MateYa, mene podbradek moti predvsem zarad profila, k ga pr seb ne maram, in se ne maram slikat iz njega itd.
vprašanja (zanima me, ...)
Posted 26 November 2006 - 03:22 PM
MateYa, mene podbradek moti predvsem zarad profila, k ga pr seb ne maram, in se ne maram slikat iz njega itd.
Posted 26 November 2006 - 08:00 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 26 November 2006 - 08:18 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 26 November 2006 - 09:14 PM
Posted 26 November 2006 - 09:30 PM
Posted 26 November 2006 - 09:51 PM
Posted 26 November 2006 - 10:40 PM
Posted 27 November 2006 - 01:15 AM
September 1914, zahodna fronta
Draga Mary,
Ne bodite v skrbeh, z mano je vse v redu. Izgubil sem le dva prsta na levi roki, ko me je zadel eden od nemških vojakov, medtem ko je v vojni umrlo že mnogo mojih prijateljev. Ravno včeraj mi je v naročju umrl Harry zaradi strelne rane v srce. Žal mi je zanj in pogrešal ga bom, še huje pa mi je pri srcu, ko pomislim, da bi bil lahko na njegovem mestu tudi jaz.
Ponoči imamo polne roke dela (čeprav niti ne vidimo, kdaj je dan in kdaj noč, saj je plast prahu in dima zakrila žarke sonca in odsev lune, le noč je malo hladnejša), na nikogršnji zemlji pletemo žico za nemške vojake, verjetno isto počno tudi oni.
Zelo kruto je videti okoli sebe polno mrtvih vojakov, za katere še ni bilo časa, da bi jih odstranili in jih zato že jedo nekatere ptice in podgane, obglodajo jim celo očesna zrkla, da ostanejo samo še jamice.
Vsi imamo polno zajedalcev, predvsem uši, čeprav nas na vsake toliko časa pošljejo v zaledje na dezinfekcijsko prhanje.
Nekateri so postali skoraj gluhi od nenehnega streljanja in obstreljevanja z granatami, spet drugim se je od strahu, da lahko vsak čas umrejo, popolnoma zmešalo.
Nekaj vojakov je skušalo pobegniti, a ker jim to ni uspelo, so jih nato ustrelili pred nami, da je bilo vse skupaj videti še bolj hladnokrvno in kruto.
Pričenjajo se jesenski dnevi in nevihte postajajo vse pogostejše, zato so se jarki napolnili z vodo in nastalo je pravcato blatno jezero. Ni prijetno ves čas ždeti v njem in čakati na ukaze povelnjikov.
Glede hrane je za tukajšne razmere poskrbljeno kar dobro, dobivamo kruh in govedino, za posladek pa kdaj tudi marmelado in trde piškote. Večji problem je pitna voda, ki jo je zelo malo, zato z njo ravnamo še posebej skrbno, pa še ta, ki je, je razkužena s klorom, a bolje to, kot nič.
Te dni nas obstreljujejo z granatami, očitno se pripravljajo, da bi prebili fronto, a verjetno jih ne bo uspelo.
Tako približno izgleda tukajšne vojno življenje.
Kako pa gre tebi ? ..materi in očetu ? Vam še racionalizirajo živila in pošiljajo na delo v tovarne s strelskim orožjem ? Upam, da od tega ne boš dobila trajnih posledic …
Pismo daj prebrati tudi ostalim, vse vas lepo pozdravljam in upam, da mi čimprej odpišete. Pisal vam bom ponovno, ko bo za to dovolj časa, upam da kmalu, do takrat pa se čim lepše imejte, če je to ta čas sploh možno.
Lep pozdrav,
George Harrison
Natisnla sm s tako starinsko pisavo in list mal ožgala, upam da bo dobr ocenjen
Pa datum in odstavke mi je drgač postavl, nevem zakaj ..
Posted 27 November 2006 - 03:27 AM
A to je pismo moža ženi? Če je vnesi, če imaš čas, kaj čustvenih zadev. Samo ne me vprašat kaj.
Sicer pa res dobr
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 November 2006 - 06:27 AM
drgač pa hvala, men se zdi tud kr fajn napisan
Posted 27 November 2006 - 11:15 AM
Posted 27 November 2006 - 03:28 PM
še celo tvojga Harryja sm uporabla kot preminulega prijatelja
Posted 27 November 2006 - 04:56 PM
Posted 27 November 2006 - 04:59 PM
Balea odstranjevalec, Loreal dvofazni odstr., Diadermine...
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 November 2006 - 05:18 PM
Posted 27 November 2006 - 05:56 PM
Posted 27 November 2006 - 06:48 PM
Posted 27 November 2006 - 06:56 PM
Mladoletna fajn si napisala, nekaj maš slovničnih napak ampak če se to zanemari je ful fajn napisano.
Mogoče mam eno pripombo - glede na to, da je to napisano l. 1914 ima človek, ki je to pisal izredni besedni zaklad za tiste čase. Pa še to, kak to, da pričakuje odgovor ? Ni on na fronti ?
Posted 27 November 2006 - 07:48 PM
Poleg tega so ljudje tudi na fronto pisali pisma, vsaj v filmih je tako...saj si že vidla kdaj ko vojakom na fronto skupaj z živili in temi stvarmi prinesejo še pošto.
Meni se zdi bolj zanimivo, da ni nikogar zmotilo nekaj drugega - George Harrison je namreč pred nekaj leti umrli član legendarne skupine The Beatles.
Posted 27 November 2006 - 07:50 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users