Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#201 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 May 2008 - 02:10 PM

frida a res ti to al kaj? pa dj no, te bom že prepričala, da bi pr men, sj bi nabavla vse stvari pa to, še asistirala bi ti, vse, sam da ne rinm km drgm, a veš. pol bi tud jz pomila pa skuhala kavo!
cry.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#202 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 03 May 2008 - 02:43 PM

Nila, z mocarelo je najboljš, ker je taka nežna, mlečna in ko se stopi, jo nekaj steče v paradižnikovo omako in se skupaj združita v eno tako njaaaaaaaam zadevo, da ne morš verjet. Pa po vrhu morš dat sveže nariban parmezan, da se zlato-rumeno zapeče (plus parmezan je slan in da ful okusa, za razliko od mocarele).

Rea, bom pršla k teb, k se mi preveč smiliš (uboga ljubljančanka twisted.gif laugh.gif ). Kave pa ne pijem, hvala.

• 0

#203 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 May 2008 - 03:39 PM

Ledeno kavo? huh.gif
Okej, hvala!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#204 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 May 2008 - 09:30 AM

Včeraj sem naredila to doborot, a z majhnimi spremembami.

Ricotte niso imeli, zato sem namesto njega dala 200g pecorina (ovčji sir). Parmezana nisem uporabila, ker je sir že sam po sebi zelo intenzivnega okusa.

Priporočam nanos mozzarelle tam okrog 0.5 centi debelo. Da kanelon res lepo zmehča in se ne zapeče preveč.

Špinačo sem uporabila zmrznjeno, omaka je bila Barillina (bazilika). Jed sem pekla 15 min na vroči zrak in 5 min na spodnji gril.

Žal mi je, da nisem v maso dala še nekaj skute. Kaneloni so bili izredno aromatični. Za malenkost preveč. Tako da priporočam poleg močnih sirov (fetta, pecorino...) dodatek skute. Mislim, da jed potem pride med mešanico slanega/sirnega, rahlo pikantnega in svežega okusa. njam.gif
Komaj čakam, da jih naslednji vikend spet naredim!

Ko sma s fantom zvečer ležala v postelji, sem zelo poglobljeno razmišljala, kako jih bom naredilanaslednjič itd. Naekrat D začne:" Joj, kak bi zdaj jedel kanelone! Prav v ustih jih čutim!" laugh.gif

Tovrstna telepatija je nenormelno pogosto prisotna, a še nikoli ni bila v taki intenzivnosti. laugh.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#205 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 04 May 2008 - 09:52 AM

Adriane thumbup.gif thumbup.gif
Probaj res dobit ricotto. Je zelo nežnega okusa in se ful sklada s špinačo njam.gif
Naslednjič bom pa tud jaz uporabila pecorino, ampak ga bom dala po vrhu. njam.gif
  • 0

#206 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 May 2008 - 10:39 AM

Veš, kdaj sem že vse skupaj pripravila?! Samo v pečico bi orala še fliknit, a sem čakal D, da z bratom končata snemanje.
Vse sem pripravila že ob 14-ih, moral bi priti okoli treh, a je prišel šele ob 17.30! cry.gif
Kaneloni so bli že čisto mehki. Mogoče so tudi zato bli tak dobri oops.gif

Nisem nič nergala, ker vem, da sta ta čas krvavo potrebovala in bo spet vprapanje, kdaj bosta našla novega. Sem mu za kazen pojedla vse Jaffa kekse closedeyes.gif

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#207 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 May 2008 - 11:09 AM

Adriane, ko sem brala tvoj opis in še prej pogledovala Fridini sliki, sem dobila polna usta sline, oooooo njami. thumbup.gif Drugače pa mene ful moti, kadar fant zamuja (sej ima vedno tehten razlog). Nikdar ne težim, samo na živce mi gre to, da kadar ga čakam s kosilom, sem potem že tako lačna, da med čakanjem skos grizljam polno enega junka - od kakšnih keksov, do rezin suhe salame, pa kakšne bombone, uglavnem krneki. Pol mi je pa hudo, da sm se s takimi stvarmi filala.

Matr, učit se moram it, it's killin' me. Pa še kr visim tle gor in se sama seb smilim.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#208 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 May 2008 - 11:16 AM

dokler sem bila še doma, smo en čas čakali na fotra, ki ima itak nek poseben (ne)občutek za čas (njemu je to očitno nam nedoumljiva zmes relativno-absolutne kategorije laugh.gif), potem smo pa mi pojedli frišno, on naj pa je postano, kajti kosilo je blo na mizi ob času, ko je on rekel, da pride domov. enkrat je bilo pa materi dovolj ... smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

• Guests

Posted 04 May 2008 - 12:19 PM

Frida, a tale ricotta je v bistvu ...hm .. skuta? Kje pa ta sir prodajajo in v kakšni embalaži je? A bi bilo kaj narobe, če dam skuto in parmezan? hmm.gif
  • 0

#210 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 04 May 2008 - 12:28 PM

Nila, pri nas sm vidla samo tole ricotto, Santa Lucia
IPB Image

Seveda lahko daš navadno skuto, ampak ricotta je boljšega okusa, ful je nežna, taka sladkasta in jo maš lahko za peciva al pa za tkole.

