Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2181 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 February 2010 - 08:38 PM

Ha ha ha, good one!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2182 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 19 February 2010 - 10:47 PM

IPB Image
Ta film me je pozitivno presenetil. Navadno sem pred ogledom filmov, ki jih vsi opevajo prav malo skeptična. Tako je bilo tudi pred ogledom Avatarja, predvsem zato ker sci-fi zvrst ni med mojimi najbolj priljubljenimi. Avatar me je, kot sem že rekla prijetno presenetil. Zgodba je zanimiva, čeprav je tako prekleto predvidljiva. Sploh ljubezenska zgodba, ki bi meni osebno bila boljša, če bi bil konec nesrečen. Ja, konec je klišejsko srečen. Dobro premaga zlo. Surprise, surprise. Meni bi bilo boljše, če bi bil konec nesrečen.. da bi šokiral. Ampak še čakam na režiserja, ki bi imel jajca pokazat, da se vse zgodbe ne končajo srečno. Ok, pa dobro, zdaj že malo bluzim. oops.gif
Animacija mi je ful dobra, liki so všečni.
Je fajn film, vendar ni vreden vsega hrupa, ki ga je sprožil. Priporočam ogled.
8/10

The Women (2008)
IPB Image
Če me je Avatar prijetno presenetil, me je film The Women prav grdo razočaral. Poi obetajoči igralski zasedbi sem namreč pričakovala bolj zanimiv, duhovit in zabaven film. Dobila sem povprečno zgodbo o ženski, ki za varanje svojega moža zve pri preveč klepetavi manikerki. Še pred njo za varanje izvejo prijateljice. Ena izmed njih to ubogo prevarano "revico" kasneje zaradi svoje službe izda...
Ideja zgodbe je ok, sama zgodba pa je precej naivna in glavna junakinja mi je izrazito zoprna. Upodablja jo Meg Ryan, ki sem jo nekoč rada gledala v romantičnih komedijah, ampak v tem filmu mi je tako zoprna, da sem ji kar privoščila da jo mož vara. Tako stereotipno popolna žena, ki dela vse za družino, nase pa pozablja... da jo je mož prevaral, ona ni nič kriva, ker je vedno vse počela odlično. Tudi drugi liki mi niso ravno najbolj simpatični. Ljubica v podobi Eve Mendes, je tud stereotipna ljubica. Ženska, ki dobro zgleda, to izkorišča in se vesi na moške z debelimi denarnicami.
Kar me pri tem filmu tud moti je to, da v filmu nastopajo samo ženske. Saj kul, ampak mene je skozi ves film zanimalo kak neki je ta mož, okoli nezvestobe katerega se vrti vsa zgodba.
No, film samo kritiziram, ampak morm rečt, da ni tako grozno slab, da ga ne bi mogel pogledati. Je pa tako prekleto povprečen in stereotipen, da boli.
5/10

Up in the Air (2009)

IPB Image
Pred ogledom si nisem mogla predstavljati kako neki bo zgledala zgodba o tipu, ki potuje naokoli in odpušča ljudi. Mislila sem, da zna bit dolgočasna. Po ogledu lahko rečem, da je film zanimivejši kot sem da bo, celo ima neko poanto. Vendar pa morm kljub temu priznat, da mi je bil film dolgočasen. Med nekaterimi prizori me je imelo, da bi jih prevrtela naprej.
Glavni liki so mi bili sicer všeč.. sploh Anna Kendrick,ki se mi zdi, da je taka mlada naivna norica, ki sprva meni, da, ker je pač končala šolo, da ima vse znanje tega sveta...
Konec je pa res presenetljiv, kar mi je všeč, saj ga nisem pričakovala.
6/10
  • 0

#2183 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 February 2010 - 11:34 PM

QUOTE(Kalypso @ 19. 2. 2010 - 22:47) View Post

Ampak še čakam na režiserja, ki bi imel jajca pokazat, da se vse zgodbe ne končajo srečno.

