Jump to content

Photo

Nanizanke, nadaljevanke

• Please log in to reply
2786 replies to this topic

#2181 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 04 June 2019 - 12:42 PM

Midva tudi se malo cakava s Chernobylom pa When they see us, bi raje kaj bolj lahkotnega trenutno.

Sva pa koncno uspela pogledat finale Breaking bad. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2182 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 June 2019 - 12:46 PM

Jaz zacnem s Cernobilom, cez 2 tedna, ko bo en rok za oddajo mimo. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2183 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 June 2019 - 01:09 PM

The Handmaid's Tale :)

Aja, tocno. 💡 Tudi to se zdaj pocasi pricne nova sezona. 😀😀
  • 0

#2184 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 June 2019 - 11:10 PM

How to Sell Drugs Online (Fast) - nemška Netflixova serija, ki spremlja srednješolca iz majhnega nemškega mesta, ki po tem ko ga pusti punca, s prijateljem lansira online prodajo drog prek spleta.  

Trenutno je zunaj ena sezona, ki sem jo pogledala v par dneh. Ful mi je všeč in jo toplo priporočam. 

• 0

#2185 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 06 June 2019 - 11:18 PM

Danes sva pogledala zadnji del Chernobyla. Ne mores verjet, kaj se je dogajalo, res te pusti brez besed.

When the truth offends, we lie and lie until we
can no longer remember it is even there.
But it is still there. Every lie we tell incurs a debt
to the truth. Sooner or later, that debt is paid.
We fail to consider how few actually want us to
find the truth. But it is always there, whether we
see it or not, whether we choose to or not.
The truth doesn't care about our needs or wants.
It doesn't care about our governments, our ideologies,
our religions. It will lie in wait for all time.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2186 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 07 June 2019 - 08:15 PM

How to Sell Drugs Online (Fast) - nemška Netflixova serija, ki spremlja srednješolca iz majhnega nemškega mesta, ki po tem ko ga pusti punca, s prijateljem lansira online prodajo drog prek spleta.  

Trenutno je zunaj ena sezona, ki sem jo pogledala v par dneh. Ful mi je všeč in jo toplo priporočam. 

Oh super, bom si pogledala. Sem ze parkat videla trailer na netflixu.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2187 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 07 June 2019 - 09:22 PM

Moram si Černobil zloadat.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2188 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 08 June 2019 - 06:53 AM

Zanimivo branje o Cernobilu in umetniski svobodi oz. kje so nas nategnili :D
https://www.forbes.c...g/#49848165632f
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2189 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 20 June 2019 - 09:47 PM

Sem pogledala vseh 5 delov Chernobyla. Prvi trije deli so mi bili bistveno boljši. Mi je dobra serija, ampak ocena 9,6 na Imdb (baje najvišja ocena med serijami sploh) je za moj okus pretirana. Ne morem reči, da mi je to bila najboljša serija vseh časov.
  • 0

#2190 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 22 June 2019 - 01:34 PM

Meni npr je hmt boljsa :)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2191 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 22 June 2019 - 01:40 PM

Meni ni ne ena ne druga. Chernobyl itak ne moreš z nobeno primerjat, sta pa tudi meni zadnja dva dela slabše izpeljana.

Nova sezona Big Little Lies je pa dolgočasna za zaspat. Očitno je to ena tistih serij, kjer so posneli drugo sezono samo zaradi uspeha prve. Še Meryl Streep ne izboljša vtisa.

Meni je zdaj res škoda časa za serije, ki me ne navdušijo, takih za čas preganjat ne rabim. 

• 0

― V. Van Gogh

#2192 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 23 June 2019 - 12:15 PM

Se strinjam glede Big Little Lies, kar razocaranje.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2193 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 23 June 2019 - 12:43 PM

Tudi meni Handmaid's tale ni med najboljšimi serijami. Pri Černobilu sta mi bila zadnja dva dela recimo precej dolgočasna. Med mojimi najljubšimi bi bile npr. Sopranovi, The killing, Bron|Broen, te so po mojem okusu.
  • 0

#2194 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 23 June 2019 - 01:27 PM

Pa Breaking bad je bila meni med boljšimi.
  • 0

#2195 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 23 June 2019 - 01:48 PM

Meni tudi.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2196 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 June 2019 - 03:57 PM

Zakaj sta vam pa zadnja dva dela Černobila dolgočasna? Nama je bil 4. del grozen, težko si predstavljam kako je moralo biti fantom ob čiščenju. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2197 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 June 2019 - 04:19 PM

Ne dolgočasna, se mi zdi pa sploh zadnji del precej bled v primerjavi z drugimi. Pričakovala sem bolj udaren konec (no pun intended) in da bodo prikazali več posledic, ki jih je nesreča pustila na ljudeh.

Če pogledam serijo v celoti pa ne bi bila kar je, če si ne bi precej stvari izmislili oz. priredili (beri Podganin članek zgoraj pa še nekaj podobnih je). Po eni strani logično, ker ne gre za dokumentarec, ampak je bila realnost več kot dovolj tragična, da jim ne bi bilo treba.

• 0

― V. Van Gogh

#2198 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 June 2019 - 04:49 PM

Kaj pa, če so posneli serijo na podlagi tega kar so takrat vedeli o radiaciji, danes pa vemo, da to pač ni res?

Mi je pa za kakšen dogodek, npr. helikopter "logično" da naredijo, ker se ob takem dogodku zaveš moči sevanja (pod pogojem, da bi se to res zgodilo).

V zadnjem del mi je bila zanimiva razlaga zakaj je sploh prišlo do eksplozije.

Jaz sem malo pogrešala na koncu podatek, da ljudje, ki so sodelovali pri čiščenju niso dobili praktično nobenega finančnega nadomestila.

Se mi zdi pa razmeroma dobro prikazana okorelost sovjetskega sistema. Nekateri pravijo, da ne bi tako hitro padla, če ne bi bilo Černobila. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2199 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 23 June 2019 - 04:53 PM

Zakaj sta vam pa zadnja dva dela Černobila dolgočasna? Nama je bil 4. del grozen, težko si predstavljam kako je moralo biti fantom ob čiščenju. 

Meni je bil to tudi grozen del, jaz sem večino časa stran gledala. 

Mi je bila serija všeč, čeprav so dodatki in nekateri poteki dodani (rudarji - njihov humor so mi bili super vložek) še vseeno zgodba temelji na nečem kar se je res zgodilo, se mi zdi da je to tudi velik razlog, da je toliko ljudem všeč. 

Mogoče bi v zadnjem delu res lahko prikazali še več in se bolj potrudili pa mogoče me je na čase zmotilo, da ni v ruščini , ker tako bi bila zgodba bolj pristna (čeprav za druge države, ki so navajeni vsega sinhnoriziranega to seveda ne predstavlja problem), ampak mi je bila še vseeno serija med boljšimi v zadnjem času.

• 0

#2200 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 23 June 2019 - 05:43 PM

Kaj pa, če so posneli serijo na podlagi tega kar so takrat vedeli o radiaciji, danes pa vemo, da to pač ni res?

Mogoče, sploh nisem pomislila.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users