Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#201 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 March 2008 - 01:01 AM

Ja, res izgledajo dobro, pa tudi sliši se privlačno tole s čiljem, ker so bolj taki nenavadni.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#202 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 26 March 2008 - 07:54 AM

Piškoti izgledajo noriiiiiii.
thumbup.gif
  • 0

#203 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 March 2008 - 11:03 AM

Tudi meni izgledajo za popizdit okusni, taki sočno in res mmmmmmm. happy.gif Jaz bi edino čili definitivno spustila, ker full ne maram pekočih zadev.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#204 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 March 2008 - 11:11 AM

Baby, a dostavljaš na dom? biggrin.gif

Veeery nice. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#205 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 March 2008 - 02:19 PM

QUOTE(DiLeMa @ 26. 3. 2008 - 11:03) View Post

Tudi meni izgledajo za popizdit okusni, taki sočno in res mmmmmmm. happy.gif Jaz bi edino čili definitivno spustila, ker full ne maram pekočih zadev.

Jaz bi tudi čili spustila. Res slastni izgledajo! njam.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#206 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 01 April 2008 - 12:18 PM

Joj kok res dobri zgledajo. happy.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#207 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 04 April 2008 - 09:52 PM

Bajaderce

sestavine:
- 30 dag albert keksov
10 dag kokosove moke
20 dag sladkorja stopljenega v 1dl vode
1 margarina (25dag)
rum

10dag jedilne čokolade
1 žlica margarine ali masla
oboje zmehčamo nad paro

priprava:
piškote zmeljemo v mešalcu, sladkor raztopimov 1dl tople vode in prelijemo po piškotih in kokosovi moki ter primešamo zmehčano margarino. pekač obložimo s peki papirjem maso poravnamo, prelijemo z glazuro in damo v hladilnik.
rečemo z ogretim nožem.

BAby tvoji piškoti zgledajo naravnost mamljivo biggrin.gif so se mi sline začele cedit tongue.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#208 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 05 April 2008 - 05:53 PM

Lambada

SESTAVINE:
Testo
- 3 jajca
- 20 dag sladkorja
- 20 dag moke
- 1/2 dl vode
- 1/2 dl olja
- 1 pecilni prašek

Žele:
- 1 l pomarančnega soka
- 3 vanilijevega pudinga
- 9 žlic sladkorja
Preliv 1:
- 1 l mleka
- 10 žlic sladkorja
- 10 žlic moke
- 50 dag margarine
Preliv 2:
- čokolada
- margarina
- Albert keksi
- rum

PRIPRAVA:
Za testo zmešamo jajca, sladkor, moko, vodo, olje in pecilni prašek. To maso zlijemo v malo višji pekač in pečemo.

V pomarančnem soku skuhamo pudinge, ki smo jih zmešali z 9 žlicami sladkorja. Tako dobimo žele, ki ga polijemo po pečenem pecivu.
Za preliv 1 zmešamo mleko, sladkor in moko in zavremo, ves čas kuhanja mešamo. Ko zavre, pustimo stati 10 min. nato pa vmešamo dobro zmešano margarino in vse skupaj zlijemo čez pecivo in žele. Albert kekse namočimo v rum in položimo po prelivu 1. Nazadnje vse skupaj prelijemo s stopljeno čokolado in ko se ohladi, postavimo čez noč v hladilnik.

IPB Image

Dela je kar nekaj, ampak se vsekakor splača. Pa po mojih ugotovitvah je veliko bolje če se piškoti namočijo kar v kakav smile.gif
  • 0
We must let go to live on.

#209 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 10 April 2008 - 05:23 PM

mene zanima če mogoče kdo ve, kako bi lahko naredila lepo čokolado za glazuro. Rada pa bi, da bi bla tista lomljiva in ne vsa pocasta.
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#210 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 April 2008 - 07:23 PM

Kupiš lahko že pripravljeno zadevo, obstaja veliko okusov, tudi z belo čokolado. Drugače pa obstajajo tudi čokolade, ki se jim reče kuvertura in jo samo stopiš in preliješ čez pecivo. Čist lepo se ti bo u bistvu strdila vsaka čokolada, dokler ne boš vmes zmešala masla, olja ali pa preveč mleka recimo.
  • 0

#211 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 11 April 2008 - 09:40 AM

meni se jedilna čokolada stopljena in zmešana z maslom nikoli ne lomi, res pa je, da vedno pecivo režem z ogretim nožem.
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#212 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 11 April 2008 - 10:40 AM

