Jump to content

Photo

Črna kronika

• Please log in to reply
2205 replies to this topic

#2201 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17411 posts

Posted Today, 08:08 AM

Pri nas v soli ne omenjajo verouka. To se pozanimas sam, ce te zanima. Nikoli ga niso, v bistvu. Pomojem edino kar sola naredi je da sporoci Zupniji kdaj se konca pouk, da malo uskladijo urnike ko ponudijo verouk. V soli pa o tem niti besede, vsaj pri nas.
Nasa cerkvena skupnost je zelo majhna, ne hodi veliko ljudi k masi. V mojem naselju, celem, hodi ena sama zenicka. Pa je to 30 his.
Zdaj ko smo dobili tega pacienta pa se bo ocitno se zmanjsala, saj mi ze par dni jamrajo se tisti, ki so do zdaj hodili in imeli otroke pri verouku.

Frcica, saj vem, pa krizarske vojne in to, mislim, a se razumemo da nisem nestrpna? Mogoce sem do neke mere? Pac se mi zdi da nekje je treba potegnit crto. Meni je Slovenija kot domovina pomembna, pomembna mi je nasa kultura in zgodovina in vcasih res z zalostjo gledam kam gremo in v kaj se spreminjamo.

Po drugi strani pa mam osebno zdeavnico zdaj iz Srbije ampak lej, ti sam prid! Zenska je nardila izpit iz slovenscine, 3 leta nazaj je uporabljala google translate ko me je imela ene 3x, zdaj govori TEKOCE, naredila je strokovca na medicinski v Ljubljani, v glavnem, svaka ji cast. Pa razni Kitajci, ki se v letu dni znajo vec slovensko kot tisti, ki so tu 30 let. In jih zanima tudi nasa kultura - super.
Kulturna raznolikost nas lahko ful bogati, ob medsebojnem spostovanju. Problem je, ker se eni drzijo svojega plota v nedogled in mogoce celo svoje nazore vsiljujejo drugim. In ko je takih veliko, nastane problem.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2202 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24899 posts

Posted Today, 08:25 AM

Kulturna raznolikost nas lahko ful bogati, ob medsebojnem spostovanju. Problem je, ker se eni drzijo svojega plota v nedogled in mogoce celo svoje nazore vsiljujejo drugim. In ko je takih veliko, nastane problem.

s tem se pa strinjam! 

Gospodična je v razredu edina z ć v priimku. Očitno je pokasirala najbolj etnično čisto šolo v SLO :P .

Moj na drugi strani razlaga, da je v Kranju na njegovi šoli v vsakem razredu samo po par slovencev, ki se držijo čisto zase in so res manjšina. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2203 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14349 posts

Posted Today, 08:25 AM

Ne, tega ne dobimo. Bi mi bilo grozno narobe, ce bi bil na seznamu solskih dejavnosti :o
Se strinjam s krstom. Poznam kar nekaj krscenih otrok, ki so jih krstili, ker so starsi brez hrbtenice. Ne razumem kako lahko otrok ni popolnoma nedolzen, ko se rodi.

Sem se na tole spomnila ob tvoji heteroseksualnosti :lol:
https://www.instagra...zMxa2ZnbTkyOTEx

Pa, jaz sem slišala za te primere.

Glede nedolžnosti otrok gre pa za teološke varke ob koncu srednjega veka(errol, popravi me, če se motim) in izumom vic. DO takrat ni bilo panike, krstili so drasle osebe. Ko izumijo vice postane dogma, da kdorkoli ni krščen, gre ob smrti v vice, nobenega tehtanja ali si za pekel ali nebesa. To je zajelo tudi otroke, zato so včasih krstili novorojenčke-ker kaj pa je komja rojen otrok zagrešil, da ne bi šel v nebesa, ob dejstvu, da je veliko otok hitro umrlo. Zelo na kratko in posplošeno.

Jaz to bolj posledično poznam,ker izginejo krstilnice kot samostojnoi objekti ob cekrvah in so v cerkvah le krstilni "umivalnikI" Žal se ta tradicija še kar izvaja, si upam trditi da bi bilo na papriju vernikov sicer dosti dosti manj, če bi se morali krstiti po 18. letu, cerkvi pa ta položaj seveda odgovarja.

Se tudi jaz strinjam z zadnjim Fioninim stavkom, glede pestrosti, samo vprašanje kako se oni počutijo tu, ob tem ko so najmanj zadnjih 24 let že s svojim videzom na pol videni kot kriminalci. Verjento tudi njim ni lahko in ob takih momentih, ko se čutiš ogrožen, se identiteta okrepi.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2204 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17411 posts

Posted Today, 08:49 AM

Kami, na kateri šoli uči?
Matija Čop?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2205 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24899 posts

Posted Today, 09:02 AM

Sredješolski center tehničnih šol - administrativna, trgovska, ekonomska,,... 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2206 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17411 posts

Posted Today, 09:37 AM

Aha ja, tam so z vseh vetrov.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users