Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#22361 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25630 posts

Posted 09 June 2011 - 08:19 AM

QUOTE(Ana @ 8. 6. 2011 - 19:34) View Post

Če si gledala nadaljevanko, ki ima kar nekaj delov, potem razlik ni. Če pa si gledala holivudski film, potem pa ga raje pozabi. Idi brat sto povzetkov.

tasika

Res je preveč razlik.
Že sam odnos, obnašanje je drugačen. V filmu je preveč burnih odzivov, kričanja, feminizma. Vse skupaj je preveč predstavljeno v modernem tonu.
Nekateri stavki so celo isti/zelo podobni (film, knjiga / nadaljevanka) pa so čisto drugače povedani (sploh njena zavrnitev Darcya!!!)

Če se ti ne da brat, res poglej nadaljevanko iz 1995. Ima 6 delov po 50 minut. Tiste dele, ki poznaš oz. so podobni, malo prevritiš in si sposobna pregledat v ene 3 - 4 urah.
Je pa za moje pojme nadaljevanka res po knjigi.

Drugače pa samo nekaj razlik, ki je meni full padlo v oči
- v filmu so predstavljeni precej bolj revni (da je ta razlika med bogatimi in "revnimi" še očitnejša)
- Bingley ima dve sestri. Ena je poročena in je v knjigi tudi njen mož, ena je pa še samska
- Precej ljudi je v knjigi, ki jih v filmu ni. Prav tako dogodkov. Teh ti ne morem razlagat, opisovat.
- Sam potek zgodbe je precej počasnejši, kot je prikazan v filmu.
- V knjigi je lepo prikazano, da mu je zelo hitro začela izstopati iz množice in kako se je boril proti tem občutkom. In kako mu počasi leze pod kožo. V filmu se mu je na začetku skoraj gnusila (?!?!), kar naenkrat jo je pa noro ljubil (?!?!?). Ni tega prehoda in tudi ne dogodkov zakaj temu tako.
- Elizabeth zna peti/igrati klavir, le ne tako dobro, kot "nekateri". V filmu je predstavljena kot da prvič sedi za klavirjem.
- sam konec !!!! Bog jih nima rad!!!! Tukaj je brez veze izgubljati besede.

Jaz sem najprej pogledala film in mi je bil precej brezvezen. Sploh nisem razumela zakaj so določeni dogodki pripeljali do drugih. Potem sem prebrala knjigo in mi je bila noro dobra zgodba. Potem sem še pogledala nadaljevanko - tudi noro dobra. Zdaj ravno berem v angleščini (zato tudi imam precej sveže). Res ni primerjave. Za moje pojme je film naredil zgodbi - masaker!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#22362 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26422 posts

Posted 09 June 2011 - 08:57 AM

Včeraj sem v Baziliki kupila tole zadevo:

Organic Raw Energy Lifebar - Coconut (Lifefood; 47 g)
IPB Image

in mi je FUL svetovna, zato me zanima, kje bi se dalo to by the case nabavit (mogoče s kakim količinskim popustom, v Baziliki je 2€/kos). Na internetu najdem samo neko stran v grščini, žal.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#22363 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 June 2011 - 02:13 PM

Kje bi se dalo kupit kak lep dnevnik, po možnosti s ključavnico, meni pade na pamet samo Leonardo. hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22364 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 June 2011 - 02:51 PM

^^To majo pa ja povsod, Mladinska, Miler, ...
  • 0

#22365 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30532 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 June 2011 - 03:37 PM

Anouk, bom js vprašala v moji lokalni štacuni, je pa tut tam precej drago tole. men je tut full dobra. bom vprašala, katerega dobavitelja imata, če bosta hotla povedat.

kje bi našla info, ali je državljanom EU in Avstralije za Dubai potrebna tranzitna viza?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#22366 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 09 June 2011 - 03:44 PM

Špela, če ti to kaj pomaga: http://www.worldtrav...s/passport-visa

Transit passengers holding valid onward or return documentation are permitted a 96-hour stay in the country which can be arranged through your airline, though the citizens of some countries are exempt. Check with your embassy.

Sicer pa je po moje najbolj zanesljiv vir ministrstvo za zunanje zadeve:
http://www.mzz.gov.s...rabski_emirati/

• 0

#22367 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30532 posts

Posted 09 June 2011 - 03:51 PM

hvala, Kalypso. bom še na avstralski konzulat pa ita ambasado jutri klicala za vsak slučaj.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#22368 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 09 June 2011 - 03:55 PM

Ja, tam boš dobila najbolj zanesljive informacije.
  • 0

#22369 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17769 posts

Posted 09 June 2011 - 04:12 PM

QUOTE(Kami @ 9. 6. 2011 - 9:19) View Post

tasika

Res je preveč razlik.
Že sam odnos, obnašanje je drugačen. V filmu je preveč burnih odzivov, kričanja, feminizma. Vse skupaj je preveč predstavljeno v modernem tonu.
Nekateri stavki so celo isti/zelo podobni (film, knjiga / nadaljevanka) pa so čisto drugače povedani (sploh njena zavrnitev Darcya!!!)

Če se ti ne da brat, res poglej nadaljevanko iz 1995. Ima 6 delov po 50 minut. Tiste dele, ki poznaš oz. so podobni, malo prevritiš in si sposobna pregledat v ene 3 - 4 urah.
Je pa za moje pojme nadaljevanka res po knjigi.

