https://www.dnevnik....o-mesto-v-malem
Zakaj to prvic slisim? Pozna katera?
Jaz sem bila v NYC in Milanu in cel Expo v Milanu je imel Eataly restavracije. Like, je pa vse tak "umetno popolno".
Posted 16 March 2017 - 10:31 PM
https://www.dnevnik....o-mesto-v-malem
Zakaj to prvic slisim? Pozna katera?
Jaz sem bila v NYC in Milanu in cel Expo v Milanu je imel Eataly restavracije. Like, je pa vse tak "umetno popolno".
Posted 16 March 2017 - 10:50 PM
Posted 17 March 2017 - 07:00 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 March 2017 - 08:32 PM
Jaz sem želela za nedeljo rezervirati kosilo na turistični kmetiji Kuren nad Vrhniko, ki ga vsi hvalijo, in je zaseden 3 nedelje vnaprej, na forumu še pa nisem zasledila omembe?
Mami praznuje, pa bi jo radi peljali na kosilo... Željena regija je osrednje-slovenska, lahko pa tudi izven, naslednja preferenca je štajerska.
Eventuelno gremo v Bistro, tam mi je tudi bilo kar všeč... Samo jaz sem si predstavljala nekaj dobrega, domačega.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 March 2017 - 01:39 PM
Olivija, a nisem jaz vsaj enkrat pisal o Kurenu? Ni čudno, da je Kuren bukiran tri tedne vnaprej, ker je hrana dobra, cene pa zelo solidne. Če hočeš meso izpod peke, ga moraš naročiti par dni vnaprej in povedati število ljudi. Dobiš pa svinjske in telečje krače, krompir, zelenjavo, juhe, sladice in vse pijače. Tudi če ne naročiš mesa izpod peke, je dobro, tko da ni panike. Mi smo plačevali približno 25 EUR po osebi, hrane pa uvrhglave. Splača se ti počakati, ker zdaj je toplo in ljudje navalijo.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 30 March 2017 - 03:09 PM
A veš, da se ne spomnim...
Bom rezervirala enkrat za naju z M., za nedeljo sem pa potem rezervirala eno domačo gostilnico v Radovljici. Poročam!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 March 2017 - 07:39 PM
Jaz sem tudi bila tam dvakrat in je bilo super. Jaz sem rekla, da ne jem mesa in so mi naredili ene ful dobre ajdove knedle z orehi, solata je bila ful dobra, domača in ful dobro okisana z vinskim kisom (ki ga imam najrajši). Drugi so jedli juhe, kračo iz krušne peči, krompir itd itd. Domače štrudle smo vse probali, so bili odlični. Okolica je mirna, veliko živali imajo in zunaj vrt, ful pomirjajoče vse skupaj.
Ta drugič nas je bilo pa ful in je prijateljica (ki je povabila) že vnaprej prosila za velik vegi hrane, ful je bilo dobro vse skupaj. Nič nekaj gurmanskega, samo okusna domača hrana.
Posted 30 March 2017 - 08:16 PM
Super!
Posted 09 April 2017 - 06:43 PM
Mogoče kdo ve, če je Eataly v Trstu normalno odprt naslednjo nedeljo, ko je Velika noč? Nikjer ne najdem.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 April 2017 - 07:44 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 April 2017 - 07:46 PM
A sem čorava? Res ne vidim. Sem jim še pisala danes na FB pa niso še odgovorili. Čisto sem pozabila, da je na ta datum Velika noč.
― V. Van Gogh
Posted 09 April 2017 - 08:21 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 April 2017 - 08:53 PM
Hvala!
― V. Van Gogh
Posted 13 April 2017 - 09:01 PM
Jina, na FB sem brala, da naj v Majmunu ne bi imeli veganskih opcij, da imajo tudi vse solate v originalu neveganske sestavine, ampak se je morda v kratkem kaj spremenilo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 April 2017 - 09:09 PM
Pomoje si narobe razumela. Napisala sem, da sta dve restavraciji, ne dve veganski opciji.
― V. Van Gogh
Posted 13 April 2017 - 09:39 PM
Ce bi bile mainstream restavracije pametne, bi v ponudbo vkljucile par stealth/zamaskiranih/neoznacenih veganskih jedi v navadni meni, zraven pa po moznosti se en list z vege ponudbo (in drugo ponudbo za specificne skupine gostov, recimo za celiakase, alergike etc.). Na ta racun bi tudi kdo od "vsejedih" kaj bolj zelenjavnega narocil, ker cim zraven vidijo kak "V" znak, to ze ni vec za "obicne ljudi" in sekcijo gladko preskocijo. Bi pa moralo bit dovolj inovativno, ne pa samo pecen krompir in mesana solata.
Posted 13 April 2017 - 09:52 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 April 2017 - 09:15 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 April 2017 - 12:47 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 April 2017 - 05:06 PM
To je res, sicer žalostno, ampak obični kuharji v večini nimajo pojma o pripravi brezmesnih jedi.
Bill Bullard
0 members, 1 guests, 0 anonymous users