Anoreksija - potrebujem pomoč
Posted 08 August 2006 - 06:53 AM
Posted 08 August 2006 - 07:13 AM
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 08 August 2006 - 11:34 AM

Jaz sem se izkopala iz tega, resda z ogromno muko, ampak sem se. Najdlje pa traja, da si pošlihtaš v glavi - odnos do telesa. Danes imam (po mojem mnenju in mnenju okolice) krasno športno postavo, pa imam 67 kg pri 175cm. Po naravi sem pač atlet z ogromno mišične mase, ravno zato sem bila pri 43 kg (ko je bilo najhuje) videti veliko bolj koščena kot kdo, ki je že po naravi drobčkan. Aja- ravno šport mi je ogromno pomagal pri premagovanju tega. Kolesarjenje še posebej, danes pa največ tečem. Imam ogromno kondicije, 15 km brez ustavljanja je mala malca zame

Seveda je vse na tebi. Ozdravela boš, če boš to hotela. Če pa ne... isto velja za Jinadaze.
Srečno obema.
Posted 08 August 2006 - 12:17 PM
Posted 08 August 2006 - 12:32 PM
ZAKAJ ????

Pač če ti nekaj ne paše, se obrneš in greš ... in kdo bo zdaj odločal kdo je naravno suh in kdo se dobro počuti v svoji koži, ko je suh ...
Koliko poklicev je na svetu, ki so res zdravlju škodljivi, pa jih še niso prepovedali. Čisto za lase privlečen primer je, da bi prepovedali natakarstvo, ker morajo ti ljudje strešt v zakajenih prostorih in s tem škodujejo svojemu zdravlju...
Pa da so ti pri 175 in 45kg rekli da moraš shujšat ... zanimivo ...
mene so pa prav debelo pogledali in sploh niso mogli verjeti, da sem tako naravno suha in da sem prava redkost ... pa imam 10kg več kot ti ...
Pa da se ti smilijo vse punce, ki delajo v manekenstvu

in predvsem je možnost, da greš ven ko želiš (nihče nikomur ne drži pištole v glavo, da ne smeš) ... ne dramatizirat no ... saj možno da si imela slabo izkušnjo, ampak tako hudo pa spet ni no ... drugače se ne bi vse rinile v ta posel ko za šport ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 August 2006 - 12:56 PM
Ja, meni se smilijo. V dno duše. Kolikor sem tam videla uničenih življenj, jih nisem nikjer drugje. Nič ne dramatiziram, to je realnost. V tisti agenciji, pri kateri sem bila (ena bolj znanih v Sloveniji), je bilo mogoče samo par punc naravno dovolj suhih za tiste njihove bolane standarde. Vse druge s(m)o morale živeti dobesedno od vode in zraka, pa še nismo bile dovolj koščene.
Res je, da se v to podaš prostovoljno. Problem je v tem, da ženskam (ne vsem) potem operejo možgane s tem, kakšne morajo bit ... itd. In potem ne moreš kar tako ven.
No dobr, moje mnenje je tako, lahko me križate zaradi tega. Ampak ga ne bom spremenila.
Posted 08 August 2006 - 01:02 PM
Če sem uporabila malo bolj "trd" ton se opravičujem. Ni bil namen. Je pa res, da težko razumem "žrtve" v stvareh, ki se delajo na prostovolni bazi ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 August 2006 - 03:15 PM

Mene edino skrbi, da 4. letnika ne bom mogla narest, glede na to da nimam nič energije. Da organizem in živci enostavno ne bodo zdržali. Res se bojim tega, ampak kako za hudiča naj se prisilim jest, če ne samo da nisem lačna, še všeč mi je, da nisem- pač mi ni treba jest in bom shujšala.

