Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
35984 replies to this topic

#2181 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2006 - 03:22 PM

no vidte, ona je suha, pa ga ima, in sta dve vrsti podbradka, edn je od debelosti, samo maščoben, drugi pa podedovan, in ga maš, kakršne koli konstitucije si wink.gif

MateYa, mene podbradek moti predvsem zarad profila, k ga pr seb ne maram, in se ne maram slikat iz njega itd. sad.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2182 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 26 November 2006 - 08:00 PM

Grow up.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2183 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 November 2006 - 08:18 PM

počakaj 10 let in te ne bo več motil. tačaš pa potrpi in ne delaj iz muhe slona.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2184 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2006 - 09:14 PM

lahko je vm govort, k ga nimate ermm.gif
  • 0

#2185 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2006 - 09:30 PM

če lahko dele kšna pove eno žensko in eno moško ime v času prve svetovne vojne, če lahko še en priimek, prosim prosim, rabm za šolo wink.gif
  • 0

#2186 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2006 - 09:51 PM

smile.gif a je dokaj uredu george in mary harrison ?
  • 0

#2187 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 26 November 2006 - 10:40 PM

dej raj harry n mary harrison
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#2188 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2006 - 01:15 AM

kako se vam kej zdi moje jutranje ustvarjanje ob enih ponoč blink.gif

September 1914, zahodna fronta

Draga Mary,

Ne bodite v skrbeh, z mano je vse v redu. Izgubil sem le dva prsta na levi roki, ko me je zadel eden od nemških vojakov, medtem ko je v vojni umrlo že mnogo mojih prijateljev. Ravno včeraj mi je v naročju umrl Harry zaradi strelne rane v srce. Žal mi je zanj in pogrešal ga bom, še huje pa mi je pri srcu, ko pomislim, da bi bil lahko na njegovem mestu tudi jaz.
Ponoči imamo polne roke dela (čeprav niti ne vidimo, kdaj je dan in kdaj noč, saj je plast prahu in dima zakrila žarke sonca in odsev lune, le noč je malo hladnejša), na nikogršnji zemlji pletemo žico za nemške vojake, verjetno isto počno tudi oni.
Zelo kruto je videti okoli sebe polno mrtvih vojakov, za katere še ni bilo časa, da bi jih odstranili in jih zato že jedo nekatere ptice in podgane, obglodajo jim celo očesna zrkla, da ostanejo samo še jamice.
Vsi imamo polno zajedalcev, predvsem uši, čeprav nas na vsake toliko časa pošljejo v zaledje na dezinfekcijsko prhanje.
Nekateri so postali skoraj gluhi od nenehnega streljanja in obstreljevanja z granatami, spet drugim se je od strahu, da lahko vsak čas umrejo, popolnoma zmešalo.
Nekaj vojakov je skušalo pobegniti, a ker jim to ni uspelo, so jih nato ustrelili pred nami, da je bilo vse skupaj videti še bolj hladnokrvno in kruto.
Pričenjajo se jesenski dnevi in nevihte postajajo vse pogostejše, zato so se jarki napolnili z vodo in nastalo je pravcato blatno jezero. Ni prijetno ves čas ždeti v njem in čakati na ukaze povelnjikov.
Glede hrane je za tukajšne razmere poskrbljeno kar dobro, dobivamo kruh in govedino, za posladek pa kdaj tudi marmelado in trde piškote. Večji problem je pitna voda, ki jo je zelo malo, zato z njo ravnamo še posebej skrbno, pa še ta, ki je, je razkužena s klorom, a bolje to, kot nič.
Te dni nas obstreljujejo z granatami, očitno se pripravljajo, da bi prebili fronto, a verjetno jih ne bo uspelo.
Tako približno izgleda tukajšne vojno življenje.
Kako pa gre tebi ? ..materi in očetu ? Vam še racionalizirajo živila in pošiljajo na delo v tovarne s strelskim orožjem ? Upam, da od tega ne boš dobila trajnih posledic …
Pismo daj prebrati tudi ostalim, vse vas lepo pozdravljam in upam, da mi čimprej odpišete. Pisal vam bom ponovno, ko bo za to dovolj časa, upam da kmalu, do takrat pa se čim lepše imejte, če je to ta čas sploh možno.

