Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2181 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 January 2009 - 11:42 PM

QUOTE(sonchika @ 14. 1. 2009 - 19:34) View Post

Pol leta po koncu jemanja KT, se začnejo izbruhi mozoljev. Tudi če jih prej niste imele. Nekje po pol leta se umetni hormoni umaknejo in v telesu se začne ustvarjati naravno ravnovesje.

Moj dragi je jemal ena hormonska zdravila za ne vem kaj že. Ker je imel z njimi težave, mu jih je zdravnik umaknil s spiska zdravil, težave so pa minile šele po pol leta.

QUOTE(Kinky @ 15. 1. 2009 - 16:35) View Post

No, ne nujno, jaz sem ena izmed tistih srečnic, ki niso imele problemov s tem, po koncu KT nobenih težav, jih pa že več kot eno leto ne pijem. smile.gif

Jah, men se tud ni začel po pol leta ampak tam po cca 3 mescih je bil prou tist- 1, 2, 3 ŠTART ... grozn, tko k je adriane rekla, 1000x huje kot puberteta da ne govorim o vseh teh jebah k sm jih mela na obrazu, to so bli svaki jaki ''mozolji'' od podkožnih, do malih drobnih, do samo rdečih bul, ki se niso nikamor premaknle, do belih bunk (lojnic??) ki niso nikamor šle in so tam stale po 7 mescou... fak res... jah točn 11 mescou vsakodnevnih mozoljev.
Samo meni se po hrbtu, dekolteju niso spuščali.
Adriane teb se kej bolša? KAke nepravilnosti maš oz. kako zgledajo ' mozolji' ?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2182 paradajzz

paradajzz

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:spanje, dremanje, počivanje..

Posted 31 January 2009 - 01:58 PM

rea nehaj strašit biggrin.gif

punce imam vprašanja (možno, da so že bila zastavljena, ampak je preveč strani popisanih) smile.gif
1.koliko časa prej moraš začeti jemati kontracepcijske, da te zares zaščitijo?
2.a to jih lahko začneš jemat kadarkoli, ali šele ob koncu menstrualnega ciklusa?
3.ali je potrebno čakati pri ginekologu za recept za kontracepcijske (prvič bi šla)?

kontracepcijskih še nisem jemala, bi jih pa zdaj začela.
  • 0
mačka figa.

#2183 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 31 January 2009 - 02:24 PM

Prvo tabletko vzameš prvi dan menstruacije,vsaj pri večini je tako, sej ti bo ginekolog povedal, pa ponavadi sam za recept ne čakaš. Zaščita je pa po 1. tednu.
  • 0

#2184 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 31 January 2009 - 03:11 PM

Ja, za prvič boš mogla čakat. Vsaj mene je naročila šele čez 3 mesce takrat k sm prvič klicala wacko.gif Potem ko jih pa že maš, pa ne rabš se več naročvat pa čakat za recept.
  • 0

After all this time?

Always.

#2185 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 January 2009 - 06:03 PM

Men pa skoz težijo, ker se mi tam, ko mi meri pritisk, pač zviša. Doma mam normalnega. In so tok tečne, da bi popizdila. Sem jim že 100x povedala, da sem odgovorna in da si doma merim in potem tok težijo, da mam kvečenjmu od strahu večjega verymad.gif

Plus tega, da sem spraševala, da bi mela Yasminelle, ker se mi zdijo Diane ful močne... pa je rekla, da ne bom mogla kr tko menjat. Da ne menjajo kr tko.

Pismo, ej, ob takih primerih me ma, da bi šla privat. Res ne prenašam tega, ker delajo z mano kt z eno.. ma rajš ne komentiram. Češ mlada pa nespametna... Če bom mela tako glupo ginekologinjo pa sestre, ko bom noseča, grem zihr privat.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2186 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 02 February 2009 - 10:57 PM

Mam eno vprašanje. Dobla sem Logest, hočm pa Yasminelle.

Je ok če pač te tri škatlice Logest pojem pol pa dalje jem Yasminelle? Al je bolš če začnem z Yasminelle in tak tud nadaljujem?
  • 0
Memento mori.

#2187 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 02 February 2009 - 11:12 PM

Ne, to sigurno ne. Jaz bi ti rekla, da probaj Logest, mogoče ti bojo OK, enim so, sej ne moreš vedet. Potem pa če ti ne bojo ustrezale, prosi, če ti lahko zamenja.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2188 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 02 February 2009 - 11:16 PM

Nutella, pa zakaj na vsak način hočeš druge tabletke? Meni so Logest čist ustrezale. Poskusi pa boš vidla. Če ti ne bodo ustrezale jih še vedno lahko menjaš.
Pa nekaj me zanima... če nočeš ne rabiš odgovorit. Si še zelo mlada in ali boš jemala tabletke, ker misliš začet seksat ali zaradi kakšnih drugih vzrokov?
  • 0

#2189 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 04 February 2009 - 08:39 AM

Ne, not yet. oops.gif

Najprej mi jih je dermatologinja napisala kr mi je hotla one Rouccoutane kapsule 100% sm narobe napisala) dat in pač je rekla da glede na to da to traja od pou leta naprej hoče da sem 100% zaščiterna ker ko jemlješ to NESMEŠ!! zanosit..

Zdaj pa sem se odločla da nebom onih kapsul jemala zarad prevlkih stranskih učinkov, bom pa kontracepcijske ker vem da pripomorejo k izboljšanju kože. Pa tud do spolnih odnosov lahko pride pol že čes kako leto in pol nevem s fantom sem zdaj slabo leto skupaj tak da..