če topiš čokolado, ne smeš NIKOLI zlivati not mleka, ker mleko koagulira in potem nastanejo kuglice ipd. Notri daješ maslo ali margarino. Sicer pa ful dobro izpade tudi, če v posodi segreješ nutelo, kateri si dodal malo masla ali margarine. Prav kul je smile.gif
  • 0

#213 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 11 April 2008 - 09:01 PM

Ubistvu sm poskusla že z velikimi čokoladami (od jedilnih do navadnih) in z malsom, mlekom, margarino oz. brez vsega. Poskusla sm res že na vse možne načine, pa mi čokolada nikoli ne postane lomljiva. Rada bi ubistvu na ta načini kot je recmo v uni čokoladki, ki jo kupiš Kinder Pinguin ali pa indijanček.
  • 0
*Slončica*
IPB Image

• Guests

Posted 12 April 2008 - 10:09 AM

Lahko vzames tut recimo navadno mlecno milko, jo nalomis v eno salcko in das v mikrovalovko. Samo jo mors dat noter recimo 3x po eno minuto, ne 3 minute naenkrat, ce ne se ti na podn posodice prime in zazge. In bos dobla tako gosto stopljeno cokolado, ki jo pol z nozem recimo namazes cez pecivo in se cez neki casa strdi. Samo To lahko mazes cez testo, bolj tezko pa cez smetano, ker je tolk gosto, da bi ti najbrz spacalo pol vso smetano in vse skup. Je pa to men najbols, ker mi un preliv iz jedilne cokolade in masla ni dober.

V kaki boljsi trgovini lahko pa kupis cokolado za fondi, ki se tut cist stopi v mikrovalovki in lahko tut to uporabis kot preliv.Se strdi potem popolnoma, ko se ohladi.
  • 0

#215 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 12 April 2008 - 10:17 AM

Ančka, jaz sem v čokolado velikokrat zlila mleko in če stalno mešaš, ne nastanejo bunkice.
Čokolade se nikol ne topi na direktnem ognju, ampak v posodi nad paro.

• 0

#216 PinaColada

PinaColada

sramežljivec

• Člani
  • 58 posts

Posted 13 April 2008 - 08:04 AM

dodajam glas Fridi. Tudi meni se to še nikdar ni zgodilo, če sem dodajala mleko. ;)
Sicer pa je fajn notri dati kapljico olja, za lesk in za to, da se čok. ne lomi med rezanjem.

Čokoladni huzarski krapki :
Testo
140 g masla ali margarine, 70 g sladkorja,1 vanilijev sladkor,ščepec soli,2 rumenjaka,180 g moke,50 g nasekljane čokolade

Nadev:
30 g masla,180 g čokolade,4 žlice sladke smetane

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Sestavine za testo na roke zamesimo v
testo, ki se ne lepi (po potrebi dodamo malenkost moke). Testo
oblikujemo v kroglice, ki jih namočimo v beljaku in povaljamo v
sesekljanih lešnikih. Nalagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki
papirjem. V vsako kroglico vtisnemo luknjo za nadev s prstom ali s
kuhalnico. Pečemo 18 minut.

Za nadev sestavine stopimo in dobro zmešamo. Natančno se držimo
količin, da bo kasneje nabrizgana zmes dovolj trdna, da bomo lahko
piškote hranili enega na drugem in hkrati dovolj mehka, da bomo zlahka
ugriznili vanje. Ohladimo do stopnje, da zmes postane kremasta za
brizganje. Na pečene krapke nabrizgamo kupčke nadeva in pustimo, da se
strdi.

Attached Files

• 0

#217 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 13 April 2008 - 08:24 AM

Zgledajo krasno. A so to tvoja stvaritev al iz kakšne knjige?
  • 0

#218 PinaColada

PinaColada

sramežljivec

• Člani
  • 58 posts

Posted 13 April 2008 - 10:38 AM

Recept je iz knjige, slika pa je moja.
  • 0

#219 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 April 2008 - 04:16 PM

Sem naredila tisto stvar, ko samo zmečeš skupi, s skuto in marmelado. A to more pridt malo pocasto? huh.gif
Dala sem pa pol marmelade (350g), ker pač ne piše koliko gramov in sem mal po občutku (verjetno ne bi smela laugh.gif ) in je obupno sladko. cry.gif
  • 0

#220 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 April 2008 - 08:01 AM

Evo, kaj moja mama dela, obsedena je namreč s kulinariko.net, in kuha kot da bo konec sveta ju3. V petek me je pričakalo (recepte dopišem):

Jogurtova pita

[attachmentid=4477]

Rolada w00t2.gif

[attachmentid=4478]
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users