Jaz jo kupim v Leclercu al pa Šparu pa še to je velikokrat kar nimajo, pri nas v Merkatorju je pa sploh nimajo nikol, pa mamo kr velik Merkator tle.
  • 0

• Guests

Posted 04 May 2008 - 12:40 PM

Aha, ok. No, če jo najdem, jo kupim, drugače bom pa kar skuto, pa morda malo fete za vmes. Hvala za trud, full si prijazna, še slikco si nalepila. kiss1.gif smile.gif
  • 0

#212 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 04 May 2008 - 12:48 PM

Ni zakej, to je res tok dobr, da hočem, da sprobate! biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 04 May 2008 - 12:54 PM

Joj, se opravičujem, ampak imam še dve vprašanji oops.gif : še enkrat sem pogledala tvoje fotke in sem opazila, da si uporabila peki papir? Pa še drugo: koliko škatel Barillinih kanelonov si kupila za cel takle pekač?
  • 0

#214 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 04 May 2008 - 01:01 PM

Peki papir mam zato, da ni packarije na pekaču, ker mi je to ful bedno čistit; pekač je velik, umivalnik pa ne tolk pol morm pa manevrirat pa to... smile.gif

Jaz kupim dve škatli, ker ena je premalo. OK, če delaš za dva in kanelone na polno nafilaš, je dovolj ena škatla, drugač pa ne. Jaz jih nafilam vedno samo nekje do polovice, al pa malo čez, pol ga pa mal pretresem, da se enakomerno razporedi (da jih več rata laugh.gif ).

• 0

• Guests

Posted 04 May 2008 - 01:06 PM

laugh.gif Dobra ideja! Hvala ti. Zdaj pa obljubim, da samo še poročam, kako so mi uspeli. oops.gif biggrin.gif
  • 0

#216 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 04 May 2008 - 01:07 PM

Sej ni panike. Fajn kuhi! biggrin.gif
  • 0

#217 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 05 May 2008 - 10:18 AM

QUOTE(Nila @ 4. 5. 2008 - 14:06) View Post

laugh.gif Dobra ideja! Hvala ti. Zdaj pa obljubim, da samo še poročam, kako so mi uspeli. oops.gif biggrin.gif
Ne išči zelenih, špinačnih kanelonov kot sme jih jaz. biggrin.gif So navadni, barve testenin. Po Fridinih slikah zgledajo zeleni, a taki zgledajo, ko jih nafilaš in špinača ven seka.

Toliko, da ne bo še katera žalostna, ker jih ne bo našla v štacuni in ne bodo tako lepi kot Fridini closedeyes.gif

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#218 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 05 May 2008 - 10:21 AM

Oh Adriane oops.gif laugh.gif laugh.gif
Kaneloni so čist navadni ja, men se ful ne zdijo zeleni.
  • 0

#219 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 05 May 2008 - 10:49 AM

Ja, pa zgledajo. closedeyes.gif Tako zgleda špinačna pasta.

IPB Image

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#220 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 11 May 2008 - 07:31 PM

Jst sem iznašla eno super jed.

Za 4-5 oseb:

1kg njokov
4-5 paradižnikov (ali pelati iz 2 malih pločevink)
6 malih konzervic tune
2 mali pločevinki gobic v slanici (narezanih)
1 čebula
kisla smetana (po želji)
sir
peteršilj
sol
poper

Na olju (iz 2 malih pločevink tune) prepražimo na kocke narezano čebulo, dodamo gobice in na kocke narezan paradižnik. Stvar malce podušimo in ji po nekaj minutah dodamo tunino. Solimo, popramo. Povremo toliko, da ni skoraj nič več tekočinice. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj in (po želji) kislo smetano.

Vmes skuhamo njoke v slanem kropu. Odcedimo jih in jih zložimo na dno ognjevarne posode. Na vrh njokov zložimo tisto, kar smo pripravili prej v drugi posodi. Po vrhu posujemo z naribanim sirom.

Pečico predhodno segrejemo na 200°C in vklopimo tudi žarilno nitko. V pečici pustimo 15 minut.

Pa dober tek! eat.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users