Jump to content

Photo

Poskusi na živalih

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#201 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 October 2012 - 09:49 AM

Grozljivo. :cry:
  • 0

#202 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 January 2013 - 12:23 PM

304181_152472111570624_1468810388_n.jpg

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#203 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 22 January 2013 - 12:30 PM

:o

Praktično vse kar uporabljam je v 1. stolpcu, šit.. Kaj pa potem sploh lahko nosiš/uporabljaš? :o

• 0

After all this time?

Always.

#204 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 January 2013 - 12:45 PM

^^ to sicer ni čisto 100% ažurirana lista, in tudi še zdaleč kompletna ne, ampak ja. Jaz lahko rečem da se že par let trudim uporabljati samo znamke, ki ne terstirajo. Večinoma mi uspeva, tako nekako v 95% bi rekla, je pa težko, in včasih tudi dražje.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#205 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 January 2013 - 12:47 PM

Obstaja, kolikor vem, tudi siva lista. Tam testirajo sestavine, ne pa končnega produkta, če imam prav v spominu.

Ali katera ve, Joico testira?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#206 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 January 2013 - 12:48 PM

Meni nekako uspeva, da imam 90% stvari iz desnega stoplca, ampak se še vseeno najde kaj iz levega. :unsure:

(Lipton, Lancome, Always, Labello, Durex, Vichy...).

• 0

#207 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 January 2013 - 12:51 PM

^^ Lipton, kolikor imam jaz zadnjih podatkov, ne testira več.

Meni se pa zgodi da kdaj kupim kaj od Nestle, Knorr recimo, in podobno. Torej bolj prehrana. Pa zdravila tudi najbrž (Lek, Krka). Kar se pa kozmetike tiče in izdelkov za osebno nego, se mi zdi, da sem kar v redu, ne kupujem nič iz desne liste.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#208 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Obstaja, kolikor vem, tudi siva lista. Tam testirajo sestavine, ne pa končnega produkta, če imam prav v spominu.

Ali katera ve, Joico testira?

http://www.osvobodit...wtopic.php?t=80

Joico je na sivi.

Čeprav siva pomeni, da podjetje pač ni posredovalo podatka o tem, ali testira ali ne... 

• 0

#209 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

^^ Lipton, kolikor imam jaz zadnjih podatkov, ne testira več.

Lepo. :)

Ko bi bilo še več takšnih... 

• 0

#210 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 January 2013 - 12:55 PM

Iz Joico strani:

No Animal Testing
No experimental use of animals is, or has ever been involved in the manufacture of JOICO® products. Safety of JOICO® products is assured by using safe raw materials and, where applicable, testing via patch tests with human volunteers under a physician’s supervision.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#211 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 January 2013 - 12:57 PM

Kako pa recimo Lipton testira svoje izdelke? Da piti čaj neki živali? Mogoče butasto vprašanje, ampak si ne predstavljam.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#212 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 January 2013 - 12:58 PM

Kako pa recimo Lipton testira svoje izdelke? Da piti čaj neki živali? Mogoče butasto vprašanje, ampak si ne predstavljam.

http://recipes.howst...-on-animals.htm

So pa izgleda res končali s testiranji: http://www.huffingto...t_n_818225.html

• 0

#213 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 January 2013 - 12:59 PM

Rabbits were fed a high-fat, cholesterol-laden diet, leading to extreme hardening of the arteries. They were then fed tea to see if it could reduce the lesions that formed on the animals' arteries. After the experiment, the rabbits' heads were cut off.

Rats were forced to eat a high-sugar diet, and then tea was given to the animals to see if it could protect against sugar-induced brain damage. Other rats had their abdominal wall punctured and were fed radioactively labeled tea ingredients through a tube in their stomachs in order to examine the absorption of tea in the body. Then they were killed, frozen with liquid nitrogen, and crushed.

Piglets were exposed to E. coli toxin and then fed tea in order to see if the tea could prevent fluid loss and diarrhea. As part of the tests, experimenters cut the pigs' intestines apart while the animals were still alive. The piglets were then killed.

Če te zanima več:

http://recipes.howst...-on-animals.htm

http://www.peta.org/...on-animals.aspx

In zadnje (upam, da drži):

http://www.peta.org/...imal-tests.aspx

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#214 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 January 2013 - 12:59 PM

Sarah in Immortelle, hvala! Me veseli za Joico.

Jaz vsake toliko kupim Sensodyne pasto, kaj od ayaxa, sicer poredko, ampak vseeno. Pa Lek in Krka.

Hvala še za Lipton. Kaj vse si izmislijo, jaz sem si res bolj "nedolžno" predstavljala te teste :(

• 0

#215 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 January 2013 - 01:00 PM

Iz Joico strani:

No Animal Testing
No experimental use of animals is, or has ever been involved in the manufacture of JOICO® products. Safety of JOICO® products is assured by using safe raw materials and, where applicable, testing via patch tests with human volunteers under a physician’s supervision.

A.. potem pa ti seznami res niso najbolj up-to-date.  :hmm:

• 0

#216 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 22 January 2013 - 01:06 PM

Pa zdravila tudi najbrž (Lek, Krka). 

Za vse teste, ki jih izvajamo, je zakonsko predpisana zahteva, da se mora ta test narediti.

Če vas zanima, lahko prilepim poročilo kroženja v tem oddelku. Piše zakaj in kako izvajajo teste.

• 0

#217 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 January 2013 - 01:07 PM

Za vse teste, ki jih izvajamo, je zakonsko predpisana zahteva, da se mora ta test narediti.

:mad2: :cry:

• 0

#218 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 22 January 2013 - 01:07 PM

S temi crnimi seznami je ful problem, ker ali stvari spreminjajo, ali so pa zelo spretni v komunikaciji z javnostjo. Veliko stvari je pa se vedno pometenih pod preprogo. Zadnje case se precej slisi (pa si upam trdit, da iz zanesljivih virov), o laboratorijih v Rusiji ipd. (tudi za ugledna slovenska podjetja).

Najbolje se je orientirat po certifikatih (leaping bunny, vegan, ipd.).

resize_200x200_resize_200x200_vegan.jpg     CrueltyFreeLogo.jpg cf-logo-pink.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#219 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 January 2013 - 01:34 PM

Če vas zanima, lahko prilepim poročilo kroženja v tem oddelku. Piše zakaj in kako izvajajo teste.

Hvala! Ja ne, sej jaz vem da je to zakonsko določeno, vsekakor, to mi je jasno. Samo to sem pač povdarila, to je ena od stvari, kateri se zelo, zelo težko odrečeš. Pa naj imaš še tako dobre namene, žal.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#220 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 22 January 2013 - 01:46 PM

Ja, res je.

recimo - obstaja en test, katerega je potrebno izvajati ali:

- na kuncih 

- na krvi podkvastega raka (kadar v zakonu za tisto spojino ni določeno, da je treba to delati na zajcih)

Sedaj se trudijo, da bi ta reagent, ki je v krvi podkvastega raka, uspeli sintetizirati v laboratoriju. Upajmo, da jim uspe čim prej.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users