Poglej Shuttle.
  • 0

#2184 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 19 February 2010 - 11:39 PM

Hvala za namig. Sem pogledala na imdb o čem govori in je že na moji wishlisti za ogled. smile.gif Če pa poveš še kaj več o tem filmu, kako se ti je zdel itd. pa tud ne bi bilo slabo. smile.gif
  • 0

#2185 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17131 posts

Posted 20 February 2010 - 11:35 AM

The Book of Eli

IPB Image
V svetu, ki ga je opustošila apokalipsa, se samotni bojevnik Eli poda na pot odrešitve človeštva. S sabo nosi knjigo znanj, s katero lahko znova zgradi civilizacijo, toda njegova pot je posejana s številnimi ovirami. Na vsakem koraku ga pričaka nezaupanje ljudi in krvoločni roparji, simbol moči, ki ga nosi, pa zamika tudi tirana manjšega mesta. Da bi se dokopal do knjige, nad Elija pošlje vse svoje sile, a ne računa na njegovo odločnost in mojstrsko znanje vihtenja orožja.

Po koncu tega filma sem bila čisto zmedena, in nisem čisto vedela kaj naj si milsim o njem. Pravzaprav se še zdaj ne morem odločit ali mi je film všeč ali ne, morebiti se bolj nagibam k odgovoru ne. V filmu se mi zdi vse preveč nepojasnjenih stvari. Zakaj je prišlo do vojne, in posledično apokalipse. Tu si lahko razlagaš vse mogoče od asteroida, do kakega povsem novega kemičnega ali celo jederskega orožja. N trenutke se mi je film ful vlekel, ko je Denzer razlagal, da že 30 zim hodi za glasom, se mi je res zdelo da že 30 let gledam film, pa se še nič ni zgodilo. On hodi, hodi, hodi, začne se akcija, in ko se že pripraviš, da se bo nekaj začelo dogajat, je že konec vsega in on spet hodi. Glede knjige pa uff, jaz sm si jo predstavljala v drugačnem kontekstu, ustvarjalci pa so izbrali verzijo ''Religion is power''. Marsikdo bi se strinjal z tem sporočilom, jaz pa sem bila samo whaaat, that is the answer? Religion? Are you kidding me? Vsaj Vatikan bo končno lahko preživel en film, brez psovanja da je to bogokletno, sprijeno, in kaj vem kaj še vse.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2186 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 20 February 2010 - 01:37 PM

CRANK 2006

IPB Image

Chev je zastrupljen z kitajskim sintetičnim virusom, ki mu ogrozi življenje v primeru da se mu utrip srca zmanjša. Da bi rešil samega sebe in poiskal odgovore nasprotniki, se profesionalni morilec poda v raziskovanje in ohranjanje pri življenju. Vključenih bo veliko red-bullov, adrenalina in zvišanega pulza.

Akcija, ki nas natempira pred zaslonom, da bi se na čase kar vključili. Film tipa Shoot 'em all (oziroma obratno), je tipična akcija brez pretirane zgodbe, a z dobro izvedbo. Kamera je dobra, scene zanimive, efekti specialni, igralska zasedba odlična. Nekaj pomanjkljivosti sicer zaznamo, a vseeno gre za rahlo nadpovprečno akcijo. Oglejte si ga če še ga niste.

film sm gledla učeri...men je bil fuuul dobr, tak da sm si dons kr 2jko potegnla dol, pa jo pogledla...

CRANK 2009-high voltage

IPB Image

Že podnaslov filma namiguje na 100% akcijo, če pa ob tem upoštevamo še nivo akcije v prvem delu, potem ni za pričakovati nič drugega kot 110% akcijo! V filmu kitajski mafijaš ukrade srce poklicnega morilca Cheva in ga zamenja z duracellovim zajčkom, ki potrebuje redne električne šoke, da ostane pri delovanju.
Pri njegovih dogodivščinah mu bo delala družbo seksi Amy Smart. Obeta se nam torej vroče in električno preganjanje po Los Angelesu. Ker je bil odziv na prvi del filma precej dober, pričakujemo dobro in napeto akcijo. Če se bodo naše želje uresničile bomo izvedeli prihodnje leto, najprej pa bomo počakali na zelo električen napovednik!

sicer še mal bol nadrealističen kot prvi del,ampak zram se smejiš ko prfukjen biggrin.gif...ma zakon oops.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2187 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 February 2010 - 07:04 PM

Pogledala dva komična vesterna in se dobesedno do solz nasmejala. Zakon!
Kaj dosti ne bi filozofirala, v glavnem, humor je odličen.

Support Your Local Sheriff! (1969)

IPB Image

In the old west, a man becomes a sheriff just for the pay, figuring he can decamp if things get tough. In the end, he uses ingenuity instead.

in

Support Your Local Gunfighter (1971)

IPB Image

A con artist arrives in a mining town controlled by two competing companies. Both companies think he's a famous gunfighter and try to hire him to drive the other out of town.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2188 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 20 February 2010 - 11:28 PM

QUOTE(Kinky @ 14. 2. 2010 - 10:07) View Post

Julie & Julia (2009)

Povsem soliden film, zelo mi je bil všeč.

