Posted 07 July 2009 - 12:56 PM
Meni so še vedno najlepše pasme Kuvasz, Anatolski ovčar (Kangal) in Husky. Sploh predstavniki prvih dveh pasem veljajo za izjemno pametne in svojeglave ter težko vzgojljive pse, ampak tudi zelo zveste in potrpežljive.
Ravno zaradi ljubezni do psov (odkar pomnim sem jih oboževala) bi taaako rada živela v hiši in ko bom, bo prva stvar to, da si kupim psa. V bloku mi ga nikoli starši ne bi pustili imet, pa tudi jaz ne bi zdej pristala na to, ker sem mnenja, da je to mučenje za psa. Pomoje rabi pes travnik, da se lahko tam prosto giblje, raziskuje in tako dalje. Fant ga tudi želi imet, tako da bova verjetno imela dva (oba samca), pa še družbo si bosta delala, kadar jima bo dolgčas. V idealnih razmerah bosta to Kuvasz in Anatolski ovčar. Sta pa oba ogromna, res huuuuge pasmi, kar me še posebej privlači, ker mi majhni psi niso všeč. Ful padam na zelo velike, lepo grajene, močne pasme, ker mi delujejo ful veličastno in mogočno. Pa še ena lepa slikca:
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.