Jump to content

Photo

Posoda in kuhinjski pripomočki

• Please log in to reply
350 replies to this topic

#201 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 30 June 2015 - 10:53 AM

:idea: Domov grede bom zavil v HN, da vidim to reč, ker rabim toaster.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#202 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 30 June 2015 - 10:55 AM

A te je un dokončno zapustil?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#203 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 30 June 2015 - 11:06 AM

Samo ena žarilna mrežica dela. Nič nisem naredil v smeri popravila.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#204 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85848 posts

Posted 30 June 2015 - 02:40 PM

Zadnji komplet je pa res lep. Všeč mi je barva.

Meni je tudi ta kombinacija najbolj všeč. Pri toasterju me pa moti, ker je res samo za toast, jaz pa noter popečem večje kose kruhe. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#205 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85848 posts

Posted 29 July 2015 - 05:27 PM

il_fullxfull.689229437_ovam.jpg

42ea5667cac4b57f01a42e39f83bb695.jpg

porcellana-catbriyur-4.jpg

Collezione-Blue-Ribbon-2.jpg

catbriyur-gallery2.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#206 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 11 November 2015 - 07:39 PM

Nova serija Zwilling nozev je za zjokat se lepa.

38430004nw.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#207 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 11 November 2015 - 07:42 PM

Staub Dutch ovens:

caa26ddce42ec6dba87c0d9f26e588a1.jpg

d45609f8efc87abb664b02192f781fda.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#208 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 11 November 2015 - 07:45 PM

Ti pa so ... drugacni :D Zanimiva ideja, ampak ne bi imela.

24a9d122c1438862b7c32c55413e589a.jpg

• 0

#209 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 24 November 2015 - 03:43 PM

Katere palične mešalnike priporočate? Kakšna moč je priporočljiva? Prej sem imela kar tistega plastičnega, ki se ga pritrdi na mikser in je crknil...sumim da ga je mogoče zmatralo sekljanje parmezana, ko sem delala pesto. :) 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#210 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 24 November 2015 - 03:50 PM

Kaj ti je pa crknilo, prav motorcek ali samo transmisija v pokrovcku od sekljalnika? Preveri, ce ti tisti obicajni nastavek (noga) se dela (ali pa metlica, ce jo imas zraven). 

Drugace se pa ze nekaj casa trudim prit do dna temu, kaj naj bi moc na teh mesalnikih pravzaprav pomenila (ali na palicnih, multipraktikih ali pa na tistem za stepanje), pa nisem uspela kake pametne povezave najt. Imamo doma en ful star gorenjev mikser z metlicami (se tistega opecnato oranznega), ki nima kaj prida watov za hvalit se z njimi, ampak stepa pa stokrat hitreje od novega Boscha, ki jih ima vec kot dvakrat toliko. Go figure. 

• 0

#211 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 24 November 2015 - 04:17 PM

V bistvu je crknil cel mikser, tudi drugi nastavki ne delajo. Bosch je, če se ne motim. Jaz moč povezujem s tem, da lahko zmiksa tudi kaj tršega, pa da se ne pregreje tako hitro kot kak šibkejši. Vem pa ne zagotovo. :) 

Sem ravno danes bila v Merkurju in imajo od 400 w za malo manj kot 30 eur, brez drugih nastavkov zraven. Sekljalnik bi sicer imela, glede moči pa ne vem, če se splača dat enkrat več za 600, 700 w, ali en pol šibkejši čisto zadošča.

• 0

#212 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 24 November 2015 - 04:46 PM

Mnja, saj to. Zdaj iz firbca pred nakupom vedno preverim online navodila za uporabo, pa ponavadi pri vecini pise, da jih lahko uporabljas x sekund, potem pa jih moras nekaj casa pustiti, da se "ohladijo", preden spet lahko pritisnes gumb za x sekund. To je meni cisti no-go (tudi nikogar ne poznam, ki bi recimo sekljalnik tako uporabljal). Drugo je recimo to, da moras vmes ustavit in sestavine s sten posode postrgat ... (Sori, nisem ravno v pomoc.)

Imam pa trenutno Bosch MSM6700GB (600W) z nastavki:

$_35.JPG

Sama masina in nastavki delajo super (ga res pogosto uporabljam), edino pokrov od sekljalnika je kaput, pa se mi ne splaca novega narocit, kolikor sem gledala po spletu. Me pa vseeno mika, da bi si nekaj manjsega od multipraktika omislila za delanje krem pri sladicah, sladolede in hummus ...

• 0

#213 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 24 November 2015 - 05:00 PM

Jaz bi imela tudi takega z inox nastavkom, ja. Od ostalih pripomočkov pa bi imela edino sekljalnik. Metlica se mi zdi brez veze, niti mi ne zgleda posebej učinkovita, ker za stepanje imaš itak mešalnik.

• 0

#214 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85848 posts

Posted 24 November 2015 - 05:22 PM

Moj foter vsakih par mesecev kupi nov palični, ker mu tako pogosto crkuje, mi je že prav smešno. :D Ga uporablja za omake itd. in je to zanj potrošna roba.

• 0

― V. Van Gogh

#215 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 24 November 2015 - 05:30 PM

Ce bi ga jaz toliko uporabljala kot on, bi verjetno investirala v kak industrijski strojcek tipa Robot Coupe Blixer. 

• 0

#216 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 24 November 2015 - 05:31 PM

Jaz bi imela tudi takega z inox nastavkom, ja. Od ostalih pripomočkov pa bi imela edino sekljalnik. Metlica se mi zdi brez veze, niti mi ne zgleda posebej učinkovita, ker za stepanje imaš itak mešalnik.

Ta metlica je btw super, ker je ful gosta, pa tista prilozena posoda zraven tudi. Dosti prej recimo stepes smetano ali beljake aquafabo za spanske vetrce ali mousse. Preverjeno!

• 0

#217 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85848 posts

Posted 24 November 2015 - 05:50 PM

Ce bi ga jaz toliko uporabljala kot on, bi verjetno investirala v kak industrijski strojcek tipa Robot Coupe Blixer. 

Koliko pa stane to, nisem našla? Ne vem, če bi prišlo v poštev zanj, ker mora vmes postopoma miksati. Ima pa že cel kup teh profi pripomočkov, sploh za embaliranje.

• 0

― V. Van Gogh

#218 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 24 November 2015 - 05:55 PM

Aja, nisem vedela. :) Fant pa čili omake dela v blenderju in mu je tudi že drugič crknil. Pusti miksati kakih 15, 20 min in je to očitno preveč in se pregreje. 

• 0

#219 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 November 2015 - 05:58 PM

20 minut blenda čilije? :D

• 0
Viens, reste ici!

#220 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 24 November 2015 - 06:04 PM

Ok, mogoče malo manj, lahko bi še manj, ampak hoče, da je omaka čisto gladka, zato ne miksa samo par minut.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users