Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#22121 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 25 May 2011 - 11:14 AM

Možno, jaz poznam ang. izraz. slovenskega seveda v slovarjih ali kaj podobnega ni.
hvala smile.gif
ti si imela obleko iz tega blaga ne?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#22122 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26387 posts

Posted 25 May 2011 - 11:17 AM

ja, ono vijolično, ki se preliva v turkizno - za podelitev diplome in eno poroko
  • 0

#22123 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29739 posts

Posted 25 May 2011 - 01:24 PM

Frčica, ce ti kaj pomaga: http://www.angleskos...

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#22124 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 25 May 2011 - 08:25 PM

Uporabnice leč

Zanima me kdaj se namažete...preden si daste leče notri ali potem? Vem, da v navodilih piše, da naj se najprej vstavi leče, ampak meni je že ene 3x uspelo zapacati leče z maskaro. down.gif What to do?
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#22125 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 May 2011 - 08:39 PM

Najprej vstavim, potem se namažem. Ne razumem kako ti je uspelo lečo zapackat z maskaro ? Kaj si v oko štokaš z maskaro al kaj ? laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#22126 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 25 May 2011 - 08:41 PM

QUOTE(_Planet_ @ 25. 5. 2011 - 14:24) View Post

Frčica, ce ti kaj pomaga: http://www.angleskos...

Planet, ful hvala. Ni šantung torej. angleško je "shot silk", barve osnove in votka sta različni, če kateri kaj pomaga. sicer vprašam profesorico na ntf.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#22127 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 May 2011 - 08:44 PM

Katero pa poznaš? Kako to misliš, da se barva preliva?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22128 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 25 May 2011 - 08:46 PM

Ana ne. laugh.gif Pač ponesreči, pa vedno se mi je zjutraj to zgodilo. Mogoče se še nisem navadila.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#22129 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 25 May 2011 - 08:57 PM

QUOTE(Coco* @ 25. 5. 2011 - 21:44) View Post

Katero pa poznaš? Kako to misliš, da se barva preliva?

jp, mam seminar pri veri sešler založnik.
Ma se ne preliva, ne vem kako naj opišem hmm.gif zadevo sem videla sam na fotki, v živo ne
to je to:http://en.wikipedia.org/wiki/Shot_silk
  • 0

#22130 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29739 posts

Posted 25 May 2011 - 09:13 PM

Hm, ni to šantung ne, ceprav se tudi pri šantung svili barva nekoliko preliva, ampak ne tako kot na zgornji fotografiji. Pojma nimam, kako se temu rece, me pa zanima. : )

Np sicer. : ) Pred casom sem si kupila en sal in mi je prodajalka rekla, da je iz šantung svile, pa jaz aha mhm (in si mislila - karkoli ze šantung svila je : )). Ene pol leta je trajalo, da sem lepega dne po nakljucju izbrskala definicijo, ki sem ti jo posredovala. : )
  • 0

#22131 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 May 2011 - 09:19 PM

QUOTE(Frčica @ 25. 5. 2011 - 21:57) View Post

jp, mam seminar pri veri sešler založnik.
Ma se ne preliva, ne vem kako naj opišem hmm.gif zadevo sem videla sam na fotki, v živo ne
to je to:http://en.wikipedia.org/wiki/Shot_silk

Ojoj, srečno.
Mene je sicer sram priznat, ampak svile so mi - razen krep svile, ki mi je ful lepa in jo obvladam v nulo, znam povedat vse o njej, kako se šiva, na kaj je treba bit pozoren, itd. - ful grde in nezanimive in zato nimam pojma o njih. oops.gif Sicer znam postopek 'pridelave', ampak vse tiste šatung, bave, nevemkajfore pa so mi španska vas in moram vedno brskat po zapiskih. Pa meni kljub vsemu to zgleda kot šatung, ne bom pa trdila, da imam 100% prav. hmm.gif laugh.gif

Aja!

Divja svila je tkana v platnovi vezavi, z višjo gostoto osnovnih niti. Platnova vezava je najenostavnejša, najgostejša, obojestransko prepletajoča se osnovna vezava, pri kateri sta lična in hrbtna stran tkanine enaki. Njeno najmanjše sosledje je 2/2, kjer se dve niti osnove prepletata z dvema nitima votka na različne načine.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22132 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26387 posts

Posted 25 May 2011 - 10:02 PM

kot sem zasledila, je lahko več vrst svile - taft, šantung, šifon itd tkano tako, da se prelivata dve barvi - ni odvisno od vrste svile (torej debeline niti, vrste sviloprejk itd itd), ampak pač od tkanja.
  • 0

#22133 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29739 posts

Posted 25 May 2011 - 10:50 PM

^^

Aha, makes sense.

Meni je drugace svila v raznih pojavnih oblikah eden najljubsih materialov, sploh za poletno garderobo (imam precej svilenih oblacil - tunike, sali, rute, topi, ...).
  • 0

#22134 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89738 posts

Posted 25 May 2011 - 11:54 PM

QUOTE(Emily @ 25. 5. 2011 - 21:25) View Post

Uporabnice leč

Zanima me kdaj se namažete...preden si daste leče notri ali potem? Vem, da v navodilih piše, da naj se najprej vstavi leče, ampak meni je že ene 3x uspelo zapacati leče z maskaro. down.gif What to do?

Namažem se potem, ker sem brez leč totalno slepa, če si lečo umažem z maskaro, jo pač dam ven in sperem, simpl.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#22135 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 26 May 2011 - 08:15 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 25. 5. 2011 - 23:02) View Post

kot sem zasledila, je lahko več vrst svile - taft, šantung, šifon itd tkano tako, da se prelivata dve barvi - ni odvisno od vrste svile (torej debeline niti, vrste sviloprejk itd itd), ampak pač od tkanja.

ja, to vem, sam točno ime za ta tip svile pa ne najdem. Pa še za kak tip vezenja tudi ne down.gif

Coco, hvala, ampajk te zadeve že poznam, teoretično biggrin.gif Ti pa praktično, verjetno
  • 0

#22136 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26387 posts

Posted 26 May 2011 - 08:21 AM

mogoče ti tole pomaga:
http://www.pajamasho.../type_silk.html
http://www.fabrics-m...ilk-fabric.html (na levi potem klikaš po različnih tipih)
http://www.silk.org.uk/types.htm
http://www.wintersil...ilkfabrics.aspx
  • 0

#22137 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 26 May 2011 - 08:24 AM

Anči, hvala, ampak rabim le slo. ali poslovenjen izraz. bom profesorico vprašala, ni to edini izraz ki mi manjka.
  • 0

#22138 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26387 posts

Posted 26 May 2011 - 08:39 AM

owkay laugh.gif

ko izveš, povej še nam. me firbec matra.
  • 0

#22139 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 26 May 2011 - 08:55 AM

velja
  • 0

#22140 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30530 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 May 2011 - 09:53 AM

a ve kdo za kak piknik plac v bližini LJ pa da bi blo lahko že vse zorganizirano (narjena hrana) za mal večjo skupino ljudi?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users