Lep pozdrav,

George Harrison

Natisnla sm s tako starinsko pisavo in list mal ožgala, upam da bo dobr ocenjen smile.gif
Pa datum in odstavke mi je drgač postavl, nevem zakaj .. hmm.gif
  • 0

#2189 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14283 posts

Posted 27 November 2006 - 03:27 AM

Pohvalno!
A to je pismo moža ženi? Če je vnesi, če imaš čas, kaj čustvenih zadev. Samo ne me vprašat kaj.
Sicer pa res dobr
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2190 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2006 - 06:27 AM

sm bl tko nardila, da je Mary sestra. K nimam pa dele časa spreminjat, k bom mogla že u šolo nest .. res je da sm dons delala zeloo zgodaj laugh.gif , mogoče mi pa tkrt glih umetniška žilica dela, potlej pa sm dele sam 3 ure spala zarad ponočevanja cry.gif

drgač pa hvala, men se zdi tud kr fajn napisan biggrin.gif
  • 0

#2191 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 27 November 2006 - 11:15 AM

js mam dve pripombi. kako to da znata george in mary slovensk? druga je pa ta, da si se ful potrudla zazgat list pa starinska pisava in use, ampak je mal smesn k je pol na racunalniku napisan. men bi blo ful bl realno pa lepo, ce bi ti sama napisala besedilo.
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#2192 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2006 - 03:28 PM

glede slovenščine je tko, da to ni noben problem, pač jz ne bom u angleščini pisala, sej delam za zgodovino, glede lista pa pisave je pa tko, uporabla sm to (Monotype Corsiva) in si poglej kako zgleda, mislm da čist ok pride, deluje bol starinsk smile.gif
še celo tvojga Harryja sm uporabla kot preminulega prijatelja laugh.gif

• 0

#2193 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2006 - 04:56 PM

a mi lahko ena u 15 minutah najkasnej napiše, kero stvar nj si kupm za dostranevanje očesnega make upa ?
  • 0

#2194 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 27 November 2006 - 04:59 PM

Balea odstranjevalec, Loreal dvofazni odstr., Diadermine... wink.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2195 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 27 November 2006 - 05:18 PM

alverde mleko za odstranjevanje mu, rdeča vrtnica. 1A thumbup.gif
  • 0

#2196 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46124 posts

Posted 27 November 2006 - 05:56 PM

Kaj je boljše epilator ali depilator?
  • 0

#2197 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 November 2006 - 06:48 PM

Brivnik.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2198 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 November 2006 - 06:56 PM

Mladoletna fajn si napisala, nekaj maš slovničnih napak ampak če se to zanemari je ful fajn napisano.

Mogoče mam eno pripombo - glede na to, da je to napisano l. 1914 ima človek, ki je to pisal izredni besedni zaklad za tiste čase. Pa še to, kak to, da pričakuje odgovor ? Ni on na fronti ?
  • 0
Viens, reste ici!

#2199 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 27 November 2006 - 07:48 PM

Zakaj? A leta 1914 so bili vsi skrajno butasti in so znali samo nekaj najosnovnješih besed? Obstajajo namreč veliki pesniki, pisatelji, itd.... iz tistega časa. Eh...v bistvu to niti zgodovina ni no, moja stara mama se je rodila takrat, pa še zdaj živi.
Poleg tega so ljudje tudi na fronto pisali pisma, vsaj v filmih je tako...saj si že vidla kdaj ko vojakom na fronto skupaj z živili in temi stvarmi prinesejo še pošto.

Meni se zdi bolj zanimivo, da ni nikogar zmotilo nekaj drugega - George Harrison je namreč pred nekaj leti umrli član legendarne skupine The Beatles. wink.gif
  • 0

#2200 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 27 November 2006 - 07:50 PM

To potem ziher pomeni da je bil Sloven'c.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users