Mislim, da nisi upravičena in nimaš nobene podlage, da za druge ocenjuješ in jih določuješ, kako čutijo. In jaz dobro vem, kar čutim in vsekakor razumem ženske, ki si želijo otroka.
Tle ne gre zate, ampak na splošno za vse ljudi. Na živce mi gredo stavki, kot so ''vem, kako se počutišl'' in podobno, sploh takrat, ko so dejansko popolnoma absurdni in neupravičeni. Postaviti se v čevlje nekoga drugega je zelo težko celo takrat, ko si šel sam skozi isto stvar, saj ljudje zadeve doživljamo drugače. Prav smešno in naravnost neumno se mi pa zdi, da rečemo da razumemo nekaj, česar še sploh nismo dali skozi in lahko torej samo predvidevamo, kar pa je itak bolj tako-tako.
Lahko ti razumeš neke površinske razloge, zakaj nekdo hoče otroka, kot lahko tudi Dragica razume neke površinske razloge, zakaj nekdo noče otroka. Ne moreš pa ti rečt, da veš kako se ona počuti, ker sploh ne poseduješ istih čustev kot ona, torej ti je želja do otroka tuja in je sploh ne čutiš. Torej kako lahko razumeš čustvo, ki ga sploh ne čutiš? Menda se tle jasno vidi absurdnost situacije.
In ravno to je tisto, kar je hotela povedat Dragica in kasneje tudi jaz. Lahko sprejme to, da nekdo noče otrok in je s tem sprijaznjena ter se ji ne zdi napačno, ne bo pa razumela nekih čustev, ki tebe vežejo na to odločitev, ker sama čuti popolnoma drugače in jo navdaja želja po otroku ter si ne predstavlja, da te želje ne bi bilo.
Torej razume razumsko, ne razume pa emocionalno, ker ji je to nekaj tujega, tako kot je tebi emocionalno tuj njej anspekt, tudi če me skušaš prepričat v nasprotno. In tle ni popolnoma nič napačnega.