Jump to content

Photo

Katera pasma je zame?!

• Please log in to reply
352 replies to this topic

#201 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 07 June 2007 - 03:47 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 7. 6. 2007 - 14:00) View Post

ja kšne 3 urce na dan bi bil sam verjetno, kar se mi zdi vredu.

kolko je pa kaj težak ?

je samička ponavadi kaj bolj navezana na lastnika in ne tolko samosvoja ?

koliko je približno cena ?

primeren je tudi za v hišo ane .. oz. not bi spal biggrin.gif

- 3 ure je OK (pač mladiča postopno navajaš..ampak 8 ur ne bi mogel bit sam)

-samička samček...vseeno odvisno od psa do psa, povej želje vzreditelju in ta ti bo pomagal izbret psa, ki bi bil najprimernejši zate (jaz osebno bi želela takega, da kaže malo zanimanja za sodelovanje, se igra z mano, NE grize rok, hlač... se pusti dvignit, božat po glavi...in ni glaven v leglu). Je pa ta pasma načeloma zelo samostojna in rabijo premetenega vodnika da jih zmotivira.

-cena kaj pa vem ok 500-800 € ziher, lahko je še pa kaj več ali pa manj, odvisno od vzreditelja, kombinacije in ali ti ga da v solastništvo, pet qulity je ponavadi cenej-pomeni da pes ni primeren za vzrejo (samo to more bit kaka res opazna hiba-pri dalmijih so to plošče, modre oči)

-za hišo? obvezno! wink.gif

standard si poglej (teža, višina...)

Znaš ANG-nekaj linkov iz matične dežele

http://www.thebeagleclub.co.uk/

http://www.ukdogs.or...gle/Beagle.html

Jaz mam že dve leti izbrano pasmo, zbiram informacije, iščem vzreditelja, ki bi mel takega psa kot si želim...dolgotrajno. Upam, da mi bo v naslednjih 4 letih uspelo biggrin.gif

• 0
IPB Image

#202 pehta

pehta

sramežljivec

• Člani
  • 36 posts

Posted 08 June 2007 - 09:29 AM

js mam doma 2 leti staro beaglco in vam povem da sem se v njo dobesedno zaljubila smile.gif
je ful pozitiven pes, nikoli slabe volje, poln energije, rad se igra in crklja. če je le kdo doma je pravi angelček. ne presene pa samote. to je zanjo kot zapor. in na sprehodih je raje ne spuščamo, ker ima takšen lovski nagon da bi prevohala cel gozd.

drugače pa res takšen srček da ga ni večjega...bo pa naša verjetno imela naslednje leto leglo, če še mami prepričamo smile.gif komaj čakam biggrin.gif

[attachmentid=1969]

[attachmentid=1970]

Attached Files

• 0
notranji mir sredi kaosa....

#203 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 08 June 2007 - 03:01 PM

cukr oops.gif

Anja, katera pa je ta pasma, ki si si jo izbrala ? biggrin.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#204 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 June 2007 - 12:02 AM

po tanovem oz. po prebiranju nekaj deset strani o beaglih mi je pri njih mogoče malo preveč izražen lovski nagon (pa čeprav kako pri katerem) oz. se mi mogoče ne zdi primeren za takšnega začetnika, kot sem jaz oz. vsi pri nas v družini smile.gif Je pa sicer fajn, da so na splošno beagli zdravi cool.gif

zdaj me spet kar neki na čivavo vleče oz. na eno majhno do srednjo veliko pasmo, ki bi bila primerna za začetnika.

pa sej, bolje da zdaj izbiram in postopoma prehajam na čimboljše izbire, ki bi bile za nas primerne kot potem, ko bi bilo že prepozno smile.gif
  • 0

#205 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 09 June 2007 - 10:06 AM

QUOTE(MLadoLetNa @ 8. 6. 2007 - 16:01) View Post

cukr oops.gif

Anja, katera pa je ta pasma, ki si si jo izbrala ? biggrin.gif

Samojed.
  • 0
IPB Image

#206 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 June 2007 - 01:09 PM

aa smile.gif

vsi samojedi do sedaj, kar sem jih srečala, so mi bli karakterno ful dobri cool.gif
  • 0

#207 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 23 June 2007 - 04:38 PM

jaz bom v kratkem tudi lahko mela psa.. pa se mormo še odločt katerega. js bi mela kakega majhnega in predvsem nezahtevnega pa takega k se rad razvaja smile.gif

aja a je to res vrsta čivave?

