KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE
Posted 06 January 2007 - 04:05 PM

Posted 06 January 2007 - 04:30 PM
Kaj pa pridobivanje kalcija iz mleka? Predvsem mislim na pozive, da moramo ženske piti veliko mleka zaradi kalcija, da ne bomo na stara leta dobile osteoporoze.
Mimogrede: a ni Tyra delala reklamo za mleko. I love milk?
Mleko naj ne bi bilo primerno za človeka. Logično je, da je mleko namenjeno mladičem iste vrste. Mleko človeške matere je primerno za človeškega dojenčka, kravje mleko za telička, mačje za mačjega mladiča itn.
Kalcij v mleku naj bi bil v zelo grobem stanju in bi naj človeškemu telesu onemogočal, da vsrkuje kalcij v bolj fini obliki, ki se nahaja v rastlinah. Poznam več primerov, ko so ljudje zaužili veliko mlečnih izdelkov in bi po logiki morali imeti dovolj kalcija in močne kosti, pa so pri njih odkrili, da je telo zaradi pomanjkanja kalcija le-tega črpalo iz kosti. Po drugi strani, pa imajo ljudje, ki zaužijejo malo ali nič mleka in dovolj zelenjave ter semen, popoolnoma zdrave kosti in zadostno količino kalcija v telesu. Mlečni izdelki so torej z vidika kalcija prej škodljivi kot koristni.
Posted 06 January 2007 - 04:36 PM
Posted 06 January 2007 - 04:54 PM
Reklamiranje, kako je mleko zdravo in da telo brez njega ne dobi dovolj kalcija izvira iz ZDA in njegov edini namen je bil (in je še) povečati dobiček mlečne industrije.
Enako se že nekaj časa dogaja z reklamiranjem vsemogočih zdravil, na račun katerih bogati farmacevtska industrija. Marsikdo raje seže po Lekadolu +C, kot po čaju z medom in limono.
Posted 06 January 2007 - 06:58 PM
fabulous (bluberi)kaj pa kefir,ga tud ne pijš?men se mlek tud vend bl grauža,pa ne sam mlek..
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 06 January 2007 - 07:02 PM
Posted 06 January 2007 - 07:08 PM
Posted 06 January 2007 - 07:11 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 06 January 2007 - 07:35 PM
Posted 06 January 2007 - 07:49 PM
Če bi hotel dobiti dnevno dozo kalcija, bi - mislim, da - moral popiti več kot liter mleka. Mi pa ja uniči želodec, če bi to prakticirala. Poleg tega pa mora telo zraven dobiti tudi vitamin D, da se kalcij sploh lahko skladišči.
jp vitamin d se pa dobi izkjučno z izpostavljanjem soncu. pa mislm de je za resorbcijo kalcija tud en hormon obšičtnic pomembn - če me spomin ne vara

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 06 January 2007 - 07:53 PM
Obstajata dve obliki vitamina D. Vir vitamina D2 (ergokalciferola) je kvas, ki je bil izpostavljen ultravijoličnim žarkom, vitamin D3 (holekalciferol) pa je v ribjem olju in jajčnem rumenjaku. Vitamin D3 nastaja tudi v koži, če je izpostavljena sončni svetlobi. Mleko lahko obogatimo z eno od obeh oblik vitamina D. V jetrih se vitamin pretvori v obliko, ki jo kri lahko prenaša po telesu. Nato se v ledvicah pretvori v hormon, ki pospeši vrskavanje kalcija v črevesju in omogoča normalen razvoj kosti.
Posted 06 January 2007 - 09:07 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 January 2007 - 09:25 PM
Posted 06 January 2007 - 09:29 PM
ne vem, kar se mack tice, redko kera prebavlja (kravje) mleko.
Sem glih prej misla napisat za mačkone.zanimivo njim ne dajemo mleka, mi ga pa pijemo

mah valda mleko je sestavina ki se skos pojavlja pri jedah,ampak nalivat z njim se pa glih ni ok.če to vemo ,je že dost.
Posted 06 January 2007 - 09:30 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 January 2007 - 09:32 PM
Posted 06 January 2007 - 09:33 PM
Posted 06 January 2007 - 09:49 PM
Pa kosmiče utapljam v njemu za zajtrk.
Posted 07 January 2007 - 02:37 AM
Pogosto jih kar z vodo vzamem, če si pravočasno ne priskrbim mleka.
Posted 07 January 2007 - 10:49 AM
Bistvo je, da je mleko posebej prilagojeno za mladiče iste vrste in ni primerno za druge živali oz. ljudi.
Če odrasla mačka ali človek tu in tam pijeta mleko verjetno ne bo nič narobe. Smešno se mi pa zdi, da govorijo kako je zdravo in da bomo brez njega zboleli.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users