Zgodba imdb: Julia Child and Julie Powell - both of whom wrote memoirs - find their lives intertwined. Though separated by time and space, both women are at loose ends... until they discover that with the right combination of passion, fearlessness and butter, anything is possible.

Dogajanje se vrti okoli dveh Julij. smile.gif Ena živi v petdesetih v Parisu, saj je njen mož diplomat, druga pa v New Yorku v današnjih časih. Obe združuje strast do kuhanja. Ena piše kuharsko knjigo, s katero hoče tudi američanke navdušiti nad francosko kuhinjo, druga kuha po njenih receptih in piše blog. smile.gif
Simpatičen film o dveh ženskah, ki sta si v bistvu zelo podobni, v marsičemu. Meryl Streep je ponovno nadfantastična, ni vloge, katere ta ženska ne bi odigrala več kot odlično. Iz Mamma Mie, do Doubt, in sedaj ta. Tudi Amy Adams je dobra, čeprav njena vloga ni bila tako zahtevna, če lahko izrazim svoje mnenje.

Dober film za sprostitev, od njega nisem preveč pričakovala, a mi je bil simpatičen, kako so vzporedno prikazali obe zgodbi, vsaka je zanimiva na svoj način.

Mogoče boste kuharice našle v tem filmu tudi kakšen dober recept. happy.gif

Film je zelo gledljiv, obe Juliji vam na nek način prirasteta k srcu.

Ocena: 7/10.

IPB Image

Tukaj ne bi dodala ničesar več, saj Kinkyina ocena povsem povzema tudi moje mnenje, jaz bi ga le ocenila malce višje: 8/10. Res fajn sproščujoč film. Za vse fanice Meryl Streep ogled obvezen.
  • 0

#2189 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 February 2010 - 11:40 AM

Sproščujoč, ampak na trenutke razvlečen in dolgočasen. Ampak za pogledat. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2190 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 23 February 2010 - 11:04 PM

IPB Image

Legion

Pravkar pogledala.
Tako bednega filma pa že dolgo ne.
Razočaranje je še večje zato, ker sem si glede na sliko zgoraj predstavljala vse kaj drugega, kot to.

Zgodba je nikakršna. Če ima na začetku še kaj potenciala, da bi se spremenila v kaj, ga kmalu izgubi.
Nekako 15 minut pred koncem se mi je zdelo, da sem šele na polovici filma. Zato sem bila nemalo šokirana, ko sem videla, da ostaja le še nekaj minut do konca. Konec smrdi po Legion II.

Film razen nekaj dobrih posebnih efektov ne ponuja ničesar. Res sem razočarana. Zelo.

2/10 down.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

• Guests

Posted 25 February 2010 - 02:17 PM

Max Manus (2008)

IPB Image

Norveška med drugo svetovno vojno. To kar je bil Che za Cubo pa Zapata za Mehiko je bil Max Guillermo Manus definitivno za Norveško. Zgodba govori o hrabrem junaku oz. rešitelju ter poveljniku norveških prostovoljnih čet v času nemške okupacije med letoma 42-45. Ne bom na dolgo tvezil skratka kdo ma rad vojne teme še posebej iz 2. svetovne si naj ta film ogleda. Eden najboljših norveških filmov, če ne celo skandinavskih kar jih je izšlo zadnjih dvajset let. Kar se tiče vojnih tem normalno...

Ocena: 9,5/10

The Boy In The Striped Pyjamas (2008)

IPB Image

Britanska žalostna drama, ki govori o ganljivem prijateljstvu med dvema dečkoma, ki si stojita na nasprotnih straneh. Sin visokega nacističnega oficirja goji izredno prijateljstvo z židovskim dečkom, ki je ujet v taborišču. Film je zelo dober. Premaga vse splošne ovire človeških predsodkov pa čeprav tudi samo za uro in pol. Toplo priporočam.

