne rata zredit,kar me resno spravlja ob živce,ker mam ITM<17 in lahko o M samo sanjam.
Počutje je pa odlično. Probi nehat,pa boš vidla kaj bo...Se da rešit kožo tud pri dermatologih pa kozmetičarkah.
Sally to je fajn(no pač glede na tvoj itm ravno ne ampak tak drugače pač..)
Posted 26 February 2009 - 04:18 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 26 February 2009 - 04:22 PM
Posted 26 February 2009 - 11:29 PM
Jaz sem na podobnem kot ti - Diane sem začela jemati zaradi izboljšanja kože, hkrati pa tudi zaradi kontracepcije. Koža je bila obupna, bolečine tudi. Pred 1 mesecem sem jih nehala jemat. Koža je (zaenkrat) še vedno OK, menstruacije pa še nisem imela, tako da ti ne znam povedat, ali bo enako ali ne (pri Kinky se bolečine niso vrnile).
Kar se pa kože tiče - skinoren, differin, kislinice... Pač to, kar se kot lajna vrti na tem forumu

Ja, itak. Hmm

Posted 27 February 2009 - 08:55 PM
Je ok to? Kaj zdaj grem kr na naslednjo škatlo al zdaj ne jem 7 dni?
Posted 27 February 2009 - 09:36 PM

Posted 28 February 2009 - 03:45 PM
Posted 28 February 2009 - 04:18 PM
Preberi si v tej karsni temi od Ančke: http://www2.cudovita...showtopic=15845
Posted 28 February 2009 - 05:11 PM

No, jih pa večinoma na tako dolgo ne pozabim vzet, tako da hvalabogu niti ne rabm vedt.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users