Hočem pa met druge na vsak način, ker za Logest sem večkje prebrala da so povzročle povečanje teže,zastajanje vode,čustvene izbruhe.. za Yasminelle pa še nikjer!
  • 0
Memento mori.

#2190 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 04 February 2009 - 08:47 AM

nutella, jaz imam Yasminelle in odkar jih jemljem (beri - od junija 2008), sem se zredila za 5kg.
  • 0

#2191 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 04 February 2009 - 11:34 AM

Men se je pa zmešal. Nevem če so tabletke, amapk ne vem kaj drugega bi lahko blo da sem taka postala, ker nikol nisem bla. Ful sem napadalna, nesramna, zatežena ratala, pa skos sem slabe volje. Nikol nisem bla taka, zadnih par mescov pa to opažam, še posebi zadn mesc je biu GROZN. Res 10x na dan se z nekom skregam(ponavadi je to (bil) fant).. Pa nikool nisem bla taka, res ne.. ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2192 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 04 February 2009 - 11:45 AM

Sej skor vsake tabletke mal zvišajo telesno težo, ne poznam dost punc, ki jim ne bi. Jst sem jemala logest&diane, mi je šla teža gor, zdej mam pa yasminelle in je ok.

Kar se pa tiče razpoloženja je pa pri meni tako, da mi včsaih kake dva, tri dni mal butnejo čustva, ampak nisem agresivna ampak samo tk, niha mi razpoloženje od zelo vesele do zelo žalostne. Vsekakor pa dvomim, da bi zarad tabletk bila bolj agresivna in napadalna, mogoče imaš samo tako stresno obdobje v šoli, s fantom, doma.. pač pride.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2193 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 04 February 2009 - 11:55 AM

QUOTE(nutella` @ 4. 2. 2009 - 8:39) View Post

Hočem pa met druge na vsak način, ker za Logest sem večkje prebrala da so povzročle povečanje teže,zastajanje vode,čustvene izbruhe.. za Yasminelle pa še nikjer!

Tudi Yasminelle imajo take stranske učinke, mogoče manj, ampak vseeno. Za kožo pomagajo pa vse tabletke. Preberi si malo temo, vem, da so ble nekatere, ki jim Yasminelle tudi niso ustrezale, ker to niso neke čudežne tabletke. Pač za ene so boljše te, za nekoga drugega druge, vedet pa itak ne moreš.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2194 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 04 February 2009 - 12:00 PM

samo nutella, meni tvoja koža na slikah, ki si jih lepila zgleda čisto ok. Par mazoljčkov pa itak ima vsak v tvojih letih. Ne vem. No, sama najbolje veš kako in kaj, ampak če res ni ono ful krize glede kože (kar se meni po slikah sodeč ne zdi, da bi bila), ne jemlji tabletk. Ne Logesta, ne Yasminelle. Drugače pa, kot so punce že povedale na vsak organizem tabletke delujejo drugače. Mogoče ti pa ravno Yasminelle ne bodo ustrezale. Kdo ve.
  • 0

#2195 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 04 February 2009 - 12:04 PM

Ne sej agresivna nisem, samo napadalna v smislu da me vse stvar takoj przadanejo, mi gejo na živce, da se skos probam nekak "brant"..Nevem, tut jst sm že iskala druge vzroke, pa ne vem. Šola mi gre, letos še boljš kot lani, družina je uredu, nič šokantnega se ni zgodil, tko k do zdej že skos, s fantom sva se pa ful kregala ampak glih zrd teh razlogov, niso bli posledica ampak vzrok ermm.gif Ehhh..
  • 0

After all this time?

Always.

#2196 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 February 2009 - 01:57 PM

Nincha, mal samokontrole, spoštovanja do ljudi, pa mogoče puberteta, za piko na i pa kao tabletke, brez zamere, tud seb sm to včasih predpisovala.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2197 *Tarya*

*Tarya*

sramežljivec

• Člani
  • 1 posts

Posted 04 February 2009 - 02:41 PM

Nincha, sem prebrala kar si napisala v spovednici in sem se totalno dobila v tvoji izpovedi. Tudi meni se je dogajalo zelo podobno. (Tako podobno, da sm se res morala oglasit in to napisat, tudi če spremljam forum že dosti časa in do zdaj nisem še nič napisala oops.gif smile.gif )
Skratka tudi pri meni je bilo na neki točki stanje res že porazno. Sama sem potem nehala jemati KT. Stanje se mi je potem vsekakor izboljšalo.
Nevem, presodi sama. Jaz vem, da zdaj nekaj časa gotovo ne bom začela spet jemati KT, mogoče pa kdaj spet, nevem, to bomo pa še videli.
Drži se!

• 0

#2198 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 09 February 2009 - 05:11 PM

Jaz sem zdaj začela Logest jemat pa bom vidla kak bo ..

Kalypso tebi sem tak na zs poslala .. sej vem kak zgleda kot da sem ena tistih ki dobijo panični napad ob prvem mozolju pa letijo k zdravniku, ampak ne .. jaz mam ful zjebano kožo kljub redni in dosledni negi.. pa ne sam da me moti, nardijo se mi taki da me ful bolijo res..
  • 0
Memento mori.

#2199 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 09 February 2009 - 06:07 PM

jst sem pa v četrtek vzela zadnjo tabletko. Me prav zanima kako bo zdaj smile.gif Tabletke, ki so mi ostale, sem nesla ginekologinji. Jih je bila sestra prav vesela.

Fant je bil smešen danes: "a zdej si morm it pa kondome nabavit?" laugh.gif
  • 0

#2200 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 February 2009 - 07:09 PM

Reci mu, da ima na izbiro- ali gre kpit kondome ali plenice laugh.gif .
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users