Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#201 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 08 August 2006 - 06:53 AM

Hja ... zato pa sem napisal naj poišče strokovno pomoč, kar forum ni ... (avtorica teme, ne Jinadaze, ta je to kolikor vem že storila)
  • 0

#202 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 08 August 2006 - 07:13 AM

Če se sam nočeš pozdravit tega, pol se tud ne moreš. Ti nobena strokovna pomoč ne pomaga. Res pa je, da imaš s tako boleznijo izkrivljeno podobo o sebi in se je že zato težko odločit za obisk psihiatra.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#203 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 08 August 2006 - 11:34 AM

Ravno zaradi takih primerov bi jaz zakonsko prepovedala manekenstvo ... razen par izjem, ki so pač naravno zelooo suhe, so vse tiste reve prestradane do kosti, živijo pa itak samo od mamil in alkohola ermm.gif Linny, res upam, da ti bo uspelo premagati tole. Si pa bom dovolila en predlog: pusti manekenstvo. Takoj. Pomojem ti je ravno to tako opralo možgane, da si danes tam, kjer si. Tvoji starši pa že vsi obupani ... Zelo dobro vem, kaj govorim, ker sem bila na istem kot ti par let nazaj. Visoka sem 175, imela sem dobrih 45 kg, pa so hotli, da še shujšam??? Pol mi je pa kar naenkrat v glavi naredlo KLIK in sem za zmeraj pustila to sranje, preden bi mi dokončno uničilo življenje. Od takrat dalje manekenstvo preziram iz dna duše in smiijo se mi vse punce, ki so v tem. Čisto nič dobrega ni v tem, razumeš? Če ti paše to, da te nekdo pač opazuje in ocenjuje ... saj so drugi načini. Ampak, a je vredno tvoje sreče in, najpomembneje, tvojega zdravja ali celo življenja?!
Jaz sem se izkopala iz tega, resda z ogromno muko, ampak sem se. Najdlje pa traja, da si pošlihtaš v glavi - odnos do telesa. Danes imam (po mojem mnenju in mnenju okolice) krasno športno postavo, pa imam 67 kg pri 175cm. Po naravi sem pač atlet z ogromno mišične mase, ravno zato sem bila pri 43 kg (ko je bilo najhuje) videti veliko bolj koščena kot kdo, ki je že po naravi drobčkan. Aja- ravno šport mi je ogromno pomagal pri premagovanju tega. Kolesarjenje še posebej, danes pa največ tečem. Imam ogromno kondicije, 15 km brez ustavljanja je mala malca zame biggrin.gif Najpomembneje pa je, da sem ZDRAVA.

Seveda je vse na tebi. Ozdravela boš, če boš to hotela. Če pa ne... isto velja za Jinadaze.
Srečno obema.
  • 0

#204 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 08 August 2006 - 12:17 PM

Nihrida, kaj pa misliš, da ji bo psiholog najprej rekel? Naj je. Ker ona dejansko lahko je. Ampak noče. Vem, da vse skupaj ni tako lahko...ampak, pač se je treba odločit in nekaj spremenit na (v) sebi.
  • 0

#205 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 August 2006 - 12:32 PM

QUOTE(Darla)
Ravno zaradi takih primerov bi jaz zakonsko prepovedala manekenstvo ....

ZAKAJ ???? ermm.gif ... saj nikogar v nič ne ne silijo ...
Pač če ti nekaj ne paše, se obrneš in greš ... in kdo bo zdaj odločal kdo je naravno suh in kdo se dobro počuti v svoji koži, ko je suh ...

Koliko poklicev je na svetu, ki so res zdravlju škodljivi, pa jih še niso prepovedali. Čisto za lase privlečen primer je, da bi prepovedali natakarstvo, ker morajo ti ljudje strešt v zakajenih prostorih in s tem škodujejo svojemu zdravlju...

Pa da so ti pri 175 in 45kg rekli da moraš shujšat ... zanimivo ...
mene so pa prav debelo pogledali in sploh niso mogli verjeti, da sem tako naravno suha in da sem prava redkost ... pa imam 10kg več kot ti ...

Pa da se ti smilijo vse punce, ki delajo v manekenstvu ermm.gif ... meni se smilijo ženske, ki so prodane kot sužnje in prostitutke in ki ne morejo ravno veliko pomagat in se bojijo za svoja življenja ... od kdaj je pa manekenstvo nekaj prisilnega, vsiljenjega, proti volji ermm.gif
in predvsem je možnost, da greš ven ko želiš (nihče nikomur ne drži pištole v glavo, da ne smeš) ... ne dramatizirat no ... saj možno da si imela slabo izkušnjo, ampak tako hudo pa spet ni no ... drugače se ne bi vse rinile v ta posel ko za šport ...
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#206 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 08 August 2006 - 12:56 PM

kami, ne napadaj me, ker ti nič nočem.
Ja, meni se smilijo. V dno duše. Kolikor sem tam videla uničenih življenj, jih nisem nikjer drugje. Nič ne dramatiziram, to je realnost. V tisti agenciji, pri kateri sem bila (ena bolj znanih v Sloveniji), je bilo mogoče samo par punc naravno dovolj suhih za tiste njihove bolane standarde. Vse druge s(m)o morale živeti dobesedno od vode in zraka, pa še nismo bile dovolj koščene.
Res je, da se v to podaš prostovoljno. Problem je v tem, da ženskam (ne vsem) potem operejo možgane s tem, kakšne morajo bit ... itd. In potem ne moreš kar tako ven.