Ocena: 9/10

• 0

#2192 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 25 February 2010 - 04:08 PM

Ta zadnja dva filma: Max Manus & The Boy In The Striped Pyjamas tud jaz toplo priporočam. Sta odlična.
  • 0

#2193 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 February 2010 - 11:15 AM

Julie & Julia - meni se je film vlekel. Ne bom trdila, da ne gre za simpatičen film, a vseeno moraš biti v pravem razpoloženju zanj. Jaz nisem bila, zato mi film ni ravno prirasel k srcu. Film, ki je pogledan in tudi že pozabljen. 5/10
  • 0

#2194 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6766 posts

Posted 26 February 2010 - 01:03 PM

The Boy In The Striped Pyjamas (2008) --> Priporočam tudi jaz. Zelo dober film.
  • 0

#2195 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 February 2010 - 05:09 PM

Meni pa ni bil taaak dober, prej malo nad povprečjem. Všeč mi je blo, da je bil žalosten konec.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2196 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 28 February 2010 - 12:51 AM

IPB Image

Ninja Assassin

Vizualno zelo privlačen film (predvsem zaradi glavnega igralca).
Veliko akcije, ok zgodba - meni so bili predvsem deli, v katerih je bila prikazana zgodovina "ninja šole", zelo všeč, ostalo bolj tako-tako.
Priporočam ogled ljubiteljem akcije.

7/10
  • 0

#2197 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46174 posts

Posted 28 February 2010 - 12:11 PM

Inglourious Basterds (2009)
IPB Image
No končno sem se le prisilila in pogledala ta famozni film. Vedela sem, da je zgodba sicer postavljena v čas druge svetovne vojne, vendar je popolnoma fiktivna. Bala sem se, da bo zaradi tega v zgodbi preveč pretiravanja. No, tega je sicer bilo nekaj, vendar v manjši meri kot sem pričakovala in mi ni bilo tako zelo moteče. Pretiravanja je bilo res preveč za moje pojme v prizorih z nasiljem, saj sem sama bolj ljubitelj bolj prefinjeno prikazanega nasilja, ampak to vzamem v zakup, ker je to pač Tarantinov izdelek.
Igralci so mi bili všeč.. Christoph Waltz je fenomenalen v svoji vlogi, ostali so tud dobro opravli svoje delo. Brad Pitt mi je bil tak smešen z italijanskim naglasom. Ta prizor je mi je bil verjetno najboljši v celem filmu.
All in all film ni slab, vendar res ne razumem vse evforije in navdušenja nad njim, še manj pa oskarjevske nominacije za najboljši film.
6/10
  • 0

#2198 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 28 February 2010 - 08:05 PM

Jaz bi pa filmu Inglorious Basterds dala vsaj 8/10. Res mi je bil zlo všeč - sem ga v kinu gledala. Nasploh so mi všeč ti filmi z zgodovinsko tematiko, tu pa še Brad Pitt res naredi svoje s tistim naglasom ja laugh.gif thumbup.gif
Všeč mi je tudi, da ni vse tko zlo predvidljivo, prizori, ki presenetijo... u glavnem, dobr film smile.gif Se pa strinjam glede pretiravanja z nasiljem.
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#2199 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 02 March 2010 - 03:43 PM

IPB Image

Meet the Rizzos, a family that might get along a lot better if only they could tell each other the truth. Dad Vince is the worst offender. But since the prison guard won't even admit that poker night is in fact acting class, how's he ever going to explain about his illegitimate son? His daughter works as a stripper when she's supposed to be in college, while young Vinnie Jr has a secret sexual fetish that involves a 24-hour webcam and the family's 300-pound neighbour. Vince's wife Joyce is the family's rock, but it's been a year since she enjoyed intimacy with her husband, and it's no surprise she thinks poker night spells A-F-F-A-I-R. When former prisoner Tony enters the Rizzos' lives, Joyce begins to suspect that the handsome young Tony isn't who Vince says he is. City Island is a funny, touching and smart family tale about the secrets of the past catching up with the lies of the present, and accepting that nobody's perfect - least of all your loved ones.

Film o štiričlanski družini z veliko skrivnostmi. Čudovit film, čudoviti igralci. Zelo priporočam. 10/10

Pa še tak hud tip not igra, da dol padeš. Sam so same čudne slike na netu.

wub.gif wub.gif wub.gif

IPB Image
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2200 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 March 2010 - 04:06 PM

QUOTE(Dragica @ 2. 3. 2010 - 15:43) View Post

Pa še tak hud tip not igra, da dol padeš. Sam so same čudne slike na netu.

O ja, to je pa Steven Strait.

Tukaj je celotna galerija njegovih slik: http://pics.livejournal.com/katharwen/ blush2.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users