Ja, to bom obvezno, ali pa navaden sezam. Komaj čakam, da poskusim, in upam, da mi uspe. Poročam o (ne)uspehu. Hvala.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 24 June 2014 - 09:06 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 July 2014 - 08:48 AM
Sushi delam jutri. Kupila sem pa japonski riž v trgovini Kitajski zid.
Juha (zelenjava iz domačega vrta)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 01 July 2014 - 09:27 AM
Ooo najs!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 July 2014 - 09:35 AM
Oo ful dobro zgleda! Kaj si dala vse noter?
Posted 01 July 2014 - 10:07 AM
Hvala. Noter je pa: korenje, stročji fižol, ohrovt, cvetača, čebula, malo česna in pa bučke. Vse domače (razen cvetače).
Posted 01 July 2014 - 12:32 PM
A najprej popražiš zelenjavo, potem zaliješ z vodo in dodaš začimbe in kuhaš?
Posted 01 July 2014 - 12:37 PM
Recept je tu. Nič ne pražim, oziroma samo na začetku čebulo, nato vse dam v lonec, zalijem z vodo in pustim, da se skuha. Full simple. Na koncu dodam ovseno mleko in ovsene kosmiče, ter začinim (sol, poper), dodam
sveža zelišča.
Poskusi, sem 100%, da boš navdušena.
Posted 01 July 2014 - 01:09 PM
Take juhe pri nas velikokrat oči skuha. Ali pa z isto zelenjavo, samo da ni v "juhi", ampak je kompaktnejše. Meni je oboje ful dobro.
Posted 01 July 2014 - 01:20 PM
Posted 01 July 2014 - 02:13 PM
Hvala, nisem vedela.
Posted 02 July 2014 - 07:14 PM
Rada bi samo preverila.... Rjavi sladkor je veganski, a ne? Lahko je ful smotano vprašanje, ampak raje vprašam, kot da kaj narobe naredim
Posted 02 July 2014 - 07:34 PM
Kolikor jaz vem, ni.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 July 2014 - 09:31 PM
Rada bi samo preverila.... Rjavi sladkor je veganski, a ne? Lahko je ful smotano vprašanje, ampak raje vprašam, kot da kaj narobe naredim
Posted 03 July 2014 - 03:06 PM
Aha... vidim, da je keč v samem procesu čiščenja.
Katerega ve uporabljate potem? Bi rada prav specifično, ker bova za poroko podarjala med, imava pa dva vegana in bi zanju nekaj bolj primernega podarila.
Posted 03 July 2014 - 03:55 PM
Ves s cim ne mores zgresit? S kaksnimi fajn suhimi figami, suhimi/svezimi datlji ali cem podobnem (lahko tudi npr. orescke ali olive v olju, ali pa kaksen fajn eko cokoladni/lesnikov namaz - malo odvisno tudi od tega, ce zelis vsem podarit nekaj sladkega ali lokalnega, oz. nekaj v podobni embalazi ipd.).
Sladkor sem v Sloveniji ponavadi tak kupovala (dobis v Mercatorju ipd.) ali pa kaksnega od sirupov (javorjev, agavin). Drugace se pa naceloma ne obremenjujem s tem, kaksne vrste je sladkor v npr. kupljenih piskotih ali cokoladi, ce pac ni kaksnih ocitno ne-veganskih sestavin notri. Bajadera, ledene kocke in mon cheri so potem vse SFV (=suitable for vegans).
Pa ful lepo, da si tako skrbna - mene take malenkosti ful pomenijo in sem se vedno ganjena, ko se kdo sam od sebe spomni nate in prilagodi karkoli ze Bosta gotovo tudi gosta cenila tako pozornost.
Posted 14 July 2014 - 05:50 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 August 2014 - 05:40 PM
V Hofru prodajajo sojin jogurt 500g za 1.79€, okus natur, borovnica in vanilija.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 August 2014 - 06:57 PM
Jaz pogrešam veganske jogurte, ki niso na bazi soje... Mandljeve ali kokosove.
A jih kje v Ljubljani prodajajo?
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 30 August 2014 - 07:23 PM
Kokosove imajo v mal večjih Merkatorjih. Ne vem kako se jim reče, zato ne morem poiskat slike.
So sicer ful dobri, ampak dragi, majhen lonček mal več kot 1eur.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 September 2014 - 10:26 AM
Kokosove imajo v mal večjih Merkatorjih. Ne vem kako se jim reče, zato ne morem poiskat slike.
So sicer ful dobri, ampak dragi, majhen lonček mal več kot 1eur.
Sem dobila!
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users