Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#2181 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 February 2012 - 08:24 PM

Ja, jo bom prosila naj mi pove. Btw, to marsikdo ne ve, Zakon o pacientovih pravicah pravi, da ima bolnik ob prisotnosti zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca oz. zdravstvenega sodelavca pravico do neoviranega vpogleda in prepisa zdravstvene dokumentacije, ki se nanaša nanj. Ker pri nas izrecno piše, da kartotek ne dajejo v roke. huh.gif Sori za OT.
  • 0

#2182 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 16 February 2012 - 08:34 PM

Sem poklicala mami, pravi, da je bilo ob rojstvu (1986 ) povedano v porodnišnici oziroma je pisalo na papirjih, ki jih je dobila. Si je pa zapomnila, samo zato, ker je 0, svoje pa ne ve...laugh.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#2183 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 16 February 2012 - 08:58 PM

Tako mlada si. ohmy.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2184 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 16 February 2012 - 09:11 PM

Meni niso pregledali krvne skupine pri rojstvu, niti ne pred operacijo. Sem pa sama šla na test krvne skupine pred operacijo na transfuzijsko medicino in je test stal nekje med 10-20 evri, če imam prav v spominu.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#2185 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 16 February 2012 - 09:27 PM

Ok, ne bom trmarila svoje, ampak a si predstavljate operacijo npr. srca, in začnete kar naenkrat krvavet, zaradi zapletov....potem, vas dajo pa na time-out in počakajo kakšne pol urce, da naredijo test krvne skupine, šele nato, pa dobite transfuzijo, vsi ste pa že lepo papa laugh.gif .
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#2186 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 February 2012 - 09:53 PM

Točno tako. Meni se to zdi nemogoče.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2187 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 February 2012 - 10:03 PM

Jaz sem po operaciji vprašala za mojo krvno skupino in so mi povedali, tako da so mi ziher delali test. Če te na EKG dajo, ti pa menda res še krvno skupino prečekirajo, no. laugh.gif
  • 0

#2188 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 February 2012 - 10:09 PM

Jaz sem bila 2X na EKGju, pa mi niso delali testa za krvno skupino, niti ne vem, zakaj mi bi.
Operacije so pa seveda druga stvar, kolikor vem, je test obvezen iz že napisanih razlogov. Prav tako
je logično v primeru krvodajalstva, seveda.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2189 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 16 February 2012 - 10:18 PM

Nisem brala teme, sem pa samo kar je PJ napisala glede kartotek. Vi lahko zahtevate popolno kopijo vaše kartoteke- prav fotokopijo. Včasih eni ful komplicirajo, ampak je to vaša pravica.
  • 0

#2190 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 February 2012 - 10:18 PM

Govorim o EKG-ju pred operacijo. Da če ti delajo EKG, ti potem ziher preverijo tudi krvno skupino. Pač vsi potrebni pregledi, ne.
  • 0

#2191 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 February 2012 - 10:20 PM

Aja, pardon!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2192 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 February 2012 - 11:20 PM

A closer look at the blood type diet

Should Blood Type Guide Your Food Choices?

Se en klik (v slovenscini)

Mene osebno ta teorija o prehranjevanju za 4 krvne skupine niti priblizno ne preprica. Tudi iz lastnih izkusenj ne morem potrditi, da imam kaksne tezave z 'odsvetovanimi' zivili za svojo krvno skupino. Sploh sem pa ubrisana na banane, lahko mami potrdi, da sem jih sposobna pojest na kile (prav tako pomarance in se kaj drugega biggrin.gif).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2193 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 February 2012 - 11:25 PM

A si tudi ti A? biggrin.gif
  • 0

#2194 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 16 February 2012 - 11:30 PM

A+, kot se za pridno studentko spodobi. laugh.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2195 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 February 2012 - 11:32 PM

High five! laugh.gif
  • 0

#2196 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 17 February 2012 - 07:20 AM

dobro, da nisi [i]born to be negative[/b] --> B-

EKG sicer nima veze s krvno skupino... Je pa res, da ti naredijo test pred vsako operacijo.

QUOTE(Izgubljena @ 16. 2. 2012 - 21:11) View Post

Meni niso pregledali krvne skupine pri rojstvu, niti ne pred operacijo. Sem pa sama šla na test krvne skupine pred operacijo na transfuzijsko medicino in je test stal nekje med 10-20 evri, če imam prav v spominu.

ermm.gif Zakaj pa 10-20€ za 1 min test?

Meni so ga naredili pri krvodajalstvu. For free...še jest sem potem dobila laugh.gif
  • 0

#2197 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 February 2012 - 10:02 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 17. 2. 2012 - 7:20) View Post

EKG sicer nima veze s krvno skupino... Je pa res, da ti naredijo test pred vsako operacijo.

Vem, vem, jaz sem samo povedala, da če ti EKG naredijo, ti definitivno morajo tudi krvno skupino preverit. V sklopu predpriprav na operacijo, ne;).
  • 0

#2198 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 17 February 2012 - 10:21 AM

sicer....meni so EKG naredili pred operacijo, za krvno skupino se pa ne spomnim... To itak lahko naredijo že ko spiš laugh.gif
  • 0

#2199 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 February 2012 - 10:28 AM

Jaz se tudi ne spomnim, sem jih pa po operaciji vprašala, katero krvno skupino imam, ker me je zanimalo, pa so mi takoj znali povedat.
  • 0

#2200 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 February 2012 - 06:08 PM

Včeraj sem si kupila granatna jabolka, spet po dolgem času. Zanima me, kako te koščice spravite dol po grlu? :s
Meni se malo zatika. Soka se mi pa ne ljubi delati.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users