IPB Image
  • 0

#208 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 June 2007 - 04:46 PM

Ja ta ščene je mala čivava.

Mladoletna; Samojedi so ful trmasti.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#209 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 June 2007 - 05:00 PM

Jaz bi naslednje leto rada imela šihcuja oz. enega majhnega psa, ki se raad crklja smile.gif

• 0

#210 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 August 2007 - 01:41 PM

TULE podarijo 14 mesecev starega črnega Kokeršpanjela.
Če bi mi dopuščal čas, bi ga takoj šla iskat. cry.gif

IPB Image
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#211 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 16 August 2007 - 06:50 PM

Kako je lep, pismo ! huh.gif
  • 0

• Guests

Posted 16 August 2007 - 07:07 PM

Joooj, kakšen lepotec! wub.gif
  • 0

#213 temida

temida

sramežljivec

• Člani
  • 97 posts

Posted 10 February 2008 - 07:18 PM

a ima kdo rottweilerja?

v družini razmišljamo da bi si kupili dva rottweilerja. imamo veliko hišo z dokaj velik vrta okoli, ki je ograjen. psa bi bila seveda zunaj.
smo pa zelo aktivna družina. vedno gore, plezanje v hribih, turno smučanje, kolesarjenje, dopusti po dolomitih,...
ali so te psi primerni za gorskoreševalnega psa?
je pes sploh primeren za nas?
koliko ta pes sploh zdrži? je za njega vredu če ga za 8-10 ur pelješ v hribe, kjer hodiš s hitrim tempom?
ali ta pes teče za tabo ko ti smučaš?

koliko približno stane ta pes rodovniški?
ali se lahko zmeniš da ima pes odrezan rep? ker so te psi z repi čudni
  • 0

#214 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 02 March 2008 - 11:04 AM

QUOTE(temida @ 10. 2. 2008 - 19:18) View Post

a ima kdo rottweilerja?

v družini razmišljamo da bi si kupili dva rottweilerja. imamo veliko hišo z dokaj velik vrta okoli, ki je ograjen. psa bi bila seveda zunaj.
smo pa zelo aktivna družina. vedno gore, plezanje v hribih, turno smučanje, kolesarjenje, dopusti po dolomitih,...
ali so te psi primerni za gorskoreševalnega psa?
je pes sploh primeren za nas?
koliko ta pes sploh zdrži? je za njega vredu če ga za 8-10 ur pelješ v hribe, kjer hodiš s hitrim tempom?
ali ta pes teče za tabo ko ti smučaš?

koliko približno stane ta pes rodovniški?
ali se lahko zmeniš da ima pes odrezan rep? ker so te psi z repi čudni

NIKAR 2 naenkrat-to še izkušenim le s težavo uspe.
NIKAR rottija zunaj imeti
NIKAR-kupirati rep, v matični državi Nemčiji tega že zelo dolgo ne delajo

Če misliš s psom se iti reševanje-to je NAČIN ŽIVLJENJA in VSI reševalni psi, agilitaški so v hiši s svojii ljudmi, polnopravni člani družine.

Kontaktirajte uporabnico urško na www.mojpes.com forumu ima zelo uspešnega in maximalno dobro vzgojenega predstavnika te pasme Paxa.