Pa dokler ne bom spremenila idealov (t.j. supermanekenka), ne bo nič bolje. Pa nemogoče se mi zdi kaj takega spremenit. Že če človek izgleda "zdravo suh", je meni predebel. In nočem bit taka, nočem se zredit. Sploh pa s to mojo Je*eno konstitucijo nikol ne bom mogla bit tko suha, kot si želim. Klinc, vse skupi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 August 2006 - 03:27 PM
That is a problem, no doubt!
Torej nočeš biti zdravo suha, hočeš biti nezdravo suha???
Popravi me, če sem narobe razumel.
In še vprašanje: ZAKAJ? Zakaj hočeš biti tako suha?
Zaradi moških? Zaradi manekenstva? Zaradi samopodobe?
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 08 August 2006 - 03:47 PM
Pa definitivno zarad samopodobe (v manekenstvo mi ne pustijo

Ampak ... Glede samopodobe- všeč si itak ne bom, niti si verjetno ni večina manekenk. Sicer bi jedle "normalno".
Ko bom zdrava v glavi (in z "normalno" postavo

― V. Van Gogh
Posted 08 August 2006 - 04:57 PM
Druga stvar, zakaj se tako bojiš teh preizkusov (matura, verjetno tudi testi, spraševanja, pa ostali šolski šund)? Saj jaz sem bila tudi blazno izčrpana dan za dnem v gimnaziji, samo matura ti zagotavljam, da res ni neki bavbav (če le imaš nekaj dobrih osnov ti bo uspelo narest, vsaj z nekim srednjim uspehom brez posebnega truda*) in da je bil meni osebno 4. letnik še najlažji, na faxu je pa sploh dosti manj stresno.

Toliko, da te malo ohrabrim.
Sicer pa je ena od stvari ta, da se na stres ljudje pdzivamo ful različno in da sta okoli tega dva tipa ljudi: eni, ki v obdobjih stresa, oz. čustvenih pretresov posegajo po hrani in drugi, ki hrano zaradi istih stvari odklanjajo. Probaj prebrodit ta stres, zagotovo ti jemlje ogromno energije in volje. Hrana je tu samo mašilo.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 08 August 2006 - 05:52 PM
Saj ravno to. Od nikoder ne bom mogla črpat energije (posebej fizično), mogla bi si vsa malo zaloge narest. Si jo pa samo jemljem.
Saj glede mature sem že od dosti ljudi slišala, da ni nič takega, ampak mene je vseeno strah. Pa že tako sem taka, da se sekiram za vsako stvar- kako se ne bi za to.

― V. Van Gogh
Posted 08 August 2006 - 07:02 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 08 August 2006 - 08:15 PM

Posted 08 August 2006 - 08:29 PM
Šola mi gre ful dobro, sicer malo falila odličen uspeh

― V. Van Gogh
Posted 10 August 2006 - 05:56 PM
Imam izkušnje (vendar ne z anoreksijo) in vem, da dokler sam ne pošlihtaš in sploh DOKLER SE NOČEŠ PORIHTAT, potem ti ne more pomagat nihče!
Poskusi se prepričat, da teža ni vse...in toliko stvari je, ki jih ne boš mogla početi, ker boš od anoreksije čisto uničena in sploh ne boš imela energije. Prekini to že takoj!
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 10 August 2006 - 08:33 PM
Včeraj sva se s psihologinjo pogovarjali o tem, kako težko bo kile nazaj dobivat, pomoje me čakajo grozni občutki.

Se bom pa izredno težko prepričala, da teža ni vse, to sigurno. In da nikoli več ne bom mela tok (malo) kil, kot zdaj. Na žalost in na srečo hkrati. Se pa zdaj silim jest, tut ko mi ni do tega (v bistvu mi skoraj nikoli ni). Ampak čutim, da sem malo že napredovala v mišljenju.

― V. Van Gogh
Posted 13 August 2006 - 03:20 PM

lp, Maya
Posted 13 August 2006 - 05:24 PM
Pa poročaj nam kaj, kako ji gre okrevanje! Maya, lepo jo pozdravi!
Posted 13 August 2006 - 07:48 PM
Se mi je tudi dozdevalo, da bo kaj takega.

― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users