Recepti - MEŠANO
Posted 03 May 2008 - 02:10 PM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 03 May 2008 - 02:43 PM
Rea, bom pršla k teb, k se mi preveč smiliš (uboga ljubljančanka

Posted 03 May 2008 - 03:39 PM

Okej, hvala!
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 04 May 2008 - 09:30 AM
Ricotte niso imeli, zato sem namesto njega dala 200g pecorina (ovčji sir). Parmezana nisem uporabila, ker je sir že sam po sebi zelo intenzivnega okusa.
Priporočam nanos mozzarelle tam okrog 0.5 centi debelo. Da kanelon res lepo zmehča in se ne zapeče preveč.
Špinačo sem uporabila zmrznjeno, omaka je bila Barillina (bazilika). Jed sem pekla 15 min na vroči zrak in 5 min na spodnji gril.
Žal mi je, da nisem v maso dala še nekaj skute. Kaneloni so bili izredno aromatični. Za malenkost preveč. Tako da priporočam poleg močnih sirov (fetta, pecorino...) dodatek skute. Mislim, da jed potem pride med mešanico slanega/sirnega, rahlo pikantnega in svežega okusa.

Komaj čakam, da jih naslednji vikend spet naredim!
Ko sma s fantom zvečer ležala v postelji, sem zelo poglobljeno razmišljala, kako jih bom naredilanaslednjič itd. Naekrat D začne:" Joj, kak bi zdaj jedel kanelone! Prav v ustih jih čutim!"

Tovrstna telepatija je nenormelno pogosto prisotna, a še nikoli ni bila v taki intenzivnosti.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 04 May 2008 - 09:52 AM

Probaj res dobit ricotto. Je zelo nežnega okusa in se ful sklada s špinačo

Naslednjič bom pa tud jaz uporabila pecorino, ampak ga bom dala po vrhu.

Posted 04 May 2008 - 10:39 AM
Vse sem pripravila že ob 14-ih, moral bi priti okoli treh, a je prišel šele ob 17.30!

Kaneloni so bli že čisto mehki. Mogoče so tudi zato bli tak dobri

Nisem nič nergala, ker vem, da sta ta čas krvavo potrebovala in bo spet vprapanje, kdaj bosta našla novega. Sem mu za kazen pojedla vse Jaffa kekse

Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 04 May 2008 - 11:09 AM

Matr, učit se moram it, it's killin' me. Pa še kr visim tle gor in se sama seb smilim.
Posted 04 May 2008 - 11:16 AM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 04 May 2008 - 12:19 PM

Posted 04 May 2008 - 12:28 PM

Seveda lahko daš navadno skuto, ampak ricotta je boljšega okusa, ful je nežna, taka sladkasta in jo maš lahko za peciva al pa za tkole.
Jaz jo kupim v Leclercu al pa Šparu pa še to je velikokrat kar nimajo, pri nas v Merkatorju je pa sploh nimajo nikol, pa mamo kr velik Merkator tle.
Posted 04 May 2008 - 12:40 PM

Posted 04 May 2008 - 12:48 PM

Posted 04 May 2008 - 12:54 PM

Posted 04 May 2008 - 01:01 PM

Jaz kupim dve škatli, ker ena je premalo. OK, če delaš za dva in kanelone na polno nafilaš, je dovolj ena škatla, drugač pa ne. Jaz jih nafilam vedno samo nekje do polovice, al pa malo čez, pol ga pa mal pretresem, da se enakomerno razporedi (da jih več rata

Posted 04 May 2008 - 01:06 PM

Posted 04 May 2008 - 01:07 PM

Posted 05 May 2008 - 10:18 AM

Toliko, da ne bo še katera žalostna, ker jih ne bo našla v štacuni in ne bodo tako lepi kot Fridini

Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 05 May 2008 - 10:21 AM

Kaneloni so čist navadni ja, men se ful ne zdijo zeleni.
Posted 11 May 2008 - 07:31 PM
Za 4-5 oseb:
1kg njokov
4-5 paradižnikov (ali pelati iz 2 malih pločevink)
6 malih konzervic tune
2 mali pločevinki gobic v slanici (narezanih)
1 čebula
kisla smetana (po želji)
sir
peteršilj
sol
poper
Na olju (iz 2 malih pločevink tune) prepražimo na kocke narezano čebulo, dodamo gobice in na kocke narezan paradižnik. Stvar malce podušimo in ji po nekaj minutah dodamo tunino. Solimo, popramo. Povremo toliko, da ni skoraj nič več tekočinice. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj in (po želji) kislo smetano.
Vmes skuhamo njoke v slanem kropu. Odcedimo jih in jih zložimo na dno ognjevarne posode. Na vrh njokov zložimo tisto, kar smo pripravili prej v drugi posodi. Po vrhu posujemo z naribanim sirom.
Pečico predhodno segrejemo na 200°C in vklopimo tudi žarilno nitko. V pečici pustimo 15 minut.
Pa dober tek!

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users