Dobra, ampak mi ni pa presežek.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 12 February 2017 - 06:53 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 February 2017 - 08:21 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 February 2017 - 08:28 PM
Vegan Fresh Medvode
Sem se že nekaj časa spravljala sem, sploh ko sem slišala same pohvale. Splača se! Potencial, ki ga ni uspela izkoristit Nyama, bi lahko uspel VF.
Gostilna je precej prostorna in prijetno rustikalno opremljena. Kar se tiče ponudbe, imajo zaenkrat samo 1 3-hodni meni, ki ga spreminjajo po dnevih.
Natakarica je rekla, da bodo ponudbo razširili na a la carte, a še ne zna povedati, kdaj.
Fotk nimam; za juho sva jedla zelenjavno juho s korenčkom, zraven je bil postrežen kruh. Za glavno jed so bile čičerikine kroglice in sejtan po dunajsko
v zelenjavni omaki, za sladico pa pomarančni sorbet na piškotnem crumblu ter presna pita z gozdnimi sadeži in še eno omako zraven.
Vse je bilo ful dobro in lično servirano, porcije ravno pravšnje, da sva se najedla (ne preveč in ne premalo), cena menija pa 9 € (pijača se plača dodatno).
Nudijo tudi hišna vina.
Priporočam vsakemu, ki si zaželi malo drugačne hrane.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 12 February 2017 - 08:33 PM

― V. Van Gogh
Posted 12 February 2017 - 08:40 PM
Ja. Tokrat za malo denarja dobiš kar precej "muske".
To so fotke od drugih gostov, ki objavljajo po vege skupinah
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 12 February 2017 - 08:42 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 February 2017 - 12:35 PM
Jinadaze, kako je bilo v Manni?
Glede Vigoja - natakarice so res obupne. Ne vse, da ne bom krivična. Najhujša hvalabogu ne dela več. Zjutraj grem večkrat tja na kavo, ker imam blizu službo, komaj kdaj katera odzdravi.
Posted 14 February 2017 - 05:25 PM
Odlično, res sva bila zadovoljna in se bova še vrnila. Oba sva imela morski degustacijski meni (mislim, da se tedensko spreminjajo) z eno različno toplo predjedjo in različnima sladicama. Ze vse prste obliznit.
Oprema je sicer malo dotrajana, ampak ima ambient svoj čar. Pa sama sva bila v enem prostoru, to imam najraje. Čez postrežbo tudi same pohvale, en mlad je res profesionalen, korekten in prijazen,
starejši gospod (mislim, da je Janez), je pa taka faca, čist smo se zaklepetali in nasmejali na koncu pa svoje piškote nama je dal. Porcije so idealne, oba sva bila konkretno sita.
Še slike, to najraje gledam.
Znesek s pijačo je bil dobrih 80 €. Do 17. ure imajo pa vsak dan dnevni meni za 20.
― V. Van Gogh
Posted 20 February 2017 - 08:08 PM
Kakšno mnenje za restavracijo Capra v Kopru? Sem danes videla nekaj slik in mi izgleda super.
― V. Van Gogh
Posted 25 February 2017 - 10:15 PM

The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 26 February 2017 - 09:17 AM
Midva sva bila pa v petek v gostilni Čubr v Križu pri Komendi, naročila pa sva degustacijski meni. Do glavne jedi so bile vse predjedi odlične, glavna pa je bila za oba glede na število hodov občutno prevelika in tudi sladica mi zato nikakor ni več teknila. Vseeno bi tja še šla, ampak bi naročila manj jedi.
Račun je bil ugoden, za ta dva menija plus še en sorbet pred glavno jedjo in slabe tri četrt litra vina sva odštela 79€, manj, kot sva pričakovala.
http://www.gostilna-...com/degustacija
Tako mi je bilo žal, da sem bila tako sita, da nisem mogla probati vseh vrst kruha . Nazadnje v Jezeršku sva čisto vsega pojedla zraven, je bil en noro dober koruzni, mmmm.
Posted 26 February 2017 - 03:38 PM

― V. Van Gogh
Posted 26 February 2017 - 04:13 PM
Posted 26 February 2017 - 04:19 PM
Račun je bil ugoden
― V. Van Gogh
Posted 26 February 2017 - 05:04 PM
Aja, tole sem pa res spregledala, prehitro prebrala
Posted 26 February 2017 - 05:57 PM

Ugodno mi je bilo pa glede na število hodov.
Posted 16 March 2017 - 10:04 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 March 2017 - 10:07 PM
― V. Van Gogh
Posted 16 March 2017 - 10:29 PM

Pablo Picasso
Posted 16 March 2017 - 10:29 PM
Jaz sem bila par dni nazaj. Prostor ni prevelik, lepo obvladljiv, ob strani pečejo kruh, malo naprej je lokal s pogledom na marino, zgoraj sta restavracija in knjigarna, vmes pa v obeh nadstropjih police z izdelki iz različnih regij. Izbira je velika, zanimiva, jaz sem se zapodila med čokolade in pašto. Cene so pa zelo različne in butične, neke stvari so veliko dražje kot pri nas, določene ceneje... treba pogledat. Spletna prodaja se pa ne splača, ker so izdelki ful dražji, to lahko preverite tko, da izberete državo za shipping, pa se lepo vidijo razlike v ceni. Bom še šla, ker prodajajo ful dobre čokolatine in siciljansko čokolado
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users