• 0
IPB Image

#215 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 March 2010 - 10:22 PM

QUOTE(Kalypso @ 1. 3. 2010 - 21:55) View Post

Ja, saj je ogromno takih psov mešancev, tako da me ne skrbi. Bomo že nekaj našli. smile.gif Saj navsezadnje videz niti ni tako pomemben, važno je, da bosta spet imela nekoga, ki bo zapolnil praznino, ki je nastala z Larinim odhodom. Obadva- babi in deda sta čist strta odkar je več ni. cry.gif

[attachmentid=6512]

Joj, prav vidi se s slike, kaka cartika je morala bit. cry.gif

Zdej sem se spomnila, da imajo v Zonzaniju trenutno najnežnejšo psičko, kar sem jo kdaj videla. Ime ji je Lajka, je srednje velikosti (približno do kolen povprečno visokega človeka), FUL je mirna, tak mirnega psa pa še ne, kolegici je padel na sprehodu povodec iz rok in če se to pri kterem drugem zavetiščarju zgodi, jo ucvre 100 na uro, da laufaš za njim ko zmešan. Ta psička pa se je, ko je videla kaj se je zgodilo, ustavila in se usedla na tla in lepo počakala. Laja sploh ne, fuuul se rada carta, uglavnem popolna psička za starejše ljudi. Je pa stara dve leti in pol, pa ne vem zdej, kako gledaš na to, ker pač ni mladiček. Je pa že imela mladičke enkrat in je zdej sterilizirana, tako da tudi s tem ne bi bilo problemov. Je pa v zavetišču že nekaj časa in jo čaka usmrtitev.

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#216 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 March 2010 - 10:35 PM

cry.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#217 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 01 March 2010 - 10:49 PM

Mene je tudi prav zmrazilo. cry.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 01 March 2010 - 10:50 PM

Joj, ne! cry.gif Zakaj usmrtitev? Ker nihče ne plačuje za njo od daleč?
Naš je bil v zavetišču celih 8 mesecev blink.gif (še danes ne vem, kako je to možno, ker je tak zlat pes, da bi ga lahko z lupo iskali, pa ga ne bi našli daleč naokoli). Včasih, ko pomislim, da bi ga po zakonu morali uspavati po 30. dneh, mi gre kar na jok. cry.gif Pikec moj ...
  • 0

#219 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 March 2010 - 10:56 PM

Nila, to je zelo odvisno od zavetišča do zavetišča. Zonzani je dokaj malo zavetišče, ne more se recimo primerjat s Horjulom, ki je res krasno zavetišče z veliko začetnico, nimajo nekih blaznih sredstev, država pa plača za oskrbo psa samo 30 dni. Ker potem pač zmanjka sredstev in se mora zavetišče spraznit za nove prišleke, jih večinoma po 30 dneh usmrtijo. Sicer jaz in kolegica velikokrat prineseva hrano, celo prejšnje poletje sem vsak teden nesla tja par vreč briketov, ampak vseeno to ni to, psov je veliko. Se zgodi, da imajo nekatere dlje (eno Štefi imajo že pol leta), ampak je to bolj izjema, kot pa pravilo. Tale srčica mislim, da nima več veliko časa. Jaz raje sploh ne mislim več na to, ker se lahko človeku utrga.

Iz katerega zavetišča pa si ga ti vzela?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 01 March 2010 - 11:04 PM

Iz Obalnega (Dvori pri Sv. Antonu). Tam imajo možnost, da posvojiš kužka na daljavo, kar pomeni, da vsak mesec zanj plačuješ in tako lahko ostane v zavetišču.

Se spomnim kužike Kere, ki je bila stara že okrog 7-8 let in vsi so mislili, da bo v zavetišču tudi dočakala smrt. Pa je prišel en par iz Udin, ki še nikoli prej ni imel psa in je bila Kera idealna. Tako je postala Italijanka! laugh.gif In sigurno se ima zdaj fajn, pa kolikor let bo še živela.

Poznaš mogoče skupino na FB Pes-moj prijatelj? Ustanovila sta jo dva fanta, ki pomagata predvsem Obalnemu zavetišču (ker stanujeta tam), ampak mislim, da z Zonzanijem tudi super sodelujejo. Skupina ima 27.000 članov in ni vrag, da če objavijo oglas, da se kužiki čas izteka, da jo ne bi kdo vzel. Po mailu (je objavljen na strani skupine) pošlješ opis, slikico, kontakt zavetišča itd. in objavijo na zidu, da vseh 27.000 članov dobi (ker saj veš, kako je, če bi sama objavila - vidi samo tisti, ki gre dejansko na njihovo stran).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users