Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

#201 Irena*

Irena*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 677 posts

Posted 12 December 2005 - 02:59 PM

Anti-ageing ne pomeni bolj bogato in mastno zadevo-ali puder, kremo,...ampak to, da ima proizvod sestavine, ki delujejo proti staranju, torej antioksidante. Je pa treba v sestavinah preverit, če jih res.
  • 0

#202 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 December 2005 - 03:00 PM

Kolikor jaz vem, so anti-ageing kreme po navadi bolj hranilne, kot pa tiste za mlado kožo ... ne vem no, vsaj sklepam po tistih kremah, ki jih ima doma moja mami.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#203 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 December 2005 - 03:06 PM

QUOTE(DiLeMa)
Kolikor jaz vem, so anti-ageing kreme po navadi bolj hranilne, kot pa tiste za mlado kožo ... ne vem no, vsaj sklepam po tistih kremah, ki jih ima doma moja mami.

ja oboje je res...pač so bolj hranilne in vsebujejo aok
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#204 Irena*

Irena*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 677 posts

Posted 12 December 2005 - 03:51 PM

Lahko so bolj hranilne, ali pa tudi ne. Saj ženske z zrelo kožo nimajo nujno suhe kože, poznam tudi take, ki imajo tudi mastno, tako, da ni za posploševat. Tiste pač morajo uporablat kremo za AOK, ampak lahko kremo.
  • 0

#205 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 December 2005 - 06:46 PM

Npr. Avon kreme iz zlate linije niso mastne, so pa namenjene zreli koži. Ampak normalni do mastni zreli koži.
Je pa res, da z leti koža izgublja maščobo in jo je v veliko primerih potrebno nadomeščati - večina krem za starejše res vsebuje veliko maščob.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#206 Fergie

Fergie

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2499 posts

Posted 12 December 2005 - 06:49 PM

QUOTE(sonchika)
Npr. Avon kreme iz zlate linije niso mastne, so pa namenjene zreli koži. Ampak normalni do mastni zreli koži.
Je pa res, da z leti koža izgublja maščobo in jo je v veliko primerih potrebno nadomeščati - večina krem za starejše res vsebuje veliko maščob.

A to je Anew? Kaj pa modra linija?
  • 0

#207 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 December 2005 - 06:52 PM

Anew ima 2 liniji - modro (za 25+) in zlato (40+). Pa še bela je.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#208 Fergie

Fergie

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2499 posts

Posted 12 December 2005 - 06:56 PM

Ja moja mami je probala tester od zlate pa modre pa vem, da ji je ena odgovarjala, druga ji je pa full mozolje naredila.
  • 0

#209 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 December 2005 - 08:07 PM

Možno je. Avon ima nekaj izdelkov, na katere je veliko ljudi alergičnih. To pa zaradi UV filtrov, ki ne pašejo vsem.
  • 0

#210 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 12 December 2005 - 08:39 PM

Ima kera izkušnje z Loerealovim True match tekočim pudrom??
Kaj pa s pudrom v kamnu Velvet Touch Compact Powder od Isadore??
  • 0

#211 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 12 December 2005 - 08:58 PM

QUOTE(vrana)
Ima kera izkušnje z Loerealovim True match tekočim pudrom??
Kaj pa s pudrom v kamnu Velvet Touch Compact Powder od Isadore??

Jap, oba sem že imela. True Match-barvno se super prilagodi tenu kože, daje naraven videz in je super za vse tiste, ki želijo naraven videz.
Načeloma pa ni ravno prekrivajoč puder, popravke bo potrebno narediti še s korektorjem. Glede obstojnosti pa: če imaš mešan, masten tip kože, je dobro, da puder fiksiraš s pudrom v kamnu, prahu...
ID Velvet Touch: full mehka in svilnata tekstura, zato pazi kako ga nanašaš. Ti svetujem, da uporabiš velik čopič za nanos, ki ga pred nanosom na obraz spihaš. Če boš puder direktno nanesla na obraz, lahko obraz deluje zelo puhasto. Pazi na barve, barvni puder traslucent naj bi bil brezbarvni, vendar je zelo bel...Drugače pa puder super fiksira.
  • 0

#212 Haruka

Haruka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 189 posts

Posted 12 December 2005 - 09:42 PM

sama sem nova zadovoljna uporabnica pudra true match in všeč mi je ravno zato, ker ni toliko prekriven in pušča precej naraven videz.
še bolj mi je pa všeč true match puder v kamnu, tak lahek in mehek je, da bi se kr božala po obrazu enkrat ko si ga dam gor, samo mislim, da se ga pri nas še ne da dobit
  • 0
There's no turning back when you're chasing the wind...

