Full je okusna. Sem dala jusno zelenjavo, ki jo ima Lidl pripravljeno + 1 alnatura jusno kocko, sveze ovsene kosmice, 1/2 korencka naribala za bolj fino teksturo.... Njam, res! Zraven pa kak dober smorn, narastek iz prosene kase, ali pa kaksne dobre polpete s solato. Ta tip ima se en fajn recept, za namaz iz tofuja in buck, deluje okusno, bom probala. Samo malo bolj sprosceno bi lahko nastopal pred kamero in ne bi smel brati (tako ocitno) teksta.

Danes kuham...
Posted 03 April 2014 - 12:00 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 03 April 2014 - 12:03 PM
Ravno delam. Bom dodala bučke (bom naribala). Ta tip je super ja, mi je pa simpatičen (čeprav se strinjam s tabo), sem že na Zelenem ponedeljku zasledile njegove recepte.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 April 2014 - 12:59 PM
Sodelavec je probal, vrgel not scep sveze narezanega petersilja in scep kvasnih kosmicev in rekel, da je se boljsa s tem.
Meni je oboje kul, zacinjeno in nezacinjeno, sem namerno naredila tako bolj milega okusa. Odkrila sem znova svojo ljubezen: kolerabo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 03 April 2014 - 01:07 PM
Sem dodala tudi sama peteršilj, poročam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 April 2014 - 02:28 PM
PZ testenine s kozicami, korenjem, čemažem in sojino smetano, zraven zelena solata z avokadom.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 April 2014 - 03:06 PM
Za posladek:
cokobana puding
Sestavine, ako se je komu zlustalo:
1 banana,
rizevo mleko,
pest mandljevih listicev,
zlica ovsenih kosmicev & kakava v prahu,
cimet, vanilija.
Zblendas.
Dodas 3-4 zlice chia semen im pustis, da se zgosti.
Za crknit dobro.
Posted 04 April 2014 - 07:26 AM
Sodelavec je probal, vrgel not scep sveze narezanega petersilja in scep kvasnih kosmicev in rekel, da je se boljsa s tem.
Meni je oboje kul, zacinjeno in nezacinjeno, sem namerno naredila tako bolj milega okusa. Odkrila sem znova svojo ljubezen: kolerabo.
![]()
Jaz sem dala cvetačo, 4 korenčke, 1 bučko, ter gobe. Juha je nadvse fantastična, res, za barvo sem dala malo kurkume, začimbe, veliko svežega peteršilja. Super, res. Pa malo manj ovsenega napitka
kot on, ampak je vseeno prišla res res dobra. Hvala za recept.
Posted 04 April 2014 - 11:34 AM
pečem enostaven pomarančni biskvit
mlad krompir v pečici, skleda solate, fižolovi polpeti
Posted 04 April 2014 - 11:40 AM
zelenjavno zlozenko s proseno kaso
tapoikin desert z mangom in kokosovim mlekom (FUL mi je vsec, sem vceraj s kolesom sibala v center tik preden so trgovino zaprli, ker mi je doma zmanjkalo sestavin).
Posted 05 April 2014 - 08:58 AM
Danes pečem lešnikovo torto z belo čokolado.
Posted 05 April 2014 - 09:47 AM
Včeraj: torteline s špinačo in sirom v smetanovi omaki, mešana solatas feto, češnjevcem, korenjem in semeni
Danes in jutri nič - danes praznovanje, jutri krst.
Posted 05 April 2014 - 11:36 AM
Včeraj porovo-bučna juha, špageti s porom&bučkami, paradižnikova solata s feto
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 April 2014 - 12:21 PM
danes: pečem čokoladno torto z lešniki
azijske testenine z zelenjavo, spomladanski zavitki (iz skrinje, sem jih pa sama naredila)
Posted 05 April 2014 - 01:15 PM
Mas ksn fajn recept za torto?
riz z zelenjavo in TVP 'piscancem' v pikantni omaki
Posted 05 April 2014 - 02:06 PM
Kar ta. V prvo je požela same hvalnice, od mnogih ljudi, zato ponavljam vajo.
Posted 05 April 2014 - 02:33 PM
Pijano nevesto.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 April 2014 - 03:38 PM
Kinky, lahko objaviš še recept za azijske testenine pls?
Posted 05 April 2014 - 05:08 PM
Tokrat sem kar sama, po občutku delala: in sicer sem naprej pripravila zelenjavo:
- 1 por (zrezano na kolobarje)
- 2 papriki, eno rdečo, eno rumeno
- 1 bučko (zrezano na 'palčke')
- 4 korenčke(^^)
- malo kitajskega zelja
- 2 stroka česna
potrebuješ še razne začimbe ter sojino omako + tofu (jaz sem vzela en nov, in siver z okusom čemaža)
Na rastlinski maščobi sem najprej potenstala por in česen, dodala korenček in papriko. Cca 10 minut tenstala, vmes malo zalila z vodo. Nato dodala bučke in tofu (ki sem ga z rokami
predhodno malo zdrobila, nisem dala cele kose, in je delovalo, kot da je jajce - fanta sem uspela nategnit), in prav na koncu za nekaj minut še kitajsko zelje. Na koncu začiniš po okusu,
seveda dodaš sojino omako, ter vmešaš riževe testenine (jaz imam kar tiste, ki se jih ne kuha, ampak samo 8 minut namoči v vroči vodi). Full je dobro, nič suho, nasitno.
Posted 06 April 2014 - 10:46 AM
joto
rizi bizi
radič s krompirjem
Posted 06 April 2014 - 03:19 PM
Ekstra gosto zelenjavno juho s kitajskimi rezanci.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users