HITRI RECEPTI
Posted 10 February 2012 - 10:08 PM
Ta, ki jo imam zdaj, je čisto rahlo slana in moram obvezno še malo dosoliti.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 03 June 2012 - 11:19 PM

Jaz bi še raje vrgla med zeleno solato.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 May 2013 - 02:09 PM
Cvrtnjak s paradižniki in bučkami
4 osebe:
1 čebula
2 stroka česnja
250g na tanke kolobarje narezanih bučk
4 jajca
3 olupljeni in narezani paradižniki
2 žlici drobnjaka
1 žlica bazilike
60g naribanega grojerja
sol & poper
V kozici do mehkega pražimo čebulo in česen, dodamo bučke in jih pražimo, da se zmehčajo.
V skledo ubijemo jajca, posolimo in popopramo ter dodamo popraženo zelenjavo, paradižnike in zelišča.
V ponvi segrejemo olje in nanj zlijemo mešanico. Pražimo na zmernem ognju 5min, da jajca skoraj zakrknejo in da se podnja stran cvrtnjaka zapeče.
Po vrhu potresemo sir in ponev za 3-4 minute postavimo pod segret žar, da se zgornja stran zapeče, notranjost pa je še vedno mehka.
Razrežemo na trikotnike in postrežemo toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 July 2013 - 09:19 AM
Njoki v smetanovi omaki
- njoki
- por
- korenje
- sladka smetana
Skuhaš njoke po navodilih.
Vmes na tanko narežeš dve spodnji polovici pora in naribaš 2 do 3 korenje ter jih popražiš. Po parih minutah dodaš smetano, sol in poper po okusu in nato še vmešaš njoke.
Hitro, enostavno in okusno!
Put A Kilt On It!
Posted 26 November 2014 - 09:43 AM
Makaroni s tuno
- 0,5kg makaronov
- kolut "Zdenka" sira
- konzervo ali dve tune (po okusu)
Skuhaš makarone.
Medtem v drugi posodi stopiš "Zdenka" sire in primešaš tuno.
Ko so makaroni kuhani, zmešaš in postrežeš.
Wala ... full okusno in enostavno!
PS: jaz teh topljenih sirov nikakor ne jem, tu so pa odlični!
Put A Kilt On It!
Posted 11 May 2022 - 09:26 AM
Na Orino željo delim z vami recept za rižoto s šparglji, s katero sem se hvalisal včeraj v čveku. Torej:
Vzamete kozico, nalijete vanjo toliko olja, da prekrije dno, recimo milimeter. Počakate minuto dve, da se ogreje, nato noter stresete riž, ki ga začnete takoj mešati, da se ne zažge. Na ta način se riževa zrna zasteklijo (bela barva postane prozorna). Nato riž prelijete z vodo, najbolje s tisto, v kateri ste skuhali šparglje. Iz nje bo riž vsrkal še dodatno količino snovi in okusa špargljev. Solite primerno, mogoče za čink manj. V riž lahko umešate malo česnove paste (pasta d'aglio, garlic puree), vendar previdno, ker nočemo, da česen preglasi nežne šparglje. Med tem je riž zavrel, zmanjšate plamen na minimum in pustite, da se kuha dalje. Skuhanim špargljem, to pot gojenim zelenim, odrežete vrhove in jih date na riž. Ko kuhano, dodate maslo po okusu in premešate, da postane malo pocasto, nato naribate malo parmezana in vse skupaj premešate. Parmezan bo kompenziral prejšnji minus soli, stopil se bo z maslom, rižota pa bo imela pocast videz. Glejte, da vse počnete na toplem, da se ne ohladi. Zraven gre kozarec nežnega belega vina ali rozeja.
Ostala so nam še obglavljena stebla špargljev: porabimo jih za solato. Poškropimo jih z limoninim sokom in boljšim oljčnim oljem. Če ne, pa na kak drug način zmešamo in dodamo čemu, da obogatimo okus.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 May 2022 - 09:29 AM
Čebule pa ne daš?
Posted 11 May 2022 - 09:53 AM
Ne. Česnova pasta naredi svoje. Kakor že priznavam, da je čebula potrebna, sem pri njeni uporabi konzervativen. Ne zdi se mi prav posebej plemenita. Jem pa surovo k roštiljadi, pa mlado belo in mlado di Tropea (ena sorta rdeče). Tudi restan krompir mi je okusnejši s česnom kot s čebulo.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 May 2022 - 10:18 AM
Posted 11 May 2022 - 10:25 AM
Ora, porabimo jih za solato. Poškropimo jih z limoninim sokom in boljšim oljčnim oljem. To zadostuje. Res je tega malo, zato lahko ostanke porabiš kako drugače, ker jih je škoda zavreči.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 May 2022 - 10:49 AM
― V. Van Gogh
Posted 11 May 2022 - 10:56 AM
Jaz tudi, pa obvezno čebulo, brez mi ni okusno.
Posted 11 May 2022 - 10:57 AM
― V. Van Gogh
Posted 11 May 2022 - 10:58 AM
A že letošnjega? super, mam ful rada por. Z ajdovo kašo mi noro paše.
Posted 11 May 2022 - 11:13 AM
― V. Van Gogh
Posted 11 May 2022 - 11:22 AM
Šparglje sem imel že kuhane. V rižoto grejo vršički, stebla se pa lahko porabijo drugače. Itak v kuhinji lahko večino stvari uporabiš, zavržeš pa le malo. Čebula se mi ne zdi neobhodna.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 11 May 2022 - 11:24 AM
Jaz sem delala omako s kozicami in šparglji na česnu in zalivala z belim vinom. Nasploh v rižoto ne dam čebule.
Posted 11 May 2022 - 11:29 AM
Morske rižote jaz tudi vedno samo s česnom delam. Nasploh morske sadeže.
Posted 11 May 2022 - 11:36 AM
Posted 11 May 2022 - 11:56 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users