No dobr, moje mnenje je tako, lahko me križate zaradi tega. Ampak ga ne bom spremenila.
  • 0

#207 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 August 2006 - 01:02 PM

Nikogar nisem napadala, samo ne razumem par stvari in sem vprašala oz. povedala svoje mnenje.

Če sem uporabila malo bolj "trd" ton se opravičujem. Ni bil namen. Je pa res, da težko razumem "žrtve" v stvareh, ki se delajo na prostovolni bazi ...
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#208 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 August 2006 - 03:15 PM

Verjamem Darli. ermm.gif

Mene edino skrbi, da 4. letnika ne bom mogla narest, glede na to da nimam nič energije. Da organizem in živci enostavno ne bodo zdržali. Res se bojim tega, ampak kako za hudiča naj se prisilim jest, če ne samo da nisem lačna, še všeč mi je, da nisem- pač mi ni treba jest in bom shujšala. rolleyes.gif Ravno fotru sem včeraj dopovedovala, da tukaj pamet nima nobene zveze. Ampak ... Mi kar ne verjame, še sama sebi ne. Očitno sem tko neumna, da ne pomislim na posledice. Ko mi bo pa narekilo "klik", in mi bo žal, da sem delala, kar delam ... Bo pa prepozno. Če pomislim, kaj vse me čaka drugo šolsko leto, me milo rečeno mine živet. Že za (v vseh ozirih) zdravega človeka je matura in vse to, en velik stres, polno skrbi, naporov ... Obupala sem. sad.gif

Pa dokler ne bom spremenila idealov (t.j. supermanekenka), ne bo nič bolje. Pa nemogoče se mi zdi kaj takega spremenit. Že če človek izgleda "zdravo suh", je meni predebel. In nočem bit taka, nočem se zredit. Sploh pa s to mojo Je*eno konstitucijo nikol ne bom mogla bit tko suha, kot si želim. Klinc, vse skupi.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#209 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 08 August 2006 - 03:27 PM

Že če človek izgleda \"zdravo suh\", je meni predebel. In nočem bit taka, nočem se zredit.

That is a problem, no doubt!

Torej nočeš biti zdravo suha, hočeš biti nezdravo suha???
Popravi me, če sem narobe razumel.

In še vprašanje: ZAKAJ? Zakaj hočeš biti tako suha?
Zaradi moških? Zaradi manekenstva? Zaradi samopodobe?
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#210 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 August 2006 - 03:47 PM

Ne bom te popravljala, maš prav, na žalost.

Pa definitivno zarad samopodobe (v manekenstvo mi ne pustijo cry.gif ). Tipom je pa itak neapetitno to. mad.gif

Ampak ... Glede samopodobe- všeč si itak ne bom, niti si verjetno ni večina manekenk. Sicer bi jedle "normalno".
Ko bom zdrava v glavi (in z "normalno" postavo rolleyes.gif ), si bom pa verjetno itak dokaj všeč, takrat bo vse drugače. Ampak dlje se bom takole uničevala, dlje bo trajalo, da pridem nazaj na dobro samopodobo, in s tem zadostno hranjenje. Tega pa se zavedam. Mogoče me razumete, ker še sama nisem sigurna, da se. ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#211 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 August 2006 - 04:57 PM

Kako pa potekajo tvoje ure pri psihologinji, hočem reči, povedala si, da dobivaš neke domače naloge... Kaj ko bi jih probala prenest v svoj vsakdan, torej da nanje ne bi gledala kot na neko nalogo, ki jo moraš izvršit, se malo ubadaš z njo, potem pa se spet vrneš v svoj stari tok razmišljanja, ampak da bi jih s ponavljanjem imela za nekaj bolj vsakdanjega, bolj kot del tvojega razmišljanja... Če mogoče veš kaj hočem reči... Čim več se undaja z nijimi, zagotovo imajo kak pomen.

Druga stvar, zakaj se tako bojiš teh preizkusov (matura, verjetno tudi testi, spraševanja, pa ostali šolski šund)? Saj jaz sem bila tudi blazno izčrpana dan za dnem v gimnaziji, samo matura ti zagotavljam, da res ni neki bavbav (če le imaš nekaj dobrih osnov ti bo uspelo narest, vsaj z nekim srednjim uspehom brez posebnega truda*) in da je bil meni osebno 4. letnik še najlažji, na faxu je pa sploh dosti manj stresno. wink.gif
Toliko, da te malo ohrabrim.
Sicer pa je ena od stvari ta, da se na stres ljudje pdzivamo ful različno in da sta okoli tega dva tipa ljudi: eni, ki v obdobjih stresa, oz. čustvenih pretresov posegajo po hrani in drugi, ki hrano zaradi istih stvari odklanjajo. Probaj prebrodit ta stres, zagotovo ti jemlje ogromno energije in volje. Hrana je tu samo mašilo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#212 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 August 2006 - 05:52 PM

Probaj prebrodit ta stres, zagotovo ti jemlje ogromno energije in volje.

