Meni tudi sojino ni šlo, vsa ostala rastlinska pa brez problema.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 20 June 2014 - 05:16 PM
Posted 22 June 2014 - 04:56 PM
Tudi meni sojino ni dobro, okus, raje pijem ovseno ali kokosovo, riževo, itd.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 June 2014 - 05:20 PM
Meni je sojino dobro samo sveže od Yoje (iz hladilnika), čisto drugačen okus je. Ampak je ful drago.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2014 - 07:26 PM
Meni se je okus v zadnjih letih precej spremenil in kolikor nagravžen mi je bil okus sojinega mleka nekoč, toliko sem se ga sedaj navadila in mi je celo znosnega okusa. Problem je v tem, da mi povzroča prebavne motnje. Hardcore prebavne motnje. Pa sem poskusila mleko različnih proizvajalcev, pa sem imela prav po vsakem zmenek z wc školjko. Tako, da ga morm žal črtat z jedilnika.
Ovseno in riževo sta mi dobra, ampak se ne moram navadit, da bi si npr. z njima naredila kosmiče ali ga dodala h kapučinu.
Posted 22 June 2014 - 07:48 PM
Meni je za v kavo super lesnikovo, ampak jaz kavo (ce ze) pijem blazno svoh, in dam vec mleka kot kave.
Kaj pa mandljevo ali konopljino? V UK so imeli enega (Good Hemp), ki je bil fajn:
Posted 22 June 2014 - 08:38 PM
Mene pa zanima, če je katera že kdaj delala veganski sushi?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 22 June 2014 - 08:42 PM
After all this time?
Always.
Posted 22 June 2014 - 09:05 PM
Nope, jaz sem ga jedla enkrat (ga je bivsi naredil in to ful dobrega). Na sredino je zvil (ce se prav spomnim) avokado, kumaro, mlado cebulico in neko sojino zadevo (shrimp style), zmiksano z malo majoneze.
Vegan soy shrimp:
Posted 22 June 2014 - 09:32 PM
Jaz sem do zdaj jedla samo veganskega, tako da nimam pojma, v čem je razlika (razen v ribi, obviously).
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2014 - 10:50 PM
Posted 23 June 2014 - 11:15 AM
Meni je za v kavo super lesnikovo, ampak jaz kavo (ce ze) pijem blazno svoh, in dam vec mleka kot kave.
Kaj pa mandljevo ali konopljino? V UK so imeli enega (Good Hemp), ki je bil fajn:
Hvala za predlog Anouk. Moram pobrskat po trgovini, če sploh imajo kaj od naštetega. Sem kar malce razočarana, da je dokaj omejena izbira mlečnih alternativ. Sojino in riževo mleko najdeš povsod, katero drugo pa je že zelo redko.
Posted 23 June 2014 - 11:55 AM
Zanimivo, tukaj je sicer veliko razlicnih vrst (sploh v eko trgovinah, to se ti splaca it preverit, pa potem kupis na zalogo, ce najdes kaj vsecnega, da ne rabis vsak teden hodit), vecina supermarketov pa nujdi vsaj par vrst sojinih (ponavadi Alpro s sladkorjem in brez + lastno trgovsko znamko) in verjetno se kako drugo iz Alpro linije, najveckrat rizevo. Za kaj drugega moras iti pa v vecjo ali bolj specializirano trgovino.
OT: Zadnje case ga sicer nekaj serjejo s cenami sojinih izdelkov (od pudingov do jogurta), cisto vsakic je na racunu znj cena (pribl. 15 centov visja, kar je pri nekaterih izdelkih vec kot 10% glede na ceno, navedeno na policah), in jim cisto vsakic hodim tezit, naj to porihtajo, ker mi gredo take stvari blazno v nos. Pa dolgo casa niti nisem opazila (tu ni v navadi, da vzames racun na blagajni), ampak vcasih grem v vecji trgovski center, kjer z lasersko pistolco sam skeniras stvari, ko hodis po trgovini, in takoj vidis, ce kaj ne stima. Imajo sreco, da zivim 2 min stran in so ostale trgovine precej odrocne.
Posted 23 June 2014 - 02:09 PM
Jaz sem ful časa iskala kaj za v kavo. Problem je, ker ne maram sladke kave in so vsa ta mleka razen sojinega sladka, sojino mi pa ne paše s kavo. Zdaj si pa dajem sojino smetano za kuhanje, ampak res samo pikico, ker je če ne ful mastno in imam eno tisto ta malo pakungo za ful časa. Sicer piše, da naj bi se porabilo v par dneh, ampak jaz jo uporabljam, dokler se mi zdi ok, recimo deset dni.
Evo, tole kupujem.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 23 June 2014 - 02:16 PM
Jaz tudi to kupujem, za razne omake in prelive.
― V. Van Gogh
Posted 23 June 2014 - 06:19 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 June 2014 - 09:30 PM
Za v kavo je rizevo zakon, tak fajn okus dobi kava po Kneipp/oldskull doma pripravljeni beli kavi.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 June 2014 - 07:44 AM
Še eno vprašanje glede sushija: potreben je poseben riž, mar ne? Katerega naj kupim (mora biti tak mokast?)
Posted 24 June 2014 - 08:49 AM
Moj prijatelj Google pravi, da posezi po japonskem rizu:
Japanese rice is short grain rice and gets slightly sticky when it is cooked. Long grain rice isn't proper for sushi because it is drier and doesn't stick together.
Posted 24 June 2014 - 08:57 AM
Hvala tebi in Googlu. Bom šla v akcijo.
Posted 24 June 2014 - 09:06 AM
Porocaj o uspehu, jaz sem zaenkrat prelena, da bi se ga lotila, ampak mogoce me kaksna navdusena recenzija dovolj motivira . Pa btw, nekateri v kuhan riz potem vmesajo se malo crnega sezama (vidno tudi na slikah, ki sem jih nalepila).
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users