Jump to content

Photo

Pralni praški, mehčalci & ostala čistila

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#201 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 03 January 2013 - 10:02 PM

Marmelada, zakaj pa daš pralno sodo?Ti nič ne spere barvastega ali črnega perila?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#202 elanor

elanor

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 401 posts

Posted 04 January 2013 - 07:29 PM

nevem če sem našla pravo temo...imam majhen problem (če se slučajno najde kakšna dušca da mi pomaga): belo majčko sem imela zloženo pod majčko ki ima rdeče naramnice, zdaj imam pa na beli majčki rdeče packe (očitno naramnice niso bile povsem suhe) se da to kako spravit ven?

• 0

A painting is complete when it has the shadows of a God. - Rembrandt

#203 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 January 2013 - 07:41 PM

Poskusi z Vanishem.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#204 elanor

elanor

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 401 posts

Posted 04 January 2013 - 07:56 PM

ok. :thanks:

• 0

A painting is complete when it has the shadows of a God. - Rembrandt

#205 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 21 February 2013 - 05:22 PM

http://www.onegoodth...rom-carpet.html

http://www.onegoodth...ze-version.html

• 0

#206 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 March 2013 - 10:20 AM

Naredite si svoje eko tablete za pomivalni stroj!

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#207 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 14 July 2013 - 09:43 PM

Saj je bilo sigurno že govora o tem...katere tablete ali gel za pomivalni stroj uporabljate in so učinkoviti? Finish/Calgon se mi zdijo drage, a so tudi katere cenejše kvalitetne?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#208 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 15 July 2013 - 07:11 AM

Baje so Hoferjeve  in Eurospinove tablete čisto OK; jaz imam trenutno tablete iz DM-a in kot kaže, jih bom imela dovolj še vsaj za eno leto, hehehe, tako da še nekaj časa ne bom imela prilike sprobat kakšnih drugih.

• 0

#209 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 15 July 2013 - 10:33 AM

jaz imam trenutno tablete iz DM-a in kot kaže, jih bom imela dovolj še vsaj za eno leto, hehehe, tako da še nekaj časa ne bom imela prilike sprobat kakšnih drugih.

od vsega začetka imam DM tablete za pomivalni stroj in sem zadovoljna z njimi. Ponavadi sam notri samo polovico tablete in vse super opere. Imam TE

Ja, prašek, gela ne uporabljam več, ker mi vse pisane cunje po pranju s katerimkoli gelom smrdijo. 

Jaz sem to opažala nekaj časa pri črnih /temnih cunjah, zato sem jih potem začela prati na 60 stopinj in se mi zdi, da je bolje.

meni tudi, samo temne. Sem začeka podaljševat program, pa nič ne pomaga. Vedno so mi govorili, da prašek za temna oblačila in nizke temperature ni dobra kombinacija, saj se lahko vidi (se ne izpere dobro).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#210 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 15 July 2013 - 11:26 AM

pomivalni stroj: ko sem slišala, da so tablete strup za pomivalni stroj, sem začela uporabljat gel (večinoma somat). trenutno pa imam blink iz muellerja prašek in je ok. ga dam pa minimum in čisto dobro opere. imela sem tudi prašek dexal iz eurospina in je soliden. sploh za 2 €.

pri pralnih praških pa je že večja znanost. trenutno imam persil v prahu iz muellerja, ki ga dam minimalno in 1 dcl alkoholnega kisa. s persil tabletkami (z gelom) nisem bila zadovoljna, hitro se porabijo in nič bolje ne operejo. ker imam majhnega otroka in veliko madežev, pa vsak madež prej nasprejam z odstranjevalcem madežev ali pa podrgnem z pralnim milom. pa kar gre. včasih mi cunje malo zasmrdijo, ampak to je zaradi sušenja, ker jih preveč naenkrat naložim na sušilec. če je slabo vreme pa jih sušim notri. dobitna kombinacija za smrad.

• 0

#211 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2013 - 11:32 AM

supergirl, brez zamere, ampak ali lahko uporabljaš velike začetnice? Če jih ne, so tvoji sestavki zelo težko berljivi, ker ne vidiš kje se en stavek konča in drugi začne. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#212 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 15 July 2013 - 11:40 AM

Se bom potrudila. :wink1: 

• 0

#213 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 15 July 2013 - 12:33 PM

Sg, če si na ipadu si v nastavitvah naštimaj, da ti samo meče ven velike začetnice. :)

• 0

After all this time?

Always.

#214 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 15 July 2013 - 01:15 PM

Ne, ipad mi jih že meče sam ven. Problem je, ker mi jih računalnik ne. Razvajena sem.

• 0

#215 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 18 July 2013 - 01:58 PM

Sej vem, da nočte tega barati, amapak vseeno. kot veste imam doma brata s cerebralno paralizo. Ne bom o slabostih te bolezni, bom pa sam omenila, da pri njem je ful problem, ko gre na veliko potrebo, ker se ne očedi dovolj dobro in so njegove hlače velikokrat vse umazane. Tako, da za vse madeže, tudi te najbolj trdovratne svetujem tole zadevo od Ariela, s tem, da pustiš gor najmanj pol ure pred pranjem, če so madeži res trdovratni, lahko tud kak dan in bo šlo dol!

big_29613_6860.jpg

Tole je pa neki najboljšega za v pomivalni stroj. Mi smo imeli vse te zadeve k ste jih vi naštele pa noben prašek ne opere posode tok dober kot ta, ki sploh ni neki znan plus še ful poceni je. Sem pa čist slučajno ga 1 x vzela in ga ne zamenjam za nič več.

Dexal_praek_za_pomivalni_stroj_g.jpgDexal_sijaj_za_pomivalni_stojml.jpg

• 0

#216 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 18 July 2013 - 05:22 PM

Dexal...to je iz Eurospina? Pri nas doma smo začeli obnavljat kuhinjo in bomo nabavili končno tudi pomivalni stroj, ki ga do zdaj nismo imeli in moram malo raziskat glede tablet/gela. Pri fantu imajo Finish tablete, ampak kolikor vem, so kar drage in se sigurno dobi kakšne dobre za manjši denar.

Ariel professional imam tudi jaz, to zeleno flaško na sliki, ampak ga ponavadi vlijem kar v boben pred pranjem ali pa malo direkt na madež in podrgnem, nikoi še nisem puščala dlje časa stat. Moram drugič, ker mi z raznih krp za čiščenje ne gre vsa umazanija dol.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#217 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 July 2013 - 05:48 PM

Dexal ima tudi bojda zelo dobra čistila - za steklo, razmaščevalce, itd.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#218 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 18 July 2013 - 06:52 PM

to ne vem, ker za steklo pri nas uporabljamo Stelex, tale prvi Dexal je pa prašek, ni tekoče milo to in to namesto tablete ke notri nasuješ in res zakon opere posodo:D

• 0

#219 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 July 2013 - 08:54 PM

Ja, Dexal = Eurospin. Jaz kupujem čistila precej tam, ravno zaradi Dexala (razmaščevalec je dober in poceni).

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#220 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 19 July 2013 - 09:21 AM

Dexal iz eurospina je super. No, vsa njihova čistila so popolnoma konkurenčna za tretjino cene kakšnih priznanih znamk.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users