Če si gledala nadaljevanko, ki ima kar nekaj delov, potem razlik ni. Če pa si gledala holivudski film, potem pa ga raje pozabi. Idi brat sto povzetkov.
tasika
Res je preveč razlik.
Že sam odnos, obnašanje je drugačen. V filmu je preveč burnih odzivov, kričanja, feminizma. Vse skupaj je preveč predstavljeno v modernem tonu.
Nekateri stavki so celo isti/zelo podobni (film, knjiga / nadaljevanka) pa so čisto drugače povedani (sploh njena zavrnitev Darcya!!!)
Če se ti ne da brat, res poglej nadaljevanko iz 1995. Ima 6 delov po 50 minut. Tiste dele, ki poznaš oz. so podobni, malo prevritiš in si sposobna pregledat v ene 3 - 4 urah.
Je pa za moje pojme nadaljevanka res po knjigi.
Drugače pa samo nekaj razlik, ki je meni full padlo v oči
- v filmu so predstavljeni precej bolj revni (da je ta razlika med bogatimi in "revnimi" še očitnejša)
- Bingley ima dve sestri. Ena je poročena in je v knjigi tudi njen mož, ena je pa še samska
- Precej ljudi je v knjigi, ki jih v filmu ni. Prav tako dogodkov. Teh ti ne morem razlagat, opisovat.
- Sam potek zgodbe je precej počasnejši, kot je prikazan v filmu.
- V knjigi je lepo prikazano, da mu je zelo hitro začela izstopati iz množice in kako se je boril proti tem občutkom. In kako mu počasi leze pod kožo. V filmu se mu je na začetku skoraj gnusila (?!?!), kar naenkrat jo je pa noro ljubil (?!?!?). Ni tega prehoda in tudi ne dogodkov zakaj temu tako.
- Elizabeth zna peti/igrati klavir, le ne tako dobro, kot "nekateri". V filmu je predstavljena kot da prvič sedi za klavirjem.
- sam konec !!!! Bog jih nima rad!!!! Tukaj je brez veze izgubljati besede.
Jaz sem najprej pogledala film in mi je bil precej brezvezen. Sploh nisem razumela zakaj so določeni dogodki pripeljali do drugih. Potem sem prebrala knjigo in mi je bila noro dobra zgodba. Potem sem še pogledala nadaljevanko - tudi noro dobra. Zdaj ravno berem v angleščini (zato tudi imam precej sveže). Res ni primerjave. Za moje pojme je film naredil zgodbi - masaker!