Saj ravno to. Od nikoder ne bom mogla črpat energije (posebej fizično), mogla bi si vsa malo zaloge narest. Si jo pa samo jemljem.

Saj glede mature sem že od dosti ljudi slišala, da ni nič takega, ampak mene je vseeno strah. Pa že tako sem taka, da se sekiram za vsako stvar- kako se ne bi za to. wink.gif In če bom poleg tega mela še probleme sama s sabo, razmišljala o hrani itd., ne bo nič. ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#213 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 August 2006 - 07:02 PM

Kako ti je pa šla šola do zdaj? Že imela kake težave, ali ti gre gladko? Lej, jst se za maturo nisem učila skoraj ni, razen dveh izbirnih predmetov, pa sem vse naredila, nekaj bolje, nekaj slabše, pa vseeno. Sicer sem imela bolj porazen rezultat, ampak sem prišla kamor sem hotela.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#214 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 08 August 2006 - 08:15 PM

Kar se mature tiče, res ni neke panike. Jaz se nisem ravno pretegnila, pa sem pisala 29 pik (1% do zlate mature laugh.gif ). Tak da, ne se preveč sekirat, ker sploh ni težko. Mogoče boš pa v tem letu kaj napredovala glede bolezni, pa bo šlo lažle. Ampak, saj veš ... napredka ne bo, če zanj ne boš sama kaj naredila. Držim pesti zate.
  • 0

#215 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 August 2006 - 08:29 PM

QUOTE(crna)
Kako ti je pa šla šola do zdaj? Že imela kake težave, ali ti gre gladko? Lej, jst se za maturo nisem učila skoraj ni, razen dveh izbirnih predmetov, pa sem vse naredila, nekaj bolje, nekaj slabše, pa vseeno. Sicer sem imela bolj porazen rezultat, ampak sem prišla kamor sem hotela.

Šola mi gre ful dobro, sicer malo falila odličen uspeh mad.gif , ampak (tako kot pri ostalih stvareh) sem tudi pri učenju perfekcionistka. In sama sebe delam živčno. rolleyes.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#216 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 10 August 2006 - 05:56 PM

Jinadaze, ti si v tej temi priznala, da potrebuješ pomoč. Po tem bi sklepala, da se želiš rešit iz tega, poiskala si tudi strokovno pomoč - spet dokaz, da se želiš rešit. Ampak se bojim, da je to le krinka za tiste, ki te imajo radi. Sama si dejala, da nočeš bit debela... Pri takem mišljenju ti ne more pomagat nihče. A mogoče jemlješ kakšne tablete?
Imam izkušnje (vendar ne z anoreksijo) in vem, da dokler sam ne pošlihtaš in sploh DOKLER SE NOČEŠ PORIHTAT, potem ti ne more pomagat nihče!
Poskusi se prepričat, da teža ni vse...in toliko stvari je, ki jih ne boš mogla početi, ker boš od anoreksije čisto uničena in sploh ne boš imela energije. Prekini to že takoj!
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#217 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 August 2006 - 08:33 PM

Ne, ne jemljem nobenih tablet. Kakšne točno pa imaš v mislih?
Včeraj sva se s psihologinjo pogovarjali o tem, kako težko bo kile nazaj dobivat, pomoje me čakajo grozni občutki. ermm.gif Ampak sem vsaj seznanjena s tem, in v glavi mam, da se MORAM zredit, drugače bom (kot si rekla) še naprej čisto uničena. Česar pa NOČEM. mad.gif
Se bom pa izredno težko prepričala, da teža ni vse, to sigurno. In da nikoli več ne bom mela tok (malo) kil, kot zdaj. Na žalost in na srečo hkrati. Se pa zdaj silim jest, tut ko mi ni do tega (v bistvu mi skoraj nikoli ni). Ampak čutim, da sem malo že napredovala v mišljenju. oops.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#218 Linny

Linny

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 13 August 2006 - 03:20 PM

Pozdravljene! Linny me pošilja smile.gif ostat je morala v bolnici, kjer jo hranijo po cevki. Če bo vse tako kot mora biti, bo prišla ven čez dobra 2 meseca. Vse vas lepo pozdravlja wink.gif

lp, Maya
  • 0
x-you're killing me-x

• Guests

Posted 13 August 2006 - 05:24 PM

Ojooooj! Boga! Upam, da bo vse v redu z njo! Držimo pesti, a ne, ostali?
Pa poročaj nam kaj, kako ji gre okrevanje! Maya, lepo jo pozdravi!
  • 0

#220 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 August 2006 - 07:48 PM

Ja, podpis.

Se mi je tudi dozdevalo, da bo kaj takega. ermm.gif
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users