Drugače pa samo nekaj razlik, ki je meni full padlo v oči
- v nadaljevanki so predstavljeni precej bolj revni (da je ta razlika med bogatimi in "revnimi" še očitnejša)
- Bingley ima dve sestri. Ena je poročena in je v knjigi tudi njen mož, ena je pa še samska
- Precej ljudi je v knjigi, ki jih v filmu ni. Prav tako dogodkov. Teh ti ne morem razlagat, opisovat.
- Sam potek zgodbe je precej počasnejši, kot je prikazan v filmu.
- V knjigi je lepo prikazano, da mu je zelo hitro začela izstopati iz množice in kako se je boril proti tem občutkom. In kako mu počasi leze pod kožo. V filmu se mu je na začetku skoraj gnusila (?!?!), kar naenkrat jo je pa noro ljubil (?!?!?). Ni tega prehoda in tudi ne dogodkov zakaj temu tako.
- Elizabeth zna peti/igrati klavir, le ne tako dobro, kot "nekateri". V filmu je predstavljena kot da prvič sedi za klavirjem.
- sam konec !!!! Bog jih nima rad!!!! Tukaj je brez veze izgubljati besede.

Jaz sem najprej pogledala film in mi je bil precej brezvezen. Sploh nisem razumela zakaj so določeni dogodki pripeljali do drugih. Potem sem prebrala knjigo in mi je bila noro dobra zgodba. Potem sem še pogledala nadaljevanko - tudi noro dobra. Zdaj ravno berem v angleščini (zato tudi imam precej sveže). Res ni primerjave. Za moje pojme je film naredil zgodbi - masaker!

hvala. sem nekaj izbrskala na googlu potem, ampak sem na izpitu vseeno zabluzila. cry.gif

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#22370 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26422 posts

Posted 09 June 2011 - 04:53 PM

QUOTE(Špela @ 9. 6. 2011 - 16:37) View Post

Anouk, bom js vprašala v moji lokalni štacuni, je pa tut tam precej drago tole. men je tut full dobra. bom vprašala, katerega dobavitelja imata, če bosta hotla povedat.

kje bi našla info, ali je državljanom EU in Avstralije za Dubai potrebna tranzitna viza?

Ful hvala! Jaz teh ploščic sicer nisem zasledila v nobeni trgovini, čudno. A lahko preveriš tudi, koliko stanejo tam?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#22371 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30532 posts

Posted 09 June 2011 - 05:22 PM

bom jutri, dons sm pozabla. slap.gif ampak se mi zdi, da znajo bit čez 2€. mad.gif
  • 0

#22372 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 11 June 2011 - 04:15 PM

Ravnokar sem naročila en DVD preko amazon.de. Plačala sem z mastercardom in ko sem vnesla podatke o kartici, ni bilo nobene zahteve po tistih treh cifrah, ki jih je ponavadi treba vnest, ko kaj kupiš. A mislite, da je to okej in je to zdaj nekaj novega al sem se kej zaje**** in me bojo okradli biggrin.gif ermm.gif ?

• 0

#22373 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 11 June 2011 - 04:28 PM

Račun si dobla na mail?
Hmm... Jaz sem jih dosedaj še vsakič. Nimam pa MC, tako da ne poznam njihovega varnostnega sistema.
IMO se nimaš kaj za bat. Če je preverjen prodajalec, bo najbrž vse ok.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#22374 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 11 June 2011 - 04:32 PM

Račun sem dobila ja. Ampak do sedaj sem vedno mogla vtipkat tiste tri cifre, zdaj pa ne in mi je čudno.
  • 0

#22375 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 11 June 2011 - 04:36 PM

Ne znam ti pomagat ali kaj pametnega še dodat. ermm.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#22376 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 11 June 2011 - 04:41 PM

Sej je dobr, prijazna si ful. wink.gif
  • 0

#22377 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26390 posts

Posted 11 June 2011 - 05:23 PM

si že registrirana pri njih pa ti zato mogoče ni bilo treba? pač da imajo že v sistemu? Dunno...just thinkin'
  • 0

#22378 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12989 posts

Posted 11 June 2011 - 05:27 PM

Zdej sem se ponovno registrirala z drugim e-mailom, ker sem pozabila password od prejšnjega, sistem me pa ni spustil naprej, ko sem kliknila "did you forget your password?". Hmm, mogoče so me imeli v sistemu ja, ampak kljub vsemu se mi je zdelo, da bi morala vtipkat tiste cifre. Čudno.
Hvala Ančka.
  • 0

#22379 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 June 2011 - 05:29 PM

QUOTE(Plain Jane @ 9. 6. 2011 - 15:51) View Post

^^To majo pa ja povsod, Mladinska, Miler, ...

Verjemi, da temu ni tako, ker sem jaz po dveh urah iskanja našla zadnjega v Mladinski knjigi, NIKJER ga niso imeli, razen roza kompleta Hello Kitty s pisali, beležko in dnevnikom, ki itak ni bil primeren.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22380 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 June 2011 - 05:31 PM

Mene ima Asos tudi v sistemu npr., pa vedno moram vtipkat tiste tri cifre (imam isto MC). Res čudno.
Kjerkoli sem do zdaj naročevala, vedno sem mogla vtipkat tiste tri cifre, običajno pa še varnostno kodo
(sem na KBM).
Vem, da ti tole glih ne pomaga, Frida, kvečjemu še bolj spaničira ... a morda imajo tam drugačen,
rahlo neobičajni sistem, kaj jaz vem.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users