#213 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 12 December 2005 - 09:45 PM

Kje pa si ti dobila True match puder v kamnu??
  • 0

#214 Haruka

Haruka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 189 posts

Posted 12 December 2005 - 10:12 PM

jst sm ga kupla v new yorku, ki sem bla zdej oktobra na izletu ampak sem vidla prejšnji teden, da ga majo tudi v italiji, samo oni majo francosko verzijo pa piše gor accord parfait

in btw...američani pujsi majo celih 21 odtenkov true matcha: 7 odtenkov v vsaki skupini za hladne, nevtralne in tople tone - grrr
  • 0
There's no turning back when you're chasing the wind...

#215 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 13 December 2005 - 08:24 AM

No danes sem pa puder kar s sabo prinesla:

Imenuje se Collistar - anti-age lifting foundation in vsebuje:

cyclomethicone, talic, trimethylsiloxysilicate, butylene glycol, isononyl isononanoate, setyl peg/ppg-10/1 dimethicone, ethylhexyl methoxycinnamate, titanium dioxide, glyceryl ethylhelhexanoate/stearate/adipate, kaolin, disteardimonium hectorite, phenoxyethanol, benzophenone-3, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, sodiumhyaluronate, sodium carboxymethyl betaglucan, adenosine/citidine/guanosine/inosine/uridine,sodium dehydroacetate, disodium edta, stearic acid, methicone, aluminum hydroxide, dimeticone, isopropylparaben, isobutylparaben ....

No ce lahko kdo svetuje kaj za vraga je to ermm.gif Hvala
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#216 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 December 2005 - 09:01 AM

Puder je komedogen, sicer je pa fajn, ker ni masten in bi bil primeren tudi za mastno kožo, če ne bi bil komedogen. Sicer vsebuje zanesljivo UV zaščito, ime nekaj AOK. Fajn.
  • 0

#217 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 13 December 2005 - 09:27 AM

to pomeni, da je primeren za 27 let ali ne (razen da imam suho kožo, nimam nič gubic)?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#218 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 December 2005 - 10:35 AM

Seveda je primeren. Če imaš suho kožo, potem verjetno ne boš dobila mozoljčkov po njem.
  • 0

#219 TAO

TAO

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 144 posts

Posted 13 December 2005 - 03:09 PM

ok zdaj pa že mene zanima ... zakaj se potem sploh imenuje lifting ... če ga lahko uporabljaš že pri 25 ih ....

A ima to lahko kakšne "stranske učinke" in zakaj se potem sploh kozmetika ločuje na nego mlade kože in pa stare kože ... če lahko vse uporabljaš?

in pa kaj pomeni komedogen in kaj AOK? (žal o kozmetiki nimam pojma) tako samo 2-3 besedah ... dobro ali slabo

Hvala in LP
  • 0
I have opinions of my own -- strong opinions -- but I don't always agree with them.
George Bush

#220 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 December 2005 - 03:27 PM

Čisto na kratko. Slošno velja prepričanje, da kozmetika briše gube. Od tod tudi razlika med kremami za mlade in nekoliko starejše. Razlika v kremah (gledano s strani sestave) je zgolj v tem, da kreme za starejše vsebujejo več silikonov in antioksidantov (AOK). AOK služijo boju proti prostim radikalom, ki delujejo na kožo tako, da jo starajo. Torej - po moji kmečki logiki - čim več AOK, počasnejše staranje. Ne pa manjšanje gub. Od tod moje prepričanje, da je vseeno, za katera leta je kozmetika, samo da vsebuje pametno sestavo z veliko AOK.
Komedogen pomeni da maši pore in dela ogrce in mozolje. Seveda pri ljudeh, ki